od dvojca brubaker&phillips (ok i lark) počeo sam sa incognito, nastavio sa kriminalom, a završio sa scene of the crime. ok nisu svi u istoj kategoriji....ali mi je nekako prvi deo kriminala (kukavica) najbolji. Tako, da jedva čekam preostale 4 delove.
Sledeči na redu je Fatal (štirje objavljeni albumi, skozi katera spremljamo življenje prave fatalke - nesmrtne Jo, tam od tridesetih let do danes. Mrha ima nadnaravno sposobnost hipnotizirati moške, pa če to hoče ali ne.....) a možda i Sleeper (končan serijal štirih albumov; undercover superheroj...)
Originally posted by Mr. Bushido Ja bih još preporučio i njegove Catwoman, Gotham Central, Deadenders, Velvet, The Immortal Iron Fist i Kapetana Ameriku.
kakav dodje daredevil? eh, kad bi Fibra uradila Bendisa i Brubakera...
The Dead and The Dying, Bad Night, Sinners i Last of the Innocent.
Jel neko ima/čitao Fatal?
@Bušido
Jesu li ovi heroji na isti način ko Incognito? Mislim na netipične superheroje, ili su klasika. Naime Incognito mi je super, dok su mi "Catwoman, Gotham Central, Deadenders, Velvet, The Immortal Iron Fist i Kapetan Amerika." onako, eh!?
Sleeper izgleda da je na crnjak - atipični superheroj - na isti način ko Incognito. Right?
Jesu li ovi heroji na isti način ko Incognito? Mislim na netipične superheroje, ili su klasika. Naime Incognito mi je super, dok su mi "Catwoman, Gotham Central, Deadenders, Velvet, The Immortal Iron Fist i Kapetan Amerika." onako, eh!?
Sleeper izgleda da je na crnjak - atipični superheroj - na isti način ko Incognito. Right?
Deadenders i Velvet nisu superherojština.
Noir je u srcu Brubakerovog stvaralaštva, na njemu gradi sve svoje stripove, kombinirajući ga s elementima drugih žanrova, bilo da je riječ o krimiću, superherojštini, SF-u ili špijunskom trileru.
Ako si čitao Kriminal i Incognito, onda znaš što možeš očekivati od gorenavedenih stripova.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Ko voli dobar krimi strip... nema greske... odlicne price, sasvim dobar crtez... napeto, tvrdo, direktno i bez nekog foliranja u prici... mozda dvojka, za moj ukus, ima nesto vise flashback-ova, ali sve je to nekako u funkciji price pa je i sasvim prihvatljivo... ceka se ostatak Kriminala...
Mislim da sam ove prve dvije knjige kupio odmah nakon što su izašle...netko mi je nahvalio Kriminal i usporedio ga s Cassidyem,a ja ih tek jučer izvadio sa dna jedne kutije gdje su slučajno završile... Uglavnom,upravo sam pročitao Kukavicu koja je ostavila odličan dojam na mene...dobra je bila ona usporedba sa Cassidyem, krimić je dosta nezahvalan žanr za strip,ali ovdje se radi o jednom istinskom krimiću u čijem čitanju ćete uživati od prve do zadnje strane. Crtež možda na prvu ne izgleda dobro,ali uvjerit će te se nakon čitanja...fantastičan je kao sve unutarnje naslovnice.
Lawlees pobije dvadesetsedmoricu u Bosni i nikom ništa...a kada je ubio trojicu podivljalih američkih vojnika-završi u bajbukani..istinita priča iz života američkog vojnika:) Što reći za ove dvije Kriminal knjige? Definitivno,spadaju u one stripove koje ćete poželjeti imati zauvijek,jer pružaju ono vrhunsko bezuvjetno uživanje u stripu...najveće preporuke od mene;)
Baš sam nešto išao proučavati i pronašao sam jedan žalostan podatak...Kriminal 2 Lawless je na prošlogodišnjem izboru za album godine završio tek na 147.mjestu - ja također za ovaj album nisam dao ni glasa pošto sam ga tek nedavno pročitao,a sada kada sam pročitao gotovo sve strip albume koji su zauzeli prvih 30 mjesta, sigurno bih smjestio Lawlessa među prvih pet...meni osobno,Lawless je bolji od prva tri strip albuma godine;) Evo,ako netko misli da ima sličan ukus kao ja za stripove, onda ove Kriminal knjige može nabaviti bez straha, jer prve dvije su fenomenalne...
Originally posted by Oki Kriminal 2 Lawless je na prošlogodišnjem izboru za album godine završio tek na 147.mjestu
ja, a verovatno i vecina, glasam za 1 deo nekog serijala, tu treba nabiti svu snagu. e sad dolazi onaj jezivi deo gde je Kukavica negde na 6x mestu. jebote, dosta se cuje tipa 'citam samo muske stripove', a kad treba da se potegne sipak... ispada da su ovde skoro sve zene
Originally posted by kasper ja, a verovatno i vecina, glasam za 1 deo nekog serijala, tu treba nabiti svu snagu. e sad dolazi onaj jezivi deo gde je Kukavica negde na 6x mestu. jebote, dosta se cuje tipa 'citam samo muske stripove', a kad treba da se potegne sipak... ispada da su ovde skoro sve zene
Pravi muskarci ne glasaju.
Super za Kriminal. Jedva cekam, skoro sam kupio americko izdanje koliko mi je dobar.
Tamo negde u julu 2012 kupio sam Incognito i Incognito Bad Influences. Nastavio sa Kriminalom od Fibre, pa Scene of the Crime i kao zadnji Velvet. Posle Kriminala 3 i 4 u Novembru, dolaze još Grešnici i Poslednje nevinašce. A nadam se da još koji Brubaker iz Fibre.