forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Mišljenje o....Down by Law!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 27/12/2012 : 16:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
da se malo poigramo jezikom ulice i probame ocijenit i one filmske elemente koje manje ocjenjujemo, mi laici. S obzirom da je film umjetnost koja spaja nekoliko drugih, idemo videti kak su se te druge umjetnosti izrazile u pojednim naslovima. Za početak legendarna Casa!

priča-ljubavna s elemtima općih ljudskih karakteristika u teškim vremenima. Vrlo zanimljivo ispirčana zahvaljujući dobrom scenariju i humirističnim dijalozima!
gluma- spontana i upečatljiva!
scenografija- solidna, pogorovo kaj ovdje nije riječ o filmu za kojeg se očekival neki posebni uspjeh pa nije ni priprema bila posebna. Ovo je samo jedan od pedeset filmova koje je `wood u to vreme snimal.
kinematografija (vizualizacija)- nenadmašna, kak vele u dokumentarcu "slikanje sjanama". Majstorstvo M. Kersetza (Curtiza)!
glazba (zvukovi i sl.)- Steinerov klasicni posel, zvukovi stopljeni sa slikom a glavna tema se čuje taman svaki put kad je to potrebno. Vrlo dobro!

opći dojam- Vrhunski klasik kojem su se zvezde i kreativnost odlično poklopile...

popis filmova:
Casablanca
Apocalypse Now
Appaloosa
TP Fire Walk With Me
Il grande silenzio
Tko pjeva zlo ne misli
O Brother, Where Art Thou?
Punishment Park
Dark Star
Barfly
Waterland
Kill Bill
Two-Lane Blacktop
Cemetery Without Crosses
McCabe and Mrs Miller
Naked Lunch
Prometheus
Down by Law

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 30/08/2013 20:03:11

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/12/2012 : 16:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Meni je to kao Čarobnjak iz Oza: gledao sam jednom, bilo mi je okej, pogotovo za svoje vrijeme, ali nikad nisam shvatio globalnu onaniju oko bilo kojeg od ta dva filma i nisam ih nikad poželio pogledati ponovo.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/12/2012 : 17:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ništa posebno. možda i je bia nešto u svoje vrime,danas ne.
pogleda bi ga ponovo jedino pod prijetnjom streljanjem

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 27/12/2012 : 17:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
i jebiga...jel da crtam a crtati ne znam. Tema je predviđena da se se rasclani film i da vidimo koliko se obračaju pozornosti na ostale filmske segmente. A vi sad raspredate o tome jel vam film dobar ili nije. Kakav vam je film uopće nije bitno!

Bitno je ocijenit ostale elemente filma koje sam uostalom i izdvojil!

Hvala

Edited by - dosada on 13/01/2013 12:07:21
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 18:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
moje pitanje je: zašto je uopće otvoren topic samo zbog tog filma?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 27/12/2012 : 18:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Darth Ivan

moje pitanje je: zašto je uopće otvoren topic samo zbog tog filma?

...kao i obično je potpuno promašeno.

Originally posted by dosada

da se malo poigramo jezikom ulice i probame ocijenit i one filmske elemente koje manje ocjenjujemo, mi laici. S obzirom da je film umjetnost koja spaja nekoliko drugih, idemo videti kak su se te druge umjetnosti izrazile u pojednim naslovima. Za početak legendarna Casa!

znači ne i za kraj, imena filmova bi se trebala izmjenjivat. Ali kak vidim da ste u stanju same gluposti pisati a ne se držati teme i bit konstruktivni, onda je vjerojatno početak ujedno i kraj!

p.s. vidiš DI da stalno dolazimo do rezoniranja napisanog i zate sam ti spominjal faks. Ovak rezonirat stvari......

Edited by - dosada on 27/12/2012 18:17:30
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/12/2012 : 18:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote

i jebiga...jel da crtam a cvrtati ne znam. Tema je predviđena da se se rasclani film i da vidimo koliko se obračaju pozornosti na ostale filmske segmente. A vi sad raspredate o tome jel vam film dobar ili nije. Kakav vam je film uopće nije bitno!

Bitno je ocijenit ostale elemente filma koje sam uostalom i izdvojil!

Hvala

a šta me briga za segmente ako mi se film ne sviđa?

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 18:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote

a ova tema je potpuno nepotrebna, kao i obično.

znači ne i za kraj, imena filmova bi se trebala izmjenjivat. Ali kak vidim da ste u stanju same gluposti pisati a ne se držati teme i bit konstruktivni, onda je vjerojatno početak ujedno i kraj!

p.s. vidiš DI da stalno dolazimo do rezoniranja napisanog i zate sam ti spominjal faks. Ovak rezonirat stvari......

kak smo mi svi glupani, a ti jedini pametan (kao i uvijek)...zamisli ti to!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 18:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by lwood

onda je bar lako. samo u svakom napišeš sranje, sranje, sranje

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/12/2012 : 18:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Pa kad kazes da nesto ne bi gledao ponovo obicno to znaci da ti prica nije bila nesto spektakularno i da gluma nije toliko dobra da izvuce malo losiju pricu. Tako da su komentari skroz ok.

