Author |
Topic |
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/04/2013 : 16:47:22
|
Ja sutra gledam Pain & Gain, i nadam se barem pristojnoj zabavi. Scenaristi su Christopher Markus i Stephen McFeely (Život i smrt Petera Sellersa, Kapetan Amerika: Prvi osvetnik, Thor: The Dark World), pa vjerujem da barem neće biti uvreda za mozak. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 29/04/2013 : 23:29:49
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Nivox
OBLIVION
Večeras na ovo u kino. Nadam se da vrijedi.
Nadam se da nisi zazalio. Film je prosjek, nista vise ni manje.
Oblivion mi je bio sasvim zadovoljavajuča zabava za subotu navečer. Nije loš. Nedostatke su već drugi naveli. |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 30/04/2013 : 00:33:23
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ja sutra gledam Pain & Gain, i nadam se barem pristojnoj zabavi.
trebalo bi bit ok, budući da su glavne face Dwayne Johnson i Mark Wahlberg. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2850 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 30/04/2013 : 23:05:59
|
quote: Originally posted by nagor
Ako uzmemo u obzir da je Michael Bay i da je budžet samo 25 milijuna, "Pain and Gain" je praktički independent. : )
Dobar |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19746 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 01/06/2013 : 23:09:12
|
upravo pogledao Grijesi Očeva, očekivao manje, ali dlobio dosta dobar film. 7/10 |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 09/06/2013 : 23:16:20
|
Pogledao Fast & Furious 6. Popcorn zabava sa urnebesnim akcijskim sekvencama ali stvarno ništa više od toga. Prijašnji (u Riu) je bio puno bolji film na svim razinama. Par puta se je publika u kino u grču počela smijati i to ne zbog duhovite scene, nego zbog totalno "over the top" akcije... pogotovo na onom djelu gdje se Vin Diesel i Michelle Rodriguez "prikladno sretnu" iznad mosta... tu su se mogli čuti povici tipa "brate, ovdje su ga pa stvarno pretjerali"... Ocjena 6.5/10. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 16/06/2013 : 01:17:42
|
Veceras pogledao ,,The Great Gatsby" i zaista je Getsbi velik!
Nisam gledao prvu verziju sa Robertom Redfordom i nisam ocekivao nista posebno od ovog filma i odusevio sam se, sta zena moze da ucini coveku. DiCaprio je odlican glumac i bilo koju ulogu da dobije uvek dobro odglumi i Maguire je odlican u ovom filmu. Jedino sto mi je malo zasmetalo jeste previse specijalnih efekata u ovom filmu i nacin snimanja je na momente veoma naporan, ali shvatam zasto je reziser insistirao na tome, da bi pokazao tu raskos i tu ludost tog aristokratskog sloja. Preporucujem svakome ovaj film, prvih pola sata su dosadni ali ostalih sat i po rasturaju ! 10/10
|
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 16/06/2013 : 03:55:24
|
Svideo se i meni, mada je pocetak bio zaista dosadan zamalo da prekinem gledanje i komotno je mogao biti kraci. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19746 Posts
Posted - 16/06/2013 : 09:19:06
|
ma i dem ja nadam s edanas gledati napokon i očekujem jako, ajko puno, Di caprio istina nije glumac za ovaj lik ( bar po onome što sasm čuo o književnom liku Gatsbyja), ali on se uvijek dobro izvuče u takvim situacijama i super odglumi - Maguire mi je odličan glumac i od njega očekujem dosta. Od svega očekujem puno - nadams e da film neće biti dosadan uopće jer asko ej dosadan na poečtku izgubim želju za gledanjem.
