Author |
Topic  |
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 14/12/2012 : 15:22:13
|
Poll Question:
Manje-više svi ste čuli za ovaj program koji bi se od iduće godine trebao provoditi u osnovnim i srednjim školama.
Zanima me što mislite o ovom programu, smatrate li ga dobrim ili pak, suvišnim i škodnim za djecu?
Dakle, zdravstveni odogj: Da/Ne?
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13041 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/12/2012 : 15:31:36
|
Pa možda je zdravstveni odgoj pametnije imati od nekih stvari koje se uče u školi... Ipak škola priprema ljude za život, a ovo je barem nešto praktično. A sad, kakav je program tog odgoja, to je opet druga stvar, i znam da je diskutabilna, makar nisam vidio sve u detalje. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
edvin
Senior Member

Croatia
1315 Posts
Member since 06/10/2002 |
Posted - 14/12/2012 : 15:55:48
|
koja se digla prašina oko zdravstevnog odgoja, kao da se uvodi nezdravstveni odgoj!
|
"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!" |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 14/12/2012 : 16:02:17
|
Glasa za "Da".
Dugoročno gledano, mislin da se radi o programu koji će se sigurno pokazati dobrim. Čudi me jedino da prije nije predložen.
@iziviko - preopterećeni čime? |
Trljam ruke. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/12/2012 : 16:08:41
|
Prepterećeni curriculumom i preteškim torbama... tako meni izgledaju oni osnovnoškolci. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 14/12/2012 16:09:14 |
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Posted - 14/12/2012 : 16:31:00
|
quote: Originally posted by izivko
Koja mu je svrha? Djeca su ionako preopterćena a sad još i ovo?
Mislim da se to neće ocjenivat, jer bi bilo glupo. A i to bi mogli razrednici umisto sata razlednika koji je obično preoblikovan za predmet razrednika. Sritni su oni kojima razrednik ne predaje matematiku.  |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19533 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/12/2012 : 16:34:50
|
od svih gluposti koje moraju dijeca učit u školi pa jim nikada ne trebaju u životu, zdravstveni odgoj je možda i nešto najvažnije i najpotrebnije... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/12/2012 : 16:38:09
|
quote: Originally posted by izivko
Koja mu je svrha? Djeca su ionako preopterćena a sad još i ovo?
U školi sam učio more sranja koja mi danas ni najmanje ne trebaju. A upravo iz polja zdravstvenog odgoja (koji nisam imao) mi je falilo više puta u životu... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/12/2012 : 16:38:48
|
quote: Originally posted by teller
od svih gluposti koje moraju dijeca učit u školi pa jim nikada ne trebaju u životu, zdravstveni odgoj je možda i nešto najvažnije i najpotrebnije...
He, he, pretekao si me za 4 minute.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19533 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/12/2012 : 17:15:28
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by teller
od svih gluposti koje moraju dijeca učit u školi pa jim nikada ne trebaju u životu, zdravstveni odgoj je možda i nešto najvažnije i najpotrebnije...
He, he, pretekao si me za 4 minute. 

