forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Mišljenje o....Down by Law!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 25/06/2013 : 10:58:20  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
@swamp thing

Ako ti je Prometheus nelogican onda ne znam sta ces reci za Man of Steel..jedva cekam tvoj komentar..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 25/06/2013 11:01:49
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 11:14:18  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

@swamp thing

Ako ti je Prometheus nelogican onda ne znam sta ces reci za Man of Steel..jedva cekam tvoj komentar..

Čitam na forumu da je loš, ali zar toliko loš? Odgledaću ovih dana, nadam se da je Dženi Olsen bar seksi...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 11:50:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing
Ne znam koliko si aktivan bio na temi o Prometeju, kada je bio aktuelan. Tada je hrpa forumaša navodila i te 'poteze' pored ostalih loših stvari. Ja bih sad morao ponovo da odgledam film da to pažljivije seciram, što neću uraditi zato što je film bezveze.

bil i upravo se svodilo na ovo kaj pišeš ispod.
quote:
Ono čega se ja sjećam su retardirani potezi geologa (koji puši gandžu!!!toliko o ozbiljnim medicinskim i psihološkim testovima prije putovanja u svemir!!!se izgubi u pećini koju je pažljivo skenirao i bez problema se kretao prije toga),

kak znaš da ne puši hašiš ili nekaj treče?
sasvim uobičajena stvar, a to kaj su tebi u nekim filmovima prikazali da su nekakve jebene kontrole i da svi vode zdrav život je najobičnija floskula! Vrlo slično s tvojim uvjerenjem da kod komora nije moguće da funkcionira kao ekran na dodir :)
Izgube, pa nije baš da su se izgubili več im se jednostavno miješaju slični krajobrazi. A i to kaj je nekaj skenirano (navigacija vrlo često zna zakazati) nije pouzdano jer se nalaze na planetu gdje je moguće da netko sve to kontrolira na ljudima nepoznat način. Potezi injižinjera daju to i naslutiti!
quote:
biologa (definitivno najsmješniji dio filma, susret sa crnom tvari i 'jeguljom', neprocijenjivo ),

da, prilazi i uzima je u ruke kao i svaki drugi znastvenik koji se bavi istraživanje pa svoj život dovodi u opasnost.
quote:
likovi na brodu apsolutno ne obraćaju pažnju na likove u pećini dok ne izbije sranje, iako su u stalnom kontaktu, sjećam se da kapetana živo zaboli racku,

Kapetan broda itekak vodi računa o dvojici preostalih članova, samo u jednom trenutku oni odbijaju njegovu poruku i kreču se po vlastitoj volji. Znaju da ukoliko otkriju nekaj novog, kapetan nije taj koji odlučuje o njihovoj sudbini...a ranije je več rečeno da se vračaju po njih kad se steknu uvjeti.
quote:
...a da ne pričam o pripremljenosti misije - ide se na nepoznat planet, nastanjen ko zna čim, a nigdje nekih članova obezbjeđenja, pa trebalo bi ih biti hrpa.

kakvo obezbeđenje, na brodu se nalazi najmanji broj mogućih ljudi jer misija je prije svega zamisao Weynard koji traži besmrtnost i ne želi previše znatiželjnika. Jebiga, u SW filmovima imaš vojske i misije s obezbeđenjima ali Prometej je nekaj drugo!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 25/06/2013 11:51:40
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 25/06/2013 : 12:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote

Prometej

priča - poljevanje ledenom vodom usred boljeg seksa u životu
gluma - užas, toliko bezvezne likove dugo nisam vidio
scenografija- Vrhunska
kinematografija - Vrhunska
glazba - Jako dobra, epična gdje treba, brassasta na ključnim scenama, zvuk ide uz vizualno odnosno zvuk pridodaje vizualnosti.
opći dojam- meni jedno od najvećih razočaranja prošle godine. Teško je zapravo biti objektivan jer vidjeli nismo ništa. Okriviti ću prevelika očekivanja u vezi produbljivanja alien ''mitologije'' i gledanje trailera koji je zapravo otkrio sve ključno u filmu. To je najsmješnije od svega haha. Izdvojio bih maestralni početak filma, što panoramski prikaz i glazbu, što samu simboliku i kretnje. Zakon!
Stvarno sam želio da mi se film svidi, čak niti nisam mogao čekati nego sam prvo pogledao neki katastrofalni ruski camrip a pošteno tek par mjeseci kasnije. Što je film zapravo htio pokazati i da li je stvarno pokazao ljudsku animalnost, lakomnost želju za besmrtnošću, i glupost... to ne znam. Ali u svakom slučaju film je frustrirajuć i beskrvan.
Skidanje kacige i pipkanje kobre je kruna gluposti. Dosado ne znam kak možeš to opravdavat...

