Author |
Topic  |
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/05/2014 : 18:19:01
|
quote: Originally posted by Poli
Ma da, jasna shema. Dodje jedan bankar iz Hypo Leasinga, vidi kod Dade na steni jednog Texa s teskom cevcinom u rukama i odmah odveze kesu.
A tek politicari, cetveronoske bi molili Dade za potpis!! Heh, mogle bi i Dade u politiku. :D
  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 25/05/2014 : 18:47:10
|
Isuse, ziv se vratio u Zagreb... Kad bi Renky uzeo mikrofon u ruke svi bi se pretvorili u zivotinje, krenuo bi stampedo I svaki prezivjeli covjek bi bio sretnik, a da ne govorimo za one koji bi dosli I do stripa. Ljudska pohlepa je u tom trenutku dosla vrhuncu. Razocarao me I gosn Rosinski, covjek ima ego do neba, neka, veliki crtac, mali covjek. Ali zato sam sakupio 13 crteza (Bourgier, Dany, Renky, Rosinski, Jock, Del Vecchio, Subic, Gasperov, Frisenda, Zimonic, Pavlovic, Seb, Ribic) I poslusao dvije tribine, onu Malog Mate I onu Subica I Perovica te iskoristio festivalske popuste.
Upoznao sam Nesvrstanog, Zagortenaya I Deersa. Ukupna ocjena festivala bi bila dobar do vrlo dobar jer je sve ukupno imalo malu amatersku notu, ali je I godina propusta ucinila svoje. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
bisley
Senior Member

Croatia
1196 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 25/05/2014 : 19:08:13
|
quote: Originally posted by tinton
Isuse, ziv se vratio u Zagreb... Kad bi Renky uzeo mikrofon u ruke svi bi se pretvorili u zivotinje, krenuo bi stampedo I svaki prezivjeli covjek bi bio sretnik, a da ne govorimo za one koji bi dosli I do stripa. Ljudska pohlepa je u tom trenutku dosla vrhuncu. Razocarao me I gosn Rosinski, covjek ima ego do neba, neka, veliki crtac, mali covjek. Ali zato sam sakupio 13 crteza (Bourgier, Dany, Renky, Rosinski, Jock, Del Vecchio, Subic, Gasperov, Frisenda, Zimonic, Pavlovic, Seb, Ribic) I poslusao dvije tribine, onu Malog Mate I onu Subica I Perovica te iskoristio festivalske popuste.
Upoznao sam Nesvrstanog, Zagortenaya I Deersa. Ukupna ocjena festivala bi bila dobar do vrlo dobar jer je sve ukupno imalo malu amatersku notu, ali je I godina propusta ucinila svoje.
Mislim da je Rosinski imao problem sa rukom. Sjedio sam za stolom na kutu, kod crtača i vidio da se Rosinski više puta ustajao i išao iza stola, a onda mu je žena masirala ruku i on se vraćao crtati. Pretpostavljam da je zbog toga bio loše volje, a i nakon crtanja se žalio na ruku. Ne vjerujem da je ego u pitanju, nego da ga je jednostavno bolila ruka. |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 25/05/2014 : 20:26:29
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by lwood
inače Mafest bia ok,jedino šta je bilo vidljivo manje svita nego prije dvi godine.
Ja mislim da bi sličan Festival trebali napraviti negdje u Istri iz barem dva razloga:
-bliže je i Slovencima, pa če i njih biti puno više
Ove godine bilo je oko 35 (trideset-pet) Slovenaca, ne može nas doči puno više... |
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
Edited by - BiDi on 25/05/2014 20:28:13 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
Posted - 25/05/2014 : 20:38:08
|
Odavno se trudim ne komentirati po forumu, ali ovaj dio jednostavno zasluzuje objasnjenje, jer vidim da se neke stvari skroz pogresno tumace. Dakle... "Ne moram napominjati da su, po već uobičajenom običaju, organizatori pokupovali najvrijednije radove".