Jučer gledao Supermana koji je bolji nego sam očekivao - Snyder nije bio toliko naporan s onim njegovim specijalnim efektima iako ih je bilo - sam Superman mi je kao i svaki drugi filmski bezvezan, ali su zato Crowe i Costner odlični. Originalna priča je promijenjena, ali ne toliko jako koliko se najavljivalo. Ovaj film zapravo i nije ličio na superherojštinu nego puno više na klasični SF, ali u redu - nisam se razočarao. Ocjena - 6/10 |
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 20/06/2013 : 20:38:52
|
Pripravnici (The Internship) Shawna Levyja. Vince Vaughn i Owen Wilson su najbolji prijatelji, momci malo izgubljeni u vremenu koji za Johna Goodmana rade kao prodavači satova koje više nitko ne kupuje, jer se svi služe mobitelima. Kad doznaju da je Goodman bez njihova znanja ugasio tvrtku, iznenada se nađu bez posla zbog čega Vaughna kao gubitnika koji samo priča o velikim planovima napusti djevojka. Wilson kakav-takav izlaz pronađe u trgovini madracima retarda Willa Ferrella, dečka svoje sestre, sve dok mu Vaughn ne dođe s idejom da se prijave na eliminacijski natječaj za pripravnike u Googleu. Iako se u kompove skoro nimalo ne razumiju, slažu da su završili prestižni fakultet i dospiju na popis kandidata. A kad stignu u sjedište Googlea dočeka ih hrpa mladih nerdova odlučnih očajnički se boriti za dobivanje sjajnog posla. Među njima je i podli i užasno ambiciozni Max Minghella koji je zbog uspjeha spreman na svakakva podmetanja, ali u šefovskom odjelu je i lijepa Rose Byrne u koju se Wilson zaljubi na prvi pogled. Film počinje prilično dobro i sve sluti na zanimljivu satiru na račun kapitalizma kao takvog, kompetitivnosti s podmetanjem nogu, kao i američkog društva u nešto široj slici. Onda nakon poprilici pola sata drastično pada, kad krene predstavljanje hrpe budalastih kandidata ali i šefova koji su redom geekovi. Pa se nakon 40-ak minuta krene opet dizati, kad se nerdovi u Vaughnovoj i Wilsonovoj skupini počnu pretvarati u simpatične, prestrašene i iskompleksirane štrebere, i kad ih njih dvojica počnu "podučavati" o stvarnom životu. A taj stvarni život podrazumijeva opijanje, zabavljanje sa striptizetama i skupljanje hrabrosti za pristupanje curama koje im se sviđaju. Jasno, kao dvosatna reklama za Google film tvrtku prikazuje kao rajski vrt i idealno radno mjesto baš za svakoga, od najpametnijih tipova do gubitnika i nespretnjakovića, a jedini je uvjet da imaju dušu i čista srca. Malo asocijacija na serijal o šmokljanima iz 80-ih, malo Policijske akademije, malo vulgarnosti i dosta šarma, i ponešto humora. Zgodno za jednokratno gledanje bez obveza.
Edit: Lovci na djeveruše (Wedding Crashers) su znatno bolji.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 20/06/2013 20:41:31 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19746 Posts
Posted - 02/07/2013 : 11:18:50
|
quote: Originally posted by going going
Veceras pogledao ,,The Great Gatsby" i zaista je Getsbi velik!
Nisam gledao prvu verziju sa Robertom Redfordom i nisam ocekivao nista posebno od ovog filma i odusevio sam se, sta zena moze da ucini coveku. DiCaprio je odlican glumac i bilo koju ulogu da dobije uvek dobro odglumi i Maguire je odlican u ovom filmu. Jedino sto mi je malo zasmetalo jeste previse specijalnih efekata u ovom filmu i nacin snimanja je na momente veoma naporan, ali shvatam zasto je reziser insistirao na tome, da bi pokazao tu raskos i tu ludost tog aristokratskog sloja. Preporucujem svakome ovaj film, prvih pola sata su dosadni ali ostalih sat i po rasturaju ! 10/10
tek jučer navečer pogledao Getsbyja, za razliku od tebe očekivao sam enbo i zemlju - dobio puno manje. Krenimo ovako, DiCaprio je malo presimpatičan, Maguire je u redu, ali ništa posebno, najbolje uloge su ova ženska s crnom kosom i Tom, ali i onaj mehanničar. Pola filma mi je dosadno, ali na kraju anstane prava bomba. Meni se snimanje svidilo i sporedne uloge su mi solidne. S obzirom da sam puno više očekivao - 7-8/10 |
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 16/08/2013 : 18:40:37
|
Zadnjih par mjeseci ne stignem ništa, tempo mi je ubitačan. Ali evo dva zadnja koja sam pogledao u kinu, i još igraju. Možda vam uštedim koju kunu/eur
Majstori iluzije (2013) Bez previše filozofiranja, od ovog filma sam dobio upravo ono što sam očekivao. Znači uđete u kino, smanjite mobitel, ugasite mozak i uživate. Čista ljetna razonoda uz kokice i colu.
Ocjena: 6.3 / 10
Elysium (2013) Od ovog filma sam imao puno veća očekivanja što zbog glumaca, što zbog redatelja. Nažalost na pamet mi pada jedna slikovita riječ koja najbolje opisuje ovaj film, SRANJE. Tko je gledao District 9 u samom startu ovog filma će primijetiti sličnost. Očito je da Neill ima crne misli kad je u pitanju naša budućnost. Isto okruženje kao i u Districtu, polu srušene zgrade, siromaštvo... Sad će neki analizirati film do boli i isticati simboliku i ostale gluposti i bla bla bla, ali sve to i dalje ne čini ovaj film boljim. Osnovna ideja/tema je ok i imala je potencijala, ali sama priča je toliko šuplja da je to iritirajuće. Drugo što ne štima je gluma, Jodie loša, Matt jedva prolazna ocjena, negativac isforsiran, nemaštovit, umjetan i naporan. Zadnjih pola sata filma sam se borio sam sa sobom, izaći iz kina ili izdržati još tih pola sata.
