forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Django Unchained
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 23/01/2013 : 19:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc
Koji je kurac homage nego posveta..jebote

Treba čitati s razumijevanjem.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/01/2013 : 19:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:

Treba čitati s razumijevanjem.

Treba pisati sa reazumijevanjem, a sto je razumnije od ove moje recenice
quote:

Mogu ja na pizzu staviti i cvarke,ali ona je jos uvijek pizza..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 23/01/2013 19:38:25
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 23/01/2013 : 19:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Treba pisati sa reazumijevanjem

Slažem se.

Vidim da te zbunilo to što sam na jednom mjestu upotrijebio homage, a na drugome hrvatsku inačicu iste te riječi. Sad kad smo to apsolvirali vrati se nazad i ponovno pročitaj moj post. Vjeruj mi da će dobiti potpuno drugačije značenje.

Edited by - stripofil on 23/01/2013 19:42:20
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 23/01/2013 : 19:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Upravo to ti ja govorim. Samo kod mene su ti čvarci posveta, a pizza Tarantino, dok mi se čini da je kod tebe pizza posveta, a čvarci Tarantino. Ili se varam? :)
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/01/2013 : 19:48:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Treba pisati sa reazumijevanjem

Slažem se.

Vidim da te zbunilo to što sam na jednom mjestu upotrijebio homage, a na drugome hrvatsku inačicu iste te riječi. Sad kad smo to apsolvirali vrati se nazad i ponovno pročitaj moj post. Vjeruj mi da će dobiti potpuno drugačije značenje.

Resetiras se nepotrebno..Film je ciisti reboot kao sto je i homage , odnosno posveta na vec kome materinjem, ali kao sto dosada rece..nije Remake , mada sam ga htio navuci da to popusi

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/01/2013 : 19:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Upravo to ti ja govorim. Samo kod mene su ti čvarci posveta, a pizza Tarantino, dok mi se čini da je kod tebe pizza posveta, a čvarci Tarantino. Ili se varam? :)

Ne..tijesto je posveta , a sve po njemu je Tarantino..ukljucujuci i red hot chilli pepers

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 23/01/2013 : 19:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne..tijesto je posveta , a sve po njemu je Tarantino..ukljucujuci i red hot chilli pepers

Može i tako. Prodano.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/01/2013 : 20:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ajde da smo i to apsolvirali..

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/01/2013 : 10:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Reboot je definicija za povratak na početak i stvaranje nove priče. Glavni likovi su isti, ali sve ostalo može biti potpuno drugačije.
Dobar primjer je spiderman ili već spomenuti batman.

Remake zadržava priču, radnja može biti prilagođena novom dobu, može se odvijati na drugom mjestu, čak i likovi mogu biti drugačiji, ali sama priča ima zajedničku radnju. Npr. Psiho ili Sedmorica veličanstvenih.

Mislim da bi se u današnjem filmskom žargonu kad je rebootanje franšiza postalo moderno ili izrada filmova na temelju starijih ovaj film mogao gledati kao reboot (kužim murdoca što želi reći). Ako Djanga gledamo kao franšizu, neslužbeno bi ovo mogao biti reboot za novu franšizu Djanga (ali Tarantino vjerojatno neće dalje s njim).

A kao remake, možemo reći very loosely based on the original movie (premalo je zajedničkih točaka - samo ime i uvodna pjesma). Prenategnuto, znam.

Hommage u svakom slučaju jest, kao što je slučaj i s Bastardsima i Kill Billom; a uostalom to je njegov trademark.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 25/01/2013 : 11:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote

Cijeli OST, uživajte.

Edited by - stripofil on 25/01/2013 11:13:20
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 26/01/2013 : 00:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Tri dana kasnije, a mene i dalje drži Django. E to je to, možda čak još jednom skoknem u kino, pogledati detalje koji su mi prvi put promaknuli.

Do tada, evo još dvije jako dobre stvari.
Uživajte.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 28/01/2013 : 22:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Tko je glumac kojeg je pri kraju filma Django raznio pogodivši torbu s dinamitom koju je držao u ruci? Jedan od one trojice koji su ga vodili u rudnik, prije nego se vratio da spasi ženu... Poznata mi je faca, a mrsko mi je pretraživati.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 28/01/2013 : 22:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Uuuuuuu... Ono je Tarantino.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 08:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Uuuuuuu... Ono je Tarantino.