Kao osoba koja redovno gosutje na MaFestu mogu reci da sam svaki put vidio kako organizatori dizu ruke za radove na koje nitko ne licitira. Dakle kad krene aukcija za rad nekog manje atraktivnog crtaca i kad na pocetnu cijenu nitko ne licitira, Dado 1 i 2 + Andrej licitiraju. Epilog toga je da se SVE aukcije prodaju, skupi se nakoliko tisuca kuna vise koje uvijek zavrse tamo gdje trebaju.
Nadam se da je prica o MaFest monopolistima jasnija. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
Posted - 25/05/2014 : 20:54:20
|
quote: Originally posted by supermark
Gande, to je svima (osim euru) vec jasno
Oops, onda nema razloga za uzdubjivanje. Thx.  |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 25/05/2014 : 21:36:58
|
quote: Originally posted by DeeCay
Bome vrlo kritički osvrt mogorovicu... ;) I prilično hladan pristup jednoj stripovskoj konvenciji, kao da si nabrojao samo lošije strane. Ili si uvijek tako pesimistički raspoložen? Jel bilo svjetlih točaka, jel te nešto uopće oduševilo, izdanja, ljudi, autori? Kakvi su stripaši koji su pohodili mafest? I interesira me samo, jesi li stalan gost mafesta ili je ovo prvi put?
Bio sam na svim Mafestovima do sada, od prvog, pa do ovog što je danas ujutro završio. Stoga i jest moj osvrt malo "hladnije" kritički, jer uočavam bitne razlike između svih održanih Mafestova. Iskreno, najbolji mi je bio onaj prvi, kada su gosti bili apsolutne veličine europskog stripa, pa i svjetskog, Herman i Rustemagić. U skromnim prostornim uvjetima stare makarske škole, odmah iznad glavnog gradskog trga, kada se sve prožimalo u okviru tog unutarnjeg prostora škole, školskog dvorišta, gradskog trga i cafe bara na trgu, a sve u razmaku od 50 metara. Znam da je i euforija tu bila presudna, jer je na prvi festival došlo oko 1000 stripaša! Cijeli grad je bio preplavljen njima, a na ovom zadnjem su bili zamjetni samo u svojem kutku održavanja festivala. Kasniji Mafestovi su počeli "patiti" od grandioznosti, elitizma, kvantitete (što veći broj gostiju, kao da se natječemo sa nekim drugim festivalom, što li?), počeli su se gubiti po hotelima, bez spontanosti i intimnosti, jer je trebalo biti obziran prema drugim (bogatim, inozemnim) gostima hotela. Usiljeno se počelo razvlačiti festival na tjedan dana, pompozno ga nazivati "svjetskim", a u biti, tehnički se svodio na dva dana (petak i subotu). Kakvog je učinka na festival činjenica da je jedan crtač (doslovce jedan) četiri prva dana festivala obilazio područne škole i vrtiće, radeći s djecom (iskreno i čestito, bez sumnje!), kada nismo vidjeli sinergiju tog rada sa onim "pravim" dvodnevnim dijelom festivala, kada niti jedno to dijete nije nigdje bilo prisutno, a za očekivati je, da bude potaknuto upravo tim strip-radionicama, za nešto više, ozbiljnije, na ovom festivalu. Za tu djecu je Mafest završio u četvrtak navečer, kada su podijeljene nagrade mladim strip autorima. U suprotnom smjeru, tko se u ova dva dana "ozbiljnog" Mafesta, referirao uopće na četverodnevno druženje s tom djecom, kao nekakvim zalogom za budućnost stripa na našim prostorima? Nitko. Naposljetku, prije ovog mog posta ste napunili čak dvije stranice prepiske o uglavnom jedinim stvarima, po kojima se festival manifestirao, a riječ je o onom što sam u prethodnom postu apostrofirao: jagma za originalnim crtežima s posvetom te grozničava borba na aukciji, koju su, što je većina forumaša ispravno procijenila, majorizirali organizatori, ti isti organizatori koji su i "spasili" nezanimljive izloške, od aukcijskog fijaska, kupivši ih. Svijetli trenutci!? Kratko sam ih ranije sažeo, u jedno, zaista iskreno i