Author |
Topic  |
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2086 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 19/02/2021 : 21:24:16
|
Niko se izgleda ne seca da su Makondo najavili Drakulu jos pre nego sto je izaslo Fibrino izdanje i sad CK to radi... |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
kasper
Advanced Member

10932 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 19/02/2021 : 21:26:26
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Niko se izgleda ne seca da su Makondo najavili Drakulu jos pre nego sto je izaslo Fibrino izdanje i sad CK to radi...
ma ne ovog strip drakulu, nego onog pravog, izvornog |
 |
|
john connor
Advanced Member

Serbia
3013 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
john connor
Advanced Member

Serbia
3013 Posts
Posted - 19/02/2021 : 21:36:37
|
A Marko je u pravu, Ck izbacuje mass market varijantu, low bugdet, pa kome se strip svidi kupuje definitivno izdanje, omnibus, deluxe, fibru, dw...nesto sto je dw zeleo sa radi sa stripotekom, kao neki provir za albumsko izdanje... |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2442 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21951 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/02/2021 : 21:50:37
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by anto politički nekorektan izraz je za "Fibra za siromašne".
To ti je kao da nekom kažeš: Ti sirotane, ne kupuješ Fibrina izdanja zato što si siromašan, ili: Da nisi siromašan, kupio bi Fibrino izdanje.
Ja sam ono Antovo shvatio kao komentar na "budget varijantu"
i dobro si shvatio |
Odbrojavanje: još 1 dan |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2086 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 19/02/2021 : 21:55:43
|
quote: Originally posted by kasper
Niko se izgleda ne seca da su Makondo najavili Drakulu jos pre nego sto je izaslo Fibrino izdanje i sad CK to radi...
ma ne ovog strip drakulu, nego onog pravog, izvornog
Ne, bas ovog Bess-ovog. Sa Kristijanom sam pricao jos onda. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 19/02/2021 : 23:13:26
|
Ne, bas ovog Bess-ovog. Sa Kristijanom sam pricao jos onda.
Zvanićno nije nigde objavljeno da će Makondo izdati Bessovog Drakulu, bilo je samo priče o Stokerovoj knjizi...možda je Kristijan imao želju da oni to objave ali je Čk bila brža i otkupila prava...to je ona priča zašto izdavači izbegavaju da javno iznose svoje želje i planove pre otkupa nekog naslova... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
panic
Starting Member
Serbia
98 Posts
Member since 18/12/2002 |
Posted - 20/02/2021 : 00:34:47
|
quote: Originally posted by Markos
...jer realno, moje poznavanje stripa i ČK je ipak neusporedivo.
Realno, iako je ovo verovatno tačno, to bi trebalo da kaže neko drugi... |
 |
|
KOMIKO
Senior Member

.jpg)
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
Posted - 20/02/2021 : 00:46:48
|
Treba znati da svima nama stižu isti katalozi u inboxe, od istih agenata, izdavača, sa istim preporukama i izveštajima o prodaji na domicilnom trižištu. I naravno da će se najčešće razmatrati iste stvari. Konkretno, u slučaju Besovog Drakule, 3 izdavača iz Srbije su bili zainteresovani, pre nego što je objavljen bilo gde u regionu. |
www.komiko.rs www.zlatnodoba.com info@komiko.rs |
 |
|
kasper
Advanced Member

