Poll Question:
S obzirom na to da je Zagor više puta išao na razna proputovanja širom Amerike i sveta, evo jednog glasanja vezano za to koja vam se od tih Zagorovih Odisejka najviše svidela?Ovde mislim na putovanja koja su trajala kroz više epizoda, ne računam ona koja su stajala u samo jednu epizodu. Ako uzmemo u obzir da scenaristi Zagora sve češće šalju na dalek put i da je trenutno aktuelna u Italiji južnoamerička tura, mislim da je ovo zanimljiva tema.Južnoameričku turu neću uključiti jer je jednostavno većina nas nije čitala.
Inače po meni je najbolja Severnoamerička Odiseja sve od Nestalog istraživača pa do povratka u Darkvud i sukoba sa Helingenom.Jednostavno tada je najviše detalja bilo uključeno u priče, pojavili su se neki novi scenaristi i crtači od kojih neki danas više i nisu u Zagorovom timu, a takođe mnogi od njih i nisu više na tom nivou na kojem su onda bili.
U glasanju sam stavio opcije opisujući ih geografski, a ovde ću prvo da ih pobliže opišem po nazivu epizoda.
1.Epizode od Zarobljenika Crvene veštice do Puta smaragda 2.Epizode od Izazova kitolovcima do Plave zvezde 3.Epizode od Slobode ili smrti do Povratka u Darkvud 4.Epizode od Nestalog istraživača do Sjena nad Darkvudom 5.Epizode od Morske strave do Sotonskog Mortimera 6.Epizode od Blaga Žana Lafita do Povratka Kandraksa 7.Epizode od Podzemlja Nju Orleansa do Lorda u Darkvudu
Choices:
Florida keys-Stari jug Amerike
Labrador-Severoistok Amerike
Karibi-Meksiko-Teksas-Misisipi
Severnoamericka odiseja
Atlantsko-škotsko-grenlandska odiseja
Luizijana-Afrika-Meksiko-Karibi
Meksiko-Atlantik-Island
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
Ja bih svakako dodao ovu skoriju, koja počinje sa "Tajnom Sumera" ili kako već, gde se Zagor sa onim naučnikom i njegovim slugom bori protiv onog ludog arheologa koji se do kraja dokopa radioaktivnog Lokijevog oružja...
Tu je prešao više nego u svim ovim ranije pomenutim pričama, ako se ne varam i Jukatan ili Meksiko tj. tu neku Centralnu-Južnu Ameriku, na kraju završio na Islandu... Itd...
Od Nestalog istraživača do Sjena nad Darkvudom; e to je bio zapravo moj ozbiljniji početak sa Zagorom nakon kojeg sam se zaista navukao. Sve prije bilo je koketiranje, hoćeš-nećeš. Boselli i Burattini su tu rasturali. A s tim se slažu i ostali zagorovci, ova Odiseja je ponovno digla Zagora na noge, spasila ga od propasti (ako je vjerovati pričama).
A zatim slijedi i kratki izlet s Cainom u crne vode Atlantika, kao i Škotska i Grendland; no to je bila kraća "odiseja"...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Glas za Karibi-Meksiko-Teksas-Misisipi, razdoblje koje pocinje sa epizodom Sloboda ili smrt ili meni jos draze ako se kaze sa pricom Americka odiseja.
Jake price ima i ovdje navedeni drugi period 2.Epizode od Izazova kitolovcima do Plave zvezde, mada je dosta kratak.
Odiseja od Nestalog istrazivaca je zamalo bila presudna da odustanem od Zagora. Novi crtaci, totalno novi pristup stripu, trebalo mi je dosta vremena da se na sve to naviknem. Sreca pa sam bio uporan, a i vrijeme je ucinilo svoje.
Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
Originally posted by King Warrior Odiseja od Nestalog istrazivaca je zamalo bila presudna da odustanem od Zagora. Novi crtaci, totalno novi pristup stripu, trebalo mi je dosta vremena da se na sve to naviknem. Sreca pa sam bio uporan, a i vrijeme je ucinilo svoje.
Ti si ipak klasičar King, tek sad to spoznajem... KOja si ti generacija?
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Od Slobode ili smrt {tj Americke odiseje} pa do povratka u Darkwood. TO su mi najdraze epizode, sve se nizu klasik do klasika VUdu, Ocean, Moj prijatelj Jim Gitara, Pobunjenici iz Louzijane, Dobar i los i na kraj 3. Hellingen.
Od Slobode ili smrt {tj Americke odiseje} pa do povratka u Darkwood. TO su mi najdraze epizode, sve se nizu klasik do klasika VUdu, Ocean, Moj prijatelj Jim Gitara, Pobunjenici iz Louzijane, Dobar i los i na kraj 3. Hellingen.
Glas za "Karibi-Meksiko-Teksas-Misisipi" Legendarne epizode, Sloboda ili smrt, Kapetan Zmija, Bratić Simon... Zlatni Zagorov period... Ferri na vrhuncu, kao i Donatelli, Bignotti odličan...
Odiseja od Nestalog istrazivaca je zamalo bila presudna da odustanem od Zagora. Novi crtaci, totalno novi pristup stripu, trebalo mi je dosta vremena da se na sve to naviknem. Sreca pa sam bio uporan, a i vrijeme je ucinilo svoje.
Glas za "Karibi-Meksiko-Teksas-Misisipi" Legendarne epizode, Sloboda ili smrt, Kapetan Zmija, Bratić Simon... Zlatni Zagorov period... Ferri na vrhuncu, kao i Donatelli, Bignotti odličan...