forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Django Unchained
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 00:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Django, najbolji Tarantino poslje Pulp Fictiona!

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3280 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 21/01/2013 : 00:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
high expectations ... low on delivery. Pola tuceta dobrih fora, ali previše razvučen i definitivno predug fil sa 2:45. Imao sam vremena da skoknem po 5kg Nutella i dve žlice, da pošaljem tri poruke i prečekiram striparnu.

Glava i ostali delovi tela nakon svakog pucnja iz Colt Peacemakerja doslovno ekplodirajo, tako da bi trebalo pisati na kraju filma:

Tons of pumpkins were blown to pieces in the making of this movie.

Foxx nije baš sretan izbor, ali su zato waltz, di caprio i jackson izuzetni. Također glazba, ofucani kadri podsječaju na zlatno doba špageti westerna (Bruce Dern, Don Johnson, Franco Nero), Foxx iz profila liči na Clint, boje, odjeća, ples konja.....

Ispod crte - sada mi je i Inglorious Basterds postao dobar film. Naravno još uvek 2 paralakse ili tri od Pulp F. i Reservoir Dogs.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 21/01/2013 : 01:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
ja vam ovo moram podvaliti ovdje jer ovaki izvjestaj iz kina jos niste
citali..a ni necete

đžanko bijegunac

išla vam ja danas samarom izdučana ukino fino smo avtobusom išle i domislila se mara da kokice ispećemo da moremo prizalogajit pa sam ja svakoj jednu kokoš ispekla i ponjela teglu kiselih krastavaca i kruva a išle smo gledat đžanka bijegunca zato šta se zove đžanko ko moja sestra mavdalena zvana đžanka izminkena i baš sam mislila da ču vam ofilmu pisat tako da znadete dali valja ali neču nego oču da vam kažem kako su ljudi nepristojni i šta su ućinili kad je meni prikraju filma zvonijo mobilni i ja se javlim kadli juko izgostjone zove vidit dali sam mu lače i košulju opeglala a utom kinu tako glasno da ga ništa nisam ćula pa sam morala vikat šta ču drugo kadli svi poćeli name vikat da šutim namijesto da viću naunog šta je film puščo da ga zaustavi dokle ja poprićam i kažem ćovijeku da mu je opeglano uormanu i da ima urerni kokoš pećenu ako ogladni

-ja ne znam tko je ovo osmislio, ali za dobar smijeh, samo ponekad,
jer od previse "nje" poludili bi:

https://www.facebook.com/pages/Bo%C5%BEica-Juri%C4%87/283006531733391

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 21/01/2013 : 11:05:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Hobit mi ništa ne valja :(

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 21/01/2013 : 21:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Kroz neke scene (npr. kad Django i Schultz ulaze u onaj gradić u Teksasu) provlači se melodija Ennija Morriconea, već korištena u filmu Two Mules for Sister Sara...

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 21/01/2013 : 22:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Samo da pitam.
Jel i ovaj film prepun raznih perverzija ili je kolko-tolko normalniji?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 21/01/2013 : 22:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Samo da pitam.

Odpuzi u Shire

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/01/2013 : 22:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Kroz neke scene (npr. kad Django i Schultz ulaze u onaj gradić u Teksasu) provlači se melodija Ennija Morriconea, već korištena u filmu Two Mules for Sister Sara...

Ah, jedan od onih filmova koji mogu pod ruku sa Space Jamom, Kemijskim Orgazmom, Sam u Kući, Gospodar Prstenova i prva 2 Harry Pottera šta se tiče repriziranja na HRTu.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 23:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

Samo da pitam.

Odpuzi u Shire

U kolu sa patuljcima..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 21/01/2013 23:08:15
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 21/01/2013 : 23:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:

quote:

Samo da pitam.

Odpuzi u Shire

U kolu sa patuljcima..

http://www.youtube.com/watch?v=YITGk5MNgKE
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/01/2013 : 23:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://www.youtube.com/watch?v=YITGk5MNgKE

Legendo..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/01/2013 : 00:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Tarantino na godisnjem odmoru. Malo se ugojio od kad su ga paparazzi prosli put slikali:

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 23/01/2013 : 06:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message  Reply with Quote
Dobar film samo malo predugo traje..foxx mi nikako nije pasao za ulogu i rap muzika -.-

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/01/2013 : 08:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

U majko, sada znam odakle poticu svi oni tsunamiji. :o

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 23/01/2013 : 14:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hello
Sve više vidim da nisam jedini kojima su RD i PF odlični, a IB sranje. DU će ti se vjerojatno kao i meni svidjeti. Nije u rangu ova dva, ali je vrlo dobar film 8,5/10 po meni.

RD i PF su totalno drugačiji filmovi.
Ne znam zašto ti je IB sranje, meni je izvrstan, imaš priliku pogledati alternativnu verziju povijesti na jedan otkačen i zabavan način.
DU je u tome jako sličan IB-u, sličan koncept drugo okruženje.

Edited by - stripofil on 23/01/2013 14:20:28
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 23/01/2013 : 14:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

dober bu mu film...sigurno. Čim netko pretežno uživa u kino hitovim, DU mu je siguran film!

Pogledao sam ga jučer i uživao od prve do zadnje minute.
Vrhunska zabava, puno detalja (kao npr. pojavljivanje "mrtvih", igra sjenom, hrpa maloumnih jadnika sa bijelim kapicama koje je ismijao na vrhunski način...).

Glazba vrlo dobra, ne može se to usporediti sa starim špageti Westernima, ovdje je to ipak jedan spoj današnjeg "crnca" i tadašnjeg "roba", i u tom kontekstu mi se rap jako dobro uklopio. Naravno tu su i klasične western melodije.