Ali kao što je rekao brni, vidjet ćemo koliko će dobiti na težini nakon drugog dijela.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 13:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell
Stvarno sam želio da mi se film svidi, čak niti nisam mogao čekati nego sam prvo pogledao neki katastrofalni ruski camrip a pošteno tek par mjeseci kasnije.

nemoj željeti da ti se film svidi, filmu se kaj je moguće više pristupa bez očekivanja i čeka se kaj nam je režiser priredil. Bez svojih intervecija u smislu ja bi to htel prikazano ovak ili onak i sl. Jer onda se dobije, vrlo često suprotan efekt jer film nije ponudil ono kaj smo očekvali. A jesmo li mi očekivali uopće ono kaj režiser zamislili!?

quote:
Što je film zapravo htio pokazati ...

ono kaj je i prikazal, putovanje ekspedicija koja nailazi na neočekivani rasplet. Paralela života, život je putovanje koji uvijek nudi neočikavane događaje ma koliko se mi pripremali i za njih i mislimo da sve znamo. Banalna priča, pa u principu da, ali toliko stvarna i na poseban način prikazana uz filmske čarolije.

quote:
Skidanje kacige i pipkanje kobre je kruna gluposti. Dosado ne znam kak možeš to opravdavat...

vrlo jednostavno jer to je ono čemu znanstvenici stalno pribjegavaju. Sjeti se od čega umire bračni par Curie. Znaju da se igraju radioaktivnim elementima ali ne odustaju ni pod cijenu života. Primjera je bezbroj!

quote:
Ali kao što je rekao brni, vidjet ćemo koliko će dobiti na težini nakon drugog dijela.

Drugi dio je sasvim suvišan jer u ovom dobivamo sve odgovore na postavljena pitanja s početka filma. Drugi dio može biti samo jedan savim drugi film koji se ne bu puno oslanjal na ovaj. Isto kak se i ovaj ne oslanja na Aliena, osim u izvedbi nekih scena i reakcija jer je ipak riječ o istom režiseru. Scott je ovim definitvno pokazal da je Alien jedan a pPrometej drugi film, oba u ZF svijetu!

Edited by - dosada on 25/06/2013 13:02:56
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 13:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:
Ne znam koliko si aktivan bio na temi o Prometeju, kada je bio aktuelan. Tada je hrpa forumaša navodila i te 'poteze' pored ostalih loših stvari. Ja bih sad morao ponovo da odgledam film da to pažljivije seciram, što neću uraditi zato što je film bezveze.

bil i upravo se svodilo na ovo kaj pišeš ispod.
quote:
Ono čega se ja sjećam su retardirani potezi geologa (koji puši gandžu!!!toliko o ozbiljnim medicinskim i psihološkim testovima prije putovanja u svemir!!!se izgubi u pećini koju je pažljivo skenirao i bez problema se kretao prije toga),

kak znaš da ne puši hašiš ili nekaj treče?
sasvim uobičajena stvar, a to kaj su tebi u nekim filmovima prikazali da su nekakve jebene kontrole i da svi vode zdrav život je najobičnija floskula! Vrlo slično s tvojim uvjerenjem da kod komora nije moguće da funkcionira kao ekran na dodir :)
Izgube, pa nije baš da su se izgubili več im se jednostavno miješaju slični krajobrazi. A i to kaj je nekaj skenirano (navigacija vrlo često zna zakazati) nije pouzdano jer se nalaze na planetu gdje je moguće da netko sve to kontrolira na ljudima nepoznat način. Potezi injižinjera daju to i naslutiti!
quote:
biologa (definitivno najsmješniji dio filma, susret sa crnom tvari i 'jeguljom', neprocijenjivo ),

da, prilazi i uzima je u ruke kao i svaki drugi znastvenik koji se bavi istraživanje pa svoj život dovodi u opasnost.
quote:
likovi na brodu apsolutno ne obraćaju pažnju na likove u pećini dok ne izbije sranje, iako su u stalnom kontaktu, sjećam se da kapetana živo zaboli racku,

