forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Poskupljenje stripova do cca. 30%
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/02/2013 : 15:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa možda je altruistički (u izuzetnim slučajevima), a možda je taština nad taštinama
svatko se voli istaći, a čovjek se najviše i jedino ističe u radu. ovo rad je ljudska djelatnost u najširem smislu. markos se voli istaći tako da odabire i nameće ukus, ovaj se ističe tako da mu prihvati taj njegov ukus i podigne ga na višu razinu dostupnosti. pri tome je radio, uložio rad i preobrazio markosov rad kao što je markos preobrazio prvotnog autora (a ovaj opet crpio i preobrazio društveni rad kroz škole, knjige, institucije...)

svi ti radovi se različito vrednuju i cijene, a jednako tako i donose različitu korist. kad tako pogledamo, markos se ni ne treba nešto posebno žaliti jer em dobro zarađuje em stiče solidan ugled. ovaj koji skenira ne zarađuje ništa (uglavnom) niti stiče neki ugled. tako mu je to.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 09/02/2013 : 15:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

svi ti radovi se različito vrednuju i cijene, a jednako tako i donose različitu korist. kad tako pogledamo, markos se ni ne treba nešto posebno žaliti jer em dobro zarađuje em stiče solidan ugled. ovaj koji skenira ne zarađuje ništa (uglavnom) niti stiče neki ugled. tako mu je to.

Samo sta Markos radi sve po zakonu a ovaj je u sukobu s istim..

Naravno govorimo o ovima sta skeniraju i postavljaju na internet..mi konzumenti toga nismo u sukobu s zakonom jer to koristimo za vlastite potrebe kako je to lijepo objasnjeno u nasem zakoniku..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 09/02/2013 15:17:10
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 09/02/2013 : 15:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Prvo odmah da se razumijemo skinuo sam do sada masu filmova, serija, muzike i video igara. Ali i meni je jasno da to sto radim nije legalno.

Ovdje je masa demagoga i leekova koji uopce ne kupuju stripove(sto i sami kazu), pa koji k*** rade ovdje, trollaju eto sta.

Svima je lako govoriti kad nije rijec o njihovom dzepu, da je kojim slucajem njihova goozica u pitanju odmah bi bilo prozivanje morala i pravne drzave.

Ako papir nestane i svede se na sken, ja odustajem od stripa(nema toga sto mi papir moze zamijeniti).

A sto je s ljudima poput recimo Zlatka iz Babilona s kojim imam fantastican odnos kupac-prodavac i imam osjecaj da je covjek na mjestu. Sto da svi prestanu kupovati vec pocnu skidati skenove. I sam je covjek priznao da videoteka ne radi, znaci striparnica je ono sto radi. Moze staviti kljuc u bravu, tko jb njega i njegovu obitelj, bitno da sam ja prosao jeftino(citaj besplatno).

@ Jack Daniels prvo meni se osobno jb za Markosa(zelim mu svako dobro i neka nastavi s izdavanjem), nisam nikakav dupeuvlakac. A ako si ti zaista doktor kao sto je netko naveo cini mi se za tebe, to je jos jedan dokaz da odijelo/zanimanje ne cini covjeka jer ti si obicni troll.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/02/2013 : 15:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Samo sta Markos radi sve po zakonu a ovaj je u sukobu s istim.

jebote zakon. zakon nije vječna istina. prije sto godina žene nisu mogle glasati, a prije pedeset crnci se nisu smjeli voziti u istom autobusu kao i bijelci.

smisao zakona je da se približava istini pravdi i ljepoti, a ne da ga se slijepo poštuje.

Edited by - stinky on 09/02/2013 15:20:59
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 09/02/2013 : 15:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brko17

Prvo odmah da se razumijemo skinuo sam do sada masu filmova, serija, muzike i video igara. Ali i meni je jasno da to sto radim nije legalno.

quote:
Originally posted by hello

Iz MUP-a su tom prilikom, a radi se o svibnju prošle godine, reagirali priopćenjem u kojem se navodi da download za osobne potrebe nije kazneno djelo

Pitanje jeli moralno to sta radis..mozda nije..ali po zakonu nije ni kaznjivo..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 09/02/2013 : 15:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

smisao zakona je da se približava istini pravdi i ljepoti, a ne da ga se slijepo poštuje.

