Author |
Topic |
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7535 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6889 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 01/04/2022 : 12:25:38
|
ReemCP je kraljina neograničene volje za pomoć. Meni nakon duge pauze nije išlo sa slikama za ovu upravo objavljenu recenziju i preuzeo je to na sebe. Mislim da stvarno nije sustav bio isti kao ljetos kad sam napisao zadnju recenziju, ali to je očito samo alibi, tako da definitivno moram pogledati tutorijal. Čak ga sebi copy-pasteati u Word, ovdje će ga brzo pregaziti stranice. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 01/04/2022 12:26:20 |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 01/04/2022 : 14:01:37
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
ReemCP je kraljina neograničene volje za pomoć. Meni nakon duge pauze nije išlo sa slikama za ovu upravo objavljenu recenziju i preuzeo je to na sebe. Mislim da stvarno nije sustav bio isti kao ljetos kad sam napisao zadnju recenziju, ali to je očito samo alibi, tako da definitivno moram pogledati tutorijal. Čak ga sebi copy-pasteati u Word, ovdje će ga brzo pregaziti stranice.
Definitivno |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 01/04/2022 : 14:59:12
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Samo ti radi onako kako tebi odgovara, svakako te ne možemo klonirati, iako bi možda valjalo... Ali, ta kemija,biologija, laboratoriji, to je tamo područje @tex2,možda bi se i moglo štogod smućkati
Da, tex2 nam je kemičar, sjećam se nešto da je tako pisao Ma posao kad krene uskoro, to ti je onda skroz čudno - bude ujutro od 6.30-11h gužvanac, poslije toga ništa negdje do 16-17h pa onda opet "gas" do ponoći, nekad do 1h ujutro. A opet, nekad samo u danu bude najveća gužva između 13h i 17h, pa ga sad ti znaj. Uglavnom, ja ću staviti kad god stignem, ali neću raditi sad onako da stavim odjednom 3-4 komada pa da sam 3 dana miran, probat ću da i vremenski to bude barem dan, dan i pol između svake recenzije, koliko je moguće s obzirom na toliko recenzenata u posljednje vrijeme i tekstova.
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
ReemCP je kraljina neograničene volje za pomoć. Meni nakon duge pauze nije išlo sa slikama za ovu upravo objavljenu recenziju i preuzeo je to na sebe. Mislim da stvarno nije sustav bio isti kao ljetos kad sam napisao zadnju recenziju, ali to je očito samo alibi, tako da definitivno moram pogledati tutorijal. Čak ga sebi copy-pasteati u Word, ovdje će ga brzo pregaziti stranice.
Hvala Dwayne i Qwertze
Ma kod Dwaynea, točnije kod Komesara, baš je zeznuto rezati te vinjete i prilagođavati, zbog tog modernijeg načina kadriranja. Ajde kad imamo one klasične Bonelli table sa pravilnim pravokutnicima (pasicama) i kvadratima (vinjetama) pa onda rezanje ide i lakše, ovdje kod ovakvih tabli je ipak dodatni izazov Dobro što na onoj stranici (https://pixlr.com/hr/x/) ima još tih dodatnih alata s pomoću kojih možemo raditi neke intervencije oko slike i prilagoditi je kako nama odgovara
A i Dwayne je u pravu, malo je ta stranica izmjenjena u odnosu na prije. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 03/04/2022 : 12:37:41
|
@Qwertz - nisi trebao ostavljati komentar ispod vlastite recenzije Iako ima slučajeva da su to recenzenti radili, ali ne bi se smjelo. Ako se želimo nekome zahvaliti, obično to napravimo u zadnjoj stavci rubrike zanimljivost, evo friški primjer Dwayneove recenzije (zahvala Sarghanu): https://www.stripovi.com/recenzije/komesar-ricardi-kori-rizbos-5-dan-mrtvih/2798/
Ili se zahvalimo ovdje na forumu.