Kapetan broda itekak vodi računa o dvojici preostalih članova, samo u jednom trenutku oni odbijaju njegovu poruku i kreču se po vlastitoj volji. Znaju da ukoliko otkriju nekaj novog, kapetan nije taj koji odlučuje o njihovoj sudbini...a ranije je več rečeno da se vračaju po njih kad se steknu uvjeti.
quote:
...a da ne pričam o pripremljenosti misije - ide se na nepoznat planet, nastanjen ko zna čim, a nigdje nekih članova obezbjeđenja, pa trebalo bi ih biti hrpa.

kakvo obezbeđenje, na brodu se nalazi najmanji broj mogućih ljudi jer misija je prije svega zamisao Weynard koji traži besmrtnost i ne želi previše znatiželjnika. Jebiga, u SW filmovima imaš vojske i misije s obezbeđenjima ali Prometej je nekaj drugo!

Ova tvoja objašnjenja su toliko zategnuta da nema svrhe objašnjavati, ali ću se ipak potruditi, iako mi film uopšte nije svjež.
Iako je ovo 'tajna' misija (multibilionska misija koju je inače vrlo lako sakriti...nije) koju je finansirao Vejland, ipak se biraju stručnjaci u svojim oblastima koji, naravno, imaju svoje poroke i slabosti kao i svaki drugi čovjek, ali ovo je veliki poduhvat, samim tim ozbiljan, i nosi određene odgovornosti, provjere, bezbjednosne i druge protokole, koje ja u ovom filmu nikako nisam vidio, ali nijedan. Ovo što ti objašnjavaš za geologa je kao da ja kažem: pa sasvim je normalno da Barak Obama dođe pijan na prijem kod Vladimira Putina da bi diskutovali o problemu izbijanja nuklearnog rata, i da je onda Obama skine go i počne plesati bunga-bunga u Kremlju jer, hej, pa i on je čovjek i obična je floskula da visoki državnici vode moralan i pristojan život.
Biolog je jednostavno idiot, i uopšte nema smisla da se on ondje izlaže ikakvoj opasnosti. Ako nije adekvatno opremljen uvijek se može naknadno vratiti sa opremom i ljudima i da ispita strani oblik života koji bi (da ne povjeruješ) mogao biti vrlo, vrlo opasan.
Kapetan broda je najobičniji kauboj, koji uopšte ne shvata ozbiljnost posla koji obavlja. On je najodgovorniji čovjek na brodu i uopšte u misiji, a lik se kreše sa Teronicom u sred takve misije i, koliko se sjećam, nije baš umješan u komandovanju brodom.
Ovo da Vejland nije poveo obezbjeđenje se direktno kosi sa njegovom željom za besmrtnošću. Ako ja ne želim da umrem i hoću da živim vječno, okružiću se sa hiljadu jebenih bivših komandosa, dobro im platiti i obavezati ih na šutnju, i onda ću doći na neistražen planet na kom prijeti ko zna šta da mi uskrati - ta-daaaam - besmrtnost.
Opet kažem, morao bih ponovo da odgledam film, jer je tu bilo još velikih promašaja, samo ne mogu da ih se sjetim.
U suštini, film nije ni interesantan, znam da sam se u drugoj polovini, koja bi trebalo da bude življa i interesantnija, ja smorio do bola. Prva polovina (ili bi trećina...četvrtina možda...) filma je bila donekle i intrigantna.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 13:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ova tvoja objašnjenja su toliko zategnuta da nema svrhe objašnjavati, ali ću se ipak potruditi, iako mi film uopšte nije svjež.

nategnuta nisu, samo nude drugi pogled na iste stvari!

quote:
Iako je ovo 'tajna' misija (multibilionska misija koju je inače vrlo lako sakriti...nije) koju je finansirao Vejland, ipak se biraju stručnjaci u svojim oblastima koji, naravno, imaju svoje poroke i slabosti kao i svaki drugi čovjek, ali ovo je veliki poduhvat, samim tim ozbiljan, i nosi određene odgovornosti, provjere, bezbjednosne i druge protokole, koje ja u ovom filmu nikako nisam vidio, ali nijedan.