Vizualno odličan, imao sam dojam kad sam izašao iz kina da ću umjesto u auto sjesti na konja i skoknuti do obližnjeg saloona. :)

Jamie jako dobar, pomalo zbunjen i izgubljen, što je razumljivo za osobu koja je u jednom trenu rob, a u drugome trgovac robljem.
Waltz u startu malo prenapadan, ali kasnije vrhunski performer, zabavan do boli.
Samuel izvrstan, Leo odličan, Don isto jako dobar...

QT je u ovom filmu spojio velik broj detalja, tako da je tu i posveta jednom žanru i što je još bitnije ismijavanje jedne nadobudne nacije na jedan zabavan i inteligentan način. Poigrao se QT i sa ljudskom psihom i pokazao različite rase na različitim društvenim položajima.

Napokon film bez nabrijanog 3D-a, turbo efekata i plastične slike.
Pravi užitak.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/01/2013 : 15:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
meni je hip hop/rap još najbolje i sel, problem mi je kaj ne komibinira toliko glazbu. Uzima vestern teme za svoju vestern dramu, nimalo "tarantinovski"....da ne govorim kak je uvodna pjesma ista kao i u filmu iz 60-tih. A to je onda kopiranje, a Taratino dosad nije kopiral vec je kombiniral vec postojece...razlika je velika!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/01/2013 : 16:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Hey nigga!

Dobar je Django... Ima taj neki tarantinovski štih, u dijalozima, tijeku radnje i likovima, suptilne i duhovite fore i replike. Odmah na početku tijekom uvodne špice su me obradovali spomeni "guest stars", ocvale zvijezde Dona Johnsona i prvog Djanga Franca Nera... Možda je nekima naporan, no meni se sviđa Waltzov nastup, držanje i općenit način govora - najbolji mi je lik; koliko ovaj priča, u toliko mjeri Django šuti Foxx dobar kao crni Django; Di Caprio kao južnjački robovlasnik isto. Jackson se možda malo isforsirao u svojoj ulozi, ali sve je to dio šarma... Naglasci ludi.

Samo mi nije jasno zašto su išli raditi kompliciranu varku kupovanja crnaca fajtera, mislim da bi za 12000$ (što je očito velika lova!) bez problema dobili jednu problematičnu crnkinju. Možda ne bi niti pitali zašto žele baš nju. Ali zašto bi bilo jednostavno ako se može zakomplicirati.

Nasilje već standarno vrlo grafičko, no prema kraju, već mi je išlo na jetra ono streljačko orgijanje i prštanje umjetne krvi. Moglo je i bez toga, Tarantino je sposoban i za bolji finale. Doduše, to ne bi bio Tarantino kad ne bi bilo krvi. Soundtrack dosta dobar, godi.

The Payback (remix) - James Brown

Ain't no grave (Johnny Cash)

E ova rap stvar nije loša...
RICK ROSS - 100 BLACK COFFINS

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/01/2013 : 16:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

meni je hip hop/rap još najbolje i sel, problem mi je kaj ne komibinira toliko glazbu. Uzima vestern teme za svoju vestern dramu, nimalo "tarantinovski"....da ne govorim kak je uvodna pjesma ista kao i u filmu iz 60-tih. A to je onda kopiranje, a Taratino dosad nije kopiral vec je kombiniral vec postojece...razlika je velika!

Tarantino ne kopira on reciklira , ali kvalitetno.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12144 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/01/2013 : 16:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Tarantino odlicno koristi muziku!

I koristi muziku u filmu zbig cega i treba da se koristi, da docara atmosferu i to radi odlicno!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/01/2013 : 16:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nešto je novo, a nešto je staro od muzike, najbolji omjer... Ovako i nove generacije mogu preko uvodne pjesme čuti štih originala.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/01/2013 : 16:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

e problem je kaj u Djangu kopira...početak u potpunosti! E sad druga je priča kaj hrpa ljudi nije gledala Corbuccijevog Djanga pa ima je uvodna pjesma iznenađenje. I meni je bila iznenađenje, ali neugodno jer od QT-a očekujem upravo kvalitetnu reciklažu a ne doslovnu kopiju!

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 23/01/2013 : 16:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

e problem je kaj u Djangu kopira...početak u potpunosti! E sad druga je priča kaj hrpa ljudi nije gledala Corbuccijevog Djanga pa ima je uvodna pjesma iznenađenje. I meni je bila iznenađenje, ali neugodno jer od QT-a očekujem upravo kvalitetnu reciklažu a ne doslovnu kopiju!

Teziste vjerovatno lezi na tome da je ovo prvi QT remake , ili bolje receno Reboot..
Ako uzmemo to u obzir, onda je uvodna scena Collateral Damage

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/01/2013 : 16:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Nešto je novo, a nešto je staro od muzike, najbolji omjer... Ovako i nove generacije mogu preko uvodne pjesme čuti štih originala.

ma je, ali to je mogel ubacit u neki drugi film...kak on to inače dela! Puno toga od špageti glazbe se imalo prilike čuti u Billovima, Gadovima i tam to fantastično zvuči...ovdje mi je to deplasirano.
Druga stvar bi bila da nemam pojma o špagetima pa bi me vjerojatno QT i ovaj put razveselil odabirom pjesama. Ovak na žalost nije (:

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/01/2013 : 16:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Teziste vjerovatno lezi na tome da je ovo prvi QT remake , ili bolje receno Reboot..
Ako uzmemo to u obzir, onda je uvodna scena Collateral Damage

remake, nikako....u suštini DU nema veze ni sa špagetima (je vestern ali ne špageti), a još manje s Corbuccijevim Djangom i Django franšizom uopće.
e sad koliko sam shvatil ovaj pojam reboot (prema usporedbi Batsya, Burton-Nolan) to bi DU mogel biti!

Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000