|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 14/12/2012 17:15:46 |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 14/12/2012 : 17:21:35
|
quote: Originally posted by split85
DA! Nego krivo je interpretiran javnosti. Možda ne bi bilo loše da uključuje i pravilnu ishranu. A da nije samo naglasak na seksualnom odgoju.
ne da je krivo interpretiran vec to uopće nije nikaj kaj već u školama ne postoji/nije postojalo...Sat razrednik je i do sad služil, između ostalog, i temama posvečenim svim (ne samo zdrastvenom) vrstama odgoja. Sve to već postoji i provodi se, a galama se diže samo da bi se skrenul pozornost s pravih problema u prosvjeti. I ne, nisu to plače nas prosvjetara, već samo funkcioniranje školskog sustava! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 14/12/2012 : 17:26:59
|
a kaj se tiče ovih gluposti koje učite u školi.... Tu opet pokazujete koliko plitko razmišljate. U školi se uči svašta jer djeca još uvijek ni sama ne znaju kaj ih zanima, koja područja. Zbog toga je djeci potrebno pružati široku paletu izbora i upoznavanje sa raznim stvarima da bi ona kasnije (kod upisa u srednju) odlučila sama kaj ih zanima. Ja sam učil na Domačinstvu kak se šiva, iako mi je tad bilo to smiješno danas mi je potrebnije od razlomaka, periodnog sustava elementa i sl. Tak da je normalno da se uči svašta i da od toga večinom nemamo nikakve praktične svrhe... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Posted - 14/12/2012 : 17:41:15
|
quote: Originally posted by dosada Sat razrednik je i do sad služil, između ostalog, i temama posvečenim svim (ne samo zdrastvenom) vrstama odgoja.
Ništa od toga se ne radi na satu razrednika. Na satu razrednika se uči razrednikov predmet. Barem je tako kod večine nastavnika. Od petog razreda osnovne pa do četvrtoga razreda srednja ja nisan ima možda 4-5 onih pravih sati rezrednika di se raspravljalo o nečemu važnome za međuljudske odnose ili seksualnosti(za to je bila zadužena biologija).
Mislim da se ništa nije promjenilo do dana današnjeg. |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 14/12/2012 : 17:49:28
|
quote: Originally posted by dosada
a kaj se tiče ovih gluposti koje učite u školi.... Tu opet pokazujete koliko plitko razmišljate. U školi se uči svašta jer djeca još uvijek ni sama ne znaju kaj ih zanima, koja područja. Zbog toga je djeci potrebno pružati široku paletu izbora i upoznavanje sa raznim stvarima da bi ona kasnije (kod upisa u srednju) odlučila sama kaj ih zanima. Ja sam učil na Domačinstvu kak se šiva, iako mi je tad bilo to smiješno danas mi je potrebnije od razlomaka, periodnog sustava elementa i sl. Tak da je normalno da se uči svašta i da od toga večinom nemamo nikakve praktične svrhe...
Podpisujem  |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 14/12/2012 : 17:51:19
|
quote: Originally posted by dosada Sat razrednik je i do sad služil, između ostalog, i temama posvečenim svim (ne samo zdrastvenom) vrstama odgoja.
Ništa od toga se ne radi na satu razrednika. Na satu razrednika se uči razrednikov predmet. Barem je tako kod večine nastavnika. Od petog razreda osnovne pa do četvrtoga razreda srednja ja nisan ima možda 4-5 onih pravih sati rezrednika di se raspravljalo o nečemu važnome za međuljudske odnose ili seksualnosti(za to je bila zadužena biologija).
Mislim da se ništa nije promjenilo do dana današnjeg.
vidiš, ja nemam takva iskustva. Ja čak i Povijest povežem sa odgojem, jer škola je prije svega odgojna a tek onda obrazovna ustanova...a ovo o čemu ti govoriš se bu događalo i dalje. Ako razrednik nije delal svoj posel kak treba, zakaj bi ga sad delal??? U čemu je razlika?
govorim vam da se ovdje jedan vladin "prokjet" predstavlja kao nekaj novo a nikaj novo nije... |
|
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 14/12/2012 : 18:17:48
|
quote: Originally posted by dosada govorim vam da se ovdje jedan vladin "prokjet" predstavlja kao nekaj novo a nikaj novo nije...
 Tako je! Samo se nije do sad provodilo.
provodilo se.....ja sam ga kao razrednik provodil! Slobodno uzmi imenik i videl buš da je od 35 sati bilo nekoliko sati posveceno zdravstvenim temama. Sad je samo zakonom propisano da bude najmanje 5 sati, pa 5 sati građanskog odgoja i sl. Premeću iz šupljeg u prazno. I ti stvarno misliš da bu sad došlo do neke promjene? |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 14/12/2012 : 18:20:41
|
Ništa od toga se ne radi na satu razrednika. Na satu razrednika se uči razrednikov predmet.
ili se učenike pusti doma, ili u najboljem slučaju se raspravlja o vladanju učenika |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
fikus
Senior Member

1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 14/12/2012 : 18:26:34
|
quote: Originally posted by DeeCay
Prepterećeni curriculumom i preteškim torbama... tako meni izgledaju oni osnovnoškolci.
Ako nije riječ o sarkazmu, u pravu si |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 14/12/2012 : 18:28:38
|
ne vrijedi vama objašnjavati, jer vi ocito ne zelite shvatiti da ovo nije nikakva promjena vec samo nekaj kaj je bilo i odosad u školama. E sad jel to netko održaval ili je puštal djecu doma to je druga priča i s ovim "projektom" se tu nikaj ne mijenja. Ako nastavnik pušta djecu doma ili dela nekaj deseto onda bu delal i ubuduće! |
|
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 14/12/2012 : 18:30:10
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by DeeCay
Prepterećeni curriculumom i preteškim torbama... tako meni izgledaju oni osnovnoškolci.
Ako nije riječ o sarkazmu, u pravu si
nije, jer kod nas kurikulum još nije uveden. Svake godine škole pišu svoj, ali nacionalnog kurikuluma nema vec više od 10 godina  |
|
 |
|
Topic  |
|