a kak znaš da je tajna i da određenu slobodni zidari na zemlji nisu s njom upoznati? To su tvoje (li bilo čije) pretpostavke i one uopće nisu važne sa smisao filma, film se bavi određenim segmentom misije, mi ju pratimo od trenutka polaska a ne od početka priprema. Za to sve bi onda bila potrebna serija, a nikako film od 120 min.
I opet ti o rigoroznim provjeravama....

quote:
Ovo što ti objašnjavaš za geologa je kao da ja kažem: pa sasvim je normalno da Barak Obama dođe pijan na prijem kod Vladimira Putina da bi diskutovali o problemu izbijanja nuklearnog rata, i da je onda Obama skine go i počne plesati bunga-bunga u Kremlju jer, hej, pa i on je čovjek i obična je floskula da visoki državnici vode moralan i pristojan život.

baš si opisal situacija kakva se zbila u vrijeme Drugog svjetsku kad je Churchill posetil Staljina u Sovjetskom Savezu! Raspravljalo seo budućnosti svijeta

quote:
Biolog je jednostavno idiot, i uopšte nema smisla da se on ondje izlaže ikakvoj opasnosti. Ako nije adekvatno opremljen uvijek se može naknadno vratiti sa opremom i ljudima i da ispita strani oblik života koji bi (da ne povjeruješ) mogao biti vrlo, vrlo opasan.

opisal sam to u primjeru znastvenika P. i M. Curie!

quote:
Kapetan broda je najobičniji kauboj, koji uopšte ne shvata ozbiljnost posla koji obavlja. On je najodgovorniji čovjek na brodu i uopšte u misiji, a lik se kreše sa Teronicom u sred takve misije i, koliko se sjećam, nije baš umješan u komandovanju brodom.

...on je operator na brodu, a ne kapetan Kirk i ne donosi odluke osim svoje zadnje odluke kad odobija poslušnost direktorice misije. Vrlo odgovoran potez!

quote:
Ovo da Vejland nije poveo obezbjeđenje se direktno kosi sa njegovom željom za besmrtnošću. Ako ja ne želim da umrem i hoću da živim vječno, okružiću se sa hiljadu jebenih bivših komandosa, dobro im platiti i obavezati ih na šutnju, i onda ću doći na neistražen planet na kom prijeti ko zna šta da mi uskrati - ta-daaaam - besmrtnost.

A zakaj misliš da svi tak razmišljaju?
Osobno se nikad ne bi okružival nikakvim stražirima i sl.a ni plačal šutnju. Kad plačaš šutnju onda moraš znati da ima i netko tko može platiti više za priču, tj. šutnju ne možeš platiti!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/06/2013 : 13:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nekak imam osjećaj da sam sve ovo već vidio i čitao već, ne jednom, već više puta...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
657 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 25/06/2013 : 15:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Eh zato su ovakve rasprave besmislene... Nekome će film biti super i postupci likova savršeno logični, drugima poput mene su ti likovi totalna skupina kretena i scenarij pun rupa... I to je tako, ne treba se s tim puno zamarati. Niti ću ja nekome promijeniti mišljenje o filmu niti će se meni film svidjeti. Kome film valja super ,kome film ne valja opet super... Nije to ništa od životne važnosti...
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 25/06/2013 : 15:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Stvarno sam želio da mi se film svidi, čak niti nisam mogao čekati nego sam prvo pogledao neki katastrofalni ruski camrip a pošteno tek par mjeseci kasnije.

nemoj željeti da ti se film svidi, filmu se kaj je moguće više pristupa bez očekivanja i čeka se kaj nam je režiser priredil. Bez svojih intervecija u smislu ja bi to htel prikazano ovak ili onak i sl. Jer onda se dobije, vrlo često suprotan efekt jer film nije ponudil ono kaj smo očekvali. A jesmo li mi očekivali uopće ono kaj režiser zamislili!?

quote:
Što je film zapravo htio pokazati ...

ono kaj je i prikazal, putovanje ekspedicija koja nailazi na neočekivani rasplet. Paralela života, život je putovanje koji uvijek nudi neočikavane događaje ma koliko se mi pripremali i za njih i mislimo da sve znamo. Banalna priča, pa u principu da, ali toliko stvarna i na poseban način prikazana uz filmske čarolije.

