Author |
Topic |
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 18/12/2012 : 00:22:33
|
quote: Originally posted by D.J.
Pa znas kako je ako ne probas ne znas! Cuda se desavaju! A ti i sam znas da je zadovoljstvo raditi na obradi i pripremati stripove tako da i ako se "samo" ostane na nuli, evo donosis doprinos stripovskom stvaralstvu, i inspiraciju i zabavu citateljima. (Ni tvoj hobi uopce nije jeftin, a i uzima jako puno vremena.)
Ovo jeste istina. Ipak, stampat toliko primjeraka odjednom, plus platit prava, plus distribuciju, itd zahtjeva puno para, a ja te pare trenutno nemam. Mislim, mogao bi uzet 'loan' i onda se zaduzit, ali vec sam dosta zaduzen, radije ne bi u vece rupe da ulazim.
Ti si ipak veci Daredevil nego sto sam ja, jebi ga, sto jest jest.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27025 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 18/12/2012 : 00:37:48
|
D.J.imaš namjeru preskakat pojedine epizode? papir će biti kao vertigo papir ili debeli sjajni i teži? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 18/12/2012 : 00:50:48
|
quote: Originally posted by jaki
D.J.imaš namjeru preskakat pojedine epizode? papir će biti kao vertigo papir ili debeli sjajni i teži?
Od prvih 6 mislio sam preskociti broj 5 koji je dosta slabiji i nije bitan kontinuitetu.
Znam da volis jeftin papir (), ali bit ce 105 gramski, sjajni, ALI to cudom nece utjecati na cijenu jer cu stampati u dragoj mi Kini To je bio jedini nacin objaviti ga u malom tirazu, a da pri tom zadrzim cijenu kakvu imaju i ostali stripovi na trzistu.
Zaista cu se potruditi da forumasima obezbjedim primjerak sa najboljom cijenom mogucom (ako treba i bez ikakvog dobitka) i ako nikako drugacije onda na Amazonu za $8.99-9.99 (50-60 kuna), ne znam jos tocno u detalje koliko su troskovi prodaje na Amazonu. Vidjet cemo! |
www.epicentercomics.com |
Edited by - D.J. on 18/12/2012 00:53:18 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 18/12/2012 : 00:58:50
|
quote: Originally posted by acestroke
Pa znas kako je ako ne probas ne znas! Cuda se desavaju! A ti i sam znas da je zadovoljstvo raditi na obradi i pripremati stripove tako da i ako se "samo" ostane na nuli, evo donosis doprinos stripovskom stvaralstvu, i inspiraciju i zabavu citateljima. (Ni tvoj hobi uopce nije jeftin, a i uzima jako puno vremena.)
Ovo jeste istina. Ipak, stampat toliko primjeraka odjednom, plus platit prava, plus distribuciju, itd zahtjeva puno para, a ja te pare trenutno nemam. Mislim, mogao bi uzet 'loan' i onda se zaduzit, ali vec sam dosta zaduzen, radije ne bi u vece rupe da ulazim.
Ti si ipak veci Daredevil nego sto sam ja, jebi ga, sto jest jest.
Ja ti imam kockarski gen zato nikad ne kockam (do sada )! Cak kad sam bio u Las Vegasu nisam kockao ni penija, doslovno! Bojim se da pocnem tesko bi me bilo zaustaviti. Drzte me dalje od kocke i (lijepih) zena, a alkohol i novac, mi mozete staviti pred oci, bez brige! |
Edited by - D.J. on 18/12/2012 01:00:10 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 18/12/2012 : 00:59:18
|
Ta cijena je totalno prihvatljiva, pogotovo za toliko (sjajnih) stranica u boji. Makar toliko isto kostaju vecina Americkih izdanja koje ja trenutno kupujem u TP (Walking Dead, Saga, itd).
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
roland
New Member
Serbia
187 Posts
Member since 09/07/2007 |
Posted - 18/12/2012 : 02:53:22
|
DJ, koji ce tiraz da bude?
Nemoj me tjerat da te po treci put ovo pitam.
:)
OK kad inzistiras! Najvjerovatnije 750.
Svaka cast za ovaj poduhvat!
Ja nisam skeptican da neces prodati tiraz, ja se plasim da je on suvise mali, i da ce ga uglavnom kupiti Srbi, Hrvati, Makedonci Italijani, Turci...odnosno da ce se odmah prodati, ali da ga nece kupiti puno Amerikanaca a koliko vidim tebi je cilj upoznavanje Amera sa Bonelijem, a ne kupovina od strane vec postojecih fanova iz drugih zemalja.
Po mojoj proceni ima minimum 300 zadrtih kolekcionara u srbiji + Hrvatskoj koji ce ovo pazariti, za Turke znamo koliko su ludi za Bonelijem, a opet u italiji postoji jedan dobar krug kolekcionara koji uzimaju sve od Bonelija na razlicitim jezicima...videcemo.
U svakom slucaju puno srece, ja izdanje svakako uzimam! |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 18/12/2012 : 06:36:27
|
quote: Originally posted by roland
DJ, koji ce tiraz da bude?
Nemoj me tjerat da te po treci put ovo pitam.
:)
OK kad inzistiras! Najvjerovatnije 750.
Svaka cast za ovaj poduhvat!
Ja nisam skeptican da neces prodati tiraz, ja se plasim da je on suvise mali, i da ce ga uglavnom kupiti Srbi, Hrvati, Makedonci Italijani, Turci...odnosno da ce se odmah prodati, ali da ga nece kupiti puno Amerikanaca a koliko vidim tebi je cilj upoznavanje Amera sa Bonelijem, a ne kupovina od strane vec postojecih fanova iz drugih zemalja.
