forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 previse?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

anto
Advanced Member

Serbia
21711 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/11/2012 : 18:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by anto

samo što ja više volim stripove u tvrdim koricama (osim Bonelija)

Kod mene ista stvar, samo kad je razlika u cijeni velika ka kod Modesty ili Taličnog, ipak biran SC.

takođe.
jedino ću kod DW izdanja uzimati HC iako je razlika poveća - ali pošto su jeftini i jedni i drugi, opredelio sam se za tvrde.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/11/2012 : 18:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa ja sam prvi pomenuo da želim više bd klasika,mangi i američkog novinskog stripa.

Jesi, ali nakon tebe je više ljudi napisalo da bi takve stripove tribalo progurat na trafike.
Definitivno nisan mislija na tebe

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21711 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/11/2012 : 18:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

pa ja sam prvi pomenuo da želim više bd klasika,mangi i američkog novinskog stripa.

Jesi, ali nakon tebe je više ljudi napisalo da bi takve stripove tribalo progurat na trafike.
Definitivno nisan mislija na tebe

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/11/2012 : 18:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

jedino ću kod DW izdanja uzimati HC iako je razlika poveća - ali pošto su jeftini i jedni i drugi, opredelio sam se za tvrde.

Ovo i mene "muči"
I HC izdanja su in poprilično jeftina.
Samo, sebi san složija u glavi priču da za tu razliku mogu uzet recimo i Bar kod Džoa, i to je to.
SC izdanja su in bagatela.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21711 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/11/2012 : 18:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fikus

Još mi je jedna stvar na pameti, ali ne ona na koju ste pomislili (mada mi se sviđa način razmišljanja).
Gdje je nestalo staro dobro posuđivanje među stripofilima. Svi nešto kupuju i čuvaju za sebe. I po mogučnosti čitaju u bijelim rukavicama da ne bi nedajbože ostao kakav trag na koricama (HC naravno). Često posuđujem svoje stripove i do sada nisam imao negativnih iskustava. Isto tako posudim si koji strip od frendova i uredno vratim. Ne znam, čitava moja generacija je čitala stripove na taj način.

i ovo!!
u mom gradu imam par prijatelja sa kojima razmenjujem stripove - i to mnogo znači, jer čovek ne može da nabavi sve.
a ima i onih koji ti ne bi uzeli stripa za živu glavu, a tek da ti pozajme, o tome samo možeš da sanjaš - na žalost, dosta je ovakvih, čak su, mislim, i u većini - "tuđe nećemo,svoje nedamo".

U zadnje vreme sam počeo da razmenjujem stripove i sa ljudima koji nisu iz mog grada već poznanici sa foruma, pa kad se vidimo, a to je par puta godišnje,napravimo razmenu

Edited by - anto on 30/11/2012 18:45:41
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 30/11/2012 : 22:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moja supruga jako voli čitati knjige. Čak bi rekao opsesivno. Koliko ima knjiga kod kuće? Jako malo. Zašto? Kaže da joj ne pada na pamet kupovati knjige pored izvrsno opremljenih knjižnica. Ono što je zanima posudi, pročita i vrati. A tko je opsesivni sakupljač sam si je kriv. Je li poanta u samom sakupljanju ili čitanju? Oni koji me poznaju sa foruma znaju da kod kuće nemam bogzna kakvu kolekciju stripova. Što ne znači da nisam večinu stripova pročitao. Jednostavno se prošetam do knjižnice i posudim što me zanima. A ono za što smatram da bi bilo vrijedno imati u kućnoj kolekciji to kupim. Uglavnom na sniženjima. I da se referiram na pitanje topica. Hočete li kupiti svaku knjigu koja se objavi na tržištiu iz bilo kojeg područja (poezija, SF,...) ili samo ono što vas zanima? Pa nije moguće da ste ljubitelj ama baš svake škole stripa i da morate imati baš sve. I vjerujte mi, nije sramota kupiti strip sa mekanim koricama. Sadržaj je u potpunosti isti kao u onom sa tvrdim. Koricama.

