Author |
Topic  |
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8113 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8113 Posts
Posted - 01/11/2021 : 00:05:30
|
Rezervacije i recenzije - mjesečni izvještaj za listopad (oktobar) 2021.
Broj novih rezervacija: 22 S hladnijim danima uslijedila je prava kiša rezervacija, a nakon dužeg zatišja (kada je Igor preuzeo potpunu inicijativu) Hercule Poirot polako prelazi u kontraofenzivu s čak osam već napisanih i poslanih recenzija, ali Igor je daleko od predaje pa imamo četiri njegove nove rezervacije od kojih su dvije već poslane (a nisu ni vestern tematika;-). Na lageru su 34 neobjavljene recenzije, s tim da je od tog broja ovaj dvojac napisao 22 - svaki po 11. Od ostalih moram spomenuti ponovnu aktivaciju Koresha s dvije ne-vestern rezervacije, a i Jerry je opet tu. Po pitanju prošlomjesečnih rezervacija tu su još standardni: Paka, Ivan, tex2, pa i ja.
Broj novih recenzija: 15 Broj recenzija je isti kao prethodni mjesec i nadam se da će dugo potrajati ovakav tempo objavljivanja. Za sada nema straha, Reem je u punoj formi, a dok zalihe rastu volja mu se proporcionalno povećava. Jedino što bi bilo poželjno da je malo raznolikija ponuda recenziranih žanrova, ali novim recenzijama se ne gleda u zube.
Po serijalima rezultat bi bio: Zagor - 3 Kit Teller - 2 Tex - 2 Komandant Mark - 1 Veliki Blek - 1 Magični Vjetar - 1 NIck Raider - 1 Miki Maus - 1 Kapetan Miki - 1 Cable - 1 Hrvatski velikani - 1
Petnaest recenzija i jedanaest različitih junaka su prošlomjesečni bilten. Reem to lijepo miksa s obzirom na stanje na lageru, pa se ukupno može biti zadovoljan raznolikošću. Istina da je većina recenzija povezana s vestern tematikom, ali već generacijama stripovi tog žanra su najpopularniji kod nas i šire. Ovaj put na samom vrhu je Zagor s tri recenzije, a po dvije imaju dva rendžera - Kit Teller i Tex. Ostatak karavane je na jednoj recenziji, a tu bih istakao nakon dužeg vremena recenzije Magičnog Vjetra, Velikog Bleka i Kapetana Mikija. Imamo i tri recenzije izvan standardnih recenzentskih žanrova, koje posebno pridonose već spominjanoj raznolikosti. U pitanju su dva stripa na pogon domaćih autora: jedan američki strip junak i jedna hrvatska heroina. Treći je Miki Maus, strip s kojim je velika većina nas učila čitati.
Po recenzentima situacija je: igor 12 - 4 (Zagor^3, Magični Vjetar) Hercule Poirot - 3 (Komandant Mark, Kit Teller, Nick Raider) tex2 - 3 (Tex^2, Hrvatski velikani) Ivan Liverpool - 2 (Veliki Blek, Kapetan Miki) Lord Vader89 - 1 (Miki Maus) Paka01 - 1 (Cable) Spock - 1 (Kit Teller)
Možda možemo biti zadovoljni raznolikošću recenziranih serijala, ali to se baš i ne može reći ako se pogleda prošlomjesečni broj recenzenata. Petnaest recenzija, a samo sedam različitih recenzenta je i najlogičniji razlog pomanjkanja raznovrsnijih žanrova. S čak četiri recenzije na vodećem mjestu je Igor koji nemilice tamani nerecenzirane Zagorove epizode, a nakon dugo vremena vratio nam je i Magičnog na ovaj popis. Drugi s tri recenzije je Hercule koji nastavlja recenzirati tri različita junaka s naglaskom na Komandantu Marku. Tex2 nam je podario iznenađenje u vidu recenzije nečega što nema veze s Divljim zapadom i Texom, ali ima sa sportom, ipak njegovom najvećom ljubavi. Nadam se da će biti još takvih iznenađenja. Novopečeni recenzent Ivan Liverpool nam je donio dvije zanimljive recenzije starih, svima poznatih junaka čijih recenzija je ovdje bilo na kapaljku, ali izgleda da bi se s njim sada situacija mogla promijeniti. Povratnik u recenzentske vode Lord Vader89 donio nam je recenziju Miki Mausa. Iskreno, srce mi je zaigralo kada sam vidio tu recenziju. Kao i uvijek, Paka je tu da nas makne od vesterna, prošli mjesec s tek jednom već spomenutom recenzijom. Za kraj, ja sam nastavio s recenziranjem najsimpatičnijeg Bonelli serijala - Kita Tellera, time povećavši broj vestern recenzija.