Ne možeš ga fulat koliko se proširio!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/01/2013 : 11:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Film je prejak, baš sam se zgotivio u kinu nekidan. Di Kaprio i Valc su odradili uloge besprijekorno, a Don Džonson je pravo osvježenje, obožavam ''zaboravljene asove'' i kameo uloge u Tarantinovim i Rodrigezovim filmovima. Foks odradio ulogu, ništa više i ništa manje, S.L.Džekson tako-tako, vidim da su mnogi oduševljeni njegovom ulogom, ja i nisam baš impresioniran, može on i bolje. Film od 2,5 sata koji gledaš ne trepćući. Pravi omjer humora, bizarnosti, akcije, mučnih scena. Muzika, kao i obično kod Tarantina, odlična. Ne znam da li se neki frik bavio prebrojavanjem korišćenja riječi ''nigger'' u ovom filmu, ali brojka bi stvarno probila plafon :D
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/01/2013 : 11:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Film je prejak, baš sam se zgotivio u kinu nekidan. Di Kaprio i Valc su odradili uloge besprijekorno, a Don Džonson je pravo osvježenje,

Johnson je robovlasnik iz udžbenika..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/01/2013 : 13:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
NE znam jel ovo bilo na topicu, ali je odlično (na temu n-word)...

Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 01/02/2013 : 08:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
pogledao jucer film, odusevljen najbolji njegov pa od hm, pulp fictiona :)

apsolutno je sve dobro.

Također ne vidim čemu tolika panika zbog n-worda, pa ako je se i danas koristi u filmovima u danasnjem vremenu,vjerujem da je ispravno i opravdano koristit ju u filmu o ropstvu

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38131 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/02/2013 : 17:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pogledao danas prije podne, mislio sam da cu biti sam u dvorani, na kraju nas je bilo 8 sve skupa. Skoro ko doma.

Meni je film sjeo. Razumijem i one kojima se je na kraju vec vukao. One over the top scene su bile mozda malo previse... over the top. Nesto je smijesno a nesto je... preko ruba. Ali sve u svemu, dalo se uzivati u filmu. Dona kitu Johnsona isprva nisam ni prepoznao. Dobal ulet Nera. Samo pojavljivanje QT malo (predugo i) nepotrebno.

Sada treba sve skupa jos prespavati... ali daleko od najboljeg QT rada. Waltz svakako zabavan, zato i steta za takav kraj ali je barem bio brz i iznenađenje.

What about the usual trunk scene, did we had one in this? I don't recal...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4328 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/02/2013 : 19:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Pogledao i ja neki dan.
Jamie Foxx- totalno bezveze. Nedovoljno karizmatičan za ulogu u filmu koji nosi ime po njemu.
Waltz- Slabiji nego u Basterdsima ali još uvijek jako dobar
DiCaprio- Dobar, scena s lubanjom je super
Samuel L. Jackson- Briljantan! Najbolja gluma u filmu

Priča- razvučeno u p.m., highlight ismijavanje KKK. Cijeli ugođaj filma mi je pokvarila rap glazba makar protiv iste nemam ništa protiv i kužim smjer kojim je Tarantino htio ići. Što se tiče vizualizacije ona je korektna i ima nekoliko detalja koji su mi se svidjeli ali nedovoljno da budem zadovoljan.

Razočaran sam, daleko je to od Reservoir dogsa, Pulp Fictiona i Basterdsa

Bok, kako si.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/02/2013 : 20:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/02/2013 : 21:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pogledao i ja neki dan.
Jamie Foxx- totalno bezveze. Nedovoljno karizmatičan za ulogu u filmu koji nosi ime po njemu.
Waltz- Slabiji nego u Basterdsima ali još uvijek jako dobar

waltz isti kao u IB, samo je to tamo bilo neočikavno glumačko iznenađenja a u DU nije....lik sam koji ne prepoznaje glumce/face cak do granice sramote, ali waltz sam odamh skuzil po gestikulaciji. Ima to čovjek u sebi, ali to je sve!

quote:

i Kill Billa!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/02/2013 : 21:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
inače kaj se tiče DU, nekak mi je bilo neobično kaj ga ljudi toliko hvale pa me baš zanimalo kaj stara ekipa misli o njemu. Upravo se vratil s posjeta i vele isto kaj i ja, a ja mislim da sam istrunul. Da, DU definitivno nije nikaj više od solidnog/dobrog filma!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 03/02/2013 : 21:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Da je taj film režirao neki drugi redatelj,onda bih rekao da je film solidan

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38131 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 03/02/2013 : 21:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ma, meni rap uopste nije smetao, ionako smo u 21. vjeku i nigdje ne pise da moze u westernima biti samo takva i takva muzika, plus sto je tarantino u pitanju. Mozda ce sve skupa biti klasiqi poslije nekih 20-30 godina.

A ovo, da li smo imali ovaj put nesto slicno?

quote:
Originally posted by Poli

What about the usual trunk scene, did we had one in this? I don't recal...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000