Ajmo dalje, super tema. Mene bas zanima sto ljudi misle o tim nekim klasicima.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/12/2012 : 18:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote

onda je bar lako. samo u svakom napišeš sranje, sranje, sranje

bah,to nema smisla.ka šta napisah,možda je taj film bia zakon u svoje vrime .uziman u obzir vremenski odmak

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 18:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote

bah,to nema smisla.ka šta napisah,možda je taj film bia zakon u svoje vrime .uziman u obzir vremenski odmak

ne možda, nego sigurno.

ali ja te skroz razumijem. koliko god ti filmovi iz tog "klasičnog" hollywoodskog studijskog razdoblja bili popularni u svoje vrijeme, upravo je fora u tome - svaki je bio napravljen s obzirom na svoje mogućnosti u to vrijeme, tako da ih je iz današnje perspektive jako teško ocijeniti.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 27/12/2012 : 19:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Mord

Pa kad kazes da nesto ne bi gledao ponovo obicno to znaci da ti prica nije bila nesto spektakularno i da gluma nije toliko dobra da izvuce malo losiju pricu. Tako da su komentari skroz ok.

ok, gluma i priča vjerojatno nisu...ali zakaj ti se npr. ne bi svidla fotografija ili muzika u nekom filmu koji ti nije dobar?

Da se bar netko potrudi odgovoriti na temu kak treba...

ps. lwood
i društvo u RH je generalno sranje, ali ipak ima dosta segmenta koji su i više nego ok

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/12/2012 : 19:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Mord

ok, gluma i priča vjerojatno nisu...ali zakaj ti se npr. ne bi svidla fotografija ili muzika u nekom filmu koji ti nije dobar?

Da se bar netko potrudi odgovoriti na temu kak treba...

ps. lwood
i društvo u RH je generalno sranje, ali ipak ima dosta segmenta koji su i više nego ok

jel? nisan primjetia

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17097 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 20:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by mcn

Meni je to kao Čarobnjak iz Oza: gledao sam jednom, bilo mi je okej, pogotovo za svoje vrijeme, ali nikad nisam shvatio globalnu onaniju oko bilo kojeg od ta dva filma i nisam ih nikad poželio pogledati ponovo.

(mcn)

Eto, to je otprilike i moje mišljenje, s tim da mi je Čarobnjak iz Oza ostao u boljem sjećanju
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/12/2012 : 21:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote

Za početak legendarna Casa!

priča-ljubavna s elemtima općih ljudskih karakteristika u teškim vremenima. Vrlo zanimljivo ispirčana zahvaljujući dobrom scenariju i humirističnim dijalozima!
scenografija- solidna, pogorovo kaj ovdje nije riječ o filmu za kojeg se očekival neki posebni uspjeh pa nije ni priprema bila posebna. Ovo je samo jedan od pedeset filmova koje je `wood u to vreme snimal.
kinematografija (vizualizacija)- nenadmašna, kak vele u dokumentarcu "slikanje sjanama". Majstorstvo M. Kersetza (Curtiza)!
glazba (zvukovi i sl.)- Steinerov klasicni posel, zvukovi stopljeni sa slikom a glavna tema se čuje taman svaki put kad je to potrebno. Vrlo dobro!

opći dojam- Vrhunski klasik kojem su se zvezde i kreativnost odlično poklopile...

Casablanca? Ukratko: remek-djelo.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 27/12/2012 : 21:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote

priča: manje me impresionirala sama priča koliko pojedini dijalozi u njoj

gluma: ovo je povezano s prethodnom stavkom, iz mnogih današnjih usta rečenice koje mnogi znaju napamet zvučale bi užasno i forsirano...B&I su to izveli perfektno

scenografija: za studijski holivudski film iz četrdesetih, sasvim prosječna

kinematografija: briljantna -> napravit od spomenute scenografije neke scene bilo je pravo umijeće

muzika: uglavnom nisam obraćao pozornost, jedino mi se bljuvalo (a bljuje mi se i danas) na onu Marseljezu u birtiji....

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/12/2012 : 21:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Da se bar netko potrudi odgovoriti na temu kak treba...

Ne mere: ovo je internet.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 27/12/2012 : 23:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

taj film je klasik i zacudio bi se koliko je njegova prica suvremena..
kad ga gledas iz prave perspektive.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 23:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Just_Charlie

suvremena?

u tadašnje vrijeme (40-e godine 20. st.) svakako.

danas? ne.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 27/12/2012 : 23:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

a ova tema je potpuno nepotrebna, kao i obično.

kak smo mi svi glupani, a ti jedini pametan (kao i uvijek)...zamisli ti to!

momci, ne znam nista o vama iz profila na koji nisam zavirivala ..mozda poslije hocu ..ali, smatram da ste ovdje jednostavno - premladi. Nije niti to grijeh ..ali, pustite ...

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 27/12/2012 : 23:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

suvremena?

u tadašnje vrijeme (40-e godine 20. st.) svakako.

danas? ne.

bejbe, ta prica ti se vrti svakodnevno, ali je ti ne bi prepoznao ni da ti je u strip pretvore

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 23:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote

bejbe, ta prica ti se vrti svakodnevno, ali je ti ne bi prepoznao ni da ti je u strip pretvore

a po čemu znaš da je tako kako ti kažeš? bejbe?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25979 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/12/2012 : 23:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Odlična tema. Imali smo nešto slično u topicu "oceni film", ali zašto da ne. Kasnije i ocene iz studija u Alpima. :)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 27/12/2012 : 23:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

a po čemu znaš da je tako kako ti kažeš? bejbe?

zelim ti laku noc, poslije cu doci procitati sve postove i vidjeti imam li jos nesto na toj temi reci.
Sad sam upala na preskokce, i heh ..treba mi mir ..

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 23:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote

zelim ti laku noc, poslije cu doci procitati sve postove i vidjeti imam li jos nesto na toj temi reci.

lijepo spavaj...

što se mene tiče, ne, hvala, ne spava mi se.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 28/12/2012 00:08:51
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000