Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
mamlaz
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Magico_Vento
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/05b62ce8074cdeacfed48f1dc911a325.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 18/09/2012 : 11:11:47
|
quote: Originally posted by Poli
U cemu je problem sa Paklom i "necitanjem"?
Mozda jer je smoran nakon 10 stranica a i crtez je ![](icon_smile_blackeye.gif) |
Nemam potpis... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
-jeremija-
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/_-aa.jpg)
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 18/09/2012 : 11:15:29
|
Crtež je jaaaaaako odbojan... Nakanjujem se već 30 puta da pročitam (scan) a onda uzmem Kena Parkera...
Za priču ne sumnjam da je odlična, pogledao sam film (kažu da je 10/10 baziran na stripu), ali ovo mi se prosto ne mili čitati... |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Posted - 18/09/2012 : 11:17:59
|
quote: Originally posted by -jeremija- Za priču ne sumnjam da je odlična, pogledao sam film (kažu da je 10/10 baziran na stripu), ali ovo mi se prosto ne mili čitati...
Strip i film nidje veze. Strip je daleko bolji (koliko se da naslutiti sa pocetka), al eto, uvek se ima sta drugo za raditi. |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 18/09/2012 : 11:20:34
|
Dajte, što ste počeli seruckati po Paklu... Dobar je Magični, no ne treba prduckati po nečemu što na prvi pogled može odbiti čitatelja. Ja ne bih dao 2000kn za najbolju epizodu magičnog; ispadne ti Pakao jeftinije, samo 300kn glancer, a drugim kanalima sigurno još jefinije. Nije mi samo jasno kako se uvijek nađu oni bonellijevci koji će imati nešto protiv jednog dobrog albuma, kao i oni koji zaziru od bonellija opet imaju nešto protiv njega... Magični je drugačija vrsta štiva, u neku ruku šund koji se lako čita, a za Pakao samo treba angažman za čitanje, kad se počinje čitati, priča te uvuče. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Posted - 18/09/2012 : 11:22:28
|
quote: Originally posted by DeeCay
Dajte, što ste počeli seruckati po Paklu...
Ne dozivljavaj stvari previse licno....
quote: Originally posted by DeeCay Nije mi samo jasno kako se uvijek nađu oni bonellijevci koji će imati nešto protiv jednog dobrog albuma, kao i oni koji zaziru od bonellija opet imaju nešto protiv njega...
Ljudi su razliciti.... |
Edited by - kasper on 18/09/2012 11:23:19 |
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 18/09/2012 : 11:25:51
|
Da se razumemo, ja bih dao tolike pare za MAVa samo zato jer smatram da je najbolji italijanski strip svih vremena. U svakom slučaju najbolji i najkvalitetniji western. Mada recimo da Parker može da mu stoji rame uz rame, sa velikim minusom koji se zove crtež.
Nemam apsolutno ništa protiv strip albuma uopšte, Hermana volim da čitam u svako doba, uopšte, francusko-belgijska škola je izdala najkvalitetnije albume. Ali tu je bar crtež podnošljiv.
Ovo je jednostavno odbojno... Plus, čitanje na računaru. ![](icon_smile.gif) |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 18/09/2012 : 13:28:31
|
Hm, mada nije pravi topic, ali kad se vec razgovor "zahuktao"...
Meni je Pakao stajao na polici skoro 4 godine prije sam ga konacno ovo ljeto poceo citati. Vise razloga - debljina izdanja (pa sam htio naci viska vremena - yeah right, to kao postoji? ), tema (nekako sam bio dojma da bi moglo biti brutalno, tesko), i mozda pomenuti crtez.
Ali kada sam konacno poceo s njim... nisam se mogao zaustaviti. ![](hail.gif)
To nije strip. To nije stripcina. To je remek djelo! Neka izvan stripa kategorija. Skoro pa doktorska disertacija (ajde, mozda i pretjerujem ). ![](icon_smile_approve.gif)
Od sada ga svima preporucujem! ![](icon_smile_tongue.gif) A majka ga procitala vec prije nekoliko godina i isto bila odusevljena (posuđujem ji stripove ).
Crtez uopste nije odbojan nakon "zagrijavanja". Plus ono "masonsko putovanje po Londonu" (mislim na zgrade) je per-fe-ke-ke-ketno nacrtano, do jaja!!! ![](hail.gif)
Plus dodatak - pojasnjenja na kraju, za svaku stranicu. ![](icon_smile_approve.gif) I "kronoloski-strip-na-temu-Jacka-Rasparaca-i-sve-autore" je majka! ![](icon_smile_approve.gif)
Svakako jedan od onih stripova kod kojih si na gubitku ako te samo crtez odbio od citanja. Ovo je "larger than life" (ajde, jos jednom pretjerujem, ali neka ). ![](icon_smile_approve.gif)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 18/09/2012 : 13:32:10
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Mada recimo da Parker može da mu stoji rame uz rame, sa velikim minusom koji se zove crtež.
![](icon_smile_shock.gif)
Ne volis Milazza!? ![](icon_smile_evil.gif)
Ajde, na MV nije ni do koljena samome sebi za vrijeme KP, ali ako ti se njegov crtez u KP ne sviđa... Jedino ako si mislio na ostale crtace. Mada nisu svi za odmet. izmet
|
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 18/09/2012 : 13:42:25
|
Jebi se, sad ću početi da čitam Pakao, taman sam mislio da spavam ceo dan xD
A za Milazza... Ono, na MV je očajan što kažeš, a u KP ima isto dosta bisera gde se slabo šta razaznaje.
