Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26992 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
emirem
Advanced Member
10819 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 03/04/2022 : 12:48:54
|
quote: Originally posted by jaki
Pa baš na koricama se vidi da je original. Kome sretno?Znaš li prodavača?
Dobro ok, dizajn, fontovi, ali naslovnica iznutra bas izgleda extra mint condition da je za ne povjerovati. Malo me fascinira to sto ponekad isplivaju neki primjerci da pomislis da su bili u nekoj banci u Zürichu u svim atmosferskim, temperaturnim uvjetima, kao da je "Magna Carta", Ahd-Nama ili kleopatrin ljubavni papirus Marku Antoniju.
Bilo bi interesantno znati koliko ovakvih super ocuvanih primjeraka uopce postoji u posjedu citaoca/kolekcionara na svijetu, s obzirom da je dosta ove nase generacije(+/- koja godina) i emigriralo po cijeloj planeti, a da su pritom i ponijeli svoje kolekcije.
Ne poznajem puno ljudi sa foruma, a i dosta clanova je neaktivno na forumu osim na kupoprodaji. Nadam se da ce popustanjem pandemijskih mjera biti opet okupljanja oko strip festivala i upoznavanja drugih clanova. Sretno prodavacu naravno, to je samo zelja da se predmet uspjesno proda nekome tko ce znati cuvati ovaj primjerak, lova se potrosi, a neke stvari su trajne. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26992 Posts
Posted - 03/04/2022 : 17:00:00
|
Unutrašnja korica ima mrlje od tinte pa nije savršeno bijela/čista🙂 Odličan je ali ipak nije glancer.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2797 Posts
Member since 22/01/2015 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40472 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 16/04/2022 : 01:24:00
|
Ovo da neki grad ima sluha i otvori muzej stripa i otkupi. Ovo je blago. Kako sam izracunao to je nekih 7€ po stripu. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
1Euro
Advanced Member
12516 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 16/04/2022 : 18:23:57
|
htio bi vidjeti čovjeka koji ima 133.000 eura viška, pa da to skešira na ruke! Nije poanta u tome da li to vrijedi tolike novce ili ne, vjerovatno čak i vrijedi ali baš bi htio vidjeti tko če to platiti. Ovo bi se prodalo samo kada bi se skupilo 50-100 ljudi, napravi neki konzorcij, svatko sudjeluje sa svojih 1000-2000 eura pa se onda razdijeli među sobom ali i tu bi došlo do problema jer bi svi htjeli imati prve brojeve LMS i ZS, i Alan Forda,....a za Kekeca i ostale ne bi baš bilo toliko interesa. Ovo bi stvarno trebao kupiti neki muzej, državni arhiv, knjižnica,...a ne očekivati da če to kupiti neki kolekcionar. Ako bi se i našli neki preprodavači, pa to bi im onda trebalo puno vremena, energije, živaca,...da se to preproda dalje, možda bi čak izgubili novce jer ima puno stripova kojeg nikoga ne bi zanimali, uz to ako razbiješ komplet onda to više nije to, ljudi razgrabe ono šta im treba, ono se preproda sa lakočom ali onda ti ostaje masa stripova kojeg nikoga ne interesira. U biti je ta kolekcija ujednom i prokletsvo, imati toliko novca u stripovima, kojeg možda nikada nečeš vidjeti a mogao si za taj novac kuču kupiti. Možda bi mu bolje bilo da preprodava manje komplete a ne sve zajedno, recimo ZS, Lms, Alan Ford,...svaki komplet posebno |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik
Croatia
1327 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 17/04/2022 : 11:36:35
|
quote: Originally posted by corto33
Pa i morao bi prvo kuću kupiti da možeš unutra strpati 20 hiljada stripova.
Ma dovoljan je i samački stan, odnosno literarni trezor od 40 m2 Ako koristiš ormare za odjeću, ladice te svakojake (nerijetko improvizirane) police i kutije za stripove A kada ti počne ponestajati mjesta, onda slijedi domišljatost pri popunjavanju svih onih praznih prostora koji su neizbježni u potpuno namještenom stanu. Naposljetku dođeš do faze kad moraš satima promišljati kako osloboditi dodatni prostor. Pa recimo doniraš ili pobacaš staru odjeću. Smanjiš količinu kućanskih aparata. Obavljaš proljetno čišćenje u vidu eliminacije raznoraznih potrepština i općenito stvari koje odnosiš u šupu u podrumu zgrade... A kada i tog prostora ponestane, onda moraš napokon prihvatiti da si popunio svoj stambeni literarni limit i preostaje ti samo jedno... Odustati od stana i popunjavati dodatnih 70 kvadrata u obiteljskoj kući Istina je da mnogi, vjerujem, ne bi mogli podnijeti takvo psihičko opterećenje Ali nakon 20, a možda i par tisuča više rječnika, enciklopedija i stripova mogu reći da je to svakako moguće :D Samo morate biti ustrajni i svesti ljude na prolazne varijable čije životne potrebe ugrožavaju vaš egzistencijalno umjetnički prostor P.S. Da ne bi slučajno netko pomislio da je ono moj oglas. Nije, samo mi je zanimljiv iz osobne perspektive Posljednje što sam jednog popodneva računao, kada bih krenuo u prodaju svega odjedanput, vrijednost mojih romana i stripova bila bi oko 200 tisuća kuna. Prvenstveno zato jer je to čitana roba i, u prosjeku gledano, vrlo dobro očuvana. Također kod mene nije toliki omjer skupih rariteta i lako nabavljivog štiva. Plus ovdje uzimam u obzir i raznolikost literature, odnosno dobar dio toga neće zanimati potencijalnog kupca. Tako da ono nije mala cijena, za kupnju svega odjednom. Zapravo bi i mogla proći kao takva da je oglas podijeljen na dvadesetak oglasnih kompleta, znači u prosjeku po 50 tisuća kn. Pa tko ima para, kupit će ono što ga zanima. P.S. (2) Najbitnije od svega: kod mene je omjer romana i stripova oko pola pola. A romani zauzimaju više prostora od stripova, pogotovo bonnelija. Pa računam da 20-ak tisuća romana i stripova, zuzima dosta veći prostor od 20 tisuća stripova. Zanimljive su te računice |
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
Edited by - bonjovi4ever on 17/04/2022 11:40:15 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2797 Posts
Posted - 26/06/2022 : 10:07:05
|
nije aukcija ali je smiješno, ne znam je li u pitanju greška ili se u SNK netko dobro zajebava. ugl, tko ih još nije nabavio, evo dobre prilike...
|
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5317 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
verab
Senior Member
Croatia
2797 Posts
Posted - 26/06/2022 : 11:27:01
|
Znam Oki, znam, zato sam ovo i postavio. Ajde, trebao sam staviti "dobra prilika" u navodnike, ali mislio sam da je sarkazam očit.
Ne znam kako su došli do ovog smiješnog iznosa, pogotovo sad kad je izdavač stavio ključ u bravu. Umjesto popusta oni nabiju ovakvu cijenu, to kao da je recimo, ČK svojevremeno rekla: zbog loše prodaje odustajemo od daljnjeg izdavanja Pesme zaborava, od sutra možete kupiti prva dva broja u kompletu... za duplo. :)) |
|
|
1Euro
Advanced Member
12516 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5317 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 26/06/2022 : 11:48:40
|
Je, ovo izdanje Mister No-a recimo možemo usporediti sa Sin City izdanjem od strip centra Tino…ništa mu ne fali jer je savršeno prevedeno i otisnuto, ali jbg, za prve tri knjige u kompletu ne možeš dobiti više od 50 kn jer nema dalje nakon treće knjige i to je to. Al’ dobro…nisam skužio sarkazam u prvotnom postu, mislio sam da ti kupuješ i skupljaš jedino libellusova izdanja te si naviknut na paprenije cijene, pa reko, zaletjet će se čovjek i pretplatiti ovo pergamovo bezvrijedno izdanje, tako da sam krenuo sa upozorenjem dok nije kasno. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 31/10/2022 : 17:39:35
|
Netko na njuškalu prodaje cijeli serijal Prophet autora Brandona Grahama za 300 kn. Nemojte propustiti ovo remek djelo po tako povoljnoj cijeni. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26992 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 01/11/2022 : 00:00:26
|
quote: Originally posted by jaki
To će Fibra odraditi(valjda).
Ne znam... Reka je Markos u Splitu na festivalu da mu se nije svidija Prophet. Možda promini mišljenje |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
naker
Advanced Member
4743 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26992 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47292 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26992 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47292 Posts
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1180 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 25/07/2023 : 21:34:02
|
Netko je bidao AF Libellus kolekciju prvih 25 brojeva za 650 eura. Tako da mozda i ova glanc kolekcija kolorke ode. Lijepo izgleda na ovoj slici na polici. Al mislim da je to za onih 0,001 %. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17829 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47292 Posts
Posted - 25/07/2023 : 23:20:53
|
Za samo 5500 eura imas sve kolorke . Di ces bolje? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Topic |
|