Author |
Topic |
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 25/09/2012 : 00:34:32
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by Mairosu
I odakle bih ja bio ministar manjine ? Iz kafane ? Pa nismo u Srbiji.
Ma necemo imati državu, Mladjo objasnio zašto i "sjebao stvar"...ali možemo svejedno omastiti brkove prodavajuci zastave, marke, šalice, majice,....sa našim logotipom "kao" da jesmo država. Turistima cemo prodati pricu kako se mi trudimo za osamostaljenje i da time što kupuju naše stvari oni u biti pomažu pri rodenju nove države i slicno. Turisti vole ovakve gluposti a svidjet ce im se ideja imati nešto što se može kupiti jedino kod nas.
Ne znam tocno cemu sam zapjevala ovaj refren
iduci hodnikom u smjeru laptopa, ali mislim da se pogodilo istovremeno s idejom,shvativsi da mi moguci odgovor na vase poteskoce u realizaciji sna o drzavi lezi pod nogama.
Svaki san se ne moze materijalizirati, ali zivimo u doba kada nam virtuala omogucava realizaciju, ma koliko puknuto nesto u pocetku djelovalo.
Zao mi je sto sam odmah zanemarila to sto me ovaj topic podsjetio na drzavu koja postoji, i funkcionira, a nije trebala kupovati otoke, ili okupirati tude teritorije. Ne mogu trenutno pronaci stari mail, u kome imam Statut, i tocan opis kako steci drzavljanstvo, i dobiti putovnicu ..
Dakle, presedan vec postoji, i ako vam je doista do te drzave Darkwood, ona doista za pocetak moze biti virtualna, a poslije, s malo ulozenih sredstava moze se organizirati prodaja raznih "gluposti" turistima, ili zainteresiranima za drzavljanstvo.
Uostalom, da se i osnuje drzava u nekom kantunu zemaljske kugle, opet vam za saveznika treba ovaj mocni internet, i promocija. Zasto tada ne i zapoceti ovdje, gdje je ideja i zaceta.
Sve potrebno, kljuc koji vec postoji, nalazi se u povijesti grada Rijeke.
Veliki broj Rijecana odlazi u izgnanstvo dijelom zbog nacionalnih, dijelom zbog ideoloških razloga te po svijetu osnivaju Slobodne rijecke opcine. Rijecki gradski simbol dvoglavi orao cija je upotreba bila zabranjena i od fašistickog i od komunistickog režima vraca se u gradsku upotrebu tek 1998. godine. Krajem 2004. godine grupa gradana Rijeke osniva organizaciju Virtualna Slobodna Država Rijeka s namjerom okupljanja Rijecana - Fiumana u Rijeci i širom svijeta na tradicijama rijeckog posebnog identiteta.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Slobodna_Dr%C5%BEava_Rijeka
prilazem razne linkove, bacite pogled i proucite, doista ima ambasade, konzulate, zastavu, himnu, putovnicu .. bas sve sto Darkwood zeli
Virtualna Slobodna Država Rijeka osniva virtualne konzulate / ambasade – klubove Rijecana širom svijeta.
» Uvjeti koje mora ispunjavati virtualni ambasador ili konzul: • Rijecko državljanstvo-putovnica • Vise od 18 godina • Pisana izjava da nije zakonski kaznjavan • Adresa i telefonski broj na kojoj moze primati stranke – virtualne drzavljane • Punomoc ili diplomatska vjerodajnica izdana od upravnog odbora - virtualne Vlade • Pozivamo sve zainteresirane da prijave sa zivotopisom posalju na email : rijeka-drzava@net.hr
» Prava i obveze virtualnih ambasadora / konzula: • Dobijaju diplomatske putovnice (samo ambasadori) • Predstavljaju VSDR u inozemstvu (samo ambasadori) • Primanje redovitih izvjestaja sa sjednica Upravnog odbora VSDR • Suradnja s lokalnom i regionalnom samoupravom i nevladinim organizacijama u zemlji u kojoj se nalaze • Organiziraju i uclanjuju virtualne drzavljane u Klubove Rijecana na teritoriju koji pokrivaju • Korespodencija sa Upravnim odborom - Virtualnom Vladom u Rijeci • Prikupljanje materijalnih sredstava za rad VSDR uz pismenu suglasnost Upravnog odbora VSDR • Tromjesecni izvjestaj o radu konzulata/ambasade uz izvanredne izvjestaje u slucaju potrebe • Pomoc virtualnim drzavljanima koji se zateknu na podrucju koji pokrivaju
» Virtualna Ambasada postaje svaka organizacija VSDR izvan podrucja Rijeke s više od 10 clanova. Ambasada osim zemalja moze pokrivati i regije unutar jedne zemlje, ili vise zemalja zajedno. Virtualni ambasadori NE SMIJU primati novcana ili materijalna sredstva za usluge koje obavljaju. Upravni odbor moze povuci punomoc u svakom trenutku, ocijeni li da je Virtualni Ambasador/konzul zloupotrijebio ovlasti ili svojim ponašanjem steti ugledu.
http://www.rijeka-drzava.com/backup/
http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/
p.s. mislim da sam sebi samoj zapjevala refren, pisuci ovaj post ovdje , navukla sam se, to je tako "stripovski"
edit: no, "uskoro planiramo štampanje maraka i novca Rijecke Države" i sve je potpuno legalno |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
Edited by - Just_Charlie on 25/09/2012 00:43:20 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38007 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 25/09/2012 : 15:23:53
|
quote: Originally posted by stripofil
http://www.wildwestcity.com/ http://www.rawhide.com/attractions.html
:)
Znam da autorska prava treba platiti, ali ipak bi bilo najzanimljivije napraviti tematski park sa Bonelli junacima :) Neka Tex jaše kroz "grad", Zagor leti sa drva na drvo, Ciko naravno tamani hranu u restoranu... Prednost je i što sve detalje vec imamo nacrtane, pa ne treba previše trošiti novaca na dizajn parka ;)
pa nije loše. Vidiš, koliko se može uraditi kada veliki umovi ovoga foruma, sklone glave zajedno i uklope mozak.
