Author |
Topic |
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
Member since 22/07/2011 |
|
Kauboj
New Member
100 Posts
Member since 29/12/2012 |
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
|
Kauboj
New Member
100 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 21/05/2014 : 13:57:54
|
Hajde da se malo i Trenca nauživamo! Bože, kada se samo sjetim tih njegovih početaka u Poletu (ili Studentskom listu? Više se ni sam ne sjećam.), druga polovica 80-ih! |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5086 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 22/05/2014 : 08:14:35
|
podsjeća na staru Stripoteku... izvrsno - čestitke redakciji ¸¸
ZLATNI KLASIK 4 uskoro na kioscima SUPER Klasik 30 na kioscima ME-81 na kioscima (tko želi) |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Manabo
New Member
259 Posts
Member since 28/08/2013 |
Posted - 25/05/2014 : 12:38:00
|
Ne znam kako drugima, ali u mojem primjerku Strip revije je očito u tiskari pobjeglo više crne. Dobar broj stranica je zamusan (točnije zamusaniji nego u prošlim brojevima). To je posebno vidljivo kod Janitora, a strana 55 je kritično loše odštampana. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Kauboj
New Member
100 Posts
Posted - 25/05/2014 : 18:06:59
|
Kod mene jako dobar otisak. Striprevija mi odlicna. Trenc, super , Janitor odlican strip. Posebno mi dobar tekst o Vatikanu i zanimljiv Arsen Dedic u rubrici 'Zasto volim strip'. :) :) |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 25/05/2014 : 20:41:21
|
U ovom broju objavljeni su sljedeći stripovi:
Peanuts autor: Charles Schulz
MOROCCO autor: Milan Trenc
James Bond: U TAJNOJ SLUŽBI NJENOG VELIČANSTVA autori: Henry Gammidge i John McLusky
Žene u bijelom: PSIHOZA autori: Raoul Cauvin i Philippe Bercovici
Janitor: ANĐEO MALTE autori: Yves Sente i Francois Boucq
Pero Skitnica autor: Chuck D. Russell
|
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Posted - 25/05/2014 : 21:47:22
|
quote: Originally posted by Manabo
Ne znam kako drugima, ali u mojem primjerku Strip revije je očito u tiskari pobjeglo više crne. Dobar broj stranica je zamusan (točnije zamusaniji nego u prošlim brojevima). To je posebno vidljivo kod Janitora, a strana 55 je kritično loše odštampana.
Točno, i u mojem primjerku je crna boja razmazana po više stranica, pa bi molio Lastana da malo utječe na tiskaru. Inače, sve ostalo u redu. Što reći? Strip revija je svijetla točka na našem strip-izdavačkom nebu. |
|
|
Manabo
New Member
259 Posts
Member since 28/08/2013 |
Posted - 25/05/2014 : 23:39:15
|
quote: Originally posted by mogorovic
quote: Originally posted by Manabo
Ne znam kako drugima, ali u mojem primjerku Strip revije je očito u tiskari pobjeglo više crne. Dobar broj stranica je zamusan (točnije zamusaniji nego u prošlim brojevima). To je posebno vidljivo kod Janitora, a strana 55 je kritično loše odštampana.
Točno, i u mojem primjerku je crna boja razmazana po više stranica, pa bi molio Lastana da malo utječe na tiskaru. Inače, sve ostalo u redu. Što reći? Strip revija je svijetla točka na našem strip-izdavačkom nebu.
Apsolutno se slažem. Ovo je bila dobronamjerna kritika. Imam sve brojeve koji su izašli do sada, a reviju ću pratiti i dalje bez obzira na ovu malu grešku. |
|
|
Lastan
Senior Member
1096 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 26/05/2014 : 16:38:03
|
quote: Originally posted by Lastan
Ukoliko netko ima zaista primjerak sa lošijim otiskom,možete ga zamjenit u striparnici Lastan.Naletio sam i ja na nekoliko "zamusanih" primjeraka...pretpostavljam da je to zbog nečišćenja valjka kod ovakvog načina štampe.Vidjet ćemo koliko je moguće utjecat da je takvih primjeraka što manje.