Broj komentara na recenzije: 324 Dok se količina recenzija na lageru povećava, broj komentara na recenzije pada (324<366), ali nema razloga za zabrinutost. Pad nije velik, a školske obveze našeg Ivana iz Liverpoola su najveći razlog manjem broju komentara. Unatoč tome, velik broj različitih članova koji komentiraju recenzije veseli i daje vjetar u leđa recenzentima. U prošlom mjesecu moram izdvojiti člana nakera čijih 48 komentara su dobrano pridonijeli ukupnom broju komentara, a s obzirom na njegove interese pravi dobitak bi bio kada bi se odlučio okušati u recenzijama...
|
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 01/11/2021 00:51:41 |
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14537 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 01/11/2021 : 10:14:11
|
Kvalitetan izvještaj, kao i obično. Ovo uvijek volim pročitati i veselim se izvještaju kao nekoj novoj stripovskoj najavi. Bravo, spock! |
 |
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2455 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 01/11/2021 : 10:39:23
|
Slazem se, sjajan izvjestaj! A sjajno je i sto cak 34 recenzije su vec napisane i cekaju na objavljivanje, tako da vjerujem da bi ovaj tempo od svaka 2 dana mogao ostati jos dugo vremena bez problema.  |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 01/11/2021 : 11:48:40
|
Izvrstan izvjestaj, bas si razmišljam kako bi cool bilo da ga imamo na sajtu u rubrici vijesti :)
Je, manji broj recenzenata pa samim time i mozda ne tolika raznovrsnost u zanru i tematici, ali svatko pise o onome sto najvise voli :) Ima tu ljudi na forumu koji bi svojim pisanjem itekako mogli pridonijeti, ali ocito ih te stvari ne zanimaju. Kako god bilo, zasad nam stvari super stoje u vezi tekstova i kako smo pisali, do kraja godine ritam objavljivanja bi trebao ostati nepromijenjen ;) |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8113 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33475 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 02/11/2021 : 16:37:58
|
Recenzija Tex LL 68 Odmetnuti rendžer poslana, čeka na objavljivanje.
Rezervirao bi Tex LL 116 Yamin znak, nije još izašla knjiga, ali koliko sam vidio po internetu fantastična pnriča, fantastičan crtež i ima toliko o njoj za naći po interenetu da će mi trebati pola godine da je napišem. Inače, Boselli rastura baš u ovom Libellusovom razdoblju!
P.S. izvrstan rezime mjeseca Spock! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8113 Posts
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1866 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 04/11/2021 : 16:02:54
|
quote: Originally posted by ReemCP
Povodom LP-ove najave ove epizode, odlučeno je da se objavi recenzija istoimene priče by Igor, pa dok čekate službeni izlazak ovoga broja, možete pročitati recenziju i vidjeti što vas ovdje očekuje, i između ostalog, saznati u kom serijalu je konkretno ova priča trebala ići i kako je završila u redovnoj seriji:
https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lu-321-crne-suze/2716/

Podrška i pohvale za ovakve inicijative!
Sukladno ovome, imao bih jedan PRIJEDLOG u tom duhu, više usmjerenom prema aktivnijim recenzentima.
S obzirom da se ove godine stanje s tempom recenzija stabiliziralo, smatram da bi sada bilo poželjno da se poradi na "aktualiziciji" recenzija. Konkretno, u stilu ove gore objave, da se pokuša smanjiti razdoblje između izlaska recenzije i recenziranog stripa, pa čak i tempiranje recenzije sa datum izlaska (kao što je slučaj sa ovom Zagorovom recenzijom, ali i određenim recenzijama Malog rendžera kojeg Tellerovci također pokušavaju tempirati). Znači, da se na sajtu objavi nešto što je još "aktualno" na kioscima i da netko tko pročita recenziju i bude zainteresiran za strip može otići do kioska po njega.