Istina, više mi idu na živce ove budale koje mrzi da crtaju pa stave JPEG u pozadinu, ima slučajeva u Bradu Barronu, mislim i MM Čuvar Svetionika, čak i Dampyr...
Ali Milazza cenim kao umetnika, jer je on stvarno radio 20 sati dnevno da ispoštuje rokove koje je imao za epizodu KP-a, i stoga mogu razumeti zašto je njegov crtež tako "neurotičan" :)
A Pakao počinjem večeras da čitam, ubedio si me :P |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 18/09/2012 : 13:49:19
|
xe xe xe xe
ali nije isto citati sken i oriđi (u slucaju da ti se nece sviđati )
ali iskreno, ovaj dodatak na kraju dođe prilicno "handy" za vreme citanja, jedino da otvoris "dvaput" strip pa mozes skakutati alt+tab ![](icon_smile_wink.gif)
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 18/09/2012 : 13:50:35
|
Istina, više mi idu na živce ove budale koje mrzi da crtaju pa stave JPEG u pozadinu
aja, ni Enoha ne volis ![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_tongue.gif)
|
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 18/09/2012 : 13:52:48
|
Iskreno, nekad mi lepši dođe sken od originala :P
Istina, sad kad sam obradio nekoliko sirovih skenova, ne mili mi se da čitam skenove... |
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 18/09/2012 : 13:53:51
|
Ne zezaj, jedno je kad crtaš Manga style Brada Barrona i Martija Misteriju bez crta lica, a drugo kad kao konj i to sam radiš samostalnu seriju poput Enoha ![](icon_smile.gif) |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Posted - 18/09/2012 : 14:23:14
|
quote: Originally posted by Poli
Ali kada sam konacno poceo s njim... nisam se mogao zaustaviti. ![](hail.gif)
To nije strip. To nije stripcina. To je remek djelo!
Slicno je kod mene bilo oko Eternauta, koji je citan prosle zime (ne cela zima, par dana). Ova zima - Pakao. |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 18/09/2012 : 14:45:45
|
E, isto za Eternaut (po atmosferi mozda i najbolji strip uopce). Naravno! ![](icon_smile_approve.gif)
Jos kad si ga citao u zimsko vreme. ![](hail.gif)
|
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
|
teller
Advanced Member
![](AvatarUpload/kit.gif)
Slovenia
19106 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 19/09/2012 : 10:27:49
|
Pakao počinje. Tj. počinjem da ga čitam ![](icon_smile_big.gif)
drž se!![](icon_smile_wink.gif) zanemari crtež ako možeš...![](icon_smile_wink.gif) meni je grozan jer sam naviko na onaj esse-geese.....![](icon_smile_wink.gif) možda nekad i pročitam taj Pakao ali za sada ne... meni je dobar crtež sastavni dio dobrog stripa....lošu priću još mogu prožvakat ali ako crtež ne valja....![](icon_smile.gif) ali valjda takav crtež u Paklu odgovara takvoj prići....valjda.... ljudi ga hvale, nije uzalut tako razvikan taj Pakao...i popularan.... sto ljudi-sto čudi.... neki isto ne vole Bonelli pa....![](icon_smile_tongue.gif) jih ne ubijamo.![](lol.gif) |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/09/2012 : 17:16:47
|
quote: Originally posted by kasper
[quote]Originally posted by DeeCay
Dajte, što ste počeli seruckati po Paklu...
Ne dozivljavaj stvari previse licno....
Pa valjda mogu reagirati kad rasprava krene u krivom smjeru. Ili ne? Jeremija spomene jedno, ti drugi, a već Magico_vento drugačije shvaća počinje dijeliti šamare bez zadrške. I prije nego sam uspio napisati post, već ste ti i jeremija okrenuli priču. Učestala pojava na topicima o popularnim bonelli junacima je kad se počne protiv ne toliko populariziranih autora/albuma. Bezrazložno, a fino se može sve čitati.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Posted - 19/09/2012 : 17:22:07
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pa valjda mogu reagirati kad rasprava krene u krivom smjeru. Ili ne? Jeremija spomene jedno, ti drugi, a već Magico_vento drugačije shvaća počinje dijeliti šamare bez zadrške. I prije nego sam uspio napisati post, već ste ti i jeremija okrenuli priču. Učestala pojava na topicima o popularnim bonelli junacima je kad se počne protiv ne toliko populariziranih autora/albuma. Bezrazložno, a fino se može sve čitati.
Nisam okrenuo pricu, nego je prosirio ![](icon_smile_wink.gif) Pakao je popularan strip. Prvo Fibra izdanje je brzo raspordato, DW sprema novo, Fibra planira reprint. Bonelijeci imaju pravo da kazu ono sto misle, bilo gde. Kao sto se po Bonelijevci seruckaju po neBoneli topicima . |
Edited by - kasper on 19/09/2012 17:22:33 |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/09/2012 : 17:25:29
|
Jebi se, sad ću početi da čitam Pakao, taman sam mislio da spavam ceo dan xD
A za Milazza... Ono, na MV je očajan što kažeš, a u KP ima isto dosta bisera gde se slabo šta razaznaje.
Istina, više mi idu na živce ove budale koje mrzi da crtaju pa stave JPEG u pozadinu, ima slučajeva u Bradu Barronu, mislim i MM Čuvar Svetionika, čak i Dampyr...
Ali Milazza cenim kao umetnika, jer je on stvarno radio 20 sati dnevno da ispoštuje rokove koje je imao za epizodu KP-a, i stoga mogu razumeti zašto je njegov crtež tako "neurotičan" :)
A Pakao počinjem večeras da čitam, ubedio si me :P
Bez uvrede, ali ti nemaš pojma o čemu pričaš. |
Trouble will find me |
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|