Author |
Topic |
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
edvin
Senior Member
Croatia
1298 Posts
Member since 06/10/2002 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 18/01/2014 : 10:26:38
|
edvine, pa ti nisi cura
ove novije generacije koriste nove metode upoznavanja sa drugim spolom, baš njih briga za stripove, mislim kako je vrlo malo, ili će biti da ih nema, mlađih generacija koje čitaju strip |
|
|
Mozen
New Member
Croatia
142 Posts
Member since 28/02/2009 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 18/01/2014 : 11:50:31
|
Da. Kad se samo sjetim koliko je cura palo na čitanje stripova. Mislim da su stripovi najbolji i najcool način za naći curu (čim kažeš da voliš stripove, moraš ih metlom rastjerivat). Pogledajte samo koliko ih se mota po striparnicama i koliko ih je na ovom forumu. Još kao klinac razmjenjivao sam stripove samo sa curama... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 18/01/2014 : 12:36:45
|
Meni cure idu na ku..c!
A i ne sjećam se da su ikad padale na stripove, osim možda minimalno na Corta i Dylana. Oni su valjda (bili) dovoljno zanimljivi, privlačni i seksi (i likovi i stripovi), a sve ostalo je bila zabava za djecu.
Čak ni roto-feministica Modesty nije prolazila, o Axi, Cat Claw i sličnima da i ne govorim.
Edit: Druunu, Guliveru, Valentinu i slične junakinje bolje je i ne spominjati.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 18/01/2014 12:40:20 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1696 Posts
Member since 25/09/2007 |
|
maddjuro
Average Member
672 Posts
Member since 08/01/2008 |
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5415 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 19/01/2014 : 20:32:20
|
quote: Originally posted by zlatko900
U mome kraju cure i romani nisu bili u istom kontekstu. Ili jedno ili drugo...
Takodje...kad sam citao stripove nisam mario za cure...kasnije je bilo obrnuto...sad je neka sredina, ili ja ili stripovi |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 20/01/2014 : 04:00:15
|
Yup, tertium non datur, bar što se mog iskustva tiče; no Macan je to fino ispričo/opiso/iscrto u kratkoj strip formi (mislim da je neki od prvih Q magazina), tabla ili dve, baš to večno pitanje: pare i/ili pičoke, auta, stripovi...
Pa, ko se gde nađe.
Inače, sve se desi u svoje vreme;) |
Piši propalo! |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 21/01/2014 : 02:44:41
|
quote: Originally posted by Kruger
kako samo mi nekad, pomaslo starijegeneracije, bili u poziciji ljubovanja sa curama jer smo čitali stripove
ne da mi nikad stripovi nisu pomogli da si curu nađem nego me i dan danas te žemske gledaju pomalo čudno kad stripove spomenem.
To je bilo otprilike ovako:
Sjedam u kafić na svoju kavu i par minuta mira. Osvrnem se već po navici, te pažljivo, bešumno, da ne privučem pažnju ljudi oko sebe, iz torbe vadim strip. Ne podižem ga visoko, držim ga u razini stola da nitko nasuprot ne uoči naslovnicu jer ako već vidi da nešto čitam, neka pomisli da je neki ljubavni roman. Tim bolje ako su po stolovima posude sa šećerom u koje je zataknut cijenik jer ga mogu privući tik ispred sebe i time zakloniti naslovnicu. Malen je to format, srećom, pa listove okrećem brzo i s lakoćom, malo ga za tu radnju spustivši ispod stola.. Zazvoni mi mobitel, na toj tihoj terasi, diskretnih razgovora. Zove me frendica i pita šta radim. Odgovorim da čitam. Pita ona da što čitam. Iako je terasa uz brzu prometnicu, u tom trenu nigdje niti jednog jebenog auta a kamo li pedeset njih koji jure i - sad bi pasalo da trube - dok joj šapnem: Strip. - Štaa čitaš? - Ponovi ona pitanje jer odgovor nije predvidjela da bi ga ikako razumjela. Osvrnem se još jednom oko sebe i malo glasnije promrsim: Strip! -A-haaa..a koji strip? - Pa dobro gdje su svi ti automobili više. Nathan Never, nakašljem se brzo. -Koooji? - grrr! Nathan Never! (Jebiga!) Bila sam dovoljno glasna da se par ljudi sa stolova okrenulo i ode moj osjećaj kako sigurno u miru mogu bez začuđenih pogleda u javnosti raditi to. Od tada sa sobom u torbi nosim opće prihvaćene formate iz kojih se lijepo vidi da je to neka knjiga.. lažem, ja nikada ne nosim sa sobom nešto zbog čega me ne bi čudno gledali .. I ne javljam se više na mobitel. Jer ne znam lagati kada me se pita što radim.
Ovo je istinita priča i ako vi mislite da ste - ono što već mislite da jeste zbog toga što jeste - pokušajte zamisliti kako je meni.
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Posted - 21/01/2014 : 03:19:29
|
Dopala mi se priča, celovita i jezgrovita, no; ja sam ono što sam, a šta si ti?
