forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Mišljenje o....Down by Law!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 17:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

ako ima tko kakav prijedlog samo naprijed!

Evo od mene jos jedan ako moze..necu te poslje vise daviti

Barfly od Barbet Schroeder..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 17:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
s Rourkeom, e taj film bi više trebal i pogledati...i samo ti davi bankaru ;)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 18:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

s Rourkeom, e taj film bi više trebal i pogledati...i samo ti davi bankaru ;)

Nisam bankar..to mi je zena..
Prvo procitaj knjigu Charles Bukowski: Hollywood, a onda pogledaj Barfly..
Jednom kada zavolis tu nakaradnu filmsku poeticnost , tu apsolutno drustveno nerihvatljivu umjetnost zivljena..tek onda skuzit ces koliko je bolja i jaca od svega sto si ikad dozivio.
Priznati moram da nisam naletio bas na puno stovatelja ovoga filma..ali ja godinama , desetljecima i dalje u nizu smatram da je ovo dio jedne filmske kulture ispricane kroz pricu jednog od najboljih pisaca i najiskrenijih poeta 20 stoljeca.
Barbet Schroeder je doslovce prosao katarzu snimajuci ovaj film..ali isplatilo se u svakoj sceni..

zaviri..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 18:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
jesi gledal coppolin rumble fish?

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 18:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

jesi gledal coppolin rumble fish?

Ovo je pitanje bilo nepotrebno..ali DA ..

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 18:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
koliko je taj motiv samoće prisutan u barskoj mušici? Ima li slicnost sa Coppolinim filmom?

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 18:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

koliko je taj motiv samoće prisutan u barskoj mušici? Ima li slicnost sa Coppolinim filmom?

Naravno da ima, jer ne radi se o motivu samoce kao same , vec o motivu samoce koja je izabrana .
Kada Henry kaze da ne zeli zivjeti u zlatnom kavezu vec izabire propast kroz sito slobode , onda je to izjava koja covjeka cini covjekom, isto tako Coppola u Rumble Fish poseze za tom zrtvom..u njegovom slucaju spasavanju brata..no ustvari se radi o istoj stvari..

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 18:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Pazi ovu scenu "barenja"..

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 18:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

Naravno da ima, jer ne radi se o motivu samoce kao same , vec o motivu samoce koja je izabrana .
Kada Henry kaze da ne zeli zivjeti u zlatnom kavezu vec izabire propast kroz sito slobode , onda je to izjava koja covjeka cini covjekom, isto tako Coppola u Rumble Fish poseze za tom zrtvom..u njegovom slucaju spasavanju brata..no ustvari se radi o istoj stvari..

to je to kak sam i mislil, sad jos samo prostaje da navim kvalitetnu sliku. Evo, ovo bi moglobit ok
http://thepiratebay.se/torrent/6357052/Barfly.1987.BluRay.720p.H264

Edited by - dosada on 29/01/2013 18:34:08
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 18:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Barfly jos uvijek imam na VHS , mada vise nemam recordera koji bi ga mogao proicirati..sentimentalnost..ali i cinjenica da stvarno volim ovaj film

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 29/01/2013 : 18:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Prebrzo mijenjaš filmove, mislio sam nešto napisati za Dark Star, ali ode... :(
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 19:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

Mozes uvijek jos..greska je u mome intezitetu postanja..sorry

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/01/2013 : 19:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

samo daj!

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/01/2013 : 20:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vidi, ja sam u ovom filmu Henrija (Rurk sjajno odradio posao) doživio drugačije. Mislim da on ne izabire taj boemski, klošarski život zbog toga što želi, zbog toliko cijenjene slobode, već više zbog straha od nečeg drugačijeg, zbog svoje sopstvene nesigurnosti. On živi usran život i svjestan je toga i prihvata to u nekom fazonu ''to je ono što imam, to i zaslužujem, fuck it'', usamljen je i zato nalazi utjehu u Danavejovoj, spas nalazi u čašici i pražnjenju izmučene ličnosti na papir. Ne vidim ništa herojski u njegovom liku, samo tragičnost. Usput, dobar odabir filma za komentarisanje
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 21:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

quote:

Vidi, ja sam u ovom filmu Henrija (Rurk sjajno odradio posao) doživio drugačije. Mislim da on ne izabire taj boemski, klošarski život zbog toga što želi, zbog toliko cijenjene slobode, već više zbog straha od nečeg drugačijeg, zbog svoje sopstvene nesigurnosti. On živi usran život i svjestan je toga i prihvata to u nekom fazonu ''to je ono što imam, to i zaslužujem, fuck it'', usamljen je i zato nalazi utjehu u Danavejovoj, spas nalazi u čašici i pražnjenju izmučene ličnosti na papir. Ne vidim ništa herojski u njegovom liku, samo tragičnost. Usput, dobar odabir filma za komentarisanje

Hvala..odlicno je cuti i drugaciji osvrt.
Znam sto zelis reci i sa kojeg stajalista promatras perspektivu ovog filma.
Ovdje naravno nije rijec o herojima vec o antiherojima , no pitanje slobode je neupitno.
Tragicnost je takoder i izbor ..ponekad je bolje biti tragican nego nedorecen.
Negiranje i neprihvacanje pravila nije grijeh vec blagoslov..no ima svoju cijenu.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/01/2013 : 21:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Barfly je dekadentno isfoliran film.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/01/2013 : 21:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Barfly je dekadentno isfoliran film.

