Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/02/2013 : 19:40:21
|
ajde da vidimo - ko je od gore navedenih "prodao" stvar oko pretplate Tardija :( pretpostavljam da swamp thing i fenix nisu mogli jer su iz druge države, ali šta je sa ostalim ?
btw, čestitam Colte na osvojenom prvom mestu za Betmena na dw forumu. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 01/02/2013 : 19:53:44
|
Pre svega, pretplata nije obavezna. Na tu ideju smo dosli nakon razgovora sa ljubiteljima stripa koji su tvrdili da bi trebalo organizovati nesto slicno za one koji zele da podrze izdavaca i istovremeno smanje sopstvene troskove. Ocito se dobar deo onih koji su se zalagali za tu ideju predomislio, no harm done. Album ce svakako izaci, novac za stampu istog je jos ranije pripremljen. Ono sto bih ja licno voleo je da oni koji se nisu pretplatili postupe onako kao sto rade sa izdanjima drugih izdavaca ("Pa ne mogu sad da odem kod izdavaca XYZ i trazim da mi da po pretplatnoj ceni kada je rok prosao: on mi je dao priliku, ja nisam uzeo tada pa cu uzeti sada po regularnoj ceni") i da ne dodje do "cenjkanja".
Sto se tice pomenutog glasanja, mislim da je ishod pogresan. Kada se vec o tom izdanju na DW forumu nigde nije pisalo, nije trebalo ni da udje u izbor. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13517 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Posted - 01/02/2013 : 19:56:16
|
quote: Originally posted by Imrahil
ih bre anto, zaboravi me 
oprosti prijatelju, stavljam te na spisak |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Posted - 01/02/2013 : 19:57:56
|
quote: Originally posted by Colt
Pre svega, pretplata nije obavezna. Na tu ideju smo dosli nakon razgovora sa ljubiteljima stripa koji su tvrdili da bi trebalo organizovati nesto slicno za one koji zele da podrze izdavaca i istovremeno smanje sopstvene troskove. Ocito se dobar deo onih koji su se zalagali za tu ideju predomislio, no harm done. Album ce svakako izaci, novac za stampu istog je jos ranije pripremljen. Ono sto bih ja licno voleo je da oni koji se nisu pretplatili postupe onako kao sto rade sa izdanjima drugih izdavaca ("Pa ne mogu sad da odem kod izdavaca XYZ i trazim da mi da po pretplatnoj ceni kada je rok prosao: on mi je dao priliku, ja nisam uzeo tada pa cu uzeti sada po regularnoj ceni") i da ne dodje do "cenjkanja".
Sto se tice pomenutog glasanja, mislim da je ishod pogresan. Kada se vec o tom izdanju na DW forumu nigde nije pisalo, nije trebalo ni da udje u izbor.
to je ono što je totalno bezveze! "podržavam", "kupujem 1000%", "napokon!uzimam obavezno",... a onda puška.
ovakvih je koliko hoćeš, nažalost. |
Edited by - anto on 01/02/2013 19:59:45 |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1884 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 01/02/2013 : 20:16:43
|
Sto se tice pomenutog glasanja, mislim da je ishod pogresan. Kada se vec o tom izdanju na DW forumu nigde nije pisalo, nije trebalo ni da udje u izbor.
Prvo, ishod nije pogrešan, forumaši su glasali pošteno.
Drugo, ja sam pisao o Godini prvoj.
Treće, Betmen je odneo pobedu i na Noob-u i Svetu stripa.
