Author |
Topic  |
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13081 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 17/02/2015 : 12:06:02
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
quote: Originally posted by DODSFERD
Ovo je stvarno uznemirujuće. 
http://www.24sata.hr/svijet/prvi-kojem-su-smanjili-penis-imao-je-oblik-kao-ragbi-lopta-405946
Molim te, a što tebe ovdje ima uznemitiri? Jel` ti uš`o? Nije. Jel` igraš ragbi? Ne igraš. Onda? Što? :)
Uznemiruje sama pomisao da ti netko oštrim predmetom operira po osjetljivoj stvari. Mene je od šoka sve nešto presjeklo u leđima... njegovim. Ako ništa drugo, barem će nakon ovoga narasti popularnost ragbiju kod ženske publike pa će masovno pohitati na tribine.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 17/02/2015 : 13:42:41
|
Ne samo što se suprotstavljao dogmama i autoritetu crkve blasfemičnim tvrdnjama o heliocentričnom sustavu, i što je kao filozof mislio svojom glavom a ne kolektivnom, Bruno je i upražnjavao slobodu govora u vrijeme kad to nije bilo dozvoljeno, niti kao misaona imenica. I za to je i on platio najveću moguću cijenu.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 17/02/2015 : 14:22:31
|
Sjecam se prije par godina...taman sam na DVD-u pogledao film "Giordano Bruno" o njegovom zivotu, i onda okrenem na TV, a tamo Bozanic opleo o ugrozenosti crkve od strane unutarnjeg neprijatelja...Skoro sam se pobljuvao. |
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 17/02/2015 : 14:41:21
|
Meni je recimo zanimljivo kako taj unutarnji neprijatelj nikad i ni u jednom sistemu ne spava. Samo što su se prije 30-ak godina o tome pričali vicevi (zašto u našem turizmu nema više kreveta? - zato što nije potrebno jer neprijatelj nikad ne spava!), a onda je uslijedila regresija pa je potraga za unutarnjim neprijateljem opet u punom zamahu. No ovaj put se na Bozanićeve i ine budalaštine ne odgovara vicevima, već se sve uzima smrtno ozbiljno.
http://www.tportal.hr/scitech/znanost/177221/Na-danasnji-dan-inkvizicija-spalila-Giordana-Bruna.html
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 17/02/2015 : 15:13:07
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by dante
Na danasnji dan prije 415 godina spaljen na lomaci poznati talijanski filozof Giordano Bruno, optuzen od Katolicke crkve za herezu.
http://www.wsws.org/en/articles/2000/02/brun-f16.html
baš me zanima oče li Amos komentirat ovo. 
Kad me već zazivaš.. Već sam pisao da je bio šarlatan kojega su istjerali sa svih učilišta i dvorova na kojima se uhljebljivao pa nema potrebe da se ponavljam. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 17/02/2015 : 15:29:12
|
quote: Originally posted by Amos
Na danasnji dan prije 415 godina spaljen na lomaci poznati talijanski filozof Giordano Bruno, optuzen od Katolicke crkve za herezu.
Kad me već zazivaš.. Već sam pisao da je bio šarlatan kojega su istjerali sa svih učilišta i dvorova na kojima se uhljebljivao pa nema potrebe da se ponavljam.
znači ok je spaljivat ljude? zanimljivo. jesi li možda razmišlja o izletu na bliski istok? tamo i danas ima organizacija koje se time bave pa da se prisjetiš starih dana. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Posted - 17/02/2015 : 15:39:17
|
Kad me već zazivaš.. Već sam pisao da je bio šarlatan kojega su istjerali sa svih učilišta i dvorova na kojima se uhljebljivao pa nema potrebe da se ponavljam.
znači ok je spaljivat ljude? zanimljivo. jesi li možda razmišlja o izletu na bliski istok? tamo i danas ima organizacija koje se time bave pa da se prisjetiš starih dana.
Otkud sad ovo? To nikad nisam rekao.
Pa moj stav o smrtnoj kazni i životu je već poznat, proglašen sam čak i nekakvim ekstremistom jer se zalažem za život od začetka do prirodnog završetka. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 17/02/2015 : 15:42:46
|
znači ok je spaljivat ljude? zanimljivo. jesi li možda razmišlja o izletu na bliski istok? tamo i danas ima organizacija koje se time bave pa da se prisjetiš starih dana.