Tvoje izlaganje stoji 100%, barem ga ja tako vidim.
Isto tako bih napomenuo da sam upravo fan SC-a jer u svojim godinama gledam isključivo sadržaj stripa.

Knjižnice nam isto tako mogu poslužiti kao neki praktično besplatni privju odnosno da nakon pročitanog stripa razmislimo želimo li mi dotični strip kupiti.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/11/2012 : 22:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Meni se može pozajmiti strip (ili bilo što drugo).
Ja ću ga čitati pažljivo tako da se ni ne vidi. Čuvat isto kao i svoje i vratiti brzo.
S druge strane kada sam ja drugima pozajmljivao stripove (ili bilo šta drugo), dešavalo mi se i to pod obavezno:
- da dobijem nazad manje ili više oštećeno / zaprljano
- da dobijem nazad jedva nakom par mjeseci moljakanja i traženja
- da nikada ne dobijem nazad
Ja sam te stripove stvarno teško zaradio...

Knjižnice su super stvar. No, nije uvijek sve raspoloživo (izdato), a nemaju baš sve šta treba. Onda ono što mi se sigurno sviđa kupim, a ono što nisam siguran čitam iz knjižnica. Pa ako je dobro i kupim.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 30/11/2012 23:00:33
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 30/11/2012 : 23:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Vodin se onom starom narodnom: "Pokrij se kol'ki ti je lancun!"
Kupujen što me zanima, laganim tempom i kad iman šuške. Budžet mi varira (negativno češće) pa tako i mjesečna potrošnja. Prosjek ne znan niti otprilike (jer san se više puta uredno "rastega" na aukcijama ).

Ono što ne mogu pročitat - knjižnice. U Zagrebu su, srećom, dobro opremljene i ažurne s novim izdanjima (Vladimira Nazora u Vrapču). Isto mogu reći i za onu u Zadru (bar zadnji put kad san navratia u nju prije par miseci) koja zadovoljava brojem, a i naslovima.

Previše izdanja? Ako je - neka. Neka svatko nađe što ga zanima...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 30/11/2012 : 23:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ja ću ga čitati pažljivo tako da se ni ne vidi. Čuvat isto kao i svoje i vratiti brzo.
S druge strane kada sam ja drugima pozajmljivao stripove (ili bilo šta drugo), dešavalo mi se i to pod obavezno:

Knjižnice su super stvar. No, nije uvijek sve raspoloživo (izdato), a nemaju baš sve šta treba. Onda ono što mi se sigurno sviđa kupim, a ono što nisam siguran čitam iz knjižnica. Pa ako je dobro i kupim.

Meni se isto događalo manje više kao i tebi sa posuđivanjem.
Ali to se promijenilo otkad se vrtim u nekom svojem vrlo ograničenom krugu ljudi koji su "do grla u stripovima". Vrate mi bolji glancer nego su dobili.
Šalu na stranu, samo ljubitelj stripa koji razumije fizičku vrijednost stripa može se odnositi na "kolekcionarski" način prema njemu.
To su manje više svi ljudi na ovom forumu jer razumiju vrijednost očuvanog stripa.

Sve da čovjek i ne brije na glancerizam, neće sigurno presaviti "peticu" i otvoriti jogurt i burek nad njim.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/11/2012 : 23:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DKoor

quote:

Meni se isto događalo manje više kao i tebi sa posuđivanjem.
Ali to se promijenilo otkad se vrtim u nekom svojem vrlo ograničenom krugu ljudi koji su "do grla u stripovima". Vrate mi bolji glancer nego su dobili.
Šalu na stranu, samo ljubitelj stripa koji razumije fizičku vrijednost stripa može se odnositi na "kolekcionarski" način prema njemu.
To su manje više svi ljudi na ovom forumu jer razumiju vrijednost očuvanog stripa.