Tako da... Čestitam!  |
IG: @bricktoygrapher |
 |
|
Raoul Duke
Starting Member

Serbia
92 Posts
Member since 17/06/2011 |
Posted - 01/02/2013 : 20:24:41
|
quote: Originally posted by anto
znači pretplatili su se: imrahil kasper combatrock džekdenijels feniks anto raul djuk dessa mrmada dr. žistis axle moonshine swamp thing harryblock zorglub goksi stbojan bat baterton
Raoul Duke se pretplatio. |
Edited by - Raoul Duke on 01/02/2013 20:35:23 |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2377 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 01/02/2013 : 22:15:41
|
Zao mi je sto ovo sa pretplatom na ovu sjajnu knjigu maestra Tardija nije imalo sireg odjeka. Medju onima sam koji su izdavacu sugerisali da ide sa pretplatom, ocekujuci da ce ljubitelji dobrog stripa podrzati takav potez, na obostranu korist. Medjutim, stvarnost me je demantovala, nazalost. Ja sam uplatio pretplatu, ali mi je iskreno zao sto veci broj ljudi nema sluha za dobar projekat, a ovaj svakako to jeste... Ima istine i u onome sto Anto pise, ima dosta forumasa, ovde i na drugim forumima, koji aplauzima i gromoglasno docekuju neko novo izdanje ili najavu a isto uopste ne kupe, pa cak ni u ekstra povoljnoj "pretplata" varijanti...valjda su i sami izdavaci do sada shvatili koji su to ljudi i valjda ce ubuduce znati cije ce misljenje znati da cene... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Posted - 01/02/2013 : 22:18:38
|
axle, nije Anto nego anto - pogledaj u profilu! a tebe ću da zapalim što si mi preporučio nadrogiranog Mebijusa :) |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2377 Posts
Posted - 01/02/2013 : 22:44:53
|
axle, nije Anto nego anto - pogledaj u profilu! a tebe ću da zapalim što si mi preporučio nadrogiranog Mebijusa :)
Ako cemo tako, onda nije ni "axle moonshine", vec "axle munshine"...pogledaj u profilu... A za Maestra Moebiusa, rece neko vec, tesko je ili nemoguce prepricavati poeziju, pa makar je istu pisao i "nadrogirani" pisac...Moebius je ovom zbirkom u ondasnje vreme doneo pravu malu revoluciju u globalnoj percepciji i poimanju stripa kao umetnosti, i izvrsio svojim delom uticaj na ogroman broj sada vec priznatih i poznatih svetskih autora stripa...od sedamdesetih godina proslog veka, i pojave tog novog talasa francuskog stripa, ciji je i Moebius bio predstavnik, nista na svetskoj strip sceni vise nije bilo isto... ako se kajes sto si ulozio novac na ovo remek delo onda tu nemam sta da dodam, prodaces ga lako i povratiti svoj ulozeni novac...zao mi je sto imas takvo misljenje, ali to je tvoj stav i ja ga postujem... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Posted - 01/02/2013 : 22:50:33
|
quote: Originally posted by axle munshine
axle, nije Anto nego anto - pogledaj u profilu! a tebe ću da zapalim što si mi preporučio nadrogiranog Mebijusa :)
Ako cemo tako, onda nije ni "axle moonshine", vec "axle munshine"...pogledaj u profilu... A za Maestra Moebiusa, rece neko vec, tesko je ili nemoguce prepricavati poeziju, pa makar je istu pisao i "nadrogirani" pisac...Moebius je ovom zbirkom u ondasnje vreme doneo pravu malu revoluciju u globalnoj percepciji i poimanju stripa kao umetnosti, i izvrsio svojim delom uticaj na ogroman broj sada vec priznatih i poznatih svetskih autora stripa...od sedamdesetih godina proslog veka, i pojave tog novog talasa francuskog stripa, ciji je i Moebius bio predstavnik, nista na svetskoj strip sceni vise nije bilo isto... ako se kajes sto si ulozio novac na ovo remek delo onda tu nemam sta da dodam, prodaces ga lako i povratiti svoj ulozeni novac...zao mi je sto imas takvo misljenje, ali to je tvoj stav i ja ga postujem...
