Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38106 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
aved
Average Member
Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
|
xander
Junior Member
Serbia
401 Posts
Member since 01/03/2012 |
Posted - 22/01/2013 : 21:57:20
|
quote: Originally posted by Markos Ali ovo je samo pokazatelj kako Slobo svojom politikom cijena utječe na percepciju nas ostalih izdavača. Nešto o čemu ćemo očito ipak morati porazgovarati.
Pa Markose niko tebe ne sprečava da ponudiš izdanja jeftinije u pretplati i time skineš maržu. A Sloba pokušava da postigne bolju poziciju na tržištu i svoju ponudu prilagođava stanju kada nema puno ljudi koji mogu da plate skupa izdanja. I šta ćeš da mu kažeš: Ajde podignite cene da ne ispadne da mi ostali previše tražimo? |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 22/01/2013 : 21:57:24
|
quote: Originally posted by jang
jebiga vronski, pretjerao si. Dosad sam mislio da te ljudi bez veze zajebavaju, ali vidim da ti nisi nikakva žrtva. Izgleda da ti se digao i sada moraš svima pokazat da si SRPSKI džek
Meni kad se digne bude dužina ko cela Slovenija! |
|
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
|
xander
Junior Member
Serbia
401 Posts
Posted - 22/01/2013 : 21:59:59
|
quote: Originally posted by vronski 2
Jbg... malo sam popio večereas, pa imam i ja prava da budem veseo!
Imaš prava da se veseliš ali malo spusti loptu i ostani u nekim civilizovanim granicama. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
vronski 2
Senior Member
2381 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38106 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 22/01/2013 : 22:02:02
|
jebiga vronski, pretjerao si. Dosad sam mislio da te ljudi bez veze zajebavaju, ali vidim da ti nisi nikakva žrtva. Izgleda da ti se digao i sada moraš svima pokazat da si SRPSKI džek
Meni kad se digne bude dužina ko cela Slovenija!
Znac, mozes ga spremiti u kutiju sibica?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 22/01/2013 : 22:02:31
|
Vidi, sad mene vredjas kad jednog takvog lika nazoves srpskim dzekom??? Aj molim te pripazi na recnik.
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/01/2013 : 22:04:29
|
quote: Originally posted by xander
Pa Markose niko tebe ne sprečava da ponudiš izdanja jeftinije u pretplati i time skineš maržu. A Sloba pokušava da postigne bolju poziciju na tržištu i svoju ponudu prilagođava stanju kada nema puno ljudi koji mogu da plate skupa izdanja. I šta ćeš da mu kažeš: Ajde podignite cene da ne ispadne da mi ostali previše tražimo?
Nisam baš siguran, ali mislim da je značajna razlika u tome što Fibra nema svoju striparnicu. Marko bi se našao u gadnoj poziciji kada bi svoju robu nudio jeftinije nego li je u striparnicama. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 22/01/2013 : 22:08:00
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Nisam baš siguran, ali mislim da je značajna razlika u tome što Fibra nema svoju striparnicu. Marko bi se našao u gadnoj poziciji kada bi svoju robu nudio jeftinije nego li je u striparnicama.
Ma ne zezaj, mislis da 35% marze imaju ikakav uticaj |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 22/01/2013 : 22:14:01
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Vidi, sad mene vredjas kad jednog takvog lika nazoves srpskim dzekom??? Aj molim te pripazi na recnik.
jebi ga, izgledam da trebam lekciju kako zovete takvog lika dole na jugu
a i neznam što se ljutiš, ti češ za godina dana biti ŠVAPSKI džek |
|
|
xander
Junior Member
Serbia
401 Posts
Posted - 22/01/2013 : 22:14:15
|
Pa Markose niko tebe ne sprečava da ponudiš izdanja jeftinije u pretplati i time skineš maržu. A Sloba pokušava da postigne bolju poziciju na tržištu i svoju ponudu prilagođava stanju kada nema puno ljudi koji mogu da plate skupa izdanja. I šta ćeš da mu kažeš: Ajde podignite cene da ne ispadne da mi ostali previše tražimo?