Po mojoj proceni ima minimum 300 zadrtih kolekcionara u srbiji + Hrvatskoj koji ce ovo pazariti, za Turke znamo koliko su ludi za Bonelijem, a opet u italiji postoji jedan dobar krug kolekcionara koji uzimaju sve od Bonelija na razlicitim jezicima...videcemo.
U svakom slucaju puno srece, ja izdanje svakako uzimam!
Iz tvojih usta u Bozje usi!!! Stampanje vise primjeraka je najmanji "problem"! Mogu stampati koliko hocu primjeraka, nitko tko zeli kupiti strip nece ostati bez njega, jednostavno samo Bonelliju jos platim za prava za te dodatne prodane primjerke i to je to. Inace o Bonelliju i Paniniju kao poslovnim ljudima mogu reci samo naj, najbolje stvari stvarno su pravi, razumni ljudi! Valjda su slika i prilika nama nikad prezaljenog velikog Sergia. A Amerikancima ako nisu zainteresirani, a sta mogu, valjda ce i netko od njih biti zainteresiran, ipak je to americki Divlji zapad |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13484 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27025 Posts
Posted - 18/12/2012 : 12:23:34
|
Od prvih 6 mislio sam preskociti broj 5 koji je dosta slabiji i nije bitan kontinuitetu.
Znam da volis jeftin papir (), ali bit ce 105 gramski, sjajni, ALI to cudom nece utjecati na cijenu jer cu stampati u dragoj mi Kini To je bio jedini nacin objaviti ga u malom tirazu, a da pri tom zadrzim cijenu kakvu imaju i ostali stripovi na trzistu.
Zaista cu se potruditi da forumasima obezbjedim primjerak sa najboljom cijenom mogucom (ako treba i bez ikakvog dobitka) i ako nikako drugacije onda na Amazonu za $8.99-9.99 (50-60 kuna), ne znam jos tocno u detalje koliko su troskovi prodaje na Amazonu. Vidjet cemo!
Kina Trebali bi naši izdavači da tiskaju u Kini. Sjajni papir Preskakanje epizodaja bih i više preskočio. Cijena |
|
|
marinac
Average Member
570 Posts
Member since 13/05/2011 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 18/12/2012 : 18:19:49
|
quote: Originally posted by solar
Pitanje za D.J.-a Hoće li se strip tiskati sa tabli originalne veličine ili će biti skenirano iz talijanskog izdanja?
Dobijat cemo iste materijale u boji koje ce Talijani koristiti za njihovo izdanje. Kvaliteta tabli bit ce maksimalna. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 18/12/2012 : 18:23:08
|
quote: Originally posted by jaki
Zaista cu se potruditi da forumasima obezbjedim primjerak sa najboljom cijenom mogucom (ako treba i bez ikakvog dobitka) i ako nikako drugacije onda na Amazonu za $8.99-9.99 (50-60 kuna), ne znam jos tocno u detalje koliko su troskovi prodaje na Amazonu. Vidjet cemo!
Kina Trebali bi naši izdavači da tiskaju u Kini. Sjajni papir Preskakanje epizodaja bih i više preskočio. Cijena
Nije lose, dobio sam 3 plusa od moguca 4! Sto se tice preskakanja nisam htio pretjerati na pocetku, a ruku na srce mislim da su ove uvodne, vecinom, one-shot horror epizode, vrlo dobre. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 18/12/2012 : 18:26:03
|
quote: Originally posted by Imrahil
Za ideju svaka čast, ali mislim da je bolje da odradiš najbolje epizode
Tako sam i ja mislio u pocetku, ali mislim da je prvih nekoliko epizoda obavezni uvod u serijal, jer se upoznajemo s Magicnim i Poeom kao i s citavim tim svijetom i tom misticnosti. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 18/12/2012 : 22:45:44
|
Tako sam i ja mislio u pocetku, ali mislim da je prvih nekoliko epizoda obavezni uvod u serijal, jer se upoznajemo s Magicnim i Poeom kao i s citavim tim svijetom i tom misticnosti.
Da, nemoj previše preskočiti, ali ta Whopi stvarno baš i nije nešto. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 22/12/2012 : 12:10:19
|
Tako sam i ja mislio u pocetku, ali mislim da je prvih nekoliko epizoda obavezni uvod u serijal, jer se upoznajemo s Magicnim i Poeom kao i s citavim tim svijetom i tom misticnosti.
najbolje da kreneš s najboljim epizodama kojima će numeracija biti originalna, akad navučeš ljude onda počinješ otpočetka preskočene epizode, ljudi će biti skeptični prema ovome a ako prvo dobe ove lošije epizode onda više nemaš šanse
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27025 Posts
Posted - 22/12/2012 : 12:17:28
|
quote: Originally posted by tinton
najbolje da kreneš s najboljim epizodama kojima će numeracija biti originalna, akad navučeš ljude onda počinješ otpočetka preskočene epizode, ljudi će biti skeptični prema ovome a ako prvo dobe ove lošije epizode onda više nemaš šanse
Ha,ha,ha Ajde ti amerikancu objasni kako je broj 22 objavljen prije broja 7.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Posted - 23/12/2012 : 09:53:13
|
Mislim da nema smisla za vracanje na preskocene epizode posto ima 131 knjiga i ako ostane ovaj tempo, ovo je projekt za vise od desetljeca, cak i ako se preskoci i pola epizoda! A posto dosta epizoda ima jak kontinutet ne bi dobro bilo objavljivati samo najbolje, a i ove na pocetku su meni vrlo dobre do odlicne, uz nekoliko iznimci koje ce biti preskocene. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 23/12/2012 : 10:24:18
|
Ok, hvala, takvo izbacivanje epizoda baš i ne volim, ali dobro... |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Topic |
|