Ok ali to je onda prevara s njegove strane. Tebi ne budući da nisi fan Aliena (ak se ne varam), ali meni i ostalima koji jesmo većinom je. Onda je tak isto kao noseće elemente u filmu mogao uzeti iz neke legende, tipa kajaznam, lutajućeg Židova, drevni viman ili pacal Votana.... čisto svejedno. Mislim ne osuđujem ga ja, bmk ionak on radi kak hoće ali meni se ne sviđa što sam nasjeo na foru.
Ako ljudima nudiš cheezeburger i reklamiraš ga kao takvog onda ne možeš poslužiti mljeveno meso, salatu u zdjeli a sir nek si idu kupit u Kaufland.

quote:
Scott je ovim definitvno pokazal da je Alien jedan a pPrometej drugi film, oba u ZF svijetu!

To je sigurno

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2013 : 15:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda

Eh zato su ovakve rasprave besmislene... Nekome će film biti super i postupci likova savršeno logični, drugima poput mene su ti likovi totalna skupina kretena i scenarij pun rupa... I to je tako, ne treba se s tim puno zamarati. Niti ću ja nekome promijeniti mišljenje o filmu niti će se meni film svidjeti. Kome film valja super ,kome film ne valja opet super... Nije to ništa od životne važnosti...

a sjećam se kak je kolega dosada govorio kako u filmu postoje neki elementi koji se mogu objektivno sagledati: primjerice, ima li scenarij smisla, pije li priča vodu i sl.

hm...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 15:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ok ali to je onda prevara s njegove strane. Tebi ne budući da nisi fan Aliena (ak se ne varam), ali meni i ostalima koji jesmo većinom je. Onda je tak isto kao noseće elemente u filmu mogao uzeti iz neke legende, tipa kajaznam, lutajućeg Židova, drevni viman ili pacal Votana.... čisto svejedno. Mislim ne osuđujem ga ja, bmk ionak on radi kak hoće ali meni se ne sviđa što sam nasjeo na foru.

ma kakva prevara...uostalom zbog čega bi "Prometej" odgovaral na pitanje postavljena u "Alienu", kad na njih ne odgovara ni sam "Alien"!?
I zanimljivo kak se to ne zamjera "Alienu" ali se zamjera "Prometeju"

Jel "Prometej" govori o događajima prije onih u "Alienu" , govori? Jel toliko Scott i najvil poveznicu s "Alienom" je i onda u čemu je Scott ikog prevaril. Prevarile su vas reklame i naklapanja obožavatelja kao da su oni snimili film a ne Scott. Scott nikad ne podilazi publici i nikada ne bu, a naklapanja nikad nisu ni bila njegova preokupacija.

Edited by - dosada on 25/06/2013 16:05:31
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 15:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stvar je u tome da kad se nekome film svidi, on će pronaći opravdanje za bilo kakvu nedoslijednost, propust, nelogičnost. Tako @dosada daje neke pojedinačne slučajeve koji svakako ne potvrđuju pravilo, u vidu Kirijevih (koji se nisu bespotrebno izlagali opasnosti kao onaj idiotski biolog, koji je jednostavno mogao da se vrati na brod i dođe opremljeniji stvarima i ljudstvom, već su uslijed kontinuiranog izlaganja obolili, u neko drugo, manje tehničko-tehnološki napredno vrijeme). Ako nema drugog načina objasniće to postojanjem paralelnih dimenzija ili Božjom voljom
Isti je slučaj sa hejterima, oni će u nekim stvarima otići predaleko i sitničariti u vezi svega. Pokušaće film što više popljuvati.
Upravo se ovakva stvar može vidjeti u raspravama o ovom filmu, ljudi ga ili mrze ili uzdižu u visine kojima ne pripada. Ja ga mrzim, i to ne zato što je ovo jaaako loš film, već zato što je sa takvim budžetom, režiserom, glumcima i potencijalom mogao biti sjajan SF film, a @dosada ga uzdiže u visine remek djela, koje ovaj film nije i nikada neće biti.
I da, svi Alien filmovi su remek djela naspram Prometeja, iako ni mene ne tangira što se to odvija u istom univerzumu, kao što me ne tangiraju ni ona govna od AvP filmova, pa ne želim uopšte da ulazim u njihovu međusobnu povezanost.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 15:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
tvoja procjena da ga dižem u remek djelo je netočna, jer "Prometej" nije remek-djelo. Da je riječ o odličnom filmu gdje gotovo sve ima svoje mjesto to je i o tome pišem(argumentima). Nikakva božja volja ni slično, stvari su vrlo jednostavne kak ti ih i objašnjavam. Uostalom nakon svakog mogu argumentiranog odgovora ti, da bi nastavil raspravu, si primoren preskakati razgovor jer jednostavno nemaš drugog način da argument opovrgneš. Svaka tvoja "nelogičnost" koju navedeš je lako dokazljiva kao sasvim logična!

