Author |
Topic  |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 14/01/2013 : 19:25:40
|
Dosada sam stalno gledao preko GOMa i danas slucajno da vidim kako opcenito ide preko windows mp-a i za film od 1080p (Dredd 2012) ide fenomenalno, ali to je film sa extra rezolucijom ali zvuk mu je u onoj stvari.
Ako to vec ide tako gledao bih prreko wmplayera ali kako ubaciti titlove koji su u srt. ili sub. formata. Windows ima opciju ali samo ako su u nekom poznatom formatu ali koji ne zna se, ne pise nista u dodatnom objasnjenju (lyrics,captions,subtitles) ne moze se spustiti titl ka u GOM-u. Sa filmovima 1280x720 nema problema,evo prvi put sa 1080p... Hvala !!
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 17/01/2013 19:39:37
|
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7557 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 14/01/2013 : 19:45:50
|
Moram reci da ne znam sto je GOM ali vec nekoliko godina gledam 720p i 1080p i uvijek koristim MPC-HC (Media Player Classic - Home Cinema). Malen je, jednostavan i nikad nikakvih problema. Kod njega je za titlove (.srt ili .sub) dovoljno da se fajl zove isto kao i film i sve radi.  |
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Posted - 14/01/2013 : 20:11:51
|
Evo ucinio tako ali izgleda da i sam ocita titl kao srt. iako je file imenovan kao film,film je ocitao kao avi. iako ne pise extenzija da je avi. ali titl nece da ucita... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Posted - 14/01/2013 : 20:21:03
|
to load subtitles you have to change the video renderer type and reopen the file -directshow VMR-7/VMR-9(renderless), EVR(CP),sync,madVR or Haali
-Realmedia: special renderer for realmedia or open it through directshow -quicktime: DX7 or DX9 renderer or for quicktime -Shockwave: n/a
Eto sta javlja da moram ali nemogu to naci u opciji.... |
 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2592 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Posted - 14/01/2013 : 22:05:41
|
quote: Originally posted by DzekDenijels
Samo KM player, i nemaš brige... 
Nije lose,bas instalirao, dok jos malo proprckam..tnx! |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 14/01/2013 : 23:34:15
|
ja koristim GOM player već duže vrijeme što se tiče gledanja filmova/TV serija, isprva sam koristio Windows Media Player, a neko kraće vrijeme i VLC media player.
moram reći da mi je GOM player daleko najbolji.
zašto?
sa ova druga dva nisam imao ništa drugo osim problema, ukratko rečeno. kod WMP-a mi se znalo često događat da jednostavno ne mogu pokrenut film sa prijevodom. odnosno, kažem kompu "pokreni s WMP-om" i on pokrene sam program, ali ne reproducira film, tj. vidio bi crni ekran. (prije nego počnete skakat, da, pobrinuo sam se da film i titl nose isti naziv i da stoje jedan do drugog).
što se VLC playera tiče, s njim sam imao još i gore probleme. bio sam downloadao (tada najnoviju) verziju 1.10 i kasnije sam ju nadogradio na 1.11 i obje su bile pune bugova (iako je generalni info ove 1.11. što se tiče onog nazovi "napretka u odnosu na prethodnu verziju" bio da su ispravljeni svi bugovi...mo'š mislit...). basically, dešavalo se to da sam gledao film, i player se, jednostavno ničim izazvan, znao sam od sebe zgasit usred filma i prikazat poruku "VLC player has just crashed".
s GOM playerom jednostavno toga nema. radi bez problema. |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 14/01/2013 23:35:57 |
 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Posted - 15/01/2013 : 00:08:28
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
s GOM playerom jednostavno toga nema. radi bez problema.
Bas veceras gledao serije i nema beda..a KM player nije los ima super dizajn i sve mozda one neke male ikone i settings i skuzio sam da reze rezoluciju filma koji je 1280x528 vidi se zrnastije nego na GOM-u. Mozda navika s GOM-om, ali sutra cu malo jos KMP pogledati koju seriju u komadu. I u KMP ne mozes ubaciti titl samo da ga "preneses" u ekran nego moras traziti u kojem su folderu posebno film a posebno titl,samo ako su istog imena "renameani" onda ga odmah ocita ili ga moras posebno traziti u folderu gdje je... |
Edited by - emirem on 15/01/2013 00:08:47 |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 15/01/2013 : 10:37:07
|
BS player+ K lite codec pack. Automatski skida titlove i možeš s njima radit kaj hoćeš. Jednostavnije ne može  |
Bok, kako si.
