Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Zagor12
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/page (4) - kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Felagund
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/Question.jpg)
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 05/07/2013 : 15:50:48
|
quote: Originally posted by Darth Ivan informiranje o stripovima danas uopće nije problem, s obzirom na goleme razmjere interneta i kad svaku stvar možeš izguglat za 5 sekundi.
Ne bih se slozio sa tobom. Danas o svemu imas hrpu informacija na internetu pa to ne znaci da svi znaju sve. Jednostavno, ljudi se informiraju o onome sto ih zanima, a u danasnje vrijeme stripovi ne zanimaju veliki broj ljudi. Imas jedan dio ljudi kojima je citanje titlova na filmu najvise sto procitaju u jednom danu i imas drugi dio koji citaju knjige, ali su jednostavno misljenja da su stripovi nesto infantilno i za djecu i dok ti njima objasnis da nisu stripovi kao zagor![](icon_smile_big.gif) ... U svakom slucaju da bi netko isao nesto izguglat, trebas ga prvo zainteresirat za to, nitko nece ic guglat nesto sto ga ne zanima. |
Sve je relativno (E = mc^2) |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Darth Ivan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Avatars_Avengers_BlackWidow4.jpg)
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 05/07/2013 : 16:10:14
|
to da se sam trebaš zainteresirat je istina. tako sam i ja počeo čitat stripove (što sam i napisao na prethodnoj stranici).
ovo što sam rekao u prethodnom komentaru je bilo pod pretpostavkom da već jesi zainteresiran. |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 05/07/2013 16:11:21 |
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 05/07/2013 : 19:26:17
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
to da se sam trebaš zainteresirat je istina. tako sam i ja počeo čitat stripove (što sam i napisao na prethodnoj stranici).
ovo što sam rekao u prethodnom komentaru je bilo pod pretpostavkom da već jesi zainteresiran.
Ali upravo tu i je problem. Ljudi nisu zainteresirani, mladi nisu zainteresirani, klinci nisu zainteresirani. Istina je da ja imam dost frendova koji citaju stripove (to je vjerojatno stvar kruga ljudi sa kojima se druzim), ali gotovo nitko od njih nema doma nist stripova. Samo jedan od njih ima sve Sandmane i DKR i to je to, ostali ili citaju skenove ili im ja posudim. Mislim, super je da uopce zele citati i da se zanimaju za to, ali nije dovoljno citati, jer ako ne bude onih koji ce podrzati izdavaca kupnjom stripa koji im se svida i kojeg vole izdavaci nece imati nikakvog profita i gasit ce se izdanja (kao sto se uostalom i dogada stalno). Za jedno 40-50 godina kada ode ova stara garda koja jos najvise drzi strip scenu zivom, ne predvidam svijetlu buducnost stripu. |
|
zlatko900
Average Member
949 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 05/07/2013 : 21:24:35
|
quote: Originally posted by Tutta
Us,Manga i Bd scena,su u punoj zivotnoj fazi. Ako ne citaju danasnja djeca,na ex.Yu.prostorima,citat ce njihova djeca. Al nazalost to nece biti Bonelli,vec vjerovatno,gore spomenuti. Bonelli je napravio fatalne greske. Nije se znao odluciti,djeca,teenegeri il odrasli. Napravio "kupus". U Njemackoj su neki Sbe stripovi bili zabranjeni,"prebrutalni za mladez".A nazalost preglupi za odrasle. Zabrane su ukinute krajem80'tih.
Zato sam i napomenuo da je za današnju mladež strip premekano štivo. I dosadno. Pa jedan Tarantinov film ima nasilja i krvi više nego cijela Teksova edicija koja traje već desetljećima. |
|
The Great Duck
Starting Member
65 Posts
Member since 03/05/2013 |
Posted - 06/07/2013 : 00:22:25
|
quote: Originally posted by Opti
Velika Patko, priznaj da si dobio inspiraciju za ovaj topic odavde : http://www.forum.hr/showpost.php?p=44399795&postcount=83
a čuj, mislim da bi ti to bilo ko da ti gledaš neki film iz klasičnog razdoblja Hollywooda - recimo tamo '40-ih i '50-ih - i dođu ti ti isti likovi. reakcija bi im sigurno bila slična: kako možeš gledat taj film, tu nema nikakvog CGI-ja, nema nikakve akcije, (još ako je crno-bijeli film) tko još gleda crno-bijele filmove...