Edited by - dosada on 25/06/2013 15:51:48
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 16:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

a posotoji i opcija da ti film ne mora biti super ali si ipak svijestan da film kao film valja. Osobno mogu navesti nekoliko filmova koju su odlični a meni ne leže, kaj nikak ne znači da su to filmovi koji su puni nelogičnosti, rupa i tko zna čega...

*evo nekih od njih:
Close Encounters of the Third Kind
Duel
The Birds
Terminator

Edited by - dosada on 25/06/2013 16:11:37
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 16:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

tvoja procjena da ga dižem u remek djelo je netočna, jer "Prometej" nije remek-djelo. Da je riječ o odličnom filmu gdje gotovo sve ima svoje mjesto to je i o tome pišem(argumentima). Nikakva božja volja ni slično, stvari su vrlo jednostavne kak ti ih i objašnjavam. Uostalom nakon svakog mogu argumentiranog odgovora ti, da bi nastavil raspravu, si primoren preskakati razgovor jer jednostavno nemaš drugog način da argument opovrgneš. Svaka tvoja "nelogičnost" koju navedeš je lako dokazljiva kao sasvim logična!

Logično je da se geolog izgubi u mapiranoj ovalnoj pećini, koju je on sam mapirao? Da biolog priđe zmijolikom biću i pokuša se igrati s njim, u fazonu bući-bući? Da multibilionska misija ode na nepoznat planet bez obezbjeđenja?
A tek tvoje 'logično' objašnjenje o slobodnim zidarima, uh...sav sam se zbunio od tolike logike u tvojim postovima.
Najjači su ti ovi pokušaji opravdanja sa pojedinačnim slučajevima izlaganja opasnostima, pa ću ti postaviti jedno pitanje: npr. ti si biolog, i otišao si na jedno neistraženo ostrvo u Atlanskom okeanu. Na tom ostrvu, šetajući sa nekim npr. geologom, naiđeš na neku životinju koja otprilike izgleda kao T-rex. Naravno, logično je da ćeš prići toj životinji i pokušati da je istražiš i poigraš se sa njom, jer za napredak nauke trebaš izložiti opasnosti i svoj život. Logično, zar ne?
A ovi tvoji pokušaji diskreditacije sagovornika su prejadni.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/06/2013 : 16:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stvar je u tome da kad se nekome film svidi, on će pronaći opravdanje za bilo kakvu nedoslijednost, propust, nelogičnost.

sorry kaj ovo moram iskomentirat al...

jel govoriš u ime svih nas?

ne bih se složio s tim što si rekao.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 16:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Logično je da se geolog izgubi u mapiranoj ovalnoj pećini, koju je on sam mapirao?

da, apsolutno logično...pogotovo kaj iako ju je skeniral ne može nikako biti siguran da se pečina ne mijenja izgledom svako malo vremena(opet je ovo primjer, a za sam film nebitno). Bitno je da to prikazuje realnu životnu situaciju "nikad ne možemo biti sigurno u ono kaj vidimo". I plus sve to, lik se uopće nije izgubil vec ga hvata panika! E sad ako si ikad videl nekog da paničari trebal bi znati i njegove reakcije....

quote:
Da biolog priđe zmijolikom biću i pokuša se igrati s njim, u fazonu bući-bući?

pa naravno, tipčni potez znanstvenika...i to se ne zove igranje vec upoznavanje s novom vrstom! Promatramo njegove reakcije na njemu domaćem terenu, a kasnije ga u laboratoriju promatramo na na njemu stranom terenu.

quote:
Da multibilionska misija ode na nepoznat planet bez obezbjeđenja?

a da malo pogledaš kak putuju ljudske ekspedicije u svemira...kakvo osiguranje te spopada?
quote:
A tek tvoje 'logično' objašnjenje o slobodnim zidarima, uh...sav sam se zbunio od tolike logike u tvojim postovima.