Inače, nema na čemu, tu smo ako možemo pomoći Nije to bila neka velika pomoć, riječ je o sitnim intervencijama, ali mišljenja sam da je puno bolje ispalo na kraju od one prvotne ideje ;)
P.S. dodao sam ti prvu zanimljivost sada, ovo gdje piše kada je priča izašla. Postoji to nepisano pravilo da bi bilo dobro u prvoj zanimljivosti napisati kada je neka priča izašla, ja osobno to volim pročitati kod recenzija (kao i kod nekog filma koji me zanima i ost., volim znati u kojem je razdoblju neko djelo nastalo). |
|
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Posted - 03/04/2022 : 13:10:52
|
Aaa, okej. Neću više😁. Još jednom, hvala na strpljenju i pomoći. |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7535 Posts
Posted - 03/04/2022 : 14:30:12
|
quote: Originally posted by Qwertz
Aaa, okej. Neću više😁. Još jednom, hvala na strpljenju i pomoći.
Čestitke na premijernoj recenziji i nema na čemu. Uvijek mi je zadovoljstvo kada mogu biti od pomoći, a (kao što i Reem kaže) nije u pitanju bilo ništa od većeg značaja. Bitno je da već kod tvoje druge recenzije nije bilo potrebe za nikakvim korekcijama, što znači da si prihvatio dobronamjerne savjete.
PS: Iako sam si rekao da se neću baviti novijim Zagorima, ipak ću sada morati pročitati i ostaviti komenatar. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 03/04/2022 14:33:23 |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Posted - 03/04/2022 : 16:55:41
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Bravo @Qwertz!Lijepa premijera.
Zahvaljujem |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Posted - 03/04/2022 : 16:56:40
|
quote: Originally posted by Spock
Aaa, okej. Neću više😁. Još jednom, hvala na strpljenju i pomoći.
Čestitke na premijernoj recenziji i nema na čemu. Uvijek mi je zadovoljstvo kada mogu biti od pomoći, a (kao što i Reem kaže) nije u pitanju bilo ništa od većeg značaja. Bitno je da već kod tvoje druge recenzije nije bilo potrebe za nikakvim korekcijama, što znači da si prihvatio dobronamjerne savjete.
PS: Iako sam si rekao da se neću baviti novijim Zagorima, ipak ću sada morati pročitati i ostaviti komenatar.
Barem ćete se malo nasmijati. Zaista nije neki kompleksan strip. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Posted - 03/04/2022 : 20:59:36
|
Hvala.🙂 Nadam se da će ih biti još mnogo. |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2329 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 04/04/2022 : 00:37:51
|
Miki i Tawega konacno dosli na sjever! Poslana recenzija, a za dalje bi volio rezervirati jos 2 Mikija: Kapetan Miki - Lud - 6 - Miki i crvene odore Kapetan Miki - Lud - 7 - Miki i spijuni iz San Francisca
S obzirom da je Hercule odradio recenziju za broj 8, jednog dana kad napisem ove dvije imat cemo kompletirano prvih 8 Ludensovih brojeva (mislim na EsseGesseove epizode, ostaju jos nepokrivene ona druga prica u broju 1 te druga prica u broju 3) Ali odmah da napomenem da nece tako brzo biti gotove, prvo cu se uhvatiti malo Bleka, kojeg takoder imam 2 broja rezervirano a mozda i s jos necim presijecem izmedu, ali nek stoji medu rezervacijama. Svakako ce se napisati jednog dana! |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
Edited by - Ivan Liverpool on 04/04/2022 00:58:40 |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 04/04/2022 : 11:19:59
|
Super Ivane
Evo samo da dodam da ćemo ovaj tjedan imati tematski tjedan junaka, na red je došao Marty Njega nismo još imali, a imamo tri različita recenzenta koja su ga obradila. |
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 04/04/2022 : 13:42:34
|
Dosad smo imali takve tjedne od: K.Marka, Nicka, Nathana (2x) i Texa. Kod Martyja mi se čini u pogledu recenzija, da ih i nemamo u zadnje vrijeme nešto previše, u odnosu na neke dr. junake. Pa će i iz tog razloga na neki način ovaj tjedan popraviti tu situaciju.
