U petak,14.06 2013 na svim kioscima pojavit će se uz Večernji list prvi u nizu stripova iz hrvatske povijesti koje je nacrtao jedan od klasika hrvatskog stripa - IVICA BEDNJANEC
CIJENA: 8,00 KN
Ostali stripovi koji će izlaziti u ovom serijalu:
12.07 2013
Serijal za sada čine ova 4 Bednjančeva stripa iz hrvatske povijesti.Tijekom ljeta,jednom mjesečno će se pojavit po jedan strip.Najavu možete pročitat u petak u Večernjem listu.Cijena stripa će bit 8,00 kn i moći će se kupit zasebno(preciznije:možete kupiti samo strip,bez da ste obavezni uz njega kupiti i Večernji list!). Obzirom da je Večernji list neodavno pokrenuo ediciju HRVATSKA POVIJEST U STRIPU,najlogičnije je bilo da se nastavi i odluka je pala da se uradi jedan kratki serijal Bednjančevih stripova iz hrvatske povijesti. Kako je Ivica Bednjanec još davno,krajem 60-tih i početkom 70-tih godina nacrtao oko 30-ak stripova iz hrvatske povijesti za ondašnje DEČJE NOVINE(izlazili u ediciji "NIKAD ROBOM") i kako ti stripovi nikada nisu objavljeni na hrvatskom jeziku,činilo se logičnim da bi bilo zgodno to sada napravit. Da ne duljim,serijal je rezultat suradnje strip-knjižare Lastan i Večernjeg lista. Uz dnevne novine i uz veliki tiraž,kvalitetan strip može svima bit dostupan sa pristupačnom cijenom!
A ona Seljačka buna od Lordanića je isto dio istog serijala?
Ne,ovo je zaseban serijal,ali mi se činilo zgodnim da dizajn sa onim kockicama i format ostanu isti.Mislim da odstupanja neće bit,tako da sa kolekcionarske točke gledišta možemo to i tako postavit.
Auuuu, fak! A baš sam nedavno posalo Dee-ju recku vezanu uz Pašku uvalu.
Pa super,strip je identičan,samo što je tekst malo popravljen,ali simbolično...npr."hiljade ratnika" u "tisuće ratnika" i takvih par stvari...ništa bitno.Jel to nekakva recenzija??
izdanje pari ok. nego na ovoj zadnjoj naslovnici nekako je nelogičan položaj sablje i kut uboda.
Vjerojatno ga je "uskok" zaskočio sa nekoga zida i ubio,pa je zbog tog takav položaj....ima u stripu ta situacija. Znaš da smo mi uskoci mogli skočit u vis i do 2,5 metra!
Izdanje je super, svaka čast. Bednjanec je to zaslužio. Ovdje su Ratko umiješani i tvoji prsti, garant.:) Štteta je što se ne može nabaviti i u BiH. Zato mi ako budeš mogao ostavi sa strane po jedan primjerak.:)
Kupio malo prije na kiosku...bacio pogled samo na prvu stranu predgovora i prvu stranu stripa i već po njima vidim da je izdanje odrađeno zbrdazdola na brzaka... Na prvoj strani predgovora (3.strana) u jednoj rečenici piše "u bitci" (pravilno), a već u drugoj "u bitki" (nepravilno),pa "bioneosvojiva" piše spojeno... A evo i najveća greška za početak na prvoj strani stripa (7.strana) u obje vinjete piše da je tursku vojsku predvodio Sulejman II ,a predvodio ju je Sulejman I !!! Evo odmah primjetih i u prvoj strani predgovora piše "obrambeni",a već na prvoj strani stripa piše "odbranbenom"... Samo za te dvije strane koje sam nabrzaka pogledao ima previše kontradiktornosti i grešaka,a mislim da je ova strip serija namjenjena prvenstveno školskom uzrastu djece kako bi mogla nešto lakše naučiti iz povjesti,pa zato,svi odgovorni,dajte malo više truda uložite u naredne brojeve...
Kupio malo prije na kiosku...bacio pogled samo na prvu stranu predgovora i prvu stranu stripa i već po njima vidim da je izdanje odrađeno zbrdazdola na brzaka... Na prvoj strani predgovora (3.strana) u jednoj rečenici piše "u bitci" (pravilno), a već u drugoj "u bitki" (nepravilno),pa "bioneosvojiva" piše spojeno... A evo i najveća greška za početak na prvoj strani stripa (7.strana) u obje vinjete piše da je tursku vojsku predvodio Sulejman II ,a predvodio ju je Sulejman I !!! Evo odmah primjetih i u prvoj strani predgovora piše "obrambeni",a već na prvoj strani stripa piše "odbranbenom"... Samo za te dvije strane koje sam nabrzaka pogledao ima previše kontradiktornosti i grešaka,a mislim da je ova strip serija namjenjena prvenstveno školskom uzrastu djece kako bi mogla nešto lakše naučiti iz povjesti,pa zato,svi odgovorni,dajte malo više truda uložite u naredne brojeve...
Istina,ima grešaka u tekstu stripa jer jer tekst bio na ekavici.Lektor je kriv...