neopterećeno druženje stripofila, u divnom mediteranskom ambijentu, po prekrasnom vremenu, sa motivom za dugotrajne razgovore i razmjene mišljenja. No, mišljenja sam da jedan festival stripa mora težiti i ambicioznijim aspektima svojeg postojanja, jer, ako izložba originalnih radova nije gotovo nikog interesirala, što nam je s njom činiti? Možda je dogodine izbaciti iz programa, a ubaciti roštiljanje na turističkom brodu, pa da se vratimo kući sa još jačim i ljepšim dojmovima. Ali, čega? |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19576 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/05/2014 : 21:58:27
|
sve je to ok i verovatno stoji...šteta što nema više Dade na forumu da iz prve ruke čujemo kako oni vide Mafest...juće,danas a i (nadam se) sutra...a i siguran sam da bi rado prihvatili biločiju pomoč ili dobre ideje...i mogorovičevu...najlakše je kritizirat.. kad treba dati svoj udio ili pomoč...tu su ljudi skromniji. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 25/05/2014 22:02:10 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29716 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/05/2014 : 22:01:02
|
Mafest je bio super, lijepo smo se družili i nasmijali, čestitke organizatorima na svemu, pogotovo na još jednoj vrlo uspješnoj humanitarnoj aukciji. Skupljeno je, ako se dobro sjećam, 45.000, što je fantastična brojka. Mogorovic je vrlo nekorektan, budući da je očito domaći bilo bi puno korisnije da se uključio u organizaciju i nekako pomogao, lako je biti general poslije bitke. |
Trouble will find me |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19576 Posts
Posted - 25/05/2014 : 22:03:33
|
quote: Originally posted by Markos
Mafest je bio super, lijepo smo se družili i nasmijali, čestitke organizatorima na svemu, pogotovo na još jednoj vrlo uspješnoj humanitarnoj aukciji. Skupljeno je, ako se dobro sjećam, 45.000, što je fantastična brojka. Mogorovic je vrlo nekorektan, budući da je očito domaći bilo bi puno korisnije da se uključio u organizaciju i nekako pomogao, lako je biti general poslije bitke.
..moje misli iz gornjeg posta... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Garfield_Mo
Senior Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
1258 Posts
Member since 11/06/2009 |
Posted - 25/05/2014 : 22:17:33
|
Kratak odgovor na ovo. Ne znam na kojim si aukcijama bio do sada, ali ovo nema veze sa vezom. Kao pomutiti poslove Dadama ??? Pa oni su samo bidali one stvari koje niko nije htjeo i tako je godinama. Jer uzasno bi ruzno izgledalo za autore koje su poklonili da im niko nije bidao. Niko se ni sa kim nije nabidavao, cak su neki plakati i otisli drugima samo sa njihovom ponudom ... Opcenito najveci problem je tu, ako uopste ima problema sto ljudi nemaju para, pa niko ne nudi za neke radove i onda oni moraju bidati, iako vecinu toga vjerovatno ne bi nikad kupili.
I moram nadodati da mi je ovo do sada najobolji MaFest. Svaka godine kontam da ne moze biti bolji, ali nekako izvedu da bude jos bolji. Kapa do poda organizatorima i ljudima koji su bidali humanitarne aukcije i naravno autorima koji su poklonili svoje radove u dobrotvorne svrhe.
quote: Originally posted by supermark
Jer svi znamo koliko su Dadama važni ovi plakati, pa eto svaki tko ih pobjedi, zaslužuje pljesak! Iako nemam ništa protiv Dade, dapače, čak bi sa velikim guštom pogledao njihovu kolekciju originalnih plakata, mora da bude ko u Muzeju..... ALI NE VOLIM, DA IMA NETKO (bilo tko) MONOPOL nad bilo čemu, pa zbog toga svaka čast za ovakve "Lonesome Rangers", kao što su Lastan i slični koji imaju novca da kupe po koji plakat!