ma šalim se bre za mebijusa; šta odmah pišeš traktat o njegovom uticaju na devetu umetnost s kraja XX-og veka
ionako sam ušao u celu ovu priču sa ozbiljnom dozom rezerve. (a nešto ne verujem da uživaš u njegovim stripovima, u to niko ne može da me ubedi - isto kao i oni koji kupuje prve Texove priče) |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 01/02/2013 : 22:55:38
|
znači pretplatili su se: imrahil kasper combatrock džekdenijels feniks anto raul djuk dessa mrmada dr. žistis axle moonshine swamp thing harryblock zorglub goksi stbojan bat baterton
Dozvoli, ja nigdje nisam napisao da se pretplaćujem Dao sam podrški izdanju i ideji pretplate, jer mislim da može donijeti samo nešto pozitivno. Ne volim pretplaćivanje jer ne volim taj osjećaj iščekivanja 'kad će izaći, kad će mi doći na adresu, blabla'. Pa meni je svako iščekivanje paketa sa amazona stres  A izdanje ću uzeti, nikad nisam napisao da ću uzeti neko izdanje a da to ne uradim. Ali ću ga kupiti kad bude u prodaji, fino 'dobar dan, dobar dan, može ovaj od Tardija...'...Ista stvar je sa Darkvudom, uzeću nekoliko izdanja koja me zanimaju, ali tek kad bude u prodaji...pa makar i po nešto većoj cijeni  |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2377 Posts
Posted - 01/02/2013 : 22:56:24
|
Ako cemo tako, onda nije ni "axle moonshine", vec "axle munshine"...pogledaj u profilu... A za Maestra Moebiusa, rece neko vec, tesko je ili nemoguce prepricavati poeziju, pa makar je istu pisao i "nadrogirani" pisac...Moebius je ovom zbirkom u ondasnje vreme doneo pravu malu revoluciju u globalnoj percepciji i poimanju stripa kao umetnosti, i izvrsio svojim delom uticaj na ogroman broj sada vec priznatih i poznatih svetskih autora stripa...od sedamdesetih godina proslog veka, i pojave tog novog talasa francuskog stripa, ciji je i Moebius bio predstavnik, nista na svetskoj strip sceni vise nije bilo isto... ako se kajes sto si ulozio novac na ovo remek delo onda tu nemam sta da dodam, prodaces ga lako i povratiti svoj ulozeni novac...zao mi je sto imas takvo misljenje, ali to je tvoj stav i ja ga postujem...
ma šalim se bre za mebijusa; šta odmah pišeš traktat o njegovom uticaju na devetu umetnost s kraja XX-og veka
ionako sam ušao u celu ovu priču sa ozbiljnom dozom rezerve. (a nešto ne verujem da uživaš u njegovim stripovima, u to niko ne može da me ubedi - isto kao i oni koji kupuje prve Texove priče)
Razumemo se ti i ja odlicno, nema potrebe da dalje o ovome polemisemo...zagadicemo Coltov topik, covek nije to zasluzio...voleo bih da cujem misljenje i drugih zasto ovo sa pretplatom nije uspelo... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Posted - 01/02/2013 : 23:06:51
|
da,da vratimo se na temu: jedan od najhvaljenijih evropskih stripova, u izdanju proverene izdavačke kuće za krajnje pristonju cenu je po urednikovim rečima loše prošao u pretplati.
ništa colte, sledeće izdanje neka vam budu sabrana dela Nepoznatog konjanika - tu cenim da nema greške. |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Posted - 01/02/2013 : 23:35:00
|
Na kraju ce ovo prerasti u "Slucaj Tardi". Verujem da bi i bilo koja druga stavka u pretplati prosla na isti ili slican nacin. Zasto ljudi uzimaju u pretplati izdanja Komika, Rozenkranca, Makonda, Darkwooda? Odgovor na to pitanje je uglavnom bio "Da se pomogne izdavacu a i ne verujem da moze jeftinije od te cene". U ovom slucaju verujem da dobar deo onih koji su razmisljali da se pretplate rezonovao "Nema potrebe, dobicu strip po pretplatnoj ceni u bilo kom trenutku". Kao sto rekoh, voleo bih da se citaoci koji budu zeleli ovaj album ponasaju isto onako kao i sa nabavkom stripova od drugih izdavaca u trenutku kada istekne pretplata. |
Edited by - Colt on 01/02/2013 23:39:22 |
 |
|
Elesar
New Member

Serbia
261 Posts
Member since 14/03/2009 |
Posted - 01/02/2013 : 23:52:58
|
quote: Originally posted by Imrahil
ih bre anto, zaboravi me 
oprosti prijatelju, stavljam te na spisak
Eto, mozes i mene da dodas, ipak je HC.  |
strenvvm et virtvte |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3278 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 02/02/2013 : 00:27:05
|
Zao mi je sto ovo sa pretplatom na ovu sjajnu knjigu maestra Tardija nije imalo sireg odjeka. Medju onima sam koji su izdavacu sugerisali da ide sa pretplatom, ocekujuci da ce ljubitelji dobrog stripa podrzati takav potez, na obostranu korist. Medjutim, stvarnost me je demantovala, nazalost. Ja sam uplatio pretplatu, ali mi je iskreno zao sto veci broj ljudi nema sluha za dobar projekat, a ovaj svakako to jeste... Ima istine i u onome sto Anto pise, ima dosta forumasa, ovde i na drugim forumima, koji aplauzima i gromoglasno docekuju neko novo izdanje ili najavu a isto uopste ne kupe, pa cak ni u ekstra povoljnoj "pretplata" varijanti...valjda su i sami izdavaci do sada shvatili koji su to ljudi i valjda ce ubuduce znati cije ce misljenje znati da cene...
uvek ima puno njih koji se napaljuju na svako novo izdanje i obavezno kažu "ovo je masthevuša" (koji ofucan i gadljiv izraz) al odmah posle kukaju kako jim je 3,5€ u pretplati ili 4,5€ u promo 2 meseca razdoblju previše za magazinsko izdanje od 56 ili 64 stranica. Pa onda i poštarina skoro 1 € i još transakcija 10 c€? WTF!?? Podrška izdavaču my ass. To je dobar marketinški potez izdavača i njihova usluga nama. |
 |
|
mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 02/02/2013 : 08:49:46
|
Meni je jako zao sto je broj pretplatnika minoran ali zaista se ne secam da sam rekao da cu da se 100% pretplatim.Napisao sam cini mi se "Moze pretplata uvek".Hteo sam da se pretplatim ali jednostavno nisam stigao i to je to.Ja cu strip cim bude otstampan kupiti u knjizari i slikacu se sa njim pa sliku okaciti na ovom topiku.Inace imam jaku zelju da podrzim ovog izdavaca od koga na zalost imam samo Traper Kerija i nista vise.Naravno postojala je zelja za kupovinom Krvne veze i Mohikanca al eto vec 5 meseci kako mi ih je jedan clan foruma koga necu da imenujem kupio i to sa potpisom Disa al nikako da mi ih donese,pa se nadam da ce da mi ih dostavi do sledeceg salona stripa.No to je druga prica.Sto se ovog stripa tice osetio sam se prozvanim pa sam morao da odgovorim,a neka izdavac slobodno racuna da sam se i ja pretplatio s tim sto cu primerak platiti onda kad stigne u Alan Ford knjizaru. |
 |
|
tutto maxim
Senior Member

.jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 02/02/2013 : 10:34:21
|
Na kraju ce ovo prerasti u "Slucaj Tardi". Verujem da bi i bilo koja druga stavka u pretplati prosla na isti ili slican nacin. Zasto ljudi uzimaju u pretplati izdanja Komika, Rozenkranca, Makonda, Darkwooda? Odgovor na to pitanje je uglavnom bio "Da se pomogne izdavacu a i ne verujem da moze jeftinije od te cene". U ovom slucaju verujem da dobar deo onih koji su razmisljali da se pretplate rezonovao "Nema potrebe, dobicu strip po pretplatnoj ceni u bilo kom trenutku". Kao sto rekoh, voleo bih da se citaoci koji budu zeleli ovaj album ponasaju isto onako kao i sa nabavkom stripova od drugih izdavaca u trenutku kada istekne pretplata.
Imaju bolju reklamu. Naglasavam,da je to samo moje misljenje.
Mozda je u pitanju,neki sasvim drugi razlog... |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
|
stbojan
New Member

Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 02/02/2013 : 11:19:15
|
znači pretplatili su se: imrahil kasper combatrock džekdenijels feniks anto raul djuk dessa mrmada dr. žistis axle moonshine elesar harryblock zorglub goksi stbojan bat baterton
Aj kad sam se vec nasao na nekakvoj listi i da se oglasim:
1. Najpre... mrzim liste! 2. Nisam se pretplatio - ("odlicna stvar, obavezno se uzima, svaka cast") to ni ne znaci 3. Sigurno cu kupiti strip - ("odlicna stvar, obavezno se uzima, svaka cast") to upravo znaci 4. Kada cu ga kupiti (pretplata ili kasnije)... oprostices, ali to se tice samo mene i mojih planova/mogucnosti - u ovom konkretnom slucaju, da sam video ovaj topic pre 21.01. i da pretplata traje nesto duze, sigurno bih gledao da ustedim, ali avaj nisam ga video ranije (mozemo da diskutujemo zasto) i pretplata ne traje duze, a moj budget za stripove u ovom mesecu je apsolutno prekoracen 5. Ne znam cemu sve ovo (lista i prebrojavanje), a pritom mislim i da nece da radi - kako za strip, tako i za izdavaca...
