forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 previse?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

izivko
Advanced Member

Germany
12989 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/11/2012 : 15:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by izivko

Ništa osobno, nego ne vidim smisao svega ovoga.

Ja nevidin smisla u skoro ničemu šta ti pišeš.
Al biće san ja u kurcu.

Dobro, neću više. Ovo je samo ispovijest jednog frustiranog ljubitelja stripova.

Have mercy
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/11/2012 : 15:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

znaci jel ja trebam krivit ferrari sto ga ja nemogu kupit ? ili je to moj problem sto nemam para ?

100 puta je prožvakana tema o skupoći stripova, ne vataj se na tu udicu.
Stripovi nisu skupi, skupi su kruv, mliko i struja.
Uostalon ovo nije tema o skupoći nego količini izdanja.
Meni je besmisleno izdavanje Zagora u 100 varijanti u 3 države, isto ka šta mi je besmisleno duplanje Skrivenog lica, From Hella, Kenye, Long John Silvera, i još popriličnog broja najavljenih izdanja.
S te strane je izdanja definitivno previše.
Ove koje zazivaju više mange, BD-a, amerikanaca na kioscima možda triba podsjetit da smo sve to imali na kioscima i da je sve neslavno propalo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9256 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/11/2012 : 16:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Poplava raznih izdanja je prava stvar.

Najzad ćemo doći u situaciju kao kad ulazimo u neku svetsku striparnicu.

Koja je to situacija? Kad negde u stripovski razvijenom svetu (New York, Pariz...) ljubitelj stripa uđe u striparnicu pred njim se nađu stotine i stotine (pa i hiljade, možda negde) stripova koje bi mogao da kupi.

Do skoro, (do pre neku godinu) kad uđeš u našu striparnicu imaš pred sobom situaciju, da su od pre nekog vremena (mesec dana npr.) od kada si poslednji put dolazio izašla 2-3 stripa koje bi mogao da kupiš.

A još pre toga, kad je izdavaštvo bilo na minimumu, morao si dobro da pronjuškaš da nađeš bilo šta interesantno.

Sada situacija postaje svetska (ne u celini, ne po standardu i sl, nego samo po onom delu o kome govorim) - uskoro će čitalac sa ovih prostora ulaziti u striparnicu u kojoj je gomila izdanja, koja ga manje ili više interesuju, a koja on/ona još nema.

Moći će da bira, kao dete u prostoriji punoj različitih slatkiša. Neće moći da uzme sve, kao što dete ne može da isprazni prodavnicu slatkiša, ali će doći opet kad može.

Nije li to sjajno?
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/11/2012 : 16:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:

znaci jel ja trebam krivit ferrari sto ga ja nemogu kupit ? ili je to moj problem sto nemam para ?

Ferari nije baš ovde idealan da se pravi poređenje. Evo, naprimer, reci da hoćeš da kupiš Mercedes. Pošto nemaš para za d ili e klasu odlučiš se za a ili b. E sad, zamisli da taj Mercedes ne proizvodi a i b klasu, znači nudi ti se samo skuplje c,d,e klase. Takvo ti je otprilike tržište stripova kod nas. Hoćeš da kupiš neki strip ali njega ima samo u tvrdom povezu, specijalnom uvećanom formatu na sjajnom papiru. Kao izbor ostaje ti da kupuješ Boneli(juga) ili da ni ne kupuješ stripove(voziš se autobusom). Poenta je da treba da postoji izbor, i jeftinije i skuplje varijante za različite džepove. To naše tržište nema.

Edited by - xander on 29/11/2012 16:09:08
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/11/2012 : 16:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xander

quote:

Ferari nije baš ovde idealan da se pravi poređenje. Evo, naprimer, reci da hoćeš da kupiš Mercedes. Pošto nemaš para za d ili e klasu odlučiš se za a ili b. E sad, zamisli da taj Mercedes ne proizvodi a i b klasu, znači nudi ti se samo skuplje c,d,e klase. Takvo ti je otprilike tržište stripova kod nas. Hoćeš da kupiš neki strip ali njega ima samo u tvrdom povezu, specijalnom uvećanom formatu na sjajnom papiru. Kao izbor ostaje ti da kupuješ Boneli(juga) ili da ni ne kupuješ stripove(voziš se autobusom). Poenta je da treba da postoji izbor, i jeftinije i skuplje varijante za različite džepove. To naše tržište nema.