Usput, tvoje pisanje mi leži ko budali šamar. |
Piši propalo! |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 21/01/2014 : 03:29:33
|
quote: Originally posted by ned_lynx
Dopala mi se priča, celovita i jezgrovita, no; ja sam ono što sam, a šta si ti?
Usput, tvoje pisanje mi leži ko budali šamar.
I am limited edition. |
|
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 21/01/2014 : 20:53:32
|
Charlie
pa nije ni nekom muškom lako u kafiću pokazivati stripove, doduše uspoređivajući se sa ženama onda je, zbog toga što muškima ( u većini ) baš briga što će o njemu misliti netko drugi, pa ako smo u " čoporu " stripaša onda je to sasvim lako
no koliko je nas stripaša u današnje vrijeme?
ja mislim jako malo, pogotovo što nema baš kadeta i juniora koji će nasljediti seniore |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 24/01/2014 : 00:35:24
|
jeli ljubav zaslužuje tako puno pogleda a vrlo malo riječi o ljubavi?, a tako puno o sex-u
To ti je zato što ovdje nitko pojma nema o ljubavi u stripu i o ljubavi i stripu. zato što je strip korak ka nepoznatom, bez maski, bez plana, bez sigurnosti..put je cilj. Vjeruj mi mnogi ga napraviti neće.
|
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 25/01/2014 : 22:37:21
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
jeli ljubav zaslužuje tako puno pogleda a vrlo malo riječi o ljubavi?, a tako puno o sex-u
To ti je zato što ovdje nitko pojma nema o ljubavi u stripu i o ljubavi i stripu. zato što je strip korak ka nepoznatom, bez maski, bez plana, bez sigurnosti..put je cilj. Vjeruj mi mnogi ga napraviti neće.
paa, istina |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 25/01/2014 : 23:41:13
|
Čitala sam te u punisheru..pa ti tamo jadan i kukavan dođeš dušu ispustiti gunđajući na forum. I sad te pati što nitko neće ovdje da piše .. Zajeban ti je naslov..tjera to ljude. Da si topic nazvao npr -Jeste se uvaljivali uz pomoć stripova - tu bi se već našlo komentara koji ionako sa stripom veze nemaju ..
Gledaj, imam ti ja priču, slatka je, ali isto ti baš nije za temu ljubav. Može se pričati o naklonosti, simpatijama.. vidjet ćes:
Imam jednog poznanika čije godine ne znam, ali ih ima sigurno oko 60. Zaboravila sam mu ime, jer sam izgubila papirić s mail adresom na koju sam ga trebala obavijestiti kad je točno ono druženje s Darkom Macanom, koje je bilo u prosincu. Od nebrojeno mnogo tema kojih smo se dotakli, i pronašli, zaustavili smo se na stripu. Na tu temu zna vjerojatno više od većine ljudi ovdje na forumu, ali ne samo kao čitaoc stripova već mislim da bi mogao predavati o stripu, kao umjetnosti. Hoću reći, na tom čovjeku vidim kako je očaran..ili nešto..što je u starijoj životnoj dobi pronašao nekoga, i to ženu, s kojom može razgovarati i koja voli s njim razgovarati i učiti od njega - pa mi tako poklanja u malim dozama svoje stripove, knjige, a sve je odlućio podići na neku višu razinu, te mi je odnedavno počeo davati skripte i kopirane isječke te prilično stranica iz knjige Ranka Munitića " Strip, deveta umjetnost" .. i tako. Eto ti priče, doduše malo zrelije od onoga što si ti pitao za mlađe dane.. Mislim da muškarac mora biti - ne stariji - ali zreliji, da bi umio sa ženom komunicirati, i prepoznati strip-mogućnost, koja će mu pruziti onaj osjećaj koji vidim na njegovom licu kada mu zahvalim na darovanom - malo posramljen, zacrveni se i sarmantno skrene pogled da ne primjetim koliko mu radosti pruža pružanje nečega prilično mlađoj ženi .. I meni godi poznavati ga, inače sam sklona takvim ljudima. Prava gospoda izumiru, ona na kojoj će se nazirati tek, diskretno naznake naklonosti, ali će biti iskazana djelima.. To je tako lijepo, jednostavno, rijetko.. i tim više dragocjeno poznanstvo. Put je cilj ..
Krugeru, jesam zaslužila barem čokoladu? Za trud i razumijevanje tebe i tvoje teme? Dogovorimo se oko dostave |
|
Edited by - Just_Charlie on 25/01/2014 23:43:20 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 26/01/2014 : 00:01:18
|
pa sad čokolada je mala riječ, možda je bolje reći bombonjera, a što se tiče dostave nije problem, nego, ja sam egocentrik i u ništa nisam siguran, ili će biti skeptik
no, bez obzira na sve tema bi trebla zaživjeti, ponovo |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 26/01/2014 : 00:10:39
|
kažem ti da neće jer ovdje nitko pojma nema što bi napisao i kako bi formulirao. Jedno je pozirati na topicima o stripu i brojati im količinu. Nešto sasvim drugo je to što se na ovoj temi traži. Mnogo više od naslovnice Zagora, kvalitete crteža, kritike scenarija.. i dječačkih igrarija.. |
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
|
Topic |
|