Monopol? Da ti objasnim kako funkcioniraju aukcije - tko ponudi vise dobije aukciju
da, ali isto tako nije fer da se GREBU jedni te isti za te plakate (DADE) a drugima ne prepuštaju ništa....mislim organiziraju Festival, a onda pokupe skoro sve plakate, jer imaju više novca od ostalih. Mislim, to ti je slično, kao da ja napravim piknik, pozovem puno ljudi a onda se samo ja kupam u bazenu, pijem pivo, jedem čevape,...dok me ostali gledate. Mislim da se tako nešto zove, SUKOB INTERESA, pa mi se ne čini fer da Dade pokupuju sve najbolje plakate, eto toliko, ovo je moje mišljenje.
ali tebi niko ne brani da dođeš s keson novaca i to pokupuješ
pa ja da sam slučajno tamo, ja znam kako bi ih naterao da potroše novac, pa bi i ja nešto kupio... Ako oni plačaju po 6000 kuna za plakat, neka, znači da bi bidao svaki plakat do 5000, a onda bi im ga prepustio, pa bi se na kraju valjda i oni istrošili pa ne bi mogli više bidati,....ali ovakva nadmetavanja i LUDE cijene su bez veze. Umjesto, da se svi kolekcionari dogovorimo prije aukcije koji če uzeti neki plakat, pa da ne dižemo cijenu za bez veze, svatko bi mogao kupiti po jedan ili dva originala za 500 kuna,....a ako netko želi darivati u dobrotvorne svrhe, pa nitko mu ne brani. Mogu Dade i kasnije da davaju u dobrotvorne svrhe koliko god žele a ne da te nateraju da preplatiš neki plakat....
|
http://www.mostrip.ba/
https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/ |
Edited by - Garfield_Mo on 25/05/2014 22:22:40 |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Posted - 25/05/2014 : 22:19:26
|
Pomoć se daje kada se traži, osim u slučaju elementarne nepogode, kao što su ove strašne poplave, kada sam se i ja, kao i većina forumaša, uključili po savjesti odmah. Nije korektno iz pozicije administratora se referirati na mišljenje izneseno na ovom forumu, kada znaš neke podatke nedostupne ostalim forumašima. To je nekorektno. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 25/05/2014 : 22:25:54
|
quote: Originally posted by mogorovic
Bome vrlo kritički osvrt mogorovicu... ;) I prilično hladan pristup jednoj stripovskoj konvenciji, kao da si nabrojao samo lošije strane. Ili si uvijek tako pesimistički raspoložen? Jel bilo svjetlih točaka, jel te nešto uopće oduševilo, izdanja, ljudi, autori? Kakvi su stripaši koji su pohodili mafest? I interesira me samo, jesi li stalan gost mafesta ili je ovo prvi put?
Bio sam na svim Mafestovima do sada, od prvog, pa do ovog što je danas ujutro završio. Stoga i jest moj osvrt malo "hladnije" kritički, jer uočavam bitne razlike između svih održanih Mafestova. Iskreno, najbolji mi je bio onaj prvi, kada su gosti bili apsolutne veličine europskog stripa, pa i svjetskog, Herman i Rustemagić. U skromnim prostornim uvjetima stare makarske škole, odmah iznad glavnog gradskog trga, kada se sve prožimalo u okviru tog unutarnjeg prostora škole, školskog dvorišta, gradskog trga i cafe bara na trgu, a sve u razmaku od 50 metara. Znam da je i euforija tu bila presudna, jer je na prvi festival došlo oko 1000 stripaša! Cijeli grad je bio preplavljen njima, a na ovom zadnjem su bili zamjetni samo u svojem kutku održavanja festivala. Kasniji Mafestovi su počeli "patiti" od grandioznosti, elitizma, kvantitete (što veći broj gostiju, kao da se natječemo sa nekim drugim festivalom, što li?), počeli su se gubiti po hotelima, bez spontanosti i intimnosti, jer je trebalo biti obziran prema drugim (bogatim, inozemnim) gostima hotela. Usiljeno se počelo razvlačiti festival na tjedan dana, pompozno ga nazivati "svjetskim", a u biti, tehnički se svodio na dva dana (petak i subotu). Kakvog je učinka na festival činjenica da je jedan crtač (doslovce jedan) četiri prva dana festivala obilazio područne škole i vrtiće, radeći s djecom (iskreno i čestito, bez sumnje!), kada nismo vidjeli sinergiju tog rada sa onim "pravim" dvodnevnim dijelom festivala, kada niti jedno to dijete nije nigdje bilo prisutno, a za očekivati je, da bude potaknuto upravo tim strip-radionicama, za nešto više, ozbiljnije, na ovom festivalu. Za tu djecu je Mafest završio u četvrtak navečer, kada su podijeljene nagrade mladim strip autorima. U suprotnom smjeru, tko se u ova dva dana "ozbiljnog" Mafesta, referirao