Otkud sad ovo? To nikad nisam rekao.
Pa moj stav o smrtnoj kazni i životu je već poznat, proglašen sam čak i nekakvim ekstremistom jer se zalažem za život od začetka do prirodnog završetka.
kako sad to? čudno da se taj koncept nije primjenjiva na Giordana.
|
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Posted - 17/02/2015 : 15:58:08
|
Dobro, probajmo na drugi nacin. Kritizirao sam njega i njegovo djelovanje. Nigdi nisam rekao da ga je trebalo ubiti zbog toga sto je bio. Je li sada jasnije? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 17/02/2015 : 16:04:17
|
jasno je meni,al mi nisi odgovoria kako se njegovo ubojstvo uklapa u današnju koncepciju dara života itd. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 17/02/2015 : 18:14:07
|
jasno je meni,al mi nisi odgovoria kako se njegovo ubojstvo uklapa u današnju koncepciju dara života itd.
Ma te godine bila ladna zima, narod počeo gubiti vjeru, pa ovi rekoše da se malo mi ogrijemo, ajd ti Gigi i ovako samo laprdaš i zajebavaš, skoč' u vatru |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8232 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/02/2015 : 00:16:15
|
Dobro, probajmo na drugi nacin. Kritizirao sam njega i njegovo djelovanje. Nigdi nisam rekao da ga je trebalo ubiti zbog toga sto je bio. Je li sada jasnije?
a što je on to bio? da bi ga se kritiziralo, ali ne i ubilo mislim, govorimo o čovjeku koji je prvi ikad shvatio da su zvijezde sunca kao i naše, i da se vjerojatno i oko njih vrte planeti, i kako negdje ima još svjetova kao naš i kako je svemir beskrajan i još od svojih vizionarskih uvjerenja nije odstupio ni pod prijetnjom smrti, a znamo da su mnogi poklekli, i da bi 99,99% nas pokleklo, kao što je i veliki galileo poklekao takvog čovjeka proglašavati šarlatanom je uvreda zdrave pameti |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 18/02/2015 : 00:45:19
|
quote: Originally posted by ken2
Dobro, probajmo na drugi nacin. Kritizirao sam njega i njegovo djelovanje. Nigdi nisam rekao da ga je trebalo ubiti zbog toga sto je bio. Je li sada jasnije?
a što je on to bio? da bi ga se kritiziralo, ali ne i ubilo mislim, govorimo o čovjeku koji je prvi ikad shvatio da su zvijezde sunca kao i naše, i da se vjerojatno i oko njih vrte planeti, i kako negdje ima još svjetova kao naš i kako je svemir beskrajan i još od svojih vizionarskih uvjerenja nije odstupio ni pod prijetnjom smrti, a znamo da su mnogi poklekli, i da bi 99,99% nas pokleklo, kao što je i veliki galileo poklekao takvog čovjeka proglašavati šarlatanom je uvreda zdrave pameti
Kako bi rekli u mom kraju - svaka ti piva! Samo ima jedan problem, taj da se Bruno sukobio s crkvom i njihovim dogmama, a to se ne oprašta i zbog toga zaslužuje najžešću kritiku i osudu. Zaboravi sad to što je bio u pravu, pih, kakva heliocentričnost, kakav beskraj svemira, kakvi bakrači, to se može mačku o rep objesiti. Ako crkva kaže da je Zemlja središte svemira i da je ravna ploča koju na leđima nose četiri divovska slona koje na oklopu nosi još veća kornjača - onda je tako i amen. I nema tu Bruno ni bilo tko što palamuditi i tvrditi suprotno, jer će ga ogrijati oganj pakleni. A ono što se nevješto pokušava zabašuriti jest stav da je zapravo dobio što je i zaslužio. Dobro, neće se to baš tako reći, sve će se umotati u fraze "kritike njega i njegovog djelovanja", ali suštinski će se opravdavati najstroža kazna koja mu je dosuđena. Jer kojeg se đavla imao suprotstavljati svetoj materi crkvi.
|
 |
|
Topic  |
|