Ocjena: 4.7 / 10 |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 16/08/2013 : 20:49:18
|
quote: Originally posted by stripofil Majstori iluzije (2013) Bez previše filozofiranja, od ovog filma sam dobio upravo ono što sam očekivao. Znači uđete u kino, smanjite mobitel, ugasite mozak i uživate. Čista ljetna razonoda uz kokice i colu.
....u skladu s uštedom bolje da ljudi propuste ovaj film
Ima puno zabavnijih filmova za razbibrigu, s obzirom da u ovom filmu nema čak ni komičnih situacija stvarno nema ijedan dobar razlog da ga se pogleda. Previše loš film |
Edited by - sretan on 16/08/2013 20:52:43 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 17/08/2013 : 02:30:18
|
quote: Originally posted by stripofil
Od ovog filma sam imao puno veća očekivanja što zbog glumaca, što zbog redatelja. Nažalost na pamet mi pada jedna slikovita riječ koja najbolje opisuje ovaj film, SRANJE.
Ocjena: 4.7 / 10
kak sranje a dao si ocjenu 4 cijela 7?
još s obzirom na ovo kaj si napisao, stekao sam dojam da je film ultimate bullshit
trebao si prikeljit ocjenu nula ili jedan i amen |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 17/08/2013 : 02:52:17
|
Majstori iluzije (2013) Bez previše filozofiranja, od ovog filma sam dobio upravo ono što sam očekivao. Znači uđete u kino, smanjite mobitel, ugasite mozak i uživate. Čista ljetna razonoda uz kokice i colu.
Iskreno, što se ljetne razonode tiče, ima puno boljih opcija od filma Now You see Me.
Poput filma Elysium, koji se tebi nije baš svidio. Štoviše, sve negativno što si ti pripisao tom filmu ja bih prije primjenio za Now You see Me, plus još ponešto.
Now You see Me je uvjerljivo najgori ovogodišnji film koji sam imao priliku gledati. Likovi su toliko papirnati, da mi je žao svih tih talentiranih glumaca koji su sudjelovali u tome. Interakcija između likova je toliko razbacana i nepovezana, nevjerojatno šlampava. Glumci su jedino što valja u ovom filmu.
Kad sam pogledao film, pitao sam se: koja je bila poanta svega ovoga? Ne samo da na kraju iz čistog mira skreće u fantastiku, što je u potpunoj suprotnosti sa tonom cijelog filma, nego sadrži i možda najgoru motivaciju i provedbu jedne osvete koju sam ikad vidio. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 17/08/2013 : 20:33:43
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Poput filma Elysium, koji se tebi nije baš svidio. Štoviše, sve negativno što si ti pripisao tom filmu ja bih prije primjenio za Now You see Me, plus još ponešto.
Now You see Me je uvjerljivo najgori ovogodišnji film koji sam imao priliku gledati. Likovi su toliko papirnati, da mi je žao svih tih talentiranih glumaca koji su sudjelovali u tome. Interakcija između likova je toliko razbacana i nepovezana, nevjerojatno šlampava. Glumci su jedino što valja u ovom filmu.
Kad sam pogledao film, pitao sam se: koja je bila poanta svega ovoga? Ne samo da na kraju iz čistog mira skreće u fantastiku, što je u potpunoj suprotnosti sa tonom cijelog filma, nego sadrži i možda najgoru motivaciju i provedbu jedne osvete koju sam ikad vidio.
evo nam prve Bushidove negativne kritike. hura! |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 19/08/2013 : 23:52:52
|
quote: Originally posted by sretan
quote: Originally posted by stripofil Majstori iluzije (2013) Bez previše filozofiranja, od ovog filma sam dobio upravo ono što sam očekivao. Znači uđete u kino, smanjite mobitel, ugasite mozak i uživate. Čista ljetna razonoda uz kokice i colu.
Ima puno zabavnijih filmova za razbibrigu, s obzirom da u ovom filmu nema čak ni komičnih situacija stvarno nema ijedan dobar razlog da ga se pogleda. Previše loš film
Istina, ali ponekad mi baš dobro dođe film čija je zahtjevnost ravna NULI Prema tome ostajem pri napisanom, kokice, cola i mozak na pašu. Naravno da je najbitnije raspoloženje prije filma i očekivanje od filma, ako netko misli da će pogledati nešto inteligentno, nekakvu mozgalicu, neka preskoči ovaj film. Isto tako ako se netko misli zamarati analiziranjem ovog filma, neka ga zaobiđe jer se tu nema što analizirati. |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 19/08/2013 : 23:54:45
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Od ovog filma sam imao puno veća očekivanja što zbog glumaca, što zbog redatelja. Nažalost na pamet mi pada jedna slikovita riječ koja najbolje opisuje ovaj film, SRANJE.