Ok, shvaćam da to nije moguće za dobar broj "premijernih" izdanja redovnih serija, no isto tako postoji solidan (i to ne prevelik) broj nerecenziranih stripova i serijala gdje se (okvirno) poznaje tempo i kronologija izlaženja pa se na temelju toga može recenzirati već objavljeno izdanje. Ovako na pamet mi padaju sva redovna Dylanova izdanja (osim Maxi edicije), Ludensova Zagor redovna serija, VČ, SA i LU izdanja Texa (prvi i drugi na temelju Libellus knjiga, treći na temelju VČ izdanja), VČ Mister No te sva starija izdanja koja se objavljuju, a izdavala su se u sklopu ZS/LMS)
Istina, to ponekad nije najzahvalniji i najjednostavniji "posao" u pogledu motivacije za pisanjem, ali sve ovisi o organizaciji i pravovremenoj pripremi. Neke takve pothvate sam već radio u prošlosti u vidu nekoliko Dragonerovih knjiga te recenziranje jedne cijele godine Ludensovih DD extra brojeva i moram priznati kako mi je to jedan od dražih perioda moje recenzentske "karijere". Štoviše, imam na umu recenzirati jednu DD epizodu koju će Ludens izdati početkom iduće godine pa ću se ovim putem potruditi tempirati ju s datumom objavljivanja.
S obzirom da se za gore nabrojane serijale većinom brinu aktivni i efikasni recenzenti, ali i da stvarno nema puno takvih izdanja koje je moguće unaprijed pripremiti, mislim da ne bi bio problem da se barem 2-3 recenzije godišnje pripremi na taj način bez da se izgubi ritam i za "neaktualne" recenzije starijih izdanja. Npr igor12 za zagora, tex2 za texa, tellerovci za malog rendžera kao i do sada, Dylanovci...ah da, tu nemam što spomenuti, pa čak i za Golcondinog Nicka ili Magičnog vjetra.
Mislim da imamo dovoljno znanja i resursa (npr, Quebrascov LU/SA izdavački plan, SBE sajt, itd) da se takav pothvat izvede, no ponavljam, sve ovisi o volji i organizaciji.
Kažem, ovo je samo prijedlog ako bi nekto bio zainteresiran okušati se u takvom načinu pisanja recenzija. Mene osobno najviše privlače recenzije najnovijih izdanja upravo iz gore navedenih razloga, a s obzirom da velik broj forumaša koji prate redovne forumske teme upravo na taj način odmjeravaju koji strip kupiti, vjerujem da bi im ovo također bilo zanimljivo. Ako ništa drugo, da barem na ovaj način sadržaj na glavnom siteu probamo još više aktualizirati u vidu "novih" izdanja i nabavljivih stripova.
|
 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1866 Posts
Posted - 04/11/2021 : 16:39:48
|
S obzirom da me Spock u popisu po recenzentima ne briše s liste već navodi s 0, da i to popravimo:
- DD VEC 153 Posle duge tišine - DD BOP 35 Košmari i serijski ubica - London u crvenom i sivom (u popisu kod Morgana Losta, gdje i treba biti) - ML Sezona 2 - Mračne Novele (sve epizode = 1 recenzija)
Prve dvije ću sigurno odraditi iduće godine (štoviše, prvu ću probati tempirati s Ludensovim datumom izlaska), sve ostalo što recenziram nakon toga bit će dodatni bonus.
Što se tiče 2. sezone Morgana Losta, nju imam nekih 30% od prije gotovu i žao mi je da to propadne, ali tu još treba puno rada (i ponovnog čitanja) i sumnjam da će biti gotova iduće godine. Ipak, definitivno ju planiram (jednom) završiti pa sad vidi (Spock) jel to želiš staviti kao rezervaciju s obzirom na rok rezervacija od godinu dana.
|
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33475 Posts
Posted - 04/11/2021 : 16:54:32
|
Što se Texa tiče tu je malo teže, jer je slabo recenziran, a svaki mjesec izađe klasik s početnim pričama koje nisu skoro uopće recenzirane, pa Ludensov Tex koji je također kad je riječ o novijim brojevima slabo recenziran, a slabo je recenziran i Libellusov Tex. Ali pokušat ću sad pisati recenzije za one Texove koji su na kiosku, s naglaskom da pogodim tempo.
P.S. poslao sam recenziju za zadnji izašao Libellusov Tex: Na ulicama Sacramenta.
Baš na tragu Sarghanove ideje. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1866 Posts
Posted - 04/11/2021 : 19:23:44
|
quote: Originally posted by tex2
Što se Texa tiče tu je malo teže, jer je slabo recenziran, a svaki mjesec izađe klasik s početnim pričama koje nisu skoro uopće recenzirane, pa Ludensov Tex koji je također kad je riječ o novijim brojevima slabo recenziran, a slabo je recenziran i Libellusov Tex.