Jesi ti možda kojim slučajem nabasao na onu temu s Forum.hr-a? :D |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 06/07/2013 : 01:02:58
|
quote: Originally posted by Felagund
Ali upravo tu i je problem. Ljudi nisu zainteresirani, mladi nisu zainteresirani, klinci nisu zainteresirani. Istina je da ja imam dost frendova koji citaju stripove (to je vjerojatno stvar kruga ljudi sa kojima se druzim), ali gotovo nitko od njih nema doma nist stripova. Samo jedan od njih ima sve Sandmane i DKR i to je to, ostali ili citaju skenove ili im ja posudim. Mislim, super je da uopce zele citati i da se zanimaju za to, ali nije dovoljno citati, jer ako ne bude onih koji ce podrzati izdavaca kupnjom stripa koji im se svida i kojeg vole izdavaci nece imati nikakvog profita i gasit ce se izdanja (kao sto se uostalom i dogada stalno). Za jedno 40-50 godina kada ode ova stara garda koja jos najvise drzi strip scenu zivom, ne predvidam svijetlu buducnost stripu.
a gledaj, to kaj netko hoće samo čitat scanove nekog broja stripa, ili pročitat nešto što im posudi netko drugi je njihova stvar. isto ko što ima tih i tih ljudi koji nisu zainteresirani za stripove. ja sam isto zainteresiran za samo neke stripove, i ti koji me zanimaju njih kupujem. baš me briga za druge, ako su zainteresirani za stripove - dobro, ako ne opet dobro. njihova stvar. svatko ima svoje specifične interese, i ne mora svakoga interesirat strip. kao što je rekao jedan kolega, vremena su se promijenila. a to kaj će se dogodit sa stripom za kojih 50-60 godina - baš me briga iskreno. ionako vjerojatno neću više ni bit na ovom svijetu, tak da, velim, briga me. ako i strip nestane sa umjetničke scene (što sumnjam), sigurno će ga nadomjestiti nešto drugo. |
Edited by - Darth Ivan on 06/07/2013 01:07:12 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 06/07/2013 : 01:04:14
|
quote: Originally posted by The Great Duck
Jesi ti možda kojim slučajem nabasao na onu temu s Forum.hr-a? :D
a ti se baš voliš igrat Sherlocka Holmesa, jelda? ![](icon_smile_wink.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 06/07/2013 : 02:16:32
|
Ali upravo tu i je problem. Ljudi nisu zainteresirani, mladi nisu zainteresirani, klinci nisu zainteresirani. Istina je da ja imam dost frendova koji citaju stripove (to je vjerojatno stvar kruga ljudi sa kojima se druzim), ali gotovo nitko od njih nema doma nist stripova. Samo jedan od njih ima sve Sandmane i DKR i to je to, ostali ili citaju skenove ili im ja posudim. Mislim, super je da uopce zele citati i da se zanimaju za to, ali nije dovoljno citati, jer ako ne bude onih koji ce podrzati izdavaca kupnjom stripa koji im se svida i kojeg vole izdavaci nece imati nikakvog profita i gasit ce se izdanja (kao sto se uostalom i dogada stalno). Za jedno 40-50 godina kada ode ova stara garda koja jos najvise drzi strip scenu zivom, ne predvidam svijetlu buducnost stripu.
a gledaj, to kaj netko hoće samo čitat scanove nekog broja stripa, ili pročitat nešto što im posudi netko drugi je njihova stvar. isto ko što ima tih i tih ljudi koji nisu zainteresirani za stripove. ja sam isto zainteresiran za samo neke stripove, i ti koji me zanimaju njih kupujem. baš me briga za druge, ako su zainteresirani za stripove - dobro, ako ne opet dobro. njihova stvar. svatko ima svoje specifične interese, i ne mora svakoga interesirat strip. kao što je rekao jedan kolega, vremena su se promijenila. a to kaj će se dogodit sa stripom za kojih 50-60 godina - baš me briga iskreno. ionako vjerojatno neću više ni bit na ovom svijetu, tak da, velim, briga me. ako i strip nestane sa umjetničke scene (što sumnjam), sigurno će ga nadomjestiti nešto drugo.
Krivo si me shvatio. Ne govorim ja da trebaju svi niti citati niti kupovati stripove. Kazem da oni koji nesto i vole procitati ne zele to kupiti. Normalna stvar je da ne kupujes sve nego samo ono sto te zanima i sto volis citati.
