Posto je Davor objavio vijest o novom, americkom izdanju Mirakula, pod imenom Miracle, evo i oficijelne najave! A posto je prva verzija ovog stripa nastala bas ovdje na ovom forumu, ovom podforumu pred nasim ocima, nema boljeg mjesta nego za premijeru ove nove verzije i novog izdanja
Davor je ponovo kompletno nacrtao strip, a ja sam adaptirao i preveo pricu tako da se radnja dogada u Americi, tocnije u Philadelphiji.
Sto se tice tehnickih stvari: Dimenzije stripa su: 9.47" x 6.84" (241mm x 174mm). Korice ce biti mekane, matte, a latice i imena ce biti gloss. Papir iznutra ce biti 120 gramski, bezdrvni kao onaj u Fibrinom/Libellusovom Kenu Parkeru.
Cijela knjiga ima 86 stranica, a sami strip 79. Izaci ce cak prije od Magic Winda! Negdje sredinom ili krajem 5. mjeseca. List cijena je $8.99, ali moci ce se kupiti za manje: na Amazonu, kod Davora, a i u striparnicama u ex-Yu.
Evo naslovnice i nekoliko tabli, da vidite taj ludi Davorov crtacki napredak! Ne zelim vam pokazivati previse iz prejakih, zadnjih 30ak stranica da vam ne kvarim uzitak! Izracunao sam i ustanovio da je Davor nacrtao ovaj strip u tocno 79, dana. Tocno jednu tablu dnevno!
D.J. ne bih ti htio bit u koži, prijevodi su zajebana stvar (pretpostavljam da si ti prevoditelj).
A razlika u prvotnom crtežu i ovdje...stvarno nebo i zemlja bokte..
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
D.J. ne bih ti htio bit u koži, prijevodi su zajebana stvar (pretpostavljam da si ti prevoditelj).
A razlika u prvotnom crtežu i ovdje...stvarno nebo i zemlja bokte..
Jesam! A znas zivim 21 godinu u Americi, znam slengove, a proucavao sam i Philly slang za ovo izdanje tako da sam koristio i nekoliko njihovih specificnih izraza.
Rijeci kao Iggles (za Philadelphia Eagles), lager (za pivo), hoagie (za sendvic) itd. A onaj "Zalizani" iznad govori i njihov cuveni "Yo". (Ali pazio sam da ne pretjeram, svaki lik ima svoj specifican nacin govora.)
Dal misliš izdat više Davorovih stripova ili sam Mirakul? I dal misliš izdavat samo Magičnog od Bonellija? Kako si uopće odlučio krenut s ovim?
Kvragu, bolje javit Deeju da sredi neki ˝na kavici s izdavačem˝ intervju i pukne ga na sajt, nego ovako bubat postove do preksutra..
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Da, mislim izdati jos Davorovih stripova! Vjerujem u Davora vjerovatno vise nego sto on vjeruje u sebe, barem je tako bilo tokom stvaranja ovog cuda. Slijedeci bi trebao biti The Colors of My City.
Za sad od Bonellija idem samo s Magicnim, ali imam jos neke snove koji ce se moci ostvariti samo ako Magicni dobro krene.
A sto se tice ideje da izdam Miracle na ovaj nacin, ona je dosla tokom pisanja one recenzije za Mirakul. To sam opisao u predgovoru ovog izdanja. Tamo sam napisao i koliko mi znaci ovaj strip.
Da, mislim izdati jos Davorovih stripova! Vjerujem u Davora vjerovatno vise nego sto on vjeruje u sebe, barem je tako bilo tokom stvaranja ovog cuda. Slijedeci bi trebao biti The Colors of My City.
Znači li to da će Davor i Boje crtati sve ispočetka?
Odlična vijest! Baš me zanima kako će proći kod Amera. U kolikoj će nakladi ići?
Btw. Toplo ti preporučam da kreneš s Dylanom (ovim u boji) i Nathanom. Mislim da bi oni u Americi najviše uspjeli, posebno Nathan zbog kontinuiteta.
Naklada bi po nekoj logici trebala biti 500, ali posto je razlika u tisku izmedu 500 i 1000 primjeraka ne tako velika, ici ce u 1000, a i ja nisam logican!
Ne bih to trazio od Davora da me negdje ne posalje (), a i crtez je dobar, dosta "mainstream". Iako bi se o temama kojima se Boje bave mogla itekako napraviti verzija u kojoj se radnja dogada u Americi, ali nema potrebe za tu adaptaciju, neka bude izvorna verzija.
Ma ne...."Boje" će vjerovatno biti u boji.... Dobra ideja!
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."