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/01/2013 : 10:48:26
|
S windows media playerom nikad nisam gledao divx-ove, uvijek je to bio BS-player ili GOM player. U zadnje vrijeme GOM player jer nema toga što ne vrti. Samo na slabijim strojevima bi trebalo malo poštelati GOM da radi bolje, neke feature isključiti, na full screenu mi na starijem laptopu zna sporije raditi. Nekad je i dovoljno sam instalirati GOM, da ne tražim dodatno codece, a za wm player treba još i neki codec pack dodatno ako se ne varam.
wm player npr. nema naknadno ubacivanje titla (ili ja ne znam učitati), ne znam zašto i to me jako nervira, nego mora naziv titla biti isti kao film. A titlovi su svakakvi... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 15/01/2013 : 10:49:29
|
quote: Originally posted by Cromwell
BS player+ K lite codec pack. Automatski skida titlove i možeš s njima radit kaj hoćeš. Jednostavnije ne može 
Otkud skida titlove bsplayer? S nekih stranica, ili? za tu opciju nisam znao... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 15/01/2013 : 11:48:53
|
bs player skida titlove sa opensubtitles.org, getsubtitles.com i bsplayer-subtitles.com ta je funkcija uključena po defaultu, samo si u postavkama narihtaš gdje titlove želiš sačuvati.
ja koristim taj player i zadovoljan sam, premda preporučam PRO verziju.
|
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 15/01/2013 : 13:49:40
|
quote: Originally posted by kiky
bs player skida titlove sa opensubtitles.org, getsubtitles.com i bsplayer-subtitles.com ta je funkcija uključena po defaultu, samo si u postavkama narihtaš gdje titlove želiš sačuvati.
ja koristim taj player i zadovoljan sam, premda preporučam PRO verziju.
bas ga i ja koristim... sta radi pro verzija, a da ne radi obicna? |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 15/01/2013 : 15:07:26
|
Ajd baš ću skinuti taj novi Bs-player pro... Svojedobno sam se prebacio pred par godina s njega na GOM, jer mi je GOM bio bolji. Možda se s vremenom to promijenilo, vidjet ćemo. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Posted - 15/01/2013 : 17:46:54
|
Evo sad sam malo kofigurirao KM player i titlove i stima dobro stavise super, samo cu jos veceras probati koji HD film i javim. Sto se tice ubacivanja preko foldera tu sam se zeznuo pisuci unaprijed film/serija se moze "prenijeti"(drzi lijevim klikom! :-)) kao i titl u okvir playera ispusti se i showtime. Hvala na preporuci imat cu GOM i KM player na taskbaru. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Posted - 17/01/2013 : 19:42:02
|
Hvala na odgovorima i savjetima za playere samo bih volio znati kako i gdje podesiti neki univerzalni kod za jezike i prepoznavanje simbola za nasa slova sa kvacicama kao "c" tvrdo i meko pretvara mi titl koji su u srt i sub-u u izmijenjena slova kao ae i è ? |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 17/01/2013 : 20:05:33
|
quote: Originally posted by emirem
Hvala na odgovorima i savjetima za playere samo bih volio znati kako i gdje podesiti neki univerzalni kod za jezike i prepoznavanje simbola za nasa slova sa kvacicama kao "c" tvrdo i meko pretvara mi titl koji su u srt i sub-u u izmijenjena slova kao ae i è ?
Pa koju verziju playera imaš? Probaj da ti pokazuje neki drugi font, možda ovaj koji imaš ne podržava dijakritičke znakove. Rijetko kad naiđem na titl koji ima encoding zeznuti. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10853 Posts
Posted - 17/01/2013 : 20:24:13
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by emirem
Hvala na odgovorima i savjetima za playere samo bih volio znati kako i gdje podesiti neki univerzalni kod za jezike i prepoznavanje simbola za nasa slova sa kvacicama kao "c" tvrdo i meko pretvara mi titl koji su u srt i sub-u u izmijenjena slova kao ae i è ?
Pa koju verziju playera imaš? Probaj da ti pokazuje neki drugi font, možda ovaj koji imaš ne podržava dijakritičke znakove. Rijetko kad naiđem na titl koji ima encoding zeznuti.
Tnx eno malo procackao i stavio u GOM-u sa default (ovo sam stavio jer sam mislio tako uvijek program preporuca jer onda slova i ostalo video/audio stavi najoptimalnije kako jeste bez nekih kodova za znakove) na central european i evo stima.... |
 |
|
|
Topic  |
|