Eto, onda bi mogli napraviti BONELLILAND. Recimo u prodavaonici bi mogli prodavati Žute košulje, plave jeans hlace i crne marame (Tex), Zagor Majice, sjekiru i pantalone sa zakrpom, Chico zelena Odjela sa crvenim pojasom, Drunky Duck, Digging Bill, Bat Batterton šešire,....naravno imali bi i restoran gdje bi se moglo narucivati BONELI menu:
-npr zagor menu -Tex Will menu -Chico Menu ( za najgladnije) -Komandant Mark menu -itd...
Onda bi imali galeriju postera, plakata,crteža,naslovnica,....naših junaka.
I puno nekig "Cirkus" dogadaja npr gadanje puškom, pištoljem, jahanje konja, neke turnire npr u vucenju konopca, tko najbrže ispije pivo, u pokeru,.....
Naravno imali bi i štand sa stripovima itd......
Ajde tko je zainteresiran za Bonelli Land, neka digne ruku? |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 25/09/2012 : 18:24:01
|
quote: Originally posted by mamlaz
hehe ponosni sam drzavljanin Rijecke drzave:)
onda nam molim te reci koja je himna. Ja se jos premisljam glede drzavljanstva. Vuce me patriotizam, ali .. nekako mi ne ide dijeliti ljude, ispod zastava kojih stoje .. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/09/2012 : 21:03:07
|
najvaznije bi bilo da se na vrijeme organizujemo i okupiramo vojnom silom dio teritorije bivse Jugoslavije. Onda bi mogli da se do 2050. godine uklopimo sa ostalima na Balkanu i zahtjevamo nasu nazavisnu drzavu.
|
|
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 25/09/2012 : 21:45:26
|
quote: Originally posted by maddox031
jep, ne znam tko je vise napravio za promociju slovenije osim laibacha :D
svi kolko toliko uspešni sportaši. laibach i ne baš, osim u nekim uskim krugovima istog interesa. kao npr onaj "austrijski" euro u ex yu strip krugovima. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38007 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 25/09/2012 : 22:13:29
|
quote: Originally posted by King Warrior
najvaznije bi bilo da se na vrijeme organizujemo i okupiramo vojnom silom dio teritorije bivse Jugoslavije. Onda bi mogli da se do 2050. godine uklopimo sa ostalima na Balkanu i zahtjevamo nasu nazavisnu drzavu.
pomakni državu Darkwood više na sjever....ne želim tako daleko da se vozim....Trebamo smjestiti negdje u Istru, ili Sloveniju....predaleko mi je to gdje je sad.....a i tebi ce biti bliže iz Švice |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 25/09/2012 : 22:25:16
|
Ma nema veze, ima da se selimo u nasu drzavu. Vazno je da je nasa, pa makar da nemamo hljeba da jedemo. Ipak i u nasim genima tece balkanska krv.
Sve religije moramo zabraniti, ne da nam tamo neki nakon deset godina traze samostalnost samo zato jer u drugu crkvu idu. Bice samo jedna religija - Zagor!
Isto tako, vazno je da imamo otvoren odnos sa narodima i narodnostima nase drzave Darkwood. Mi kada budemo ljude mucili, to cemo raditi fer i posteno, na demokratski nacin, a ne ko Ameri kriti se po pustinjama u neki Guantanamo i slicno. |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 25/09/2012 : 22:28:34
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ma nema veze, ima da se selimo u nasu drzavu. Vazno je da je nasa, pa makar da nemamo hljeba da jedemo. Ipak i u nasim genima tece balkanska krv.
Pomakni nam državu malo dalje od Grcke, samo ce nas uvaliti u dugove |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38007 Posts
Posted - 26/09/2012 : 12:59:37
|
Uuuuuuh, sad ce krenut besnilo - a di je Partizan, di je 'ajduk? :p
I sta ce Manhunter (kao jos jedini preostali moderator iz CH) reci na poziciju Svice i jedino ime uz nju. :D
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 26/09/2012 : 14:09:14
|
quote: Originally posted by trolodtroje
quote: Originally posted by maddox031
jep, ne znam tko je vise napravio za promociju slovenije osim laibacha :D
svi kolko toliko uspešni sportaši. laibach i ne baš, osim u nekim uskim krugovima istog interesa. kao npr onaj "austrijski" euro u ex yu strip krugovima.
ma mislio sam ih ti iz zabavne domene
jasno da su kozmus, majdic, maze, ceplak, pretnar, košir, cop i ostali uveliko to uradili kako spada ;) |
There can be only one, me! |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
Topic |
|