Nisam siguran da sam shvatio. Što ti znači da su "noviji brojevi slabo recenzirani"?
Kad si već spomenuo, uzet ću za primjer Ludensovog redovnog Texa. Trenutno je aktualan LU 181 vojni sud, kojeg je VČ objavio kao broj 49. Koliko vidim po sajtu, iduće su na redu dvije dvodjelne epizode. S obzirom da su te priče već objavljene u izdanju veselog četvrtka, recenzent (ako ima te brojeve) napravi recenziju na temelju tih brojeva. Recimo da je na knap recenzirati prvi dvobroj (VEC 50-51), pa stoga odabere za recenziranje drugi dvobroj (VEC 52-53). Sad, ako Tex kod Ludensa ide 6-8 puta godišnje, lako je izračunati da će do kraja godine vjerojatno izaći još jedan broj (VEC50), a da će prvi broj dvobroja kojeg recenzent planira recenzirati izaći oko 3-4 mjeseca iduće godine. Osobno bih u ovom slučaju objavio recenziju kod najave drugog broja, što znači da bi se recenziju okvirno tempirao za 5. mjesec. Samim time, recenzet bi trebao napisati recenziju za taj dvobroj negdje do 3. ili 4. mjeseca (ovisno koliko treba prepravki), a zatim recenzija stoji na lageru do najave, kada se javi postavljaču (Reem ili Paka) okviran datum izlaska stripa pa da se na taj dan (ili +-2dana) objavi recenzija.
Naravno, neće biti puno takvih recenzija, pa mislim da u tom slučaju neće biti problema ako se "rezervira" termin za objavu recenzije, a u međuvremenu se objavljuju recenzije "neaktualnih"/starijih stripova koji nisu objavljeni u skorije vrijeme.
Uglavnom, da, ova recenzija za zadnji Libellusov Tex je nešto na što sam ciljao za "premijerno" objavljene priče jer će se objaviti u roku od mjesec-dva dok je strip još uvijek relativno "aktualan".
|
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33475 Posts
Posted - 04/11/2021 : 20:09:38
|
Noviji brojevi: Ludens od broja 168 do kraja ništa recenzirano i Vč još više oko zadnjih dvadesetak brojeva (od broja 41 do 68 nije recenzirano). Libellus zadnjih 5 knjiga nije recenzirano, klasik objavljuje sad ZS sa 300 što je također slabo ili nikako recenzirano. Kad se uzme da svaki mjesec izlaze skoro sve navedene Texove edicije osim VČ, onda ispada da u jednom mjesecu mogu biti u istom trenutku 4 ili više novih Texova na kiosku, još ako se uzmu u obzir naciji, giganti, LL izdanja, nemoguće mi se čini sve to pohvatati. Ja bi volio imati ritam jedne recenzije mjesečno, dosad sam si zacrtao svaku godinu recenzirati bar jednu LMS priču, pa ZS, LL, Ludens, VČ, gigant i to je već skoro pola godine. Probati ću Ludense po tvojoj preporuci gađati. |
|
 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1866 Posts
Posted - 04/11/2021 : 20:20:41
|
Aha, to. A nisam sad ni mislio na sve edicije već barem jedna (npr, redovni tex). Po meni, bitno je da se negdje počne. |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33475 Posts
Posted - 04/11/2021 : 20:32:28
|
Može, ja mogu redovnog Texa ispratiti recenzijama, krenuti ću već ovaj mjesec, pa bi početkom iduće godine mogao uhvatiti ritam da sve što izlazi od Ludensa bude pokriveno i samo javim kad bude nova najava za Ludensovog Texa, recenzija je na lageru!