navedoh ti primjer tko sve može znati za misiju a i ne mora. Potpuno ne bitno, a vidi tvog zaključka...

quote:
Najjači su ti ovi pokušaji opravdanja sa pojedinačnim slučajevima izlaganja opasnostima, pa ću ti postaviti jedno pitanje: npr. ti si biolog, i otišao si na jedno neistraženo ostrvo u Atlanskom okeanu. Na tom ostrvu, šetajući sa nekim npr. geologom, naiđeš na neku životinju koja otprilike izgleda kao T-rex. Naravno, logično je da ćeš prići toj životinji i pokušati da je istražiš i poigraš se sa njom, jer za napredak nauke trebaš izložiti opasnosti i svoj život. Logično, zar ne?

da, to rade znanstvenici!

i sad ti malo pogledaj oko čega se stalno vrtiš...oko situacije da je jedino tvoja istina i pogled na svijet ispravan, a sve ostalo su gluposti. Ja tebi napišem da ne bi imal nikakvu vojsku ni osigiranje i tebi je to vec neshvatljivo, i totalno si uvjeren u svoje stavove kao jedine ispravne

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 17:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Stvar je u tome da kad se nekome film svidi, on će pronaći opravdanje za bilo kakvu nedoslijednost, propust, nelogičnost.

sorry kaj ovo moram iskomentirat al...

jel govoriš u ime svih nas?

ne bih se složio s tim što si rekao.

Ajd ne pjeni, malo generalizujem
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 17:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
@dosada, sve ovo što meni spočitavaš, ti radiš, i to mnogo izraženije. Isto tako se ti vrtiš oko istih stvari, koje ti misliš da su ispravne, i ovo što ja pišem je tebi neshvatljivo. Meni su tvoja 'logična' opravdanja postupaka malo nevjerovatna, daješ neke pojedinačne primjere i time kao daješ smisao postupcima. A ovo što si odgovorio za moj primjer susreta sa T-rexom upravo dokazuje da je tvoj krajnji domet u raspravi, kada vidiš da ne možeš smisleno da dokažeš nešto, da diskredituješ nekoga riječima 'a kaj neko ne bu shvatil, nema kapacitete,..., to nije moj problem, njemu bu trebal nacrtat' itd., itd.
Mislim da smo ipak nas dvojica dali dovoljno svog viđenja filma, zar ne?
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 17:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
I samo još nešto, pa se odjavljujem: nastavci filma mogu biti dobri, ako objasne neke postupke (naročito onih velikih, bijelih vanzemaljaca), ako se uradi bolja karakterizacija likova koji neće imati neke histerične, panične i totalno nespojive postupke sa svojom profesijom i statusom, i ako jednostavno budu zanimljiviji (bar meni) :P
A Prometej je podbacio.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/06/2013 : 17:56:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Kako vam ne dosadi vise lupetat o filmu koji je izaso prije vise od 12 mjeseci...?

Samo onako pitam, bezveze (jer ocito ni ja nemam bolja posla nego da zavirujem u ovaj topic)

;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 18:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Sam si odgovorio na pitanje :P
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 18:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Isto tako se ti vrtiš oko istih stvari, koje ti misliš da su ispravne...

ispravne ili ne , nigdje o tome nisam pisal!?

Smislene tj. logične, događaju se u stvarnom životu o tome ja pišem! I primjerima ti pokazjem da se događaju, na svim razinama života!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 18:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
A ovo što si odgovorio za moj primjer susreta sa T-rexom upravo dokazuje da je tvoj krajnji domet u raspravi, kada vidiš da ne možeš smisleno da dokažeš nešto, da diskredituješ nekoga riječima 'a kaj neko ne bu shvatil, nema kapacitete,..., to nije moj problem, njemu bu trebal nacrtat' itd., itd.

moj je kranji domet napisati kaj bi napravil u određenoj situaciji i to sam napisal...e sad kak objasniti da znastvenik ide do kraja i riskira svoj život to je pitanje!? A uostalom smrt znanstvenice M. Curie ti je jedan vrlo lijpe primjer pa ga navodim još jednom:
Marie Curie je umrla 1934. godine u lječilištu Sallanches pored Passyja. Uzrok smrti bila je leukemija, najvjerojatnije uzrokovana prevelikim izlaganjem radijaciji tijekom višegodišnjeg istraživanja.

Edited by - dosada on 25/06/2013 18:56:35
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000