Jebe me se meni sta je smisao zakona..nas zakon govori da skidanje za vlastite potrebe nije kaznjivo dijelo..dakle ja ne mogu kazneno odgovarat zato sta skidam za svoje potrebe a onaj sta skenira i postavlja moze..a kad bi isli ovom tvojom sta je smisao necega onda ne bi vise ni disali zrak..

Edited by - brni on 09/02/2013 15:23:48
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/02/2013 : 15:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa znam da se tebi jebe za sve i da ne gledaš dalje od frizure na glavi. u tome i jest problem, a ne u skenu i to što ti skidaš za vlastite potrebe. tebi bi bilo savršeno svejedno i da naš zakon govori kako valja jesti malu djecu jer ima puno bjelančevina. karikiram, ali tako ti zapravo govoriš. ti si posljednji čovjek u smislu kako je to formulirao nietzsche, samo ne znam jel to krajnji stadij nihilizma ili suprotno, volje za život.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 09/02/2013 : 15:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Dakle da skratim pricu, ja samo branim ljude koji konzumiraju skenove za svoje vlastite potrebe..osuđujem ljude koji skeniraju stripove i postavljaju ih na internet i na taj nacin ostecuju neciju imovinu ili na bilo koji drugi nacin distribuiraju tuđe vlasnistvo iz motiva zbog kojih to rade..nadalje ograđujem se kao clan foruma od bilo kakve povezanosti s takvim ljudima..

No njihove skenove cu i dalje skidati..

Edited by - brni on 09/02/2013 15:32:00
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10242 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/02/2013 : 16:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by Markos
Dobro ti je brko rekao, ti si najobičniji troll.

Šunjiću, ti nikako da se dozoveš pameti.
Ako je imaš, mada čistom sumnjam!
Ili imaš previše slobodnog vremena, pošto ti posao stoji, pa pokušavaš da se praviš pametan na svom sajtu!?
Vidi, mene sve ovo zabavlja, i možeš da pišeš koliko hoćeš.
Nego, odluči se već jednom kako ćeš da me vređaš. Jesam li trol (kao što kaže tvoj dupeuvlakač brko) ili čobanin!?
U svakom slučaju, najbitnije je da nisam kao ti, JADNIČE...

Doktore, ali si nekakav psihijatar/psiholog blago ti se.
Investicijon u ogledalce riješija si egzistenciju.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 09/02/2013 : 16:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
brni, dobro, a sad se upristoji.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 09/02/2013 : 16:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

brni, dobro, a sad se upristoji.

Pristojan sam ja..sve ka po zakonu..

Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2481 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/02/2013 : 16:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
@ Jack Daniels prvo meni se osobno jb za Markosa(zelim mu svako dobro i neka nastavi s izdavanjem), nisam nikakav dupeuvlakac. A ako si ti zaista doktor kao sto je netko naveo cini mi se za tebe, to je jos jedan dokaz da odijelo/zanimanje ne cini covjeka jer ti si obicni troll.

Nick je: DzekDenijels, nepismeni čoveče.
I...ne bih više trošio vreme na nekog kao što si ti...

Carpe diem
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/02/2013 : 16:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nick je: DzekDenijels, nepismeni čoveče.
I...ne bih više trošio vreme na nekog kao što si ti...

Ne ulazeći previše u opću problematiku (ionako je skrenula s teme i samo što nije pao lock), rekao bih prije da si ti nepismen, jer ne poznajež tuđe jezike. Na hrvatskom po tipkovnici tipkamo, a ne kucamo. Ja tebi nikad ne bih rekao da si nepismen zbog kucanja, a ti si čovjeka u startu nazvao nepismenim. Za nekog visokoobrazovanog to ti ne služi na čast.

Ili si možda i ti kao Vronski2 suglasan po pitanju nekih stavova o jezicima i nacijama?
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2481 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/02/2013 : 16:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Ne ulazeći previše u opću problematiku (ionako je skrenula s teme i samo što nije pao lock), rekao bih prije da si ti nepismen, jer ne poznajež tuđe jezike. Na hrvatskom po tipkovnici tipkamo, a ne kucamo. Ja tebi nikad ne bih rekao da si nepismen zbog kucanja, a ti si čovjeka u startu nazvao nepismenim. Za nekog visokoobrazovanog to ti ne služi na čast.