10932 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 20/02/2021 : 08:00:44
|
Ne, bas ovog Bess-ovog. Sa Kristijanom sam pricao jos onda.
ok, zapazio sam da godinama vuku po najavama knjigu drakula |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2442 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 20/02/2021 : 11:37:45
|
quote: Originally posted by KOMIKO
Treba znati da svima nama stižu isti katalozi u inboxe, od istih agenata, izdavača, sa istim preporukama i izveštajima o prodaji na domicilnom trižištu. I naravno da će se najčešće razmatrati iste stvari. Konkretno, u slučaju Besovog Drakule, 3 izdavača iz Srbije su bili zainteresovani, pre nego što je objavljen bilo gde u regionu.
To se vadiš za Lisca,Vijona, Baš ovdašnjeg, Rebetiko... Šalim se naravno. Pa legitimno pravo svih koji kupe prava je i da objave strip... Meni žao samo što kad se duplira u .sr ne ide ћирилица. |
Resistance is futile. |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2413 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 20/02/2021 : 22:48:52
|
Treba znati da svima nama stižu isti katalozi u inboxe, od istih agenata, izdavača, sa istim preporukama i izveštajima o prodaji na domicilnom trižištu. I naravno da će se najčešće razmatrati iste stvari. Konkretno, u slučaju Besovog Drakule, 3 izdavača iz Srbije su bili zainteresovani, pre nego što je objavljen bilo gde u regionu.
Eto relevantnog objašnjenja i potvrde onoga što sam pisao...dakle, nema nikakvog "kopiranja" nečijeg kataloga već legitimni otkup istog naslova u dve različite države...a sad ko će prvi da ga objavi i na kom jeziku zavisi od dosta faktora, o tome mogu sami izdavači da kažu nešto... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3158 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 20/02/2021 : 23:39:04
|
OK. a sada zamisli da npr. Ludens krene s edicijom Best of Marvel, na normalnom formatu, 30 % jeftinijim od onog ČK. Misliš da ne bi mnogi padali u nesvijest kao što su recimo padali kada je Fibra krenula sa kiosk Kenom 3u1. Siguran sam da bi, i razumio bih dramu, iako mi razum kaže "sve je legitimno".
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27679 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/02/2021 : 02:31:59
|
quote: Originally posted by axle munshine
Eto relevantnog objašnjenja i potvrde onoga što sam pisao...dakle, nema nikakvog "kopiranja" nečijeg kataloga već legitimni otkup istog naslova u dve različite države...a
To što netko "kopira" samo stripove koji su dobro prošli ne znači da nije legitimno.Neka "iskopiraju" neki strip koji je u Fibri loše prošao  A ovo o dva jezika,tržišta i države uopće nije tema ove rasprave. Ima nas ovdje par koji misle da VČ u kreiranju svoje izdavačke politike gleda koji su naslovi dobro prošli u HR da ih izda u SR. Ništa čudno,ništa loše i ništa nelegalno. Zar treba nekog braniti kad ga nitko ne napada? Pa ja bi prvi da prodajem nešto gleda kako je to prošlo na sličnom tržištu i bira ono što je dobro prošlo.
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10684 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 21/02/2021 : 10:35:40
|
quote: Originally posted by jaki Pa ja bi prvi da prodajem nešto gleda kako je to prošlo na sličnom tržištu i bira ono što je dobro prošlo.
Gdje je zapelo sa tvojim Texom, kopirantu jedan ? |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27679 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29744 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/02/2021 : 11:31:14
|
quote: Originally posted by axle munshine
Eto relevantnog objašnjenja i potvrde onoga što sam pisao...dakle, nema nikakvog "kopiranja" nečijeg kataloga već legitimni otkup istog naslova u dve različite države...a sad ko će prvi da ga objavi i na kom jeziku zavisi od dosta faktora, o tome mogu sami izdavači da kažu nešto...