Nisam baš siguran, ali mislim da je značajna razlika u tome što Fibra nema svoju striparnicu. Marko bi se našao u gadnoj poziciji kada bi svoju robu nudio jeftinije nego li je u striparnicama.
Šta znam. Ima i drugih izdavača koji nemaju svoje striparnice a daju izdanja u pretplati. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 22/01/2013 : 22:39:26
|
Nisam baš siguran, ali mislim da je značajna razlika u tome što Fibra nema svoju striparnicu.Marko bi se našao u gadnoj poziciji kada bi svoju robu nudio jeftinije nego li je u striparnicama.
Ne radi se samo o striparnici. Meni se čini da su Slobo i Marko ipak u drugačijin situacijama. Slobo na neki neki način drži monopol na stripove u Srbiji i u poziciji je da nikome(pretpostavljam) ne polaže račune niti ima potrebu ulazit u kompromise. Ima već sada najozbiljniju izdavačku kuću u Srbiji Ima najveću/najpoznatiju striparnicu u Srbiji.
Ne mislin s ovin ništa loše, dapače, oduševljen san i uziman većinu njegovih izdanja.
Marko s druge strane ima jaku konkurenciju u izdavaštvu u Hrvatskoj a sa striparnicama nema veze. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 22/01/2013 : 22:41:34
|
Šta znam. Ima i drugih izdavača koji nemaju svoje striparnice a daju izdanja u pretplati.
U Hrvatskoj samo Libellus. U stvari u Hr niko nema pretplatu. Libellus ima promotivnu cijenu.
|
Edited by - NESVRSTANI on 22/01/2013 22:45:56 |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 22/01/2013 : 23:00:57
|
quote: Originally posted by Jasko
Da... Da se povratimo zemlji? pre nego li povratimo
Ja jedva čekan da se povratin Od ovih najavljenih Perli/Karusela ovo mi je najnapetije. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/01/2013 : 23:06:28
|
Gospon markosu je očito žao što gubi tržište u Srbiji gde se pojavuljuju kvalitetnija, bolja i po sadržaju i po opremi izdanja a jeftinija od njegovih stripova! Sad mu je Sloba kriv koji radi svoj posao bolje i za kupce prilagodljivije. Niko nije lud da ubuduće u Srbiji kupuje Fibrina ili bilo koja druga hrvatska izadnja kada će imati svoja srpska, bolje opremljenija i jeftinija a pritom naši mladi čitaoci neće kvariti svoj lepi srpski jezim hrvaštinama i novogovornim izrazima!
to bi bilo usitinu strašno |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/01/2013 : 23:52:44
|
Alkohol ga ne opravdava, jer on takve stvari piše i kad je trijezan.
Kako god, nikad mi neće biti jasno zašto se on konstantno vraća na ovaj forum. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
aved
Average Member
Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
Posted - 22/01/2013 : 23:58:29
|
Dajte malo utiska o stripu i nabacite jos koju sliku da jos vise prizeljkujem dok ne dodje kod Hogara. |
Mornie utúlië, mornie alantië |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2013 : 00:00:32
|
quote: Originally posted by Tex Willer
jebi ga, izgledam da trebam lekciju kako zovete takvog lika dole na jugu
a i neznam što se ljutiš, ti češ za godina dana biti ŠVAPSKI džek
Ma ne ljutim se, to mu tako dodje rec. Nije isto imas li striparnicu ili ne, olaksava stvari definitivno. Sto ne znaci da ne skidam kapu Slobi za sve sto radi. Ali i razumem da drugi nemaju neke povoljnosti i samim tim i nepovoljnosti po kupce;-) Daleko od ljutnje, ne ljutim se ja tako lako |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 23/01/2013 : 00:01:41
|
quote: Originally posted by aved
Dajte malo utiska o stripu i nabacite jos koju sliku da jos vise prizeljkujem dok ne dodje kod Hogara.
Na osnovu previewa - genijalno, a kazu da tek ide ono dobro. Ne propustitri, prosto.
|
|
|
Topic |
|