Sto se tice tutinog komentara, smatram da nema ni priblizno dovoljno mladih koji bi bili spremni kupiti neku mangu ili amera (a ne samo skinuti sa neta). Mislim da je najbolji pokazatelj toga to sto algoritmove mange prolaze tako kako prolaze i to sto su se pogasila bg-ova americka izdanja. Naravno govorim o stanju kod nas, ne u njemackoj, americi ili bilo gdje drugdje. |
Edited by - Felagund on 06/07/2013 02:17:43 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 06/07/2013 : 03:01:01
|
Krivo si me shvatio. Ne govorim ja da trebaju svi niti citati niti kupovati stripove. Kazem da oni koji nesto i vole procitati ne zele to kupiti. Normalna stvar je da ne kupujes sve nego samo ono sto te zanima i sto volis citati.
skužio sam potpuno što hoćeš reć, i opet ponavljam isto: ako ne žele kupovat, njihova stvar. ne možeš ih na silu natjerat. ja kupujem, briga me za druge. |
|
Opti
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/80x80_garfield0007_HtumLNjXrqgqb9Bogah5A.gif)
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 06/07/2013 : 08:29:17
|
Velika Patko, priznaj da si dobio inspiraciju za ovaj topic odavde : http://www.forum.hr/showpost.php?p=44399795&postcount=83
Jesi ti možda kojim slučajem nabasao na onu temu s Forum.hr-a? :D
Aha. Inače, čemu otvoriti identični topic na dva različita sitea? Čak su i neke replike skoro identične. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
DOMI
Advanced Member
![](avatars/1081539187.jpg)
Croatia
5128 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 06/07/2013 : 09:33:01
|
Da, al pretpostavljam da je to zbog drugačijih razloga. :D Tebi je Mark vjerojatno prelagano štivo. Njima je, očito, preteško. :/
quote: Originally posted by nagor Što se tiče teme, vjerojatno je najočitiji odgovor taj da je "elektronička zabava" preuzela primat.
Ha, i ja sam veliki poklonik iste, kao i jedan moj prijatelj koji doma ima zavidnu kolekciju stripova (premda je to velikim dijelom zasluga njegovog oca koji ih skuplja). Doduše, ne vjerujem da ta ekipa baš ima strpljenja i volje za neke igre koje mi volimo. :D
da, nemaju strpljenja NI ZA ŠTO, to su potpuno nove generacije ,,
uglavnom sve to nije dobro,a popularna "Bologna" i službeno je objavljeno - u Španjolskoj je uništila visoko školstvo... ("ne treba ovo - ne treba ono" - ne treba ništa... ) takvi su i rezultati u svemu-hrpa asocijalnih mladih introvertiranih i pomalo autističnih likova izgubljenih u svemiru i zaokupljeni webom - sve površno do bola |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 06/07/2013 : 13:55:35
|
Kakvi sad autisti i sl., hoćemo još dodavati razvojne poremećaje mozga zato jer djeca ne žele čitati Bleka & co.? Ponekad nisu krive nove generacije, nego one koje su ih odgajale. |
|
nemanja93
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/n1006172540_30166699_9966.jpg)
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 06/07/2013 : 16:17:02
|
Kakvi sad autisti i sl., hoćemo još dodavati razvojne poremećaje mozga zato jer djeca ne žele čitati Bleka & co.? Ponekad nisu krive nove generacije, nego one koje su ih odgajale.
![](icon_smile_approve.gif) |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
emirem
Advanced Member
![](AvatarUpload/Vamp.jpg)
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 06/07/2013 : 17:21:39
|
quote: Originally posted by Tutta
U Njemackoj su neki Sbe stripovi bili zabranjeni,"prebrutalni za mladez".A nazalost preglupi za odrasle. Zabrane su ukinute krajem80'tih.
Mann, nisam ovo znao!![](icon_smile_shock.gif) Bonelli brutus! Kad Blek lupi crvenog mundira po glavi isto kao i kad Obelix samara Rimljane...![](icon_smile_clown.gif) |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5128 Posts
Posted - 07/07/2013 : 13:40:45
|
Kakvi sad autisti i sl., hoćemo još dodavati razvojne poremećaje mozga zato jer djeca ne žele čitati Bleka & co.? Ponekad nisu krive nove generacije, nego one koje su ih odgajale.
a pa naravno, to nije ni potrebno za reći; kako moj sin skuplja Zagore, Kapetana Mikija itd a kćer Miki Mausa i Paška, tako mogu i druga djeca.. kako ih naučimo takve ćemo i rezultate imati
44 godine Alan Forda u HR ![](icon_smile_wink.gif) |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
Villain
Average Member
![](AvatarUpload/Screenshot_12.jpg)
Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 07/07/2013 : 14:09:39
|
quote: Originally posted by The Great Duck Kako je došlo do toga da je ono što je nekoć mnogima bilo omiljena zabava, za današnju djecu predstavlja preteško štivo i nešto što bi prije povezali s tlakom nego sa zabavom i razonodom?
