Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 03/09/2020 : 14:09:25
|
Nema nikakvih ispranih boja u prvom Asteru,Lik Orijentu,Ramiru.... Otisak je odličan. Poslije je bilo lošije. Mat papir nema nikakve veze s ispranim bojama. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 03/09/2020 : 14:17:35
|
quote: Originally posted by jaki
Nema nikakvih ispranih boja u prvom Asteru,Lik Orijentu,Ramiru.... Otisak je odličan. Poslije je bilo lošije. Mat papir nema nikakve veze s ispranim bojama.
Možda ti živiš u nekom paralelnom svetu a nisi toga svestan... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
Posted - 03/09/2020 : 14:29:06
|
A možda ti ipak nemašđ pojma o čemu pričaš? Ako imaš ove nabrojane stripove iz prve ture BG integrala,otvori ih i vidit ćeš da nema ničeg ispranog u bojama i otisak je odličan. Poslije je sve puno lošije jer vjerovatno BG nije želio platiti materijale nego su sami skenirali(loše) pa je sken neoštar i pojavila se ta ispranost boja.
|
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Posted - 03/09/2020 : 14:45:56
|
A možda ti ipak nemašđ pojma o čemu pričaš? Ako imaš ove nabrojane stripove iz prve ture BG integrala,otvori ih i vidit ćeš da nema ničeg ispranog u bojama i otisak je odličan. Poslije je sve puno lošije jer vjerovatno BG nije želio platiti materijale nego su sami skenirali(loše) pa je sken neoštar i pojavila se ta ispranost boja.
Jeste, pričam napamet jer sam hejter Bg i Sa... očigledno je da nas dvojica ne vidimo stvari isto, tako da ne vredi raspravljati o tome... tebi su i kolor Eks i Denis stripovi vrhunska obrada jer su na papiru koji voliš... to je tvoj izbor i ne osporavaj moj... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Posted - 03/09/2020 : 14:49:23
|
Nema nikakvih ispranih boja u prvom Asteru,Lik Orijentu,Ramiru.... Otisak je odličan. Poslije je bilo lošije. Mat papir nema nikakve veze s ispranim bojama.
Uzmi samo onaj prvi i jedini album Astera od Marketprinta i uporedi sa Bg integralom... ako i tada ne vidiš razliku onda stvarno imaš ozbiljan problem sa vidom... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8547 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10407 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 03/09/2020 : 15:17:49
|
quote: Originally posted by alexts
Plave bluze i Žil Žurdan su bledi. Mislim da je i Sammy.
Plave bluze integrali 4, 5 i 6 su vrhunski napravljeni. Fini glatki papir, boje kako treba. Integral 1 je u odnosu 2 i 3 nešto bolji, ali su bljeđi.
Sammy integrali 4, 5 i 6 su također odlični, fini glatki papir, možda mrvicu prejake boje. Sammy 1, 2 i 3 su blijedi, s tim da je 3 po meni nešto bolji, na glatkom papiru.
Možda se ne zna da je prvi integral Astera reprintiran na glatkom papiru i bojama kako treba.
Luc Orient 1 je vrlo dobar, malo preblage boje da bi bio odličan. Nije zamućen.
Dakle, na primjeru Sammyja i Plavih Bluza se može primijetiti novi trend koji je za pozdraviti. Tiraži su manji pa ne oklijevajte. Ja sam obavio kupovinu.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8547 Posts
Posted - 03/09/2020 : 15:31:59
|
quote: Originally posted by Peyo
Plave bluze integrali 4, 5 i 6 su vrhunski napravljeni. Fini glatki papir, boje kako treba. Integral 1 je u odnosu 2 i 3 nešto bolji, ali su bljeđi.
Sammy integrali 4, 5 i 6 su također odlični, fini glatki papir, možda mrvicu prejake boje. Sammy 1, 2 i 3 su blijedi, s tim da je 3 po meni nešto bolji, na glatkom papiru.
Možda se ne zna da je prvi integral Astera reprintiran na glatkom papiru i bojama kako treba.
Dakle, na primjeru Sammyja i Plavih Bluza se može primijetiti novi trend koji je za pozdraviti. Tiraži su manji pa ne oklijevajte. Ja sam obavio kupovinu.
Do kasnijih brojeva nisam došao, ali trend poboljšanja jeste primetan i pozdravljamo ga. Ovde je baš reč o tim prvim brojevima i koliko je papir uticao. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2739 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 03/09/2020 : 15:48:51
|
Sa svime bih se slozio sa Peyom, postavio stvari na svoje mesto. Meni Sammy 1,2 losi...e sad sto kaze Aster 1 reprintiran, znaci samo dvojka ostaje za ispravku? |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10407 Posts
Posted - 03/09/2020 : 16:28:19
|
Nisam kupovao Astere nezadovoljan šarenim stanjem pa ne znam stanje za svaki broj. Čini mi se da je bilo 2 (ili čak 3) lošija integrala od brojeva 2 do 6. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40474 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 03/09/2020 : 17:00:53
|
quote: Originally posted by john connor
To za papir kad bi promenili, bas bi bilo dobro...pogotovo za ova najavljena izdanja...