Ni tebi usporedba baš ne stoji, ali OK.
A recimo šta ako je situacija takva da je Mercedes proizvodija a,b,c,d,e klase, međutim nakon godinu-dvi skuže da se a i b prodaju jako slabo i odluče ih ukinit?
Istovremeno c,d,i e se prodaju OK, imaju svoje tržište i vride uloženoga novca?
Ja još uvik ne razumin o kojin jeftinin stripovima vi koji ih želite pričate???
Ponavljan, baren mi u Hr smo na kioscima imali sve i svašta za relativno male novce i skoro sve je propalo. Koliki mazohista neko triba bit da bi ponovno krenija u tako nešto?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 29/11/2012 16:17:23
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/11/2012 : 16:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sto mu gromova magazin je onda nešto to bi sve vas trebalo zadovoljiti. Nije boneli, boja, nema nepotrebno velikog formata, nema sjajnog papira, jeftino da jeftinije ne može biti.
I jeste li ga kupovali?
Niste.

Svima su puna usta priče kako strip treba biti što jeftiniji, a jeftini stripovi na kioscima jedan po jedan umiru, jer je prodaja sve lošija i lošija. Tko je tu lud onda?

Trouble will find me
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/11/2012 : 16:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Tko je tu lud onda?

Ti

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/11/2012 : 16:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

A recimo šta ako je situacija takva da je Mercedes proizvodija a,b,c,d,e klase, međutim nakon godinu-dvi skuže da se a i b prodaju jako slabo i odluče ih ukinit?
Ponavljan, baren mi u Hr smo na kioscima imali sve i svašta za relativno male novce i skoro sve je propalo. Koliki mazohista neko triba bit da bi ponovno krenija u tako nešto?

Čuj, ja niti mogu niti želim da govorim o ovome iz ugla izdavača koji, normalno, gledaju pre svega svoj profit. Polazim pre svega od nekog opšteg interesa ljubitelja stripova, a to je da se stripovi izdaju i da budu dostupni. Koliko njih ih sada može priuštiti? Hiljadu? Dve? Skupa izdanja sigurno ne privlače mlađe čitaoce. Čemu to sve vodi? Da jednog dana više stripovi ni ne izlaze pošto ih gotovo više niko ni ne kupuje? Ili izdavači računaju da će se uvek naći njih 400, 500 koji će kupiti njihovo izdanje? Slažem se da ovo poređenje sa auto-industrijom nije idealno ali ako se vratimo na Mercedes, njima je u interesu da imaju u ponudi i a i b klasu jer će se ti kupci možda jednog dana kada budu bolje stajali finansijski odlučiti da kupe neki skuplji model.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/11/2012 : 16:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Polazim pre svega od nekog opšteg interesa ljubitelja stripova, a to je da se stripovi izdaju i da budu dostupni. Koliko njih ih sada može priuštiti? Hiljadu? Dve? Skupa izdanja sigurno ne privlače mlađe čitaoce. Čemu to sve vodi? Da jednog dana više stripovi ni ne izlaze pošto ih gotovo više niko ni ne kupuje? Ili izdavači računaju da će se uvek naći njih 400, 500 koji će kupiti njihovo izdanje?

Lipo ti pričaš/pišeš ali nažalost temeljne postavke su ti krive.
Opći interes ljubitelja stripova ne postoji.
Stripovi su bili ili su još uvik dostupni ali nikoga ne interesiraju.
Mlađi čitaoci ne postoje, ili ih je vrlo malo.
Ne računaju izdavači na 400-500 ljudi koji će kupit njihovo izdanje, prije bi reka da objektivno i ne postoji puno više ljubitelja stripa od tih 400-500.
Misliš li da će cijena nekoga izdanja odbit mlađega čitaoca koji ima sa sobon mobitel od 500 eura?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/11/2012 : 16:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sto mu gromova magazin je onda nešto to bi sve vas trebalo zadovoljiti. Nije boneli, boja, nema nepotrebno velikog formata, nema sjajnog papira, jeftino da jeftinije ne može biti.
I jeste li ga kupovali?
Niste.

Svima su puna usta priče kako strip treba biti što jeftiniji, a jeftini stripovi na kioscima jedan po jedan umiru, jer je prodaja sve lošija i lošija. Tko je tu lud onda?

