Author |
Topic  |
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 23/01/2013 : 16:53:08
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by mr murdoc
meni je hip hop/rap još najbolje i sel, problem mi je kaj ne komibinira toliko glazbu. Uzima vestern teme za svoju vestern dramu, nimalo "tarantinovski"....da ne govorim kak je uvodna pjesma ista kao i u filmu iz 60-tih. A to je onda kopiranje, a Taratino dosad nije kopiral vec je kombiniral vec postojece...razlika je velika!
Tarantino ne kopira on reciklira , ali kvalitetno.
e problem je kaj u Djangu kopira...početak u potpunosti! E sad druga je priča kaj hrpa ljudi nije gledala Corbuccijevog Djanga pa ima je uvodna pjesma iznenađenje. I meni je bila iznenađenje, ali neugodno jer od QT-a očekujem upravo kvalitetnu reciklažu a ne doslovnu kopiju!
Teziste vjerovatno lezi na tome da je ovo prvi QT remake , ili bolje receno Reboot.. Ako uzmemo to u obzir, onda je uvodna scena Collateral Damage
remake, nikako....u suštini DU nema veze ni sa špagetima (je vestern ali ne špageti), a još manje s Corbuccijevim Djangom i Django franšizom uopće. e sad koliko sam shvatil ovaj pojam reboot (prema usporedbi Batsya, Burton-Nolan) to bi DU mogel biti!
Kao sto rekoh..kopirane sekvence, glazba..Collateral Damage. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 17:05:38
|
e sad koliko sam shvatil ovaj pojam reboot (prema usporedbi Batsya, Burton-Nolan) to bi DU mogel biti!
Kao sto rekoh..kopirane sekvence, glazba..Collateral Damage.
dokaz više da nema govora u remakeu!
Ali dokaz vise da se radi o rebootu.. Uostalom ovaj sam fim vec u postprodukciji svrstao pod reboot na istoimenom topicu .. Ovdje..
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42044&whichpage=1 |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 23/01/2013 17:07:02 |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 23/01/2013 : 17:15:56
|
e sad koliko sam shvatil ovaj pojam reboot (prema usporedbi Batsya, Burton-Nolan) to bi DU mogel biti!
Ali dokaz vise da se radi o rebootu.. Uostalom ovaj sam fim vec u postprodukciji svrstao pod reboot na istoimenom topicu .. Ovdje..
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42044&whichpage=1
da, dela se o rebootu a gdje si ga ti svrstal od ova 4 pojma u naslovu teme to je pitanje  |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12116 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 23/01/2013 : 17:44:57
|
Ljudi, nit je reboot, nit je remake.
Tarantino možda voli homagirati, posuđivati i odavati počast, ali njegovi filmovi nisu direktno bazirani na drugim filmovima. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 23/01/2013 : 17:51:24
|
Pogledao. Počne dobro, ima dobrih djelova, likova (Jackson najjači), ali pred kraj se sve zasere totalno i ostavi pitanje 'što mi je ova glupost trebala'? Nije skroz loš film, ima nekih dobrih strana, ali sve u svemu preprerazvikan. 5/10 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 18:05:08
|
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42044&whichpage=1
da, dela se o rebootu a gdje si ga ti svrstal od ova 4 pojma u naslovu teme to je pitanje 
Topic se na pocetku zvao reboot, kasnije sam ..mislim prosli tjedan prosirio naziv..ne pratis..vidim . |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 18:07:56
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Tarantino možda voli homagirati, posuđivati i odavati počast, ali njegovi filmovi nisu direktno bazirani na drugim filmovima.
Ajmo ga onda nazvati reciklazni Hommage jebote  |
Edited by - mr murdoc on 23/01/2013 18:08:24 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 18:09:27
|
quote: Originally posted by Windwalker
Pogledao. Počne dobro, ima dobrih djelova, likova (Jackson najjači), ali pred kraj se sve zasere totalno i ostavi pitanje 'što mi je ova glupost trebala'? Nije skroz loš film, ima nekih dobrih strana, ali sve u svemu preprerazvikan. 5/10
Go Back To The Shire Frodo |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 23/01/2013 : 18:56:18
|
quote: Originally posted by mr murdoc Kao sto rekoh..kopirane sekvence, glazba..Collateral Damage.
Ne bi se složio. Prije bi rekao da se radi o posveti i odavanju poštovanja, upravo zato određeni elementi nisu mijenjani već samo copy-paste. Gdje ćeš većeg priznanja i divljenja. |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Posted - 23/01/2013 : 18:58:38
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Tarantino možda voli homagirati, posuđivati i odavati počast, ali njegovi filmovi nisu direktno bazirani na drugim filmovima.
Upravo to, slažem se u potpunosti. |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:07:34
|
quote: Originally posted by stripofil
quote: Originally posted by mr murdoc Kao sto rekoh..kopirane sekvence, glazba..Collateral Damage.
Ne bi se složio. Prije bi rekao da se radi o posveti i odavanju poštovanja, upravo zato određeni elementi nisu mijenjani već samo copy-paste. Gdje ćeš većeg priznanja i divljenja.