Sve da čovjek i ne brije na glancerizam, neće sigurno presaviti "peticu" i otvoriti jogurt i burek nad njim.

Ja nemam prijatelje kolekcionare.
Ovi moji vole čitati, ali nad stripovima jedu burek i jogurt, zgužvaju ih i bace pod krevet i na kraju obrišu dupe s njima.
Čak i moja draga žena uglačava svaku stranicu kada nešto čita dok ja škripim zubima u pozadini.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 30/11/2012 : 23:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Ne stignem pročitati ni trećinu stripova koje kupim, tako da što se mene tiče izlazi previše stripova ali ne zbog financija nego zbog neimanja vremena pročitati to sve.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 30/11/2012 : 23:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Vi iz Hrvatske niste svjesni koliko vam znaci sto imate npr. Fibrina izdanja po bibliotekama. Koliko bi meni znacilo da lijepo pozajmim sva ta izdanja, a onda odlucim koja su po meni vrijedna da dam solidno velike pare za njih. Trenutno mogu reci da sam poznavaoc jedino Bonelli produkcije, a ostalo samo povrsno poznajem, iako bih zaista zelio da se to promijeni. Opet, s druge strane, sve kupiti je maltene pa nemoguce, a nemam gdje da pozajmim. Nesto se procita skenirano, ali, kao i uvijek, nije to to.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/11/2012 : 23:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Vi iz Hrvatske niste svjesni koliko vam znaci sto imate npr. Fibrina izdanja po bibliotekama. Koliko bi meni znacilo da lijepo pozajmim sva ta izdanja, a onda odlucim koja su po meni vrijedna da dam solidno velike pare za njih. Trenutno mogu reci da sam poznavaoc jedino Bonelli produkcije, a ostalo samo povrsno poznajem, iako bih zaista zelio da se to promijeni. Opet, s druge strane, sve kupiti je maltene pa nemoguce, a nemam gdje da pozajmim. Nesto se procita skenirano, ali, kao i uvijek, nije to to.

Svjestan sam kako da nisam.
Živim u rupi na krajnjem istoku. Bliža su mi 3 strana glavna grada nego moj vlastiti.
50 metara od stana imam knjižnicu u kojoj između ostalog ima i većina Fibrinih izdanja koja čitam samo ja.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 30/11/2012 : 23:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Uz to, skoro svako Fibrino izdanje ima obimni preview (free, jelte), pa tako i nije da se ne zna sta je (za) sta. ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 01/12/2012 : 00:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message  Reply with Quote
Ne posuđujem stripove od drugih...
Ne posuđujem stripove iz knjižnica...
Ne čitam privju,samo pogledam par slika zbog crteža...
Kao neka vrsta kocke,ili je dobar ili ne,ali skoro svaki se da pročitati,zar ne?
Ne kupujem planski,kupujem na valove,bez ikakvog reda,ovisno o trenutnoj novčanoj situaciji.Dva mjeseca ne kupim ni strip,onda nadoknadim,ali žestoko.Skupljam otprilike 70 posto svega,tako da uvijek nešto fali,ali nema veze,drugo se popunjava.I da,imam prosječnu plaću.Dokle?Vidit ćemo...(

Uglavnom,stripova nikad previše,bolji izbor,cijene kakve jesu,jbg.
Samo nek izlaze,hvatat ćemo ih pomalo,ionako se sporo prodaju
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 01/12/2012 : 00:07:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Elderane84

Svjestan sam kako da nisam.
Živim u rupi na krajnjem istoku. Bliža su mi 3 strana glavna grada nego moj vlastiti.
50 metara od stana imam knjižnicu u kojoj između ostalog ima i većina Fibrinih izdanja koja čitam samo ja.