Ili si možda i ti kao Vronski2 suglasan po pitanju nekih stavova o jezicima i nacijama?

Opa, evo nečeg što nisam očekivao!
Nepismen se odnosilo na NICK, kao i na korišćenje dijalektike u kucanju, ili ako insistiraš u tipkanju...
To je moje mišljenje! Interesuje me na čemu ti zasnivaš svoje o mojoj nepismenosti!?
Da je moje ponašanje bahato, možda i bezobrazno, slažem se...
Ali izgleda da ne može da prođe neka razmena mišljenja a da neko ne okrene na nacionalizam.
Da nisi ti jedan iz one priče koji bi možda i ćirilicu da ukinu!?

Carpe diem
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/02/2013 : 16:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Opa, evo nečeg što nisam očekivao!
Nepismen se odnosilo na NICK, kao i na korišćenje dijalektike u kucanju, ili ako insistiraš u tipkanju...
To je moje mišljenje! Interesuje me na čemu ti zasnivaš svoje o mojoj nepismenosti!?
Da je moje ponašanje bahato, možda i bezobrazno, slažem se...
Ali izgleda da ne može da prođe neka razmena mišljenja a da neko ne okrene na nacionalizam.
Da nisi ti jedan iz one priče koji bi možda i ćirilicu da ukinu!?

Nazvao si Nesvrstanog nepismenim. Na to se odnosi ono što sam rekao.
Dakle, ili si nepismen ili ono drugo.

O ćirilici nemam potrebe ništa govoriti jer ovo nije politički forum, tako da se ne trudiš navlačiti me u svađe budući da se u njih nikad ne dam uvući. Ipak, kad veliaš vlastite izdavače a po našima pljuješ, te usput sve one koji ih podržavaju nazivaš dupeliscima što čovjek može zaključiti iz toga? Ja osobno ne želim da niti jedan izdavač propadne, ni VC ni Fibra, ni Darkwood ni Ludens.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2481 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/02/2013 : 17:28:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
...Ipak, kad veliaš vlastite izdavače a po našima pljuješ, te usput sve one koji ih podržavaju nazivaš dupeliscima što čovjek može zaključiti iz toga? Ja osobno ne želim da niti jedan izdavač propadne, ni VC ni Fibra, ni Darkwood ni Ludens.

Opet isto...
Nema naših i vaših. Postoje dobri i loši.
Oni kojima je stalo do mišljenja čitalaca, i oni kojima je stalo samo do zarade (na žalost).
Ne znam samo kako si zaključio da želim propast strip izdavaštva!?
Moj odgovor na početno pitanje je bio 4, što znači da kupujem i skupljam izdanja "vaših" izdavača.
Ne slažem se sa poskupljenjem, naravno.
Ali to kao da ovde nekima smeta...

Carpe diem
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/02/2013 : 18:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
...Ipak, kad veliaš vlastite izdavače a po našima pljuješ, te usput sve one koji ih podržavaju nazivaš dupeliscima što čovjek može zaključiti iz toga? Ja osobno ne želim da niti jedan izdavač propadne, ni VC ni Fibra, ni Darkwood ni Ludens.

Opet isto...
Nema naših i vaših. Postoje dobri i loši.
Oni kojima je stalo do mišljenja čitalaca, i oni kojima je stalo samo do zarade (na žalost).
Ne znam samo kako si zaključio da želim propast strip izdavaštva!?
Moj odgovor na početno pitanje je bio 4, što znači da kupujem i skupljam izdanja "vaših" izdavača.
Ne slažem se sa poskupljenjem, naravno.
Ali to kao da ovde nekima smeta...

Pazi sad...

quote:

Opcija 4.
Novac mi zaista nije problem, ali ovakvo ponašanje pojedinih izdavača je u najmanju ruku pokvareno.
Kad su videli da da više ne mogu da naplaćuju tvrde korice 10 evra, gospoda umesto da malo snize cene, čine po meni vrlo glupu grešku.
Još više podižu cenu, smanjuju tiraž, i oslanjajući se na nas par stotina "fanatika" računaju da će ostati u igri, i ubirati kajmak.
Samo nisu računali na konkurenciju, kao što je Darkwood npr. koji uz korektne cene, pretplatu i naravno odličan kvalitet izdanja polako preuzimaju primat na tržištu...