Sad me bas povlacis za jezik. Zasto su neki treneri i izbornici bolji od drugih? Svi dobivaju iste kataloge od agenata sa statistikama i uspjesnosti i golovima, zar ne? Zasto onda Barca kupi Dembelea sa 17 godina a ne Mbapea? Zasto kupi Griezmana koji rastura u Atleticu a u Barci ga nema nigdje? Slicno je i u izdavastvu. To sto je neki naslov najprodavaniji u Francuskoj ili Americi ili Italiji ne mora nista znaciti za prodaju u Hr ili Srb. Upravo je u tome kvaliteta izbornika, da zna prepoznati vise od puke statistike, da ima nos za odredjene naslove, da poznaje domacu publiku itd itd.
CK je firma s desetak zaposlenih, sto je velik hladni pogon, nije to lako servisirati, i s politikom jeftinih cijena, primjerenom standardu i situaciji u srbiji. Kao i svaka normalna firma, da bi opstala mora zaradijivati. S tako niskim cijenama nema puno prostora za promasaje i zato mora pazljivo birati. Jer bilo je eksperimenata koji nisu dobro zavrsili. Samim tim, puno je lakse ako imas nekoga tko je vec istestirao trziste nekim naslovom. To nije nista lose, niti ilegalno niti krivo, dapace. To je zdrav razum. |
Trouble will find me |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1656 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 21/02/2021 : 11:47:40
|
quote: Originally posted by Paka01
Ja zapravo stvarno nemam ništa protiv Čarobne Knjige (niti ijednog drugog izdavača kad smo kod toga) i posjedujem neke njihove stripove koji mi se baš sviđaju kako su odrađeni. No eto, kao što rekoh, tako mi ovo sve skupa izgleda. Oni su mi kao izdavač isti kao i skoro pa svi drugi, ima stvari za pohvale, ima stvari za kritike. Meni kod njih recimo užasno izgleda ona travestija šta rade s američkim stripovima, ne bi ono uzimao ni da je džabe, dok s druge strane briljiraju recimo s Asterixom i Bluberijem, tako da ono, ima tu materijala i za izbjegavati i za kupovati.
Nisam upućen pa me zanima sto si mislio na ovo boldano? Imam jako malo izdanja od njih i recimo od amerikanaca imam Novu Granicu i razmišljao sam još kojeg amerikanca uzeti pa me zanima koje su konkretne zamjerke? |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 21/02/2021 : 11:55:47
|
quote: Originally posted by Kerempir
Ja zapravo stvarno nemam ništa protiv Čarobne Knjige (niti ijednog drugog izdavača kad smo kod toga) i posjedujem neke njihove stripove koji mi se baš sviđaju kako su odrađeni. No eto, kao što rekoh, tako mi ovo sve skupa izgleda. Oni su mi kao izdavač isti kao i skoro pa svi drugi, ima stvari za pohvale, ima stvari za kritike. Meni kod njih recimo užasno izgleda ona travestija šta rade s američkim stripovima, ne bi ono uzimao ni da je džabe, dok s druge strane briljiraju recimo s Asterixom i Bluberijem, tako da ono, ima tu materijala i za izbjegavati i za kupovati.
Nisam upućen pa me zanima sto si mislio na ovo boldano? Imam jako malo izdanja od njih i recimo od amerikanaca imam Novu Granicu i razmišljao sam još kojeg amerikanca uzeti pa me zanima koje su konkretne zamjerke?
Izbacivanje random stvari upitne kvalitete random redoslijedom i trpanje unutar jedno te iste edicije recimo. Onda, što se tiče konkretno Brubakerovog Kapetana Amerike, izbace prvo poglavlje priče (Zimski Vojnik) i treće poglavlje (Smrt Kapetana Amerike), dok drugo poglavlje (Red Menace) uopće ne objave. Osim toga, dizajn DC i Marvel best of edicija mi je odvratan (DC Gold Hot je posebna smijurija). U nekim knjigama ne navode autore ključne za izgled stripa, recimo ne možeš objaviti Wolverine: Origin i ne navesti Richarda Isanovea među autore. Njegov je doprinos krucijalan u tom djelu. E da, dijeljenje jednog stripa na dvije knjige čisto eto kako bi bilo skuplje. Nova Granica je bez problema recimo mogla ići u jednoj knjizi kao i u američkom izdanju, isto kao i Smak Bezbroj Svetova, Zimski Vojnik, Tajni Ratovi, itd itd itd... |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Kerempir
Senior Member

