forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Što je s ovom današnjom klinčadijom!?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

The Great Duck
Starting Member

65 Posts

Member since 03/05/2013

Posted - 04/07/2013 : 21:16:28  Show Profile Show Extended Profile  Send The Great Duck a Private Message  Reply with Quote
Pred par tjedana, vozim se ja školskim autobusom i tako, kratim vrijeme Alanom Fordom i Komandantom Markom...
Oko mene ekipa iz 1. i 2. srednje (dakle 2-3 godine mlađi od mene; nisam nostalgičar odgojen na ZS I LMS :p), kad vide da čitam stripove:
"Ajme, pa kako ti se da to čitat!?"
"Pa još crno-bijelo!? Ajde još da je u boji..."
"Ma on je štreber, njemu daš knjigu i on miran!"

Mislim, još bih i skužio da imaju stav tipa "Što će ti taj Mark, to je glupo i djetinjasto"... Ali njima je to izgleda isto kao da sam izvadio udžbenik iz fizike ili nešto sl.

Kako je došlo do toga da je ono što je nekoć mnogima bilo omiljena zabava, za današnju djecu predstavlja preteško štivo i nešto što bi prije povezali s tlakom nego sa zabavom i razonodom?

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 04/07/2013 : 21:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ne znam zašto ali mislio sam da si stariji. Vjerojatno zbog nicka... imao sam maraton "Mad Men-a" nedavno i nekako si mi postao Duck Phillips.

U svakom slučaju, dobrodošao.
Što se tiče teme, vjerojatno je najočitiji odgovor taj da je "elektronička zabava" preuzela primat.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9457 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 04/07/2013 : 22:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da čitanje predstavlja prevelik napor na one naviknute da im se i zabava servira. Ajd za stripove ali zar oni ne čitaju ništa? Zar će im čitanje biti uvijek povezano s nečim što su morali radit?

Ipak, nije to niš novo, bilo je takvih i kad sam ja išao u školu.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 04/07/2013 22:03:37
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 04/07/2013 : 22:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
trebao si im svakom jednu iza uha prilijepit.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4439 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/07/2013 : 22:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
I tužit ih učiteljici

Bok, kako si.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/07/2013 : 22:14:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Ja sam dvojicu uspio pokrstiti pa čitaju sada stripove.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 04/07/2013 : 22:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam jedan od tih, a baš sam tih godina, evo, sad ću 2. srednje, to su neki mučki provokatori, ne obraćaj pažnju na takve degenerike...

Većina ljudi mojih godina koje znam ne čitaju stripove ali imaju respekt prema onima koji ih vole...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 04/07/2013 : 22:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Današnja "klinčadija" je odrasla u ratnim i poratnim uvjetima,pa su stripovi za njih očito premekano štivo,a knjige preglomazne(čitaj-gubljenje vremena). Sada je "in" kad grupa tinejdžera premlati nekog mirnog tipa i to iz čista mira,nerijetko i na "mrtvo ime". Potpuno su drugačije generacije od onih do unazad 20-ak godina,ali mislim da netreba njih kriviti nego kompletno društvo koje ih je više-manje kao takve iznjedrilo. Ja pamtim vremena kad su u tim godinama bili najbitniji nogomet,stripovi i izlasci(bez brige i pameti),a od današnje omladine se očekuje da sa 18 godina budu stupovi društva. Jednostavno-mislim da prebrzo moraju odrasti i uklopiti se u društvo takvo kakvo je ili-zaostaju... U toj brzini nema se vremena za čitanje kad je-barem naizgled-puno ljepših stvari oko njih od knjiga i stripova...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19781 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/07/2013 : 22:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatko900

Današnja "klinčadija" je odrasla u ratnim i poratnim uvjetima,pa su stripovi za njih očito premekano štivo,a knjige preglomazne(čitaj-gubljenje vremena). Sada je "in" kad grupa tinejdžera premlati nekog mirnog tipa i to iz čista mira,nerijetko i na "mrtvo ime". Potpuno su drugačije generacije od onih do unazad 20-ak godina,ali mislim da netreba njih kriviti nego kompletno društvo koje ih je više-manje kao takve iznjedrilo. Ja pamtim vremena kad su u tim godinama bili najbitniji nogomet,stripovi i izlasci(bez brige i pameti),a od današnje omladine se očekuje da sa 18 godina budu stupovi društva. Jednostavno-mislim da prebrzo moraju odrasti i uklopiti se u društvo takvo kakvo je ili-zaostaju... U toj brzini nema se vremena za čitanje kad je-barem naizgled-puno ljepših stvari oko njih od knjiga i stripova...

ne znam šta smatraš za klinčadiju

valjda misliš dvadesete

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 04/07/2013 22:42:02
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 04/07/2013 : 23:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Stripove čitam već 10 godina,a uskoro ću 18,tako da ne spadam u tu "klinčadiju". Mislim da je današnji problem taj što smo okruženi drugim medijima koji su puno pristupačniji.

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 04/07/2013 : 23:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Povodim se naslovom topica,zato sam i stavio navodnike kod "klinčadija". Za mene osobno su klinčadija djeca do otprilike petog razreda osnovne škole,a nakon toga mislim da ih netreba tako oslovljavati. Brzo se danas odrasta i takav je tempo života da je lako nabrojiti djecu koja uživaju u stripovima i knjigama.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/07/2013 : 00:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Great Duck

Pred par tjedana, vozim se ja školskim autobusom i tako, kratim vrijeme Alanom Fordom i Komandantom Markom...
Oko mene ekipa iz 1. i 2. srednje (dakle 2-3 godine mlađi od mene; nisam nostalgičar odgojen na ZS I LMS :p), kad vide da čitam stripove:
"Ajme, pa kako ti se da to čitat!?"

Iskreno, to isto bih te i ja pitao
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 05/07/2013 : 00:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Hm, dobro, ovo je opravdano, da...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

The Great Duck
Starting Member

65 Posts

Member since 03/05/2013

Posted - 05/07/2013 : 00:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send The Great Duck a Private Message  Reply with Quote
Da, al pretpostavljam da je to zbog drugačijih razloga. :D
Tebi je Mark vjerojatno prelagano štivo. Njima je, očito, preteško. :/
quote:
Originally posted by nagor

Što se tiče teme, vjerojatno je najočitiji odgovor taj da je "elektronička zabava" preuzela primat.

Ha, i ja sam veliki poklonik iste, kao i jedan moj prijatelj koji doma ima zavidnu kolekciju stripova (premda je to velikim dijelom zasluga njegovog oca koji ih skuplja). Doduše, ne vjerujem da ta ekipa baš ima strpljenja i volje za neke igre koje mi volimo. :D
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/07/2013 : 00:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Great Duck

Kako je došlo do toga da je ono što je nekoć mnogima bilo omiljena zabava, za današnju djecu predstavlja preteško štivo i nešto što bi prije povezali s tlakom nego sa zabavom i razonodom?

a čuj, mislim da bi ti to bilo ko da ti gledaš neki film iz klasičnog razdoblja Hollywooda - recimo tamo '40-ih i '50-ih - i dođu ti ti isti likovi. reakcija bi im sigurno bila slična: kako možeš gledat taj film, tu nema nikakvog CGI-ja, nema nikakve akcije, (još ako je crno-bijeli film) tko još gleda crno-bijele filmove...

ne znam, ja osobno imam dojam da je u pitanju ajmo reć nova generacija. kad kažem "nova" mislim jedna generacija koja jednostavno nije odrasla na takvim klasičnim stripovima koje smo mi nešto stariji (kad smo bili još mlađi nego što su ti sad) čitali. odnosno, generaciji koja jednostavno ne vrednuje ono što se dešavalo prije njihovog vremena. dal misle da je u pitanju neki zastarjeli trend, ili možda nešto što su oni kao "prerasli", ne znam. očito je u pitanju vrednovanje nekih novih vrijednosti. i općenito, neki drugačiji pogled na svijet.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 05/07/2013 : 01:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno vremena se menjaju. Pre je bilo malo izvora zabave pa su se stripovi i vise citali sad je to sasvim drugacije. Ne treba decu krviti sto ne citaju, ako nece ne moraju vec drustvo/skolstvo/roditelje sto im nisu pokazali jos jedan vid zabave kroz knjige i stripove.
Mene samo zanima kako su vasi roditelji/komsije/starije osobe pre 30-40 godina gledali na stripove i da li su vas ohrabrivali ili su pricali kako je to gubljenje vremana kao sto danas mnogi misle za decu koja na primer provode puno vremena pred racunarom.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/07/2013 : 01:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
mene iskreno nitko nije ohrabrivao niti spoticao što se tiče stripova.

moji starci jesu dosta čitali stripove kad su bili ovak ko ja sad, al sve stipove koje ja danas čitam - zainteresirao sam se za njih sam.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 05/07/2013 : 01:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Slicno kao i ja ali problem je u tome sto vecina nije dovoljno informisana o stripovima. I na tome bi trebalo poraditi u buducnosti posto od toga zavisi buducnost stripa bar na ovim prostorima.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/07/2013 : 02:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93

Slicno kao i ja ali problem je u tome sto vecina nije dovoljno informisana o stripovima.

informiranje o stripovima danas uopće nije problem, s obzirom na goleme razmjere interneta i kad svaku stvar možeš izguglat za 5 sekundi.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 05/07/2013 : 03:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
slicno se desilo Brianu Heateru pa je organizovao Dan citanja stripova u javnosti: http://www.flickr.com/groups/readcomicsinpublic/pool/

moji crteži
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/07/2013 : 03:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Koji je, podsetimo, prošle godine održan i u Srbiji. :)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.484375928241695.113541.471290419550246&type=3

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 05/07/2013 : 03:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Po svemu ovome do sada izrečenome ispada da za 20-30 godina neće biti zainteresiranih za stripove,pa zato svi koji imaju neke svoje kolekcije neka počnu sa rasprodajom istih jer ih za izvjesno vrijeme neće imati kome prodati,pa će ih morati prodavati kao stari papir-na kile...
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 05/07/2013 : 03:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod stripova-zna li itko dali su ove epizode izašle u boji kod bilo kojega izdavača? Riječ je o epizodama iz Zlatne Serije: 180-odrešene ruke, 181-zarobljenik žutog gavrana, 193-kameni most. To je jedna cjelovita priča u ta tri stripa od Texa. Po meni-najbolja Texova priča,pa bih je volio imati u boji,ako je kao takva ugledala svjetlo dana.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 05/07/2013 : 11:36:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Odlična priča, slažem se!

U boji je objavljena u izdanju talijanske Republike.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 05/07/2013 : 14:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Odlična priča, slažem se!

U boji je objavljena u izdanju talijanske Republike.

Hvala. Ali zanima me na našem jeziku,da se može lijepo guštati dok se čita. Hrvatskom ili srpskom jeziku.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/07/2013 : 14:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Velika Patko, priznaj da si dobio inspiraciju za ovaj topic odavde : http://www.forum.hr/showpost.php?p=44399795&postcount=83

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000