Nikada ne možeš zadovoljiti svakoga. A šta je kada propadalo i iz kojih razloga, sa tim nisam upoznat previše. Ali mora da se radi na promociji tih stripova. Ja znam da sam za Veseli četvrtak prvi put saznao iz reklame u Politikinom zabavniku. Isto tako se tih godina, kada nisam pratio izdavaštvo, dešavalo da za neka izdanja saznam tek posle nekoliko meseci i kada već propadnu. Jednostavno, ako kupci neće da dođu onda im strip treba doneti, približiti. Udrite reklame, akcije, dajte nekom časopisu ili novinama da štampa strip po jednu stranu u nastavcima. Mora najviše da se radi upravo na animiranju onog segmenta tržišta koji ne prati izdavačku scenu.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/11/2012 : 16:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

A šta je kada propadalo i iz kojih razloga, sa tim nisam upoznat previše.

Pa malo se upoznaj, možda prominiš mišljenje

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17898 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/11/2012 : 16:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by izivko

Ništa osobno, nego ne vidim smisao svega ovoga.

Ja nevidin smisla u skoro ničemu šta ti pišeš.
Al biće san ja u kurcu.

čovjek oće reći da kolekcija na gomili izgleda strahovito skupo...
pojedinačni strip od 150 kuna nije skup ako mene pitate problem smisla se pojavljuje kada sve staviš na gomilu...(ovo se odnosi na serijale a ne eternaut i slična izdanja)

quote:

tvoj problem je što griješiš u poređenju...

bolje poređenje je telekom operater koji nudi jeftine razgovore
(a kasnije skontaš da bi te prvobitni paket jeftinije došao)

elem ja skupljam samo nathana i redovnog dilana i sasvim sam zadovoljan izdanjima... mada bi moglo ići malo brže...

na vrijeme sam se izvadio iz živog blata skupih izdanja
kao svestran čovjek dosta toga me zanima a stripadžije izdaju prava izdanja koja prosječan novčanik ne može podnijeti
strategija izlaza je najbolje rješenje

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/11/2012 : 17:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
I jeste li ga kupovali?
Niste.

Nikada ne možeš zadovoljiti svakoga. A šta je kada propadalo i iz kojih razloga, sa tim nisam upoznat previše. Ali mora da se radi na promociji tih stripova. Ja znam da sam za Veseli četvrtak prvi put saznao iz reklame u Politikinom zabavniku. Isto tako se tih godina, kada nisam pratio izdavaštvo, dešavalo da za neka izdanja saznam tek posle nekoliko meseci i kada već propadnu. Jednostavno, ako kupci neće da dođu onda im strip treba doneti, približiti. Udrite reklame, akcije, dajte nekom časopisu ili novinama da štampa strip po jednu stranu u nastavcima. Mora najviše da se radi upravo na animiranju onog segmenta tržišta koji ne prati izdavačku scenu.

Nisi upoznat previše, ali to te ne sprečava da dijeliš lekcije što bi i kako izdavači trebali raditi. Kako tipično. Reklama kažeš? Đizs, kako se toga prije nisam sjetio!? Ima li išta jednostavnije, lakše i jeftinije na svijetu nego reklamirati se u novinama, tv-u, internetu i radiju? Ali sve je to već sto puta prožvakano, ne da mi se ponavljati iste stvari. Da ne bi nedajbože još netko nasjeo na priču.

Trouble will find me
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/11/2012 : 18:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nisi upoznat previše, ali to te ne sprečava da dijeliš lekcije što bi i kako izdavači trebali raditi. Kako tipično. Reklama kažeš? Đizs, kako se toga prije nisam sjetio!? Ima li išta jednostavnije, lakše i jeftinije na svijetu nego reklamirati se u novinama, tv-u, internetu i radiju? Ali sve je to već sto puta prožvakano, ne da mi se ponavljati iste stvari. Da ne bi nedajbože još netko nasjeo na priču.