E stvarno..napisah vec ,Ajmo ga onda nazvati reciklazni Hommage jebote   |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:10:22
|
quote: Originally posted by dosada iskreno nisam siguran u ovaj pojam i njegovo značenje...rekoh da o njemu znam samo na osnovu primjera iz Batmana i po tom mi DU tu odgovara...
a o remaku kod DU nema govora!
Reboot je definicija za povratak na početak i stvaranje nove priče. Glavni likovi su isti, ali sve ostalo može biti potpuno drugačije. Dobar primjer je spiderman ili već spomenuti batman.
Remake zadržava priču, radnja može biti prilagođena novom dobu, može se odvijati na drugom mjestu, čak i likovi mogu biti drugačiji, ali sama priča ima zajedničku radnju. Npr. Psiho ili Sedmorica veličanstvenih.
Ako nisam u pravu slobodno me ispravite.  |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:11:38
|
quote: Originally posted by mr murdoc ..ne pratis..vidim .
ne, s obzirom da mi 98% takvih naslova nisu u fokusu zanimanja...da ne govorim kak me zanimaju samo snimljeni filmovi, a ne ono kaj se tek treba snimiti!
Zazmiri onda na jedno oko , ili jedno bar otvori. Radi se o topicu koji prosljeduje informacije buducih i projekata u produkciji.. 2% su dovoljna za tebe.. Neki drugi koji ga prate uzivaju neki visi postotak  |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:13:31
|
quote: Originally posted by dosada iskreno nisam siguran u ovaj pojam i njegovo značenje...rekoh da o njemu znam samo na osnovu primjera iz Batmana i po tom mi DU tu odgovara...
a o remaku kod DU nema govora!
Reboot je definicija za povratak na početak i stvaranje nove priče. Glavni likovi su isti, ali sve ostalo može biti potpuno drugačije. Dobar primjer je spiderman ili već spomenuti batman.
Remake zadržava priču, radnja može biti prilagođena novom dobu, može se odvijati na drugom mjestu, čak i likovi mogu biti drugačiji, ali sama priča ima zajedničku radnju. Npr. Psiho ili Sedmorica veličanstvenih.
Ako nisam u pravu slobodno me ispravite. 
mi ovdje govorimo o Django Unchained..ili se varam? |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:15:27
|
quote: Originally posted by mr murdoc ..ne pratis..vidim .
ne, s obzirom da mi 98% takvih naslova nisu u fokusu zanimanja...da ne govorim kak me zanimaju samo snimljeni filmovi, a ne ono kaj se tek treba snimiti!
Zazmiri onda na jedno oko , ili jedno bar otvori. Radi se o topicu koji prosljeduje informacije buducih i projekata u produkciji.. 2% su dovoljna za tebe.. Neki drugi koji ga prate uzivaju neki visi postotak 
nek se film prvo snimi pa bumo onda vidli zaslužuje li pažnju 
toliko je toga snimljenog i vrhunskog da u 3 života ne bi stigel pogledati sve kaj me zanima, a sad još da se zamaram nečim kaj se tek treba snimit...nema šanse! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:17:40
|
quote: Originally posted by mr murdoc [E stvarno..napisah vec ,Ajmo ga onda nazvati reciklazni Hommage jebote  

Ne možemo ga strpati u samo jednu kutiju kad je taj homage samo manji dio filma, upravo zato je i jasno da se radi o posveti.
To ti je kao kad na pizzu nakapaš malo Tabasca, što sam upravo napravio i na taj način odao priznanje Edmund McIlhennyu.  |
 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:21:37
|
quote: Originally posted by mr murdoc mi ovdje govorimo o Django Unchained..ili se varam?
U pravu si, otišao sam malo offtopic, ali čisto iz želje da kolegu dosadu upoznam sa ovim new age pojmovima. :)
Mea Culpa  |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:26:09
|
quote: Originally posted by mr murdoc [E stvarno..napisah vec ,Ajmo ga onda nazvati reciklazni Hommage jebote  

Ne možemo ga strpati u samo jednu kutiju kad je taj homage samo manji dio filma, upravo zato je i jasno da se radi o posveti.
To ti je kao kad na pizzu nakapaš malo Tabasca, što sam upravo napravio i na taj način odao priznanje Edmund McIlhennyu. 
Koji je kurac homage nego posveta..jebote , a QT i jest dobar bas zbog toga sto se naveliko posluzuje vec snimljenim scenama ubacujuci nove , ali genijalne dijaloge..QT je 90% dijaloga i 20% originalne optike   |
Edited by - mr murdoc on 23/01/2013 19:30:17 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/01/2013 : 19:32:30
|
quote: Originally posted by mr murdoc mi ovdje govorimo o Django Unchained..ili se varam?
U pravu si, otišao sam malo offtopic, ali čisto iz želje da kolegu dosadu upoznam sa ovim new age pojmovima. :)
Mea Culpa 
Svi smo ovdje da iznosimo stavove i razmisljanja..zato se ovo i naziva forum  |
 |
|
Topic  |
|