Bolje da se manemo toga i da neko kaze jos nesto pametno o samom stripu... u cilju prave promocije i podrske... tnx. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 02/02/2013 : 12:10:30
|
quote: Originally posted by stbojan
znači pretplatili su se: imrahil kasper combatrock džekdenijels feniks anto raul djuk dessa mrmada dr. žistis axle moonshine elesar harryblock zorglub goksi stbojan bat baterton
Aj kad sam se vec nasao na nekakvoj listi i da se oglasim:
1. Najpre... mrzim liste! 2. Nisam se pretplatio - ("odlicna stvar, obavezno se uzima, svaka cast") to ni ne znaci 3. Sigurno cu kupiti strip - ("odlicna stvar, obavezno se uzima, svaka cast") to upravo znaci 4. Kada cu ga kupiti (pretplata ili kasnije)... oprostices, ali to se tice samo mene i mojih planova/mogucnosti - u ovom konkretnom slucaju, da sam video ovaj topic pre 21.01. i da pretplata traje nesto duze, sigurno bih gledao da ustedim, ali avaj nisam ga video ranije (mozemo da diskutujemo zasto) i pretplata ne traje duze, a moj budget za stripove u ovom mesecu je apsolutno prekoracen 5. Ne znam cemu sve ovo (lista i prebrojavanje), a pritom mislim i da nece da radi - kako za strip, tako i za izdavaca...
Bolje da se manemo toga i da neko kaze jos nesto pametno o samom stripu... u cilju prave promocije i podrske... tnx.
Potpisujem svako slovo. Neznan je li pretplate za Hr bilo, ali ja ću strip sigurno uzet. Za misec dana ili godinu dana, neznan. Triban li se slikat?
@Colt Ti ko da si ljut na ljubitelje stripa? Šta ti to triba? Nemoj se ljutit ali nema te dugo po forumu, a kad si tu najčešće prosipaš gorčinu. Ne bi tija da se to dogodi ali ako ne ide, čemu mazohizam? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 02/02/2013 : 12:13:02
|
i da neko kaze jos nesto pametno o samom stripu... u cilju prave promocije i podrske...
rat je sranje i (skoro) nista ne menja, ljudi kao kanon futr
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Posted - 02/02/2013 : 13:02:16
|
quote:
@Colt Ti ko da si ljut na ljubitelje stripa? Šta ti to triba? Nemoj se ljutit ali nema te dugo po forumu, a kad si tu najčešće prosipaš gorčinu. Ne bi tija da se to dogodi ali ako ne ide, čemu mazohizam?
Odakle si ovo izvadio? Da li ja kritikujem ljude sto nisu uzeli u pretplati? To da li ce i na koji nacin nabaviti taj strip je apsolutno njihov prerogativ i njihovo pravo. Mi smo se potrudili da na izvestan nacin citaocima olaksamo nabavku albuma koji ce izaci bez obzira na to da li se pretplati njih sto ili nijedan. Mozda si pod mojim "ostrijim tonom" mislio na "U ovom slucaju verujem da dobar deo onih koji su razmisljali da se pretplate rezonovao "Nema potrebe, dobicu strip po pretplatnoj ceni u bilo kom trenutku". Kao sto rekoh, voleo bih da se citaoci koji budu zeleli ovaj album ponasaju isto onako kao i sa nabavkom stripova od drugih izdavaca u trenutku kada istekne pretplata". Ovo je napisano sa razlogom, obzirom na to da me koji sat ranije kontaktirao taj-i-taj u svrhu isticanja teksta cija je sadrzina otprilike "Care, pretplata istekla ali legenda poput tebe to nece zameriti pa cu ti platiti 1200 kad stignem, majstore nad majstorima!". Mozda gresim, ali nisam primetio da se tako postupa u slucajevima drugih pretplata, vec ljudi prijavljuju da su uplatili i da cekaju da im strip stigne i sl, a ako nisu, cekaju naredni trenutak da kupe po trzisnoj ceni. Citaoci u Srbiji ce uvek moci da kupe BJTRR u Alan Fordu, Beopolisu, Vulkanu, preko nas, kod nekog samostalnog distributera itd itd ali ne po pretplatnoj ceni jer bi to bilo neposteno prema onima koji su se pretplatili. I ja se nadam da ljudi to shvataju. |
 |
|
zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
|
Topic  |
|