Ocjena: 4.7 / 10
kak sranje a dao si ocjenu 4 cijela 7?
još s obzirom na ovo kaj si napisao, stekao sam dojam da je film ultimate bullshit
trebao si prikeljit ocjenu nula ili jedan i amen
To SRANJE je više moja ljutnja što se nisu malo više potrudili i napravili solidan SF. Inače film je daleko od nula ili jedan, možda sam čak bio malo prestrog sa ovih 4.7, ali opet kad se sjetim nekih detalja, grrrrr... |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 20/08/2013 : 00:05:58
|
Iskreno, što se ljetne razonode tiče, ima puno boljih opcija od filma Now You see Me.
Kad sam pogledao film, pitao sam se: koja je bila poanta svega ovoga? Ne samo da na kraju iz čistog mira skreće u fantastiku, što je u potpunoj suprotnosti sa tonom cijelog filma, nego sadrži i možda najgoru motivaciju i provedbu jedne osvete koju sam ikad vidio.
Nažalost sve drugo sam pogledao, tako da za mene nije bilo bolje opcije.
Sve što si napisao stoji, i slažem se sa većinom, ali... ovo je dobar primjer zašto je jedna ocjena premalo da bi se film pravilno ocijenio.
Elysium i Now You see Me su dva potpuno različita filma i njihova svrha je potpuno različita. Upravo prema tome svrstavamo filmove u nekakve "ladice" i ocjenjujemo. Now You see Me je klasično komercijalno popcorn izdanje, cilj mu je potrošiti dva sata naših života uz kokice i colu To se odmah vidi iz samog trailera, i upravo zbog toga odlazimo u kino pogledati spomenuti film znajući što možemo od njega očekivati. Barem sam ga ja tako doživio i možda je kod mene zato tako dobro prošao.
S druge strane imamo Elysium od redatelja koji solidno barata Socijalnom problematikom i koji je ponovno snimio film koji je na moju veliku žalost na kraju ispao samo wannabe social labeled SF. Znači tu je osnovna razlika, jer u ovom slučaju odlazim u kino sa puno većim očekivanjima, želim pogledati dobar SF koji ima nekakvu društvenu vrijednost.
Recimo to ovako, ako kupim Fiat-a od njega očekujem solidne performanse i kvalitetu, ali ako kupim BMW-a onda i očekivanja rastu, a zajedno sa njima raste i moguće razočaranje. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 20/08/2013 : 00:15:14
|
Now You see Me je uvjerljivo najgori ovogodišnji film koji sam imao priliku gledati. Kad sam pogledao film, pitao sam se: koja je bila poanta svega ovoga?
Potpisujem sve napisano odozgo, a pogotovo ovo boldano.
Uz ovog bi jos dodao i After Earth, a bogami i The Conjouring. Teska sranja. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 20/08/2013 : 00:55:26
|
quote: Originally posted by sretan
Ima puno zabavnijih filmova za razbibrigu, s obzirom da u ovom filmu nema čak ni komičnih situacija stvarno nema ijedan dobar razlog da ga se pogleda. Previše loš film
Istina, ali ponekad mi baš dobro dođe film čija je zahtjevnost ravna NULI Prema tome ostajem pri napisanom, kokice, cola i mozak na pašu. Naravno da je najbitnije raspoloženje prije filma i očekivanje od filma, ako netko misli da će pogledati nešto inteligentno, nekakvu mozgalicu, neka preskoči ovaj film. Isto tako ako se netko misli zamarati analiziranjem ovog filma, neka ga zaobiđe jer se tu nema što analizirati.
Nije stvar o zahtjevnosti ili ne, vec o cjelokupnom dojmu koji film ostavlja. Očekivao sam zabavan i pitak film a dabio bljutav i negledljiv film bez trenutka zabave ili zanimljivosti. Ne vidim nijedan element koji iole vrijedi u ovom filmu. Priča nezanimljiva, režija slaba, glazba nikakva. Jednostavno u ovom filmu ništa ne valja. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 20/08/2013 : 14:33:18
|
quote: Originally posted by acestroke
Uz ovog bi jos dodao i After Earth, a bogami i [i]The Teska sranja.
svi Shyamalanovi filmovi u zadnjih 5-10 godina su teška sranja |
|
|
Topic |
|