Slazem se. Onaj Markosov papir je ludilo dobar. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
Posted - 03/09/2020 : 18:03:33
|
quote: Originally posted by axle munshine
Jeste, pričam napamet jer sam hejter Bg i Sa... očigledno je da nas dvojica ne vidimo stvari isto, tako da ne vredi raspravljati o tome... tebi su i kolor Eks i Denis stripovi vrhunska obrada jer su na papiru koji voliš... to je tvoj izbor i ne osporavaj moj...
Ne znam jesi li hejter ali pričaš napamet. Prvi Aster od SA je izvrsan.Ok tebi ne valja mat papir ali boje i otisak su odlični.Isto i LIk,Ramiro,i cila prva tura. Oštar otisak i normalne boje.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8547 Posts
Posted - 03/09/2020 : 19:21:19
|
Jeste, pričam napamet jer sam hejter Bg i Sa... očigledno je da nas dvojica ne vidimo stvari isto, tako da ne vredi raspravljati o tome... tebi su i kolor Eks i Denis stripovi vrhunska obrada jer su na papiru koji voliš... to je tvoj izbor i ne osporavaj moj...
Ne znam jesi li hejter ali pričaš napamet. Prvi Aster od SA je izvrsan.Ok tebi ne valja mat papir ali boje i otisak su odlični.Isto i LIk,Ramiro,i cila prva tura. Oštar otisak i normalne boje.
Možda ti imaš izdanje koje Peyo pominje - doštampano? |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Posted - 03/09/2020 : 23:18:16
|
I to nešto govori o samom izdavaču...shvatili su da su nas zajebali pa onda okreću list...ozbiljno nema šta...a šta da rade ljudi sa tim prvim fuš izdanjem, uzgred papreno plaćenim? Trebali su da besplatno zamene sve te usrane primerke, jedino to bi ih donekle opralo...
|
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Posted - 03/09/2020 : 23:20:55
|
Ništa ja ne pričam napamet...ili ti imaš nekakve drugačije primerke, ili ne vidiš dobro, ne znam šta bi moglo još da bude... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 03/09/2020 : 23:47:40
|
Uh, ovaj Blueberry fakat dobro izgleda
Imam ga u BG izdanju i ne bum dupliral ali oduvek sam govoril da bi Blueberry integral u boji bio najbolji način da se taj strip (ponovno) izda |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5467 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 04/09/2020 : 07:31:52
|
quote: Originally posted by mladjo
Imam ga u BG izdanju i ne bum dupliral ali oduvek sam govoril da bi Blueberry integral u boji bio najbolji način da se taj strip (ponovno) izda
Svete reci...haug |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Posted - 04/09/2020 : 09:14:41
|
quote: Originally posted by mladjo
Imam ga u BG izdanju i ne bum dupliral ali oduvek sam govoril da bi Blueberry integral u boji bio najbolji način da se taj strip (ponovno) izda
Plus, odlična cena, pa kako odoleti i ne duplirati... ;) |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10407 Posts
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Posted - 04/09/2020 : 13:18:23
|
Da duplirati: DENO, Stripoteka/Marketprint, Methuen/Epic, Bookglobe ...
Deno je praistorija i ima samo sedam albuma, Stripoteka i Marketprint/Dw su c/b... jedino Bookglobe i budući Čk integrali su nešto što je ovom serijalu falilo da se zaokruži kvalitetnim izdanjima... znači, uz dužno poštovanje, samo dupliranje... ;) |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10407 Posts
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21248 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/09/2020 : 17:35:13
|
quote: Originally posted by Manny
quote: Originally posted by anto baš to spoemenuh na dw forumu - meni je čak dizajn naslovnica lepši od fibrinih.
+ilija&olja + rotografika
Bilo bi lepo da ubace i mat papir (umesto ovog sjajnog koji koriste u poslednje vreme).
bravo - na to skroz zaboravih,a i to mi je bilo na pameti da kažem. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21248 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/09/2020 : 17:39:12
|
onaj mat papir koji markos koristi u kolorkama je nešto savršeno. ali je verovatno i skuplji od standardnog,koji recimo koristi ČK;ali dobro,zato im stripovi i jesu zato jeftiniji (ČK-u) u odnosu na sve druge. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 04/09/2020 17:39:51 |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1633 Posts
Member since 01/02/2007 |
|
Topic |
|