uopće na četverodnevno druženje s tom djecom, kao nekakvim zalogom za budućnost stripa na našim prostorima? Nitko. Naposljetku, prije ovog mog posta ste napunili čak dvije stranice prepiske o uglavnom jedinim stvarima, po kojima se festival manifestirao, a riječ je o onom što sam u prethodnom postu apostrofirao: jagma za originalnim crtežima s posvetom te grozničava borba na aukciji, koju su, što je većina forumaša ispravno procijenila, majorizirali organizatori, ti isti organizatori koji su i "spasili" nezanimljive izloške, od aukcijskog fijaska, kupivši ih. Svijetli trenutci!? Kratko sam ih ranije sažeo, u jedno, zaista iskreno i neopterećeno druženje stripofila, u divnom mediteranskom ambijentu, po prekrasnom vremenu, sa motivom za dugotrajne razgovore i razmjene mišljenja. No, mišljenja sam da jedan festival stripa mora težiti i ambicioznijim aspektima svojeg postojanja, jer, ako izložba originalnih radova nije gotovo nikog interesirala, što nam je s njom činiti? Možda je dogodine izbaciti iz programa, a ubaciti roštiljanje na turističkom brodu, pa da se vratimo kući sa još jačim i ljepšim dojmovima. Ali, čega?
a ti bi od Mafesta tija napravit dječji vrtič?  |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Posted - 25/05/2014 : 22:30:26
|
Bio sam na svim Mafestovima do sada, od prvog, pa do ovog što je danas ujutro završio. Stoga i jest moj osvrt malo "hladnije" kritički, jer uočavam bitne razlike između svih održanih Mafestova. Iskreno, najbolji mi je bio onaj prvi, kada su gosti bili apsolutne veličine europskog stripa, pa i svjetskog, Herman i Rustemagić. U skromnim prostornim uvjetima stare makarske škole, odmah iznad glavnog gradskog trga, kada se sve prožimalo u okviru tog unutarnjeg prostora škole, školskog dvorišta, gradskog trga i cafe bara na trgu, a sve u razmaku od 50 metara. Znam da je i euforija tu bila presudna, jer je na prvi festival došlo oko 1000 stripaša! Cijeli grad je bio preplavljen njima, a na ovom zadnjem su bili zamjetni samo u svojem kutku održavanja festivala. Kasniji Mafestovi su počeli "patiti" od grandioznosti, elitizma, kvantitete (što veći broj gostiju, kao da se natječemo sa nekim drugim festivalom, što li?), počeli su se gubiti po hotelima, bez spontanosti i intimnosti, jer je trebalo biti obziran prema drugim (bogatim, inozemnim) gostima hotela. Usiljeno se počelo razvlačiti festival na tjedan dana, pompozno ga nazivati "svjetskim", a u biti, tehnički se svodio na dva dana (petak i subotu). Kakvog je učinka na festival činjenica da je jedan crtač (doslovce jedan) četiri prva dana festivala obilazio područne škole i vrtiće, radeći s djecom (iskreno i čestito, bez sumnje!), kada nismo vidjeli sinergiju tog rada sa onim "pravim" dvodnevnim dijelom festivala, kada niti jedno to dijete nije nigdje bilo prisutno, a za očekivati je, da bude potaknuto upravo tim strip-radionicama, za nešto više, ozbiljnije, na ovom festivalu. Za tu djecu je Mafest završio u četvrtak navečer, kada su podijeljene nagrade mladim strip autorima. U suprotnom smjeru, tko se u ova dva dana "ozbiljnog" Mafesta, referirao uopće na četverodnevno druženje s tom djecom, kao nekakvim zalogom za budućnost stripa na našim prostorima? Nitko. Naposljetku, prije ovog mog posta ste napunili čak dvije stranice prepiske o uglavnom jedinim stvarima, po kojima se festival manifestirao, a riječ je o onom što sam u prethodnom postu apostrofirao: jagma za originalnim crtežima s posvetom te grozničava borba na aukciji, koju su, što je većina forumaša ispravno procijenila, majorizirali organizatori, ti isti organizatori koji su i "spasili" nezanimljive izloške, od aukcijskog fijaska, kupivši ih. Svijetli trenutci!? Kratko sam ih ranije sažeo, u jedno, zaista iskreno i neopterećeno druženje stripofila, u divnom mediteranskom ambijentu, po prekrasnom vremenu, sa motivom za dugotrajne razgovore i razmjene mišljenja. No, mišljenja sam da jedan festival stripa mora težiti i ambicioznijim aspektima svojeg postojanja, jer, ako izložba originalnih radova nije gotovo nikog interesirala, što nam je s njom činiti? Možda je dogodine izbaciti iz programa, a ubaciti roštiljanje na turističkom brodu, pa da se vratimo kući sa još jačim i ljepšim dojmovima. Ali, čega?