1656 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 21/02/2021 : 12:11:26
|
Nisam upućen pa me zanima sto si mislio na ovo boldano? Imam jako malo izdanja od njih i recimo od amerikanaca imam Novu Granicu i razmišljao sam još kojeg amerikanca uzeti pa me zanima koje su konkretne zamjerke?
Izbacivanje random stvari upitne kvalitete random redoslijedom i trpanje unutar jedno te iste edicije recimo. Onda, što se tiče konkretno Brubakerovog Kapetana Amerike, izbace prvo poglavlje priče (Zimski Vojnik) i treće poglavlje (Smrt Kapetana Amerike), dok drugo poglavlje (Red Menace) uopće ne objave. Osim toga, dizajn DC i Marvel best of edicija mi je odvratan (DC Gold Hot je posebna smijurija). U nekim knjigama ne navode autore ključne za izgled stripa, recimo ne možeš objaviti Wolverine: Origin i ne navesti Richarda Isanovea među autore. Njegov je doprinos krucijalan u tom djelu. E da, dijeljenje jednog stripa na dvije knjige čisto eto kako bi bilo skuplje. Nova Granica je bez problema recimo mogla ići u jednoj knjizi kao i u američkom izdanju, isto kao i Smak Bezbroj Svetova, Zimski Vojnik, Tajni Ratovi, itd itd itd...
Thnx, već sam naletio na kritike oko rupa u poglavljima, slažem se da je konkretan naslov slobodno mogao biti u jednoj knjizi premda me ne smeta previše, ali za ove druge stvari nisam znao.
A ništa, idem na asterixa. |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1336 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 21/02/2021 : 12:39:47
|
quote: Originally posted by Paka01 Izbacivanje random stvari upitne kvalitete random redoslijedom i trpanje unutar jedno te iste edicije recimo. Onda, što se tiče konkretno Brubakerovog Kapetana Amerike, izbace prvo poglavlje priče (Zimski Vojnik) i treće poglavlje (Smrt Kapetana Amerike), dok drugo poglavlje (Red Menace) uopće ne objave. Osim toga, dizajn DC i Marvel best of edicija mi je odvratan (DC Gold Hot je posebna smijurija). U nekim knjigama ne navode autore ključne za izgled stripa, recimo ne možeš objaviti Wolverine: Origin i ne navesti Richarda Isanovea među autore. Njegov je doprinos krucijalan u tom djelu. E da, dijeljenje jednog stripa na dvije knjige čisto eto kako bi bilo skuplje. Nova Granica je bez problema recimo mogla ići u jednoj knjizi kao i u američkom izdanju, isto kao i Smak Bezbroj Svetova, Zimski Vojnik, Tajni Ratovi, itd itd itd...
Ti si Paka poseban slučaj u pozitivnom smislu i teško je zadovoljiti tvoje standarde jer znaš više o američkom stripu, superherojima i svim tim vezanim sitnicama, valjda od cijele redakcije. Ali za manje zahtjevne korisnike su im sasvim ok izdanja da se publika upozna. Ionako skoro nitko drugi ne radi sve američke junake koji oni izdaju, osim Batmana kojeg Fibra prije objavi. |
Edited by - petarStripovi10 on 21/02/2021 12:42:29 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17749 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 21/02/2021 : 12:50:28
|
quote: Originally posted by petarStripovi10
Ionako skoro nitko drugi ne radi sve američke junake koji oni izdaju, osim Batmana kojeg Fibra prije objavi.
Pa ne baš uvijek, evo sad će objaviti jednog Betmena koga Fibra nije objavila. |
 |
|
john connor
Advanced Member

Serbia
3013 Posts
Posted - 21/02/2021 : 14:12:45
|
Izbacivanje random stvari upitne kvalitete random redoslijedom i trpanje unutar jedno te iste edicije recimo. Onda, što se tiče konkretno Brubakerovog Kapetana Amerike, izbace prvo poglavlje priče (Zimski Vojnik) i treće poglavlje (Smrt Kapetana Amerike), dok drugo poglavlje (Red Menace) uopće ne objave. Osim toga, dizajn DC i Marvel best of edicija mi je odvratan (DC Gold Hot je posebna smijurija). U nekim knjigama ne navode autore ključne za izgled stripa, recimo ne možeš objaviti Wolverine: Origin i ne navesti Richarda Isanovea među autore. Njegov je doprinos krucijalan u tom djelu. E da, dijeljenje jednog stripa na dvije knjige čisto eto kako bi bilo skuplje. Nova Granica je bez problema recimