Author |
Topic |
Smomo8
Average Member
Croatia
666 Posts
Member since 17/03/2012 |
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 06/01/2013 : 19:23:52
|
quote: Originally posted by Smomo8
Jel ima tko iz Hrvatske iskustva sa slanjem u inozemstvo ?
Pa verovatno svi, koji su nesto slali...Ista ti je fora, kao i slanje unutar drzave, samo sa razlikom, da je cijena postarine veča.
Jos uvijek ne razumijem, zasto neko nece slati u inozemstvo; znam, da u nekim slucajima zbog veličine i tezine paketa i slicno ali zar je tako tezko napisati strani naslov i ici na postu!? |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 06/01/2013 : 19:40:14
|
Vjerojatno zbog uplaćivanja novaca... Mislim da se ne može baš tek tako otići u bilo koju banku i uplatiti na račun u stranoj državi. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Smomo8
Average Member
Croatia
666 Posts
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Posted - 06/01/2013 : 19:52:04
|
Pa dandanas imas toliko nacina, da se uplati novac, da ni sam ne znam za sve.
Dobra je opcija Moneybookers/Skrill, gdje trebas samo E-mail. Tu opciju koristim od samog pocetka, mislim, da je vec 10 godina; steta sto skoro niko ovdje to ne koristi. Novci su u sekundi na drugom racunu, pa makar si u Avstraliji ili Americi. Skoro sve aukcijske stranice imaju ovaj nacin placanje drugima a izpred 2-3 godine su uveli i Preparied Master Card Moneybookers a s njom mozes platiti svudgje, gdje primaju Mastercard. FEE za godinu je samo 10 €, mozes dignuti novac sa bankomata (fee 1.80 €) a koliko novca imas na Moneybookers accountu toliko mozes potrositi. |
|
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Posted - 06/01/2013 : 19:53:23
|
Pa postoji i mogućnost da pošalje sami novac u kuverti ?
Naravno. Kao preporuceno ili vrijednostno pismo, moze i obicno ali nije to zadnje osigurano. |
|
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 06/01/2013 : 19:53:29
|
quote: Originally posted by markolar
Pa verovatno svi, koji su nesto slali...Ista ti je fora, kao i slanje unutar drzave, samo sa razlikom, da je cijena postarine veča.
Jos uvijek ne razumijem, zasto neko nece slati u inozemstvo; znam, da u nekim slucajima zbog veličine i tezine paketa i slicno ali zar je tako tezko napisati strani naslov i ici na postu!?
Što se mene tiče, jedini razlog je enormna cijena poštarine HP. Cijena ptt za paket kojeg šaljem unutar Hrvatske je oko 18-20kn, a cijena za isti da ga pošaljem npr. u Sloveniju izađe skoro 100kn. Da li bi ti platio toliku poštarinu za strip album kojeg, recimo, osvojiš na aukciji za 50-60kn? I još jedna stvar, plaćanje iz inozemstva. Većini ili prekomplicirano ili preriskantno....ugl. prevelika i nesigurna avantura kako prodavaču tako i kupcu. |
|
|
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4102 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 06/01/2013 : 20:00:26
|
Pa ako je kupac spreman platiti postarinu, ne vidim razloga, da se nebi slalo...
Bas tako! |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4102 Posts
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Posted - 06/01/2013 : 20:06:16
|
quote: Originally posted by Kojot
Koliko ja stripova nemogu tipovati(a trebaju mi), zato sto prodavac nesalje u inozemstvo!
Evo saljem ti ja sigurno u inozemstvo, koji stripovi ti trebaju |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 06/01/2013 : 20:12:11
|
Pa dandanas imas toliko nacina, da se uplati novac, da ni sam ne znam za sve.
Dobra je opcija Moneybookers/Skrill, gdje trebas samo E-mail. Tu opciju koristim od samog pocetka, mislim, da je vec 10 godina; steta sto skoro niko ovdje to ne koristi. Novci su u sekundi na drugom racunu, pa makar si u Avstraliji ili Americi. Skoro sve aukcijske stranice imaju ovaj nacin placanje drugima a izpred 2-3 godine su uveli i Preparied Master Card Moneybookers a s njom mozes platiti svudgje, gdje primaju Mastercard. FEE za godinu je samo 10 €, mozes dignuti novac sa bankomata (fee 1.80 €) a koliko novca imas na Moneybookers accountu toliko mozes potrositi.
A čuj, iman i ja Paypal, al mi se opet ne isplati primat novce priko njega jer postoji provizija kad ih skidam na karticu i jebiga, nema smisla na male cifre... Moneybookers sam koristio jednom prije par godina, a i tada su mi digli neku proviziju, ne sjećam se koliku al mi nije bilo previše bitno jer se radilo o poprilično velikom iznosu koji sam dobio. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
Smomo8
Average Member
Croatia
666 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 06/01/2013 : 20:17:08
|
Ha čuj, rizik je njemu, nije tebi... Ionako nećeš slat stripove prije nego ti dođu novci, pa ti je svakako svejedno. |
|
|
Smomo8
Average Member
Croatia
666 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38105 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 06/01/2013 : 20:39:21
|
Pa bilo je vec toga (nije da te zelim uplasiti), desi se tu i tamo da "kuverta ne stigne", ali vecinom bi trebalo ici. Varianta je i da saljes neku bezveznu reviju pa stavis novcanice unutra, ali na nacin da nece ispasti. Ali rizik postoji. Sawitch bi znao reci o rizicima poste, ali nije vise aktivan (?).
@Paka Pa novac koji ti ostaje odnosno kojeg dobijes na Paypal, ostane ti za nove stripove preko luze. Pa je li kupujes Amerikance ili ne. ;)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 06/01/2013 : 21:09:48
|
quote: Originally posted by Poli
Pa bilo je vec toga (nije da te zelim uplasiti), desi se tu i tamo da "kuverta ne stigne", ali vecinom bi trebalo ici. Varianta je i da saljes neku bezveznu reviju pa stavis novcanice unutra, ali na nacin da nece ispasti. Ali rizik postoji. Sawitch bi znao reci o rizicima poste, ali nije vise aktivan (?).
@Paka Pa novac koji ti ostaje odnosno kojeg dobijes na Paypal, ostane ti za nove stripove preko luze. Pa je li kupujes Amerikance ili ne. ;)
Kuverta obično stigne. Jedino što je nekad prazna... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 06/01/2013 : 21:15:06
|
Jos uvijek ne razumijem, zasto neko nece slati u inozemstvo; znam, da u nekim slucajima zbog veličine i tezine paketa i slicno ali zar je tako tezko napisati strani naslov i ici na postu!?
Poštarina je prevelika. Ne postoji jeftin i pouzdan način slanja novca (krađa, provizija, preskupo). Kupac se ponekad izgubi u vidu magle kada čuje kolika je poštarina i koliko se plaća slanje novca. Prelazak stripova preko granice može biti podložan zadržavanju, gubljenju, carinjenju. Kada se sve to zbroji, ispada veća glavobolja od koristi. Pa neki ljudi zaključe da im to u životu ne treba i odustanu od slanja u inozemstvo. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Smomo8
Average Member
Croatia
666 Posts
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4102 Posts
Posted - 06/01/2013 : 21:52:37
|
Koliko ja stripova nemogu tipovati(a trebaju mi), zato sto prodavac nesalje u inozemstvo!
Evo saljem ti ja sigurno u inozemstvo, koji stripovi ti trebaju
Tex gigant 1,2 i 3. Dampir knjige 1,2,3 i 4. Sta imas od ovoga za prodati? |
|
|
markolar
Advanced Member
Slovenia
3104 Posts
Posted - 07/01/2013 : 08:08:34
|
Evo saljem ti ja sigurno u inozemstvo, koji stripovi ti trebaju
Tex gigant 1,2 i 3. Dampir knjige 1,2,3 i 4. Sta imas od ovoga za prodati?
Imao sam sve ovo izpred 3-4 mjeseca na aukcijama i sve je bilo prodano - steta. |
|
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
Member since 22/02/2003 |
Posted - 13/03/2013 : 05:37:45
|
Ja bih zeleo placati za stripove preko pay pal ali ne vidim da to neko koristi. Kako mogu da znam koji od clanova aukcije (i dali iko) koristi pay pal kao nacin placanja? Jel moram da idem pojedinacno na po jednu aukciju svakog clana kako bih vidio koji nacin placanja odgovara njemu ili... |
|
|
drablj
New Member
Serbia
233 Posts
Member since 06/06/2007 |
Posted - 13/03/2013 : 08:00:54
|
paypal jos nije ovde zaziveo, pa ga ljudi bas i ne stavljaju u opcije placanja na aukcijama. najbolje je pitati privatnom porukom prodavca. nema brzeg resenja trenutno. |
|
|
Topic |
|