a ti bi od Mafesta tija napravit dječji vrtič? 
Ne, to su organizatori pokušali napraviti prva četiri, od ukupno sedam dana, samo s kojim višim ciljem? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 25/05/2014 : 22:33:07
|
neman pojma,nisan iša na radionice za dicu niti me zanimaju. a ako si več bija doli šta ih nisi upita? mislin ljudi su dostupni za priču,nisu okruženi tjelohraniteljima s uzijima pa da je neki problem pitat ako te nešta zanima |
 |
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 25/05/2014 : 22:52:37
|
Dođoh u subotu poslijepodne,jedva stigoh na burzu u Meteor da si kupim šta naumih.Pade Blek,Hitman 1&2,Orlovi Rima i još ponešto...Prostor u kojem su se prodavali stripovi je u najmanju ruku posran.Zagušljivo,prevruće i slab izbor,prije je bilo više izlagača. Nakon toga lagana šetnja Makarskom rivom,večera te kvalitetno provedena noć sa suprugom u hotelu Dalmacija.Nadam se da su ljudi iz susjedne sobe mogli spavati. Sutra ujutro oprah zube,isčeprkah krmelje iz očiju te se uputih do Ferala i Pivca da uhvatim meštra Kerca.Uspjeh u naumu,čak se nekako prošvercah prije svih ostalih da dobijem posvetu kakvoj se se nisam nadao,netipično za autora...Nisam imao ni broj,upao sam samo zahvaljujući meštrovom dobrom raspoloženju i vjerovatno sam zaradio poneku psovku iz publike kojoj sam ukrao vrijeme prekoreda... Nakon toga ispih kahvu sa gorespomenutom tetom i razgulih nazad za voljenu mi,rascjepkanu te napaćenu BiH...

|
Wtf?
|
Edited by - bagi on 25/05/2014 23:16:03 |
 |
|
ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 25/05/2014 : 23:15:18
|
quote: Originally posted by Markos
Mafest je bio super, lijepo smo se družili i nasmijali, čestitke organizatorima na svemu, pogotovo na još jednoj vrlo uspješnoj humanitarnoj aukciji. Skupljeno je, ako se dobro sjećam, 45.000, što je fantastična brojka. Mogorovic je vrlo nekorektan, budući da je očito domaći bilo bi puno korisnije da se uključio u organizaciju i nekako pomogao, lako je biti general poslije bitke.
Evo i ja da se javim ovdje nakon povratka sa Mafesta i osvrnem se malo na svoje utiske kao i na neke komentare ovdje na forumu... mozda ce biti zbrzano i na preskok posto sam umoran i od puta ali je ukratko to ono sto imam reci sad:
Ovo gore si pogodio pravo u centar, jer neko tko hvali festival na kojem nije bio, kudi jedan drugi odlican festival a vjerovatno nikad nije u svom zivotu nista priblizno ni pokusao da organizuje bi ja cak i gore nazvao nego nekorektnim... osim toga kad se neko jos skriva iza nicka bez imena u profilu sve mi to djeluje jos i smijesno bez obzira na cinjenicu da je bio na svim Mafestima...
