Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 05/04/2013 : 19:52:48
|
quote: Originally posted by mpavin
Zanima me, ali smatram kako je 50 kuna ipak malo previše.
50 kn. za jedan strip nije malo. Tu se slažem. No, ako se uzme u obzir koliko inače ovakvi (ili slični) stripovi koštaju na engleskom i kod nas, ovo je apsolutni best buy od kada kupujem stripove. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 06/04/2013 : 10:58:29
|
quote: Originally posted by Djole
Legendarni serijal Roberta Kirkmana, koji je postigao planetarni uspeh i pre nego što je po njemu počela da se snima jedna od trenutno najgledanijih TV serijal - konačno se vraća na naše tržište...
Okružen mrtvima će imati mekokoričeno izdanje, kao i manji broj tvrdokoričenih primeraka.
Ima li šanse da se i Nepobedivi vrati - recimo isto ovako?
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 06/04/2013 : 11:40:02
|
quote: Originally posted by Obi-wan
I Karma Obi, i Vrli mrtvi svet |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 06/04/2013 : 12:04:51
|
quote: Originally posted by Tex Willer
I Karma Obi, i Vrli mrtvi svet
Tu sam već bio ljut na Lavirint pa nisam ni kupio ni čitao. Pa ni ne znam šta sam propustio. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 06/04/2013 : 13:42:22
|
Tu sam već bio ljut na Lavirint pa nisam ni kupio ni čitao. Pa ni ne znam šta sam propustio.
Kod Karme i previse, kod VMS dosta Odlicni su. Meni je njihov izbor bio genijalan, evo sad sam nabavio i Mister Macka prvi BG album i pucam od srece (dosad sam imao samo MM magazin). Zorka mi je isto super, ZZCP, Sergej, ma sve Imaju neki poseban sarm |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7828 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 06/04/2013 : 14:07:38
|
50 kn. za jedan strip nije malo. Tu se slažem. No, ako se uzme u obzir koliko inače ovakvi (ili slični) stripovi koštaju na engleskom i kod nas, ovo je apsolutni best buy od kada kupujem stripove.
Koliko košta na engleskom? |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13465 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 06/04/2013 : 14:22:03
|
Amazon: $8.53 + poštarina BD: €8.25
kasniji brojevi su nešto skuplji.
Darkvudovo je u pretplati moglo da se uzme za nešto manje od 500 din, što je oko 35 kuna. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 06/04/2013 : 16:20:44
|
50 kn. za jedan strip nije malo. Tu se slažem. No, ako se uzme u obzir koliko inače ovakvi (ili slični) stripovi koštaju na engleskom i kod nas, ovo je apsolutni best buy od kada kupujem stripove.
Koliko košta na engleskom?
Otprilike duplo više. I na engleskom ovaj strip spada u jeftine stripove. Sve je to relativno i subjektivno. Nešto što me jako veseli i što ću čitati puno puta mi je često i uz veći novčani iznos, dobra kupovina jer se na duge staze isplati. Kupiti neki Bonelli specijal koji neću ni čitati za 30 kn. mi je skupo jer su to bačeni novci. Neki dan sam kupio strip Pinokio za 150 kn. Ako ti je 50 puno, 150 je sigurno puno. No, to je toliko genijalan strip da ne žalim ni lipe. Čitat ću ga bar jednom u dvije godine pa se isplati. Prije par godina Bookglobe Bone u sličnoj opremi i na sličnom broju stranica kao Okružen mrtvima koštao je 110-120 kn. A ja sam HC Okružen mrtvima platio 65 kn. Inače sam trgovac pa imam dobar osjećaj šta je skupo, a šta nije. Ako ne znate, slobodno pitajte. |
Edited by - Obi-wan on 06/04/2013 16:34:33 |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 06/04/2013 : 20:47:23
|
S obzirom da, naprimjer, Maxi Bonelliji koštaju 50 kn ovo mi se čini dosta povoljno. Znam da ovi imaju i po 300 stranica ali velika većina toga je sranje (npr. Dylan Dog). |
Edited by - Vorador on 06/04/2013 20:47:57 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38113 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 07/04/2013 : 18:34:54
|
Da iskoristim priliku i prostor i predstavim prvu radijsku reklamu za striparnicu "Južni Darkwood". Zahvalnost gdinu Rambu za ustupljenu numeru.
http://www.youtube.com/watch?v=WnYSBzE7454 |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 14/04/2013 : 14:22:30
|
Kojim tempom bi ovo trebalo izlaziti? Inace super izdanje, super strip, iako jedva cekam nastavak od Adlarda, Moorovi likovi osim zombia su mi prekomicni!! ( posebno Rick )
|
|
|
Kum Ruzvelt
Junior Member
357 Posts
Member since 03/09/2011 |
Posted - 14/04/2013 : 21:13:23
|
quote: Originally posted by no1
Kojim tempom bi ovo trebalo izlaziti? Inace super izdanje, super strip, iako jedva cekam nastavak od Adlarda, Moorovi likovi osim zombia su mi prekomicni!! ( posebno Rick )
Najavljeno je da ce ici svaka 2 mjeseca... poznavajuci njih tako ce i biti. Pa nisu oni Agarthi... |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 14/04/2013 : 21:47:01
|
Znači do sljedećeg uvoza će biti 3 nova walking deada....ako se HC ne rasprodaju u međuvremenu u srbiji možda nešto i dođe u naše striparnice |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 15/04/2013 : 09:13:21
|
quote: Originally posted by Kum Ruzvelt
Najavljeno je da ce ici svaka 2 mjeseca... poznavajuci njih tako ce i biti. Pa nisu oni Agarthi...