E, to je prava stvar. I onda mozes probrati za sebe ono sto ti se najvise svidja, i kupiti. Privju je super, ali ne i kljucan, nekad zadnjih 5-6 stranica pokvare ukupan utisak.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 01/12/2012 : 00:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
@Obi-wan
Mora da je to poseban osječaj. Posudiš iz knjižnice, štojaznam, Pakao ili Eternaut, pa na miru čitaš dok jedeš burek. I smiješ se svima koji to nisu u mogučnosti.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 01/12/2012 : 08:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Obi-wan
Mora da je to poseban osječaj. Posudiš iz knjižnice, štojaznam, Pakao ili Eternaut, pa na miru čitaš dok jedeš burek. I smiješ se svima koji to nisu u mogučnosti.

Da, ali i tu ima kvaka. Pošto on jedini posuđuje stripove teta u knjižnici točno zna tko masti knjige i izrezuje slike iz njih.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3282 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 01/12/2012 : 08:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

Ne stignem pročitati ni trećinu stripova koje kupim, tako da što se mene tiče izlazi previše stripova ali ne zbog financija nego zbog neimanja vremena pročitati to sve.

to je i moj slatki problem.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/12/2012 : 09:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo

quote:

@Obi-wan

Da, ali i tu ima kvaka. Pošto on jedini posuđuje stripove teta u knjižnici točno zna tko masti knjige i izrezuje slike iz njih.

Možda i zna, ali ne mari.
Teti očuvanost ne znači baš ništa.
A kada se strip jednom toliko raspadne da je za bacit... Pa imam svoj primjerak.

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 03/12/2012 : 00:05:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
tema topika je izgledala totalno idiotska dok nisam skuzio da sam ja to otvorio:) super za ostale sudionike topika:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/12/2012 : 11:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja posuđujem (iz knjižnice) i kupujem. Stripove bih posudio samo kolegi stripofilu, ostalima baš i ne - jedino ako ih ne bi prije proveo kroz temeljnu edukaciju čitanja i listanja stripova. I jedenja prilikom čitanja. I važnosti i cijene tog stripa/knjige koju on/ona ima za mene i koliko sam ihe platio!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 03/12/2012 : 14:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Posuđujem samo onima koji su prošli temeljitu sigurnosnu provjeru najvišega stupnja i odgovarajuči psiho test.
Do sada je nitko nije prošao.

Ukoliko imate želju nešto od mene posuditi, molim popunite upitnik:

http://www.uvns.hr/UserDocsImages/Upitnik_I.pdf

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/12/2012 : 15:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
hehe, fikuse koji si ti manijak!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2560 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 05/12/2012 : 14:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Mislim, da je tema ovog topica, da li je previše izdanja - onako u prosjeku, odgovor je ne. Nigdje ne piše, da je treba imati (ili čak pročitati) SVA izdanja. Takvo razmišljanje je razultat određene situacije na tržištu u 90-im, kad je bilo novih izdanja malo, a ex-yu izdanja svuda. Sva izdanja je bilo moguče bez nekih večih problema pratiti i, u nekoj bližoj ili daljoj budučnosti, bar teoretski, sve to moguče i skupiti (tako, da nam je bila kolekcionarska kost na mjestu). Sa porastom produkcije, to je postalo praktički nedostižno i večina nas je morala prihvatiti činjenicu, da je tja ideal nedostižen. Nisam psiholog, ali mi je jasno, da nekima težko padne, kada "preko noči", u svojem hobiju padnu iz pozicije kontroliranja medija, do skupljača mrvica. Krajnji rezultat "poplave" stripova je taj, da je došlo do ogromnog proširenja ponude na tržištu, dok to za individualnog ljubitelja stripa to znači samo više izdanja koje ne može kupiti.
U topicu su krenule i druge teme - HC/SC situaciju i kioske je Markos više puta objasnio, ali izgleda, da mora ponoviti gradivo svake 2-3 mjeseca. Skenirani stripovi po mome nisu problem (bar dok ne dođe do velikog povečanja tablica i readera), jer je relativno mali broj ljubitelja, koji zbog skena nije kupio tiskano izdanje - to važi za BD i slične nekomercialne stripove, kot Bonellija je vjerojatno drukčije.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000