Dakle, ovo je bilo na račun Libellusa. Mislim, s većim dijelom tog posta bih se i složio, ali onda sa završnom rečenicom čovjek stekne dojam da su ti motivi ipak nešto sasvim drugo.

A sad ovo...

quote:

quote:
Originally posted by Markos

quote:

Opcija 4.
Novac mi zaista nije problem, ali ovakvo ponašanje pojedinih izdavača je u najmanju ruku pokvareno.
Kad su videli da da više ne mogu da naplaćuju tvrde korice 10 evra, gospoda umesto da malo snize cene, čine po meni vrlo glupu grešku.
Još više podižu cenu, smanjuju tiraž, i oslanjajući se na nas par stotina "fanatika" računaju da će ostati u igri, i ubirati kajmak.
Samo nisu računali na konkurenciju, kao što je Darkwood npr. koji uz korektne cene, pretplatu i naravno odličan kvalitet izdanja polako preuzimaju primat na tržištu...

Ovakvi su mi najdraži. Novac ti nije problem, ali svejedno "Skidam, postavljam, razmenjujem (skenove)...".
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=43451&REPLY_ID=1592598

I onda je izdavač pokvaren? Svatko tko ima imalo mozga vidi da je Libellus napravio jedino što može u situaciji kad prodaja značajno padne. Mogu se ili ugasiti ili smanjiti tiraž i dignuti cijene. Počeli su sa Zagorom u boji u velikom tiražu i primjerenoj cijeni, ali ne ide. Što da rade? Da ga ugase? I još jedna stvar: od njihovog izdavaštva korist imaju svi koji su uključeni u njega: vlasnici prava, autori, tiskare, prevoditelji, lektori, čitatelji - osim njih samih, koji su sigurno ostali kratkih rukava. Ubiranje kajmaka, kako da ne. Nemate vi pojma.

Šunjiću, izgleda da samo ti ovde imaš pojma, a svi mi ostali smo izgleda glupi!?
Ne znam zašto te pogađa ako neko kao ja ima novac, ali skida, postavlja i razmenjuje sa drugima!?
Pa neću valjda da plaćam za ono što mogu da skinem džabe sa NET-a, ili da naplaćujem ljudima ono što mogu da im poklonim!?
Ili da se brinem što je vama koji radite "luksuzna izdanja" pao promet, pa sad morate da se dovijate na različite načine da dođete do love. Trebalo je da napravite malo bolju strategiju.
I ne znam zašto se ti uvek osećaš prozvanim!?
Da li ti smeta što još neko pored tebe ima novac, da li ti smetaju oni koji zbog povećanja cena neće moći da isprate sva izdanja, ili oni koji i nemaju za te vaše luksuzne stripove?
Stvarno se pitam šta je sa tobom u poslednje vreme. Izgleda da ti ljudi odgovaraju samo dok kupuju tvoja izdanja, dok dele isto mišljenje sa tobom, a čim nemaš neke koristi odmah kreće pljuvačina.
Šunjiću, ne radi se to tako!
Ne živimo mi od tebe, nego ti od nas. Ne zaboravi to...
Mada, ja i onako ne uzimam tvoja izdanja...

Meni osobno je nepojmljivo uopće nešto i komentirati, a kamo li pljuvati po izdavaču čija izdanja ne kupujem. Pa ipak, ti si se nakačio na Markosa i Fibru (nije ovo stajanje na njegovu stranu, ne bih ni komentirao da nisi naveo da ne uzimaš njegova izdanja).

A onda ono sa nepismenošću. U dva slučaja dva si usera nazivao nepismenim i to iz istog razloga, a onom prvom čak si i sugerirao kako se pravilno piše predmetna riječ, naravno - na svom jeziku.
Upravo radi ovakvih ili sličnih situacija ne volim svaštaru i sport, tamo toga bude u izobilju.

Dakle, da se u topicu držimo Libellusa i njihovog ozbiljnog povećavanja cijena izdanja ok, ali nije ovo prvi put da pojedinci sugeriraju (izravno ili neizravno) kako hrvatski izdavači gube u nekakvoj imaginarnoj tržišnoj utrci a srpski polako preuzimaju primat, uz prikladne hvalospjeve istima. A činjenica je da Libellus i Darkwood nikako ne mogu biti jedni drugima konkurencija zbog potpuno različitih izdanja (kad bi Darkwood npr. izdavao Mister No ili Nathana Nevera, ili da Libellus krene s Conanom onda bi to bila druga stvar, tu bi zasigurno prevagu odnio odnos cijene i kvalitete izdanja, osim kod onih kojima smetaju izdavači iz njima suprotnih tabora).