Tačno sam znao da će neko za to da se uhvati. Šta je bilo, bilo je. Nije bitno da se to zna da bi se videlo kuda sve ide. A ide ka tome da će se strip scena postepeno sve više urušavati u samu sebe dok jednoga dana sve ode u nepovrat. I nigde nisam spominjao da su potrebne neke ne znam ni ja koliko skupe reklamne kampanje. Suština je da se pokušava sa dolaženjem do mlađih, do grupe relativnih nepotrošača i onda im ponuditi proizvod koji su oni u mogućnosti da plate.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/11/2012 : 18:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Tačno sam znao da će neko za to da se uhvati. Šta je bilo, bilo je. Nije bitno da se to zna da bi se videlo kuda sve ide. A ide ka tome da će se strip scena postepeno sve više urušavati u samu sebe dok jednoga dana sve ode u nepovrat. I nigde nisam spominjao da su potrebne neke ne znam ni ja koliko skupe reklamne kampanje. Suština je da se pokušava sa dolaženjem do mlađih, do grupe relativnih nepotrošača i onda im ponuditi proizvod koji su oni u mogućnosti da plate.

Sve to lijepo izgleda u teoriji, ali... Citiram mejl od jednog mog prijatelja od prije par dana, mislim da najbolje ocrtava koliko su "oni" koje spominješ u mogućnosti da plate.

"Zanimljivost od jucer... sjedimo ja i Matija u bircu a do nas neki tip i zenska, pricaju dosta glasno
da skuzim da pricaju o stripovima. Kaze zena tipu "procitaj si Inkala i Bijelog lamu, poslati cu ti
ja link da si skines". :)"

Trouble will find me
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/11/2012 : 18:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa imaš VČ i Ludens, to je dovoljno da navuče najmlađe...

Ja bih isto volio da su stripovi jeftiniji, ali to jednostavno nije moguće... Je li Markos pokušao s relativno jeftinim Rat-Manom na kiosku? Je li prošlo?

Reklame koštaju i, iako bi to možda čak i privuklo kojeg kupca više, na kraju bi povećalo cijenu izdanja i opet ne valja...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 29/11/2012 : 18:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sve to lijepo izgleda u teoriji, ali... Citiram mejl od jednog mog prijatelja od prije par dana, mislim da najbolje ocrtava koliko su "oni" koje spominješ u mogućnosti da plate.

"Zanimljivost od jucer... sjedimo ja i Matija u bircu a do nas neki tip i zenska, pricaju dosta glasno
da skuzim da pricaju o stripovima. Kaze zena tipu "procitaj si Inkala i Bijelog lamu, poslati cu ti

Pa to ti valjda govori da krenes da izdajes digitalna izdanja..
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/11/2012 : 18:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neminovnost digitalnog doba. Ali to pokazuje da ima ljudi koji čitaju stripove. I pokazuje da ne mogu za Inkal i Belog lamu da plate preko 500 kuna.

quote:
Originally posted by Beva
Pa imaš VČ i Ludens, to je dovoljno da navuče najmlađe...

Ja bih isto volio da su stripovi jeftiniji, ali to jednostavno nije moguće... Je li Markos pokušao s relativno jeftinim Rat-Manom na kiosku? Je li prošlo?

Reklame koštaju i, iako bi to možda čak i privuklo kojeg kupca više, na kraju bi povećalo cijenu izdanja i opet ne valja...

Ukusi se menjaju sa generacijama. Ako su Zagor i Teks Viler nekada bili interesantni mlađima to ne znači da su i sada. A ulaganje u nove kupce će se izdavaču isplatiti u budućnosti dobijanjem nove čitalačke baze kojoj će moći da plasiraju svoje proizvode.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7918 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 29/11/2012 : 18:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elfak nish

Ne treba generalizovati stvar,ko ima love-citace ko nema cekace.
U ovom slucaju ,cekace pristupacnije SC izdanje.

SC izdanje kojeg nikad neće biti.
Uglavnom, prva rečenica govori sve. Stripovi su postali luksuz za one bogate, određeni krug ljudi, zato i je tu tiraž od 300-500...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/11/2012 : 18:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ukusi se menjaju sa generacijama. Ako su Zagor i Teks Viler nekada bili interesantni mlađima to ne znači da su i sada. A ulaganje u nove kupce će se izdavaču isplatiti u budućnosti dobijanjem nove čitalačke baze kojoj će moći da plasiraju svoje proizvode.

U Hrvatskoj su izlazili (ne znam izlaze li još) i jeftini Marvelovi junaci...