Sljedece je komentar za 1eura: Bolje se drzi svastare i svojih ideja jer si mozda vrlo blizu da zaradis brdo para pa da dodjes konacno jednom na Mafestu i onda napises ovdje svoje misljenje utemeljeno na sopstvenom zapazanju i iskustvu posto si napisao gomilu gluposti...
Sad o samom Mafestu na koji ja dolazim prvenstveno radi dobrog druzenja sa ljubiteljima stripa od kojih sam vecinu upoznao na nekom od prethodnih Mafesta i ponosam sam na cinjenicu da su mi neki od njih danas jako dobri prijatelji... Mafest je dogadjaj na kojem u druzenju i zajebavanju ja punim baterije da po povratku sa njega lakse izborim sa svim obavezama koje imam...
Ono sto mnogi smatraju nedostatkom Mafesta : cinjenicu da je burza bila izdvojena od tribina i potpisivanja , meni nije smetala cak mi se to i svidjelo... Stalno su isti stripovi bili na standovima tako da mi je jedan odlazak bio dovoljan da uzmem ono sto mi treba, a ako sam nesto i zaboravio imam interliber ili neku od striparnica...
Libellus je podijelio veliki broj besplatnih stripova, ja sam u dvije prilike bio blizu mjesta podjele pa sam dosao do nekih primjeraka... Prvo do dva kolor Zagora, koje sam poklonio Simonu koji je zakasnio da iz njih pocne uciti svoje klince citati,a drugi put sam dosao do dva Mr Noa od kojih jedan je otisao Ani(njen prvi licni strip) kojoj muz neda da prilazi njegovim stripovima a koja je nekoliko puta nakon najave Renkija ostajala kratkih rukava a drugi je poklonjen isto nekome nakon sto je Maza pogledao u njemu kako izgleda Mr Noov pajper...
Ja sam kao i svih prethodnih godina koristio priliku da se sto vise zajebavam sa svima i nadam se da nisam sa nekim pretjerao Mozda jedino sa Mazom jesam malo zivkajuci ga tatom a on dosao na Mafest da pobjegne od toga Gledao sam da se sa sto vise ljubitelja stripa druzim a i ove godine sam upoznao nekoliko novih ljubitelja stripa... Izdvojicu samo jednog, veliki pozdrav za Filipa iz Djakova i njegovu mamu 
Neke ce mozda interesovati da je ove godine ipak proslo bez crteza za Sawitcha... cekat' cemo novi njegov dolazak na Mafest..
A sad oko aukcija: Onaj tko u Mafestovoj humanitarnoj aukciji trazi nesto necasno trebalo bi da se stidi
ja sam dao mali i skroman doprinos toj akciji i ponosan sam na to sto sam ucestvovao kao i na cinjenicu da me i zena podrzala u ucestvovanju Aukciju su cak podrzali i vlasnik lokala gdje smo cijelo vrijeme bili ucestvovanjem i osvajanjem jedne aukcije(iako vjerujem da nema pojma ciji je rad kupio) i jedna gospodja za koju ne znam tko je a koja je osvojila mislim cak dvije aukcije...
Uzivao sam i na ovome Mafestu, pa se evo i ovdje zahvaljujem svima koji su imali imalo udjela u tome da se Mafest opet odrzi.. Vidimo se sigurno i na sljedecem Maefstu
|
 |
|
1Euro
Advanced Member

12628 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 25/05/2014 : 23:19:07
|
hahaha!!!!!!!!!!
ovo je bilo namijenjeno bagi-ju, za vrijeme dok sam pisao post "upao" je ponki ispod pa trebam sada editirati post da ne ispada da se njemu smijem,hehe. |
Edited by - 1Euro on 25/05/2014 23:20:39 |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 25/05/2014 : 23:36:23
|
Meni je to bio prvi Mafest i bilo mi je super tako da ako je to bio najlošiji jedna čekam ostale.
Upoznao brdo ljudi s foruma da sad ne nabrajam jer ću sigurno nekog zaboravit, kupio sve planirano (pa i više od toga) osim Adolfa 2. Najisčekivanije izdanje, Sergej strip 17, je napokon u mojim rukama pa da mogu cijelu priču ponovno pročitati .