Hvala! Bas se radujem ovom stripu, inace prijatelj je procitao sve sto je do sada izaslo, kaze da je strip puno brutalniji od serije.. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 15/04/2013 : 15:41:35
|
quote: Originally posted by Kum Ruzvelt
Najavljeno je da ce ici svaka 2 mjeseca... poznavajuci njih tako ce i biti. Pa nisu oni Agarthi...
Hvala! Bas se radujem ovom stripu, inace prijatelj je procitao sve sto je do sada izaslo, kaze da je strip puno brutalniji od serije..
Ne samo brutalniji, nego i kvalitetniji. Uzivaces, sto-posto. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 05/05/2013 : 14:57:29
|
Samo par pitanja.
Da li ovo odgovara TPB izdanjima iz USA ili je to neki novi koncept za ovo tržište, tj. da li broj epizoda/stripova po Darkwoodovom izdanju odgovara onom američkom (milsim da je po 6 komada)?
Znači izlazit ce svakih 2 mjeseca što bi značilo da do ovi trenutnih brojeva (100+) dođemo za cca 3 godine ili ce to ici malo brže?
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 05/05/2013 : 15:43:19
|
quote: Originally posted by www2
Samo par pitanja.
Da li ovo odgovara TPB izdanjima iz USA ili je to neki novi koncept za ovo tržište, tj. da li broj epizoda/stripova po Darkwoodovom izdanju odgovara onom američkom (milsim da je po 6 komada)?
Znači izlazit ce svakih 2 mjeseca što bi značilo da do ovi trenutnih brojeva (100+) dođemo za cca 3 godine ili ce to ici malo brže?
Odgovara USA trejdovima. Ne mogu zamisliti brže od 3 godine za cijeli serijal. To je brzina svjetlosti. Koliko će recimo trebati Agarthiju da završi Magičnog Vjetra ili Zagora? |
|
|
Nostromo
Junior Member
Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 05/05/2013 : 22:47:35
|
Samo da kažem da je darkvudovo izdanje izvanredno. Kupio sam jedan sc kao poklon i još po jedan hc i sc sebi. Kada sa uvjerim da će hc nastaviti stizati u Hrvatsku bez obzira na rijetke uvoze i drugi sc će biti poklonjen. Ovo je nešto što se sviđa i nekonzumentima stripa. A i serija svakako pomaže. Danas sam pročitao da je pjesma Tom Waitsa "Hold on" iz '99. koja je bila u jednoj epizodi zadnje sezone odmah došla na broj 1 najprodavanijih pjesama na Amazonu. Jako volim Waitsa ali ovo je neviđena pomama za svim što je povezano sa nemrtvima. |
There Is a Light That Never Goes Out |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 06/05/2013 : 07:07:27
|
quote: Originally posted by www2
Samo par pitanja.
Odgovara USA trejdovima. Ne mogu zamisliti brže od 3 godine za cijeli serijal. To je brzina svjetlosti. Koliko će recimo trebati Agarthiju da završi Magičnog Vjetra ili Zagora?
Ne ne nisam mislio reći da je to presporo nego jednostavno ma zanimalo da li pričam točno.
Poz |
|
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 08/05/2013 : 09:37:40
|
quote: Originally posted by Dermentor
Nazalost nisam uhvatio HC izdanje, poslali ih jako malo :((((
ja sam uhvatio HC al se ozbiljno bojim za ostale brojeve s obzirom na učestalost uvoza |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/05/2013 : 10:08:11
|
quote: Originally posted by Dermentor
Nazalost nisam uhvatio HC izdanje, poslali ih jako malo :((((
Poslato je koliko su stripanice naručile, ako se ne varam. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/05/2013 : 13:29:20
|
Uhvatio SC izdanje i mucho zadovoljan... Niš mu ne fali.
Što se stripa tiče, baš je stripčina; oduvijek me interesiralo kako je u originalu u stripu budući da sam dosad gledao samo serijal. Naravno, teško je suditi cijelom serijalu kad ovo skuplja samo prvih 6 epizoda, a i poslije dolazi drugi crtač. Djole (ako je on radio predgovor) veli da je strip brutalniji; dobro možda to i nije tako vidljivo iz ovih početnih epizoda, možda to dolazi kasnije; no serija ne zaostaje baš previše što se tiče degutatnih scena. Jedino Shane kao lik dosta odudara od stripovskog obrasca, u strip kao da se sve brže odvija, nema tu cile-mile s predugim konfliktima. Strip svjež, direktan, s no-shit pristupom, dok serija tu radi neke alteracija, ustupke pa malkice odugovlači s dramom i karakterizacijom... Ne znam, možda je to normalna pojava kad se radi konverzija formata, iz strip u film. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
|
Topic |
|