U teoriji reklama odlično zvuči... Koliko sam upoznat, VČ se poprilično reklamirao na početku, i općenito imaju dobar odnos s kupcima (kartice, popusti, ovo-ono), pa opet ne mogu imati ni blizu naklade kao Dnevnik nekada...

A griješiš ako misliš da djecu Zagor ne zanima... Većina koja čita stripove počinje sa Zagorom... Stvar je u tome da ih sve manje zanima strip općenito, što nije ni čudno danas kad većina djece ima pristup internetu...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29679 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/11/2012 : 18:36:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Neminovnost digitalnog doba. Ali to pokazuje da ima ljudi koji čitaju stripove. I pokazuje da ne mogu za Inkal i Belog lamu da plate preko 500 kuna.

Ali zato mogu platiti 500 eura za iPad na kojem čitaju "preskupe" stripove?
Plus, Inkal NIJE skup, pogotovo s popustom od 20% na Interliberu. 7 albuma za 32 eura NIJE skupo.

quote:
A ulaganje u nove kupce će se izdavaču isplatiti u budućnosti dobijanjem nove čitalačke baze kojoj će moći da plasiraju svoje proizvode.

Možda. AKO prežive do tada.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 29/11/2012 : 18:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Treba se pomiriti sa činjenicom da u životu ne možemo sve imati. A i ono što imamo vrlo brzo možemo izgubiti..
Neko reče da je skup hleb, mleko itd...Najcrnja je činjenica što u poređenju sa stripom sve životne namernice su džabe. Jer ako je kilo mesa 400 din, bar u Srbiji, koliko treba da košta jedan strip koji je zabavnog karaktera, od kojeg ne zavisiš? A cenovni odnos uglavnom je 1 strip 1kg mesa...jedino redovna vč izdanja vade prosek.
Dakle treba dobro pripremiti strategiju kupovine.

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 29/11/2012 : 18:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Plus, Inkal NIJE skup, pogotovo s popustom od 20% na Interliberu. 7 albuma za 32 eura NIJE skupo.

quote:
A ulaganje u nove kupce će se izdavaču isplatiti u budućnosti dobijanjem nove čitalačke baze kojoj će moći da plasiraju svoje proizvode.

@xander
cini mi se da si malo zakasnio.klinci skoro i ne postoje u svetu stripa.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/11/2012 : 18:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:

E pa sad, ti što imaju da plate 500 evra za tablet će možda i kupiti neki strip. Stvar je u prioritetima. A slažem se da ta cifra nije skupa za ono što se dobija. Ali šta sa onima koji ne mogu da plate 32 evra za strip mimo toga koliko on strana imao i u kakvoj opremi dolazio i kojih je verovatno dosta više? Njima je potrebna jeftinija alternativa koju tržište ne nudi.

quote:

Ko preživi, pričaće.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 29/11/2012 : 19:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Villain

Treba se pomiriti sa činjenicom da u životu ne možemo sve imati. A i ono što imamo vrlo brzo možemo izgubiti..
Neko reče da je skup hleb, mleko itd...Najcrnja je činjenica što u poređenju sa stripom sve životne namernice su džabe. Jer ako je kilo mesa 400 din, bar u Srbiji, koliko treba da košta jedan strip koji je zabavnog karaktera, od kojeg ne zavisiš? A cenovni odnos uglavnom je 1 strip 1kg mesa...jedino redovna vč izdanja vade prosek.
Dakle treba dobro pripremiti strategiju kupovine.

Kada odes u neku EU zemlju, vidis da su cene mnogih prehrambenih artikala manje nego kod nas iako oni imaju znatno veca primanja. To je do srpskog trzista i famozne "ugradnje od 300%".
Problem sa stripovima je sto su prava prilicno skupa, vlasnika licence ne zanima previse da li ces ti ostvariti zaradu od 2 ili 2222 evra jer se licence obicno uzimaju iz zemalja gde se ostvaruju ogromni tirazi. Realno gledano, i da Belog Lamu izbacis u SC, opet bi to bilo preko 1000 dinara i ljudi ne bi bili zadovoljni. Mogu albumi i da se stampaju onako kako je to radio Bookglobe sa Princom noci, prakticno u SBE formatu. To je takodje jedno od resenja, objavljivati u B5 i time smanjiti troskove.I kakve su bile kritike? "Pa daj bre normalan format, pa sta ako je veca cena!?!".
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000