Pomama za crtežima je stvarno uzela primat (osim najave dijeljenja besplatnih stripova) ali ne vidim neko riješenje. Problem je što onima koji želi samo par crteža nije ništa lakše od onog koji želi crteže od svih.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 25/05/2014 23:47:10 |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 26/05/2014 : 02:10:11
|
Ovaj Mafest bio moj prvi. Strah me bilo mučki sa brojevima kad ono pun adrenalina, toplih koljena i drhtavih ruku stojim u redu i - sve regularno bez preskakivanja. Super. Što se organizacije tiče nemam primjedbi, osim možda zamerka nam samima, što nismo aktivnije sudjelovali u tribinama. Kao da se stidimo pitat neku stvar. Feral&Pivac - drugi dan zajebane stolice i pivo poskupelo preko noči ali kelnerice su obavile super poso - brzo bez greški uz smješkanje i sa zezancijom. Moram da pohvalim Libellus staff - uredno, pošteno obavili poso. Možda zamerka što neki crtači nisu imali friško piče posle satipo vremena, ali smo mi častili koje piče, pa je bilo sve u redu. Besplatni komadi - Zbog ovog naklon do poda. Dobio sam jih 7, a svaki je imo šanse da dobije čak 12 komada (ako se ne varam)! Možda smo drugi dan stvarno pretjerali sa "stampedom" ali takva je naša priroda. Jbga. Oštečeni - moj kamerad če da se pohvali sa 13 izdanja za svega 80€!!!!! A ja dobio traženo za svega 80 kn!!! (original cena 240 kn!) Drugi naklon. D Antunovič&D Raič - cara. Renky - car. M Šunjič - vidi jebote, i on je čovjek :o) A Cvitaš - baš mi se sviđaš . Nije nego - dobar čovek skroz. Šteta što nisam upozano Deersa, Tintona (mada je bilo nekih 8 klinca, pa sad čik pogodi ko je on...), Lwooda, Bagija....neki drugi put. Slovenci smo bili najbrojniji izvan Hrvatske. Barem 30 komada svaki dan, osim nedeljom. A što se tiče autora - ne mogu istaknuti skoro pa ni jednog. Svi su izvanredni - uvek spremni za crtanje, čak i izvan organizovanog termina besplatnog crtanja: Maza pred ili posle termina - nema problema, Štef usred noči, isto Perovič i Subič, Kerac popodne, Bourgier posle termina a čak i u nedelju ujutro uz kafu, Dany posle termina, Talijančič posle tribine, Suđuka ujutro posle prve kafe i prije termina.... Ugodni razgovor sa Ericom, Suđuko, Esadom, Kercem, Đontro, Murphyjem, Pavlovičem, Perovičem, Danyjem, Maza ljudina!!! Ko kaže da francuzi ne pričaju engleski? OK Rosinski malo slabije a vidjelo mu se, da ga nešto hebe (ruka mu nije služila...masiranje...pauze), zezancija. Ah, da - dobio sam 14 crteža. I to je bio moj prvi Mafest!
|
Edited by - trolodtroje on 26/05/2014 02:12:25 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19576 Posts
Posted - 26/05/2014 : 03:46:41
|
Pomoć se daje kada se traži, osim u slučaju elementarne nepogode, kao što su ove strašne poplave, kada sam se i ja, kao i većina forumaša, uključili po savjesti odmah. Nije korektno iz pozicije administratora se referirati na mišljenje izneseno na ovom forumu, kada znaš neke podatke nedostupne ostalim forumašima. To je nekorektno.
e ovo mi je najbolje...šef sajta nema pravo nešto prigovorit na svome sajtu jer zna nešto više od drugih.... ali netko xx anonimus može kritizirat Mafest i istovremeno hvalit CRŠ na kome i nije bio... tu meni neke logike i nema...vi je vidite?...svaka čast.  |
|
Edited by - teller on 26/05/2014 03:47:21 |
 |
|
bisley
Senior Member

Croatia
1196 Posts
Member since 08/06/2005 |
|
bisley
Senior Member