Ajde ako se može, jer meni iz Broda baš nije zgodno zamijeniti svoj primjerak ;) |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Posted - 28/05/2014 : 14:42:00
|
Pročitao sam jučer ovaj posljednji izašli, deveti broj Strip revije, koja, polako, utvrđuje svoj siguran koncept. Lijepo je prisjetiti se redizajniranog Trencovog Morrocco-a, koji je dobar i simpatičan strip, obzirom da je stvaran na počecima Trencove, danas svjetske karijere. S današnjeg stanovišta, osobito mlađim čitateljima, čini se malo nategnuta i prožvakana tema otvaranja vrata pakla, jer su se u međuvremenu, nagledali otvaranja raznih vrata svemira i slično, stoga je važno strip shvatiti u vremenu u kojem je izvorno nastao, kad je u prvotnoj verziji objavljivan 1987. u Studentskom listu. Isto tako, danas razvikani hramovi Petre u Jordanu, lako su prepoznati u Trencovoj "dislokaciji" u Atlas gorje, u Maroku. Svojim jednostavnim, linearnim stilom markantne linije, na izuzetno vješt način, autor, osobito, prezentira atmosferu ulica i života na njima, a likovi su mu malo zaobljeniji, za razliku od čisto uglastih, sa samih početaka njegova crtačkog opusa. Istančanim promatranjem detalja, moguće je vidjeti, u pojedinim siluetama i likovima, male lucidne natruhe kubizma, koji u Trenca nije slučajan. Svakako, atmosferi je pridonio i retro kolorit, tako da izdanje sliči na uratke francusko-belgijske škole iz 60-ih i 70-ih godina, što je u duhu cjelokupne atmosfere stripa. Jednostavno, užitak je, po tko zna koji put, čitati ovaj strip i referirati se na njegove blago karikaturalne likove, koji ne mogu istrgnuti Trencov izričaj iz "ozbiljnog" stripa, jer svojom figurativnom proporcionalnošću, daju ozbiljan dignitet akcijskom stripu, ujedinjen sa šarmom ironije i suptilne karikiranosti likova, kroz fizionomije njihovih lica (nigdje nećete naći disproporcionalne likove velikih trbušina i kratkih nogica, tu je Trenc postojan). Još jednom, bravo profesore Trenc!
Janitor me sve više oduševljava, iako je u tisku (nadam se, ne baš i u originalu) malo previše zagasito koloriran, često puta težak za čitanje. Izuzetna tema opravdava pomalo statičan pripovjedački karakter stripa (sa previše teksta u oblačićima), ali, očigledno je to sve u funkciji napete i intrigantne priče. Čekajmo uzbudljivi nastavak.
James Bond je klasična veličina i vrijednost novinskog stripa, oštrog crtačkog McLusky-jevog izraza, koji su prakticirali i Holdaway i, osobito, Horak, kao svojevrstan zaštitni znak ovog serijala, svakako, u ograničenjima novinskog tiska i uredničkih smjernica. Pristojno klasično djelo crtača, savršenog poznavanja anatomije, osobito u pokretu, što je odlika crtača koji su zanat pekli kao ilustratori.
"Mali" stripovi, osvježenje koncepciji udarnih naslova, kao i tekstualni prilog, uvijek u funkciji stripa. Strip revija Večernjeg lista - nova svježina u retro-ruhu! Srdačan pozdrav. |
|
|
Kauboj
New Member
100 Posts
Posted - 03/06/2014 : 22:49:26
|
Veceras je stvarno bilo ljepo u najboljem muzeju stripa u Europi, onom u Bruxellesu slusati kako se prica o Stripreviji Vecernjeg lista. Medju orginal tablama na izlozbi se nalazi i Striprevija koja je istaknuta kao pozitivan primjer posvjecivanju paznje stripu u novinskom izdavastvu. Cestitam Mladenu Novakovicu, glavnom uredniku Striprevije VL koji je veceras takodjer bio u Bruxellesu. Naravno svega ovog ne bi bilo i bez Ratka, Ante i ljudi iz Vecernjeg lista. Svaka cast decki. Svaka cast Vecernjem listu. Bas sam ponosan! |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
Kauboj
New Member
100 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 30/06/2014 : 01:05:26
|
dobro je l' to neka epidemija, i u stripu i u postovima, da deklinirate strana imena s crticama na kraju???? kanite se toga, ljudi. nije samo posve pogrešno nego i grozno izgleda. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/06/2014 : 07:33:17
|
Revija je odlicna,hoce je biti na kioscima u paketima naljeto? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Posted - 30/06/2014 : 14:08:30
|
quote: Originally posted by Curunir
dobro je l' to neka epidemija, i u stripu i u postovima, da deklinirate strana imena s crticama na kraju???? kanite se toga, ljudi. nije samo posve pogrešno nego i grozno izgleda.
Početne riječi, u rečenici na početku teksta, ili u novoj rečenici, iza točke koja označava kraj prethodne rečenice, pišu se velikim prvim slovom. Kako si ti, u slučaju sve tri rečenice svojega posta, pogriješio upravo u tom pravilu pisanja, a profesionalac si, koji obožava ispravljati druge, pokušaj razumjeti da i ostali članovi ovog foruma pišu pogrešno, često puta bez osobne redakture teksta, ne zbog toga što su "nepismeni", već iz razloga ležernog pristupa raspravi, kojoj je zadnja bitna stvar "izbrušeni" pravopis, što naravno, ne znači da je uputno pisati bilo kako. Usput, suprotni veznici (nego) su odijeljeni od prethodnog dijela rečenice zarezom. Srdačan pozdrav!!! |
Edited by - mogorovic on 30/06/2014 14:12:12 |
|
|
|
Topic |
|