Ajde ti onda predlozi jedan, ali nemoj molim te nesto od Ridley Scotta

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/01/2013 : 22:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde ti onda predlozi jedan, ali nemoj molim te nesto od Ridley Scotta

Naravno da neću ništa od Scotta, neću valjda da ispadnem čovek bez ukusa za filmove? Svašta i od tebe... Poznato je da Scott (po holivudskim merilima) nije snimio nijedan dobar film, pa neću da se blamiram.

Hmmm...najbolje da predložim neku socrealističnu melodramu, ako može sa dosta sivila, sa nekim scenama vožnje vozom iz koga se vide oronule kuće nekog industrijskog grada, možda bude i neka bolest u pitanju, pa onda jad, očaj i beznađe...Ljudi u tom filmu koji bih predložio bi nosili odeću zeleno-braon-sivih tonova, pričali bi sa dugim stankama između rečenica, a i najbolje je da bude dosta krupnih planova. Još ako poruka filma bude "sve je sjebano, mi smo sjebani, svet je sjeban, život je sjeban", tim bolje!

Ne znam, da ne kvarim dosadi topic i da se ne pretvori sve ovo u ostavljanje svojih favorita na glasanje, a da na kraju niko ne komentariše????

Ali ako su potrebni predlozi, evo od mene "Waterland" sa Ironsom ( http://www.youtube.com/watch?v=BmJ5F73xRyY ) i Martyrs (http://www.youtube.com/watch?v=kCy1oYreQxM ). Ali ne znam koliko se uklapaju u kriterijume koje je dosada postavio...

Edited by - manhunter on 29/01/2013 22:14:10
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2013 : 00:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by swamp thing

quote:

quote:

Hvala..odlicno je cuti i drugaciji osvrt.
Znam sto zelis reci i sa kojeg stajalista promatras perspektivu ovog filma.
Ovdje naravno nije rijec o herojima vec o antiherojima , no pitanje slobode je neupitno.
Tragicnost je takoder i izbor ..ponekad je bolje biti tragican nego nedorecen.
Negiranje i neprihvacanje pravila nije grijeh vec blagoslov..no ima svoju cijenu.

Vidiš, to je ono gdje se ja razilazim sa ''protivnicima sistema'' Ja ne vidim ništa loše u prihvatanju pravila, pa svijet bi bio još sjebanije mjesto nego što je sada da se ne drži bar nekih pravila, zar ne? U čemu je Henrijev blagoslov? U tome što želi boemski život bez obaveza? U pravu si, to je njegov izbor i ima svoju cijenu, ali ne vidim to kao blagoslov i nešto čega se svako treba držati da sačuva dušu... Dakle, po meni on plaća svoju cijenu, koliku on želi, ali ja tu cijenu ne bih platio jer od života očekujem nešto dugo... I mislim da on u ovom filmu ipak plaća preskupo...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/01/2013 : 00:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ako ima tko kakav prijedlog samo naprijed!

hm, nisi li rekao da ne uvažavaš prijedloge?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 30/01/2013 : 07:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
tvoje ne.....

@manhunter
jesu li ti navedeni filmovi najbolji od tih režisera? Ako jesu onda odgovara kriterijima ;)

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4328 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 30/01/2013 : 10:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Pogledao Barfly

priča: kruh bez masti
gluma: više nego dobra, Rourke uvjerljiv ali trebali su mu stavit neandertalsku masku da čim više sliči na Bukowsk.. pardon Chinaskog. Ostali jako dobri. Mogla se ubacit još neka scena sa Lilly ipak su takve luđakinje najzanimljivije.
scenografija: ne znam kaj da mislim, barove u koje zalazi Bukowski sam zamišljao drugačije. Ako to u Americi nazivaju rupčagama onda ne znam kaj bi rekli da dođu malo na balkan.
Vizualizacija: niš posebno
Glazba: ok

Hollywood je meni najlošije djelo Bukowskog pa i to ima utjecaja na konačni dojam.
Sorry Murdoče :)

Bok, kako si.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2013 : 11:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

@manhunter
jesu li ti navedeni filmovi najbolji od tih režisera? Ako jesu onda odgovara kriterijima ;)

Slabo gledam filmove po režiserima, više po priči i realizaciji...
Ali hajde da kažemo da se ova dva filma uklapaju u tvoje kriterijume. ;)

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25334 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/01/2013 : 11:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
I da iskomentarišem Barfly po pravilima:

priča-iz šupljeg u prazno
gluma- isforsirana, ipak na momente i ubedljiva
scenografija- isto kao i gluma,isforsirana
kinematografija (vizualizacija)- dobra, ali ipak monotona
glazba (zvukovi i sl.)- dobra
opšti utisak- dekadentno isfoliran film.

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 30/01/2013 : 12:47:55  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Uz svu moju ljubav prema Buku(ovdje ima i kameo u vidu inventara u kafani),nikad mi nije legao ovaj film.
Gazzara ga je najbolje skinuo u http://www.imdb.com/title/tt0086410/
Vrijedan pažnje je i Lečićev "Pokvarenjak" http://www.youtube.com/watch?v=QfdpbxbBa-o
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000