Rezervirao bi TX VC 52-53................ Selo pod opsadom - Pucanj u metu |
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 05/11/2021 : 07:33:48
|
što se zagija tiče, može, bar dvije priče koje nam slijede u ludens izdanju-burattinijeva i kerčeva i burattinijeva i braće esposito. s tim da ću prvu započeti za par dana, ali ne vjerujem da će biti gotova do objave prve priče monument valley, eventualno do sredine prosinca ili tamo negdje kod objave druge priče početkom iduće godine, pa ako se sve posloži i reem i ja se uskladimo, taman da se tada objavi.
u duhu ove akcije, rezerviram zagor vč tajanstveni pueblo.
poslana ranč harbour |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 06/11/2021 07:01:07 |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7130 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 06/11/2021 : 10:49:28
|
Nakon prve tri recenzije, malo sam se ohladio, dijelom baš i zbog toga što mi se čini nemogućim recenzirati iole aktualne epizode bilo kojeg junaka. Primjerice, želim vinjete iz stripa, govorim nasumično, Komesar Ričardi br. 5 Čarobne knjige? Odakle mi ih? Tu talijanski original ne računam i zavir u par njihovih tabli, volim slikama bogate recenzije kao što je npr. zadnja Spockova. Ne vjerujem da bih mogao ići uz Sarghanovu ideju, ali sigurno ne bih već tri mjeseca bio bez rezervacije. Dakle, odakle mi skenovi iole svježe izašlog domaćeg izdanja nekog stripa? |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 06/11/2021 10:51:53 |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8113 Posts
Posted - 06/11/2021 : 13:22:41
|
@Dwayne: Da, to je zaista problem. Meni je u dva takva slučaja (Dylanove recenzije) pomogao Sarghan i skenirao potrebne stranice. Za naredne recenzije Kita Tellera susrest ću se s istim problemom jer kriminalan Dnevnikov otisak, a često i prijevod nije opcija. Tome mislim doskočiti korištenjem skenova talijanskih originala koje imam zahvaljujući delboju. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7130 Posts
Posted - 06/11/2021 : 15:06:48
|
Ako se ne varam, i igor12 ima "formulu", vidi se po zadnje 2 recenzije gdje su slike s oblačićima iz naših izdanja. A ranije (recenzije maxija "Dezerteri iz utvrde Kenton" i 1. broja Darkwoodskih novela) su to bile po 2-3 slike bez teksta iz, pretpostavljam, Bonellijevih oglednih tabli. Ne bih želio nikog smarati time, pronaći ću već štogod. |
loading...
|
 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1866 Posts
Posted - 06/11/2021 : 15:14:33
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Primjerice, želim vinjete iz stripa, govorim nasumično, Komesar Ričardi br. 5 Čarobne knjige?
pošalji mi pm sa brojevima stranica.  |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14516 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 06/11/2021 : 17:52:34
|
I ja Sarghan pozdravljam ovu tvoju inicijativu, a vidim da su Tex2 i Igor već odlučili da će pokušati nešto u vezi toga, meni se mogu javiti pa ćemo nastojati tempirati takve recenzije neposredno pred izlazak tog i tog broja. Kao što si dobro primjetio, radi se tako i kod Tellera, konkretnije Spock radi na tome, pričama koje tek trebaju ići u Ludensu, a ima već neko vrijeme da su izašle u Van Goghu. Primjer je i ova njegova friško objavljena recenzija čiji LU 46 (Teller) očekujemo veoma brzo (nastavak i kraj priče u tom broju).
Ako se ne varam, i igor12 ima "formulu", vidi se po zadnje 2 recenzije gdje su slike s oblačićima iz naših izdanja. A ranije (recenzije maxija "Dezerteri iz utvrde Kenton" i 1. broja Darkwoodskih novela) su to bile po 2-3 slike bez teksta iz, pretpostavljam, Bonellijevih oglednih tabli. Ne bih želio nikog smarati time, pronaći ću već štogod.
Tako je, radili smo neke intervencije na slici 2 kod "Dezertera", ali recimo i kod ove recenzije, slika 1: https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lusp-41-povratak-u-kucu-strave/2705/
..za sliku 1 koristili smo ovu tablu: https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614331154048.jpg--.jpg?1614331154000
..te obrisali ovaj tal. tekst u oblačiću i to nekako "zakamuflirali". Igor je, nažalost, kod tih nekih najnovijih Zagora osuđen da koristi ono što Talijani ponude kao pregledne table. |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 07/11/2021 : 07:09:55
|
quote: Originally posted by ReemCP
I ja Sarghan pozdravljam ovu tvoju inicijativu, a vidim da su Tex2 i Igor već odlučili da će pokušati nešto u vezi toga, meni se mogu javiti pa ćemo nastojati tempirati takve recenzije neposredno pred izlazak tog i tog broja. Kao što si dobro primjetio, radi se tako i kod Tellera, konkretnije Spock radi na tome, pričama koje tek trebaju ići u Ludensu, a ima već neko vrijeme da su izašle u Van Goghu. Primjer je i ova njegova friško objavljena recenzija čiji LU 46 (Teller) očekujemo veoma brzo (nastavak i kraj priče u tom broju).