Ako se Igor i Qwertz slažu, mogao bih za svibanj isplanirati tjedan Zagora, znači da imamo Igor-Qwertz-Igor. Pa da i najpopularniji junak na ovim prostorima isto dobije svoj "tjedan" |
|
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Posted - 04/04/2022 : 15:03:27
|
quote: Originally posted by ReemCP
Dosad smo imali takve tjedne od: K.Marka, Nicka, Nathana (2x) i Texa. Kod Martyja mi se čini u pogledu recenzija, da ih i nemamo u zadnje vrijeme nešto previše, u odnosu na neke dr. junake. Pa će i iz tog razloga na neki način ovaj tjedan popraviti tu situaciju.
Ako se Igor i Qwertz slažu, mogao bih za svibanj isplanirati tjedan Zagora, znači da imamo Igor-Qwertz-Igor. Pa da i najpopularniji junak na ovim prostorima isto dobije svoj "tjedan"
Što se mene tiče, može. Edit: ako je još netko voljan recenzirati pokoju epizodu Priča s Divljeg zapada, možda bismo u budućnosti mogli imati i neki tjedan PSDZ |
Edited by - Qwertz on 04/04/2022 15:28:38 |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 05/04/2022 : 17:49:28
|
Edit: ako je još netko voljan recenzirati pokoju epizodu Priča s Divljeg zapada, možda bismo u budućnosti mogli imati i neki tjedan PSDZ
Ne znam hoće li se netko uhvatiti PSDZ, ali možemo možda napraviti vestern tjedan Tvoj PSDZ, Tex od tex2, Spockov Teller kad bude i možda moj Traper Kerry 3 (pomalo neuobičajeni vestern, ali vestern u onoj svojoj originalnoj postavci).
- -
@Spock - javljam da je moja recenzija NR "Nove istrage" 1: Trideset godina kasnije na nekih 90% (vjerujem da ću je ovaj tjedan dovršiti), a probao bi se odmah uhvatiti u koštac s drugom epizodom te edicije. Znam da pomalo riskiram jer uskoro i neće biti vremena toliko za čitanje i pisanje, ali pokušati ću, neka motivacija me drži pa da to probam još iskoristiti.
Rezervacija: NR "Nove istrage" 2: Zasjeda u luci
- -
Edit: NR "Nove istrage" 1: Trideset godina kasnije - dovršeno |
|
Edited by - ReemCP on 07/04/2022 12:10:11 |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2329 Posts
Posted - 08/04/2022 : 21:00:06
|
Poslano: Blek Lud 5: Kanada u plamenu. Pa da si odmah pribiljezim kao novu rezervaciju: Blek Lud 7: Ljudi risovi |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 08/04/2022 : 22:11:01
|
Odlično Ivane, sad sam preuzeo ;)
Kako to da si preskočio LU 6, taj ti nije dobar :) |
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2329 Posts
Posted - 08/04/2022 : 22:25:41
|
quote: Originally posted by ReemCP
Odlično Ivane, sad sam preuzeo ;)
Kako to da si preskočio LU 6, taj ti nije dobar :)
Nista ne preskacem Samo taj broj 6 sam od ranije bio jos rezervirao i vjerojatno ce iduca moja napisana recenzija biti bas za tu epizodu, no odlucio sam jos i broj 7 odmah rezervirati
A po kvaliteti, LU 6 mi je jos i najbolji od ovih Blekovih epizoda koje sam dosad recenzirao, tu pricu sa Sismisom sam uvijek volio citati |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 08/04/2022 : 22:44:45
|
Joj da, bravo, skroz mi se sve pomiješalo oko tih rezervacija Sva sreća pa imamo one popise gdje sve na jednom mjestu možemo pratiti |
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7535 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31049 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 09/04/2022 : 10:56:32
|
Nakon nekog vremena manje od 50 na lageru.
Bowieja bi trebao završiti danas ili najkasnije idući tjedan, a do kraja mjeseca svakako Rendžere iz Lost Valleya.
Rezervirao bi Tex VČ 56/57 Smrt u magli. To je prva sljedeća nerecenzirana Texova priča, koja treba izaći od Ludesna, nakon što izađu još 3 redovna Texa. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13087 Posts
Posted - 09/04/2022 : 11:59:10
|
Ja ih imam kod sebe 51 komad spremnih Ne zaboravi da plus imamo dosta Markosovih tekstova za objavu, a još je jedna osoba nekidan poslala recenziju (poznati recenzent, povratnik), ali neka zasad bude iznenađenje :) |
|
|
|
Topic |
|