Uglavnom, kritiziram uvijek objektivno i to one čija izdanja uzimam. Kako VC zbog često katastrofalnog tiska i lošijeg papira i dosta osjetnog postotka škarta u određenim nakladama, tako kritiziram i Ludens zbog ignoriranja čitatelja ili ovih šarada kao s Dylanom. Jezik ili izdavač sami po sebi su mi sporedna stvar.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47234 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/02/2013 : 18:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
kako nisu konkurencija? svi izdavači su međusobno konkurencija. veča ili manja ali ipak konkurencija

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/02/2013 : 18:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

kako nisu konkurencija? svi izdavači su međusobno konkurencija. veča ili manja ali ipak konkurencija

To ti je isto kao da kažeš da je proizvođač svjećica konkurent onome što proizvodi zupčasto remenje. Oba su u autoindustriji ali nisu isti artikli. Tako i Darkwood i Libellus imaju sličnu relaciju.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47234 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/02/2013 : 18:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
itekako su konkurencija. možda ne velika ali su ipak konkurencija

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/02/2013 : 18:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
U ovom trenutku jedini pravi konkurenti su VC i Ludens. Bojim se ako Ludens ovako nastavi da mu budućnost nije svijetla.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6225 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 09/02/2013 : 18:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Libelus izdaje i albume fra-belg. skole
Moze poredjenje Darkvuda i Bukglouba?

Iskreno, Darkvud i VC su mi postali sinonim za strip. Kada bih se osvrtao na sve ostale izdavacke kuce i poredjao bih po svojim parametrima, ova dva bi bi bila na vrhu :)
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/02/2013 : 18:53:30  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko
Iskreno, Darkvud i VC su mi postali sinonim za strip. Kada bih se osvrtao na sve ostale izdavacke kuce i poredjao bih po svojim parametrima, ova dva bi bi bila na vrhu :)

To je tvoj stav i ja ga poštujem iako se ne slažem s tim.
Za mene osobno veći plus od VC imaju Phoenix Press i Padora, jer za razliku od VC koji poput Ludensa igra na sigurno plasiranjem starih prokušanih junaka i distribuciju na kioscima (što rezultira ranije navedenim nedostacima - loš tisak, velik udio škarta i lošiji papir), ovi su se prilično hrabro upustili u izdavanje novih junaka tipa Cassidy, Greystorm i sl. Naravno, tu je i Darkwood sa Lilith, Geom i sl., ali oni su ipak jača kategorija izdavača od navedenih.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6225 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 09/02/2013 : 19:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Slazem se :)
Samo sto ja mislim i na to sto izdaju, imam si svoje parametre :)
I PP je odlican izdavac :)
A boneli i ne fermam mnogo 8)
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/02/2013 : 19:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Imam sva Darkwoodova izdanja osim Spiroua i Westerna, kojih zasad još nema puno, a još nemam sva Fibrina koja već svaki mjesec izbaci po 3-4 nova izdanja.
Što se mene tiče, Darkwood će se još morati najahati dok se po obujmu i kvaliteti izdanja izjednači s Fibrom. Čast Conanima, Tarzanima i Sucu Dreddu, i Baru kod Džoa, Granvilu, Jezovniku, i Bili Holidej, Juliji, Gei i Lilith, ali meni se ništa od toga ne može usporediti s Inkalom, Trgovinom, Paklom, Metalnim godinama, Gospodarima ječma, Vrhom bogova, pa i s Ripom Kirbyjem.
A i VČ čekaju još godine i godine dok možda (možda!) ne sustigne obujam i dinamiku Ludensovih izdanja. Koliko god Ludens brljavio, recimo ovo sad s Dylanom, kod njih uvijek mogu biti siguran da ću slijedeći tjedan, mjesec i godinu dobiti nove epizode dragih mi stripova, pa makar bili i tehnički slabiji i bez kronologije. Kod VČ-a te sigurnosti nažalost nema, osim za Zagora i Dylana.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000