Ako se ne varam, i igor12 ima "formulu", vidi se po zadnje 2 recenzije gdje su slike s oblačićima iz naših izdanja. A ranije (recenzije maxija "Dezerteri iz utvrde Kenton" i 1. broja Darkwoodskih novela) su to bile po 2-3 slike bez teksta iz, pretpostavljam, Bonellijevih oglednih tabli. Ne bih želio nikog smarati time, pronaći ću već štogod.
Tako je, radili smo neke intervencije na slici 2 kod "Dezertera", ali recimo i kod ove recenzije, slika 1: https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lusp-41-povratak-u-kucu-strave/2705/
..za sliku 1 koristili smo ovu tablu: https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1614331154048.jpg--.jpg?1614331154000
..te obrisali ovaj tal. tekst u oblačiću i to nekako "zakamuflirali". Igor je, nažalost, kod tih nekih najnovijih Zagora osuđen da koristi ono što Talijani ponude kao pregledne table.
da, nažalost. tako je kako je, još mogu za ove dvije zagorove recenzije u redovnoj seriji izvući slike koje želim. za sve slijedeće mi ne preosaje ništa drugo osim izrezati poneku sliku iz bonellijevih najava, ili eventualno naći još poneku surfajući bespućima interneta. |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7130 Posts
Posted - 07/11/2021 : 11:22:11
|
Da, sad sam vidio intervencije koje spominješ, ReemCP, i prilično su uspješno izvedene. Kao najpopularniji Bonelli na Balkanu, Zagor ne može čekati na vrijeme izbora skenova po želji i ova Sarghanova ideja o smanjivanju razlike između objave stripa i napisane recenzije mu najbolje odgovara.
Spock, meni upiši rezervaciju za: Komesar Ričardi 5 - Dan mrtvih
Zahvaljujem Sarghanu što mi je izašao u susret i ponudio pomoć u skenovima. |
loading...
|
 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1866 Posts
Posted - 07/11/2021 : 12:02:52
|
Da, sad sam vidio intervencije koje spominješ, ReemCP, i prilično su uspješno izvedene. Kao najpopularniji Bonelli na Balkanu, Zagor ne može čekati na vrijeme izbora skenova po želji i ova Sarghanova ideja o smanjivanju razlike između objave stripa i napisane recenzije mu najbolje odgovara.
Spock, meni upiši rezervaciju za: Komesar Ričardi 5 - Dan mrtvih
Zahvaljujem Sarghanu što mi je izašao u susret i ponudio pomoć u skenovima.
Moja ideja je više bila za izdanja koja su već imala domaću premijeru pa bi se u tom slučaju za recenziju drugog izdanja (Ludensov Zagor) koristili skenovi iz premijernog izdanja (VČ Zagor). Mada, da, ja većinom sam skeniram iz svojih stripova i nisam uzeo u obzir dostupnost skenova za one koji nisu u mogućnosti sami sebi skenirati.
Što se tiče novijeg Zagora, sjećam se da su se prije dosta godina znali koristiti talijanski skenovi (ne sa SBE sajta), no ne znam koliko ih je danas po netu i gdje ih se pronalazi. Eventualno da se koriste takvi sken sa pobrisanim/editiranim oblačićima, a onda se naknadno zamijene slike sa skenom iz domaćeg izdanja.
Inače, ako treba nešto (čitaj, par stranica) skenirati za potrebe recenzija (naravno, od stripova koje imam), slobodno javite na pm. Sad, druga je stvar što ne kupujem dosta toga, a i ako kupim, većinu toga ne kupim odmah već sa odmakom od par mjeseci (osobito srpska izdanja). 
EDIT:
Ajd kad se već Dwayne dotaknuo Ričardija, zapiši mi i
KORI CARK 3a Deset para.
To je jedna stara koju sam imao 60% gotovu i od koje sam odustao, ali budem ju završio, možda čak i ove godine. |
Edited by - Sarghan on 07/11/2021 13:27:37 |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 07/11/2021 : 13:53:49
|
Rezervirao bih ovu epizodu, ako je moguće: MM LIB 086 / VA 07........ Velika iluzija, pa da vidimo hoću li puknuti pod pritiskom. |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 07/11/2021 13:54:17 |
 |
|
Topic  |
|
|
|