![](http://img844.imageshack.us/img844/1694/gtrc.jpg)
![](http://img46.imageshack.us/img46/4892/1qzm.jpg) |
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 07/07/2013 : 17:40:37
|
quote: Originally posted by DOMI
a pa naravno, to nije ni potrebno za reći; kako moj sin skuplja Zagore, Kapetana Mikija itd a kćer Miki Mausa i Paška, tako mogu i druga djeca.. kako ih naučimo takve ćemo i rezultate imati
44 godine Alan Forda u HR ![](icon_smile_wink.gif)
A bogami nije potrebno da ih učiš da čitaju stripove. Ako djecu zanimaju stripovi, prirodno je da će ih čitati. Ali ovo "kako ih naučimo" je nepotrebno. Ovo je neka strip-indoktrinacija ili? ![](icon_smile_big.gif) |
|
nagor
Advanced Member
![](AvatarUpload/zag2.jpg)
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
zlatko900
Average Member
949 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 07/07/2013 : 22:38:36
|
quote: Originally posted by Villain
quote: Originally posted by The Great Duck Kako je došlo do toga da je ono što je nekoć mnogima bilo omiljena zabava, za današnju djecu predstavlja preteško štivo i nešto što bi prije povezali s tlakom nego sa zabavom i razonodom?
![](http://img844.imageshack.us/img844/1694/gtrc.jpg)
![](http://img46.imageshack.us/img46/4892/1qzm.jpg)
Hahahahahaha- bravo majstore. Ovo je crtani odgovor na pitanje teme. Svaka čast. |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5128 Posts
Posted - 07/07/2013 : 23:21:00
|
quote: Originally posted by DOMI
44 godine Alan Forda u HR ![](icon_smile_wink.gif)
A bogami nije potrebno da ih učiš da čitaju stripove. Ako djecu zanimaju stripovi, prirodno je da će ih čitati. Ali ovo "kako ih naučimo" je nepotrebno. Ovo je neka strip-indoktrinacija ili? ![](icon_smile_big.gif)
naravno da nije indoktrinacija - precizije da kažem - ako nemaš tri vrste juhe na stolu u tjedan dana, cijeli život uglavnom ćeš birati samo onu na koju si najviše navikao,, večeras sam sinu kupio Libellusov "mix" - nek se upozna s dva nova junaka (M.Mystere imam -uglavnom ih se boji) - ako mu se svidi neki od preostala dva, neka krene s zasebnom serijom... Mister NO ili svemir - odlučit će on ,,
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 08/07/2013 : 09:42:50
|
Jasno da nema ništa loše u vezi toga, ali one prijašnje pričice o autistima i introvertima nemaju veze s realnošću. |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/07/2013 : 13:55:57
|
Pa ovo je dilema stara otkad postoji knjiga, ili strip... Uvijek jedni misle da su drugi infantilni ili obrnuto. Wertham je još šezdestih digao veliku službenu hajku protiv stripova i uspio čak isposlovati Comics Code! Meni je primjerice majka pričala kako mi je branila čitanje stripova kad sam išao u školu, jer su im kao u školi preporučili da djeci ne daju stripove, da ih kvare! Tako da je Werthamova škola očito opstala i dandanas...
A djeca danas imaju puno šarenije i uzbudljivije stvari od stripova, fejs na kojem možeš (i moraš!) cijeli dan visjeti jer u suprotnom nisi cool, prčkati po mobu ili slati SMS-ove frendovima itd. Pa fantastične igrice na konzolama i PC-ima! Pa kako uopće mogu naći vremena za stripove!![](icon_smile_big.gif) |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 08/07/2013 : 14:57:05
|
Ako uzmemo to u obzir, zanima me kako bi izgledali oni stripići gore tako da je prikazana hrpa djece sa stripovima u rukama i izubijanim glavama zbog kamenih sjekira kako blijedo gledaju pikule i kažu "What the hell is it?" ![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_clown.gif)
![](http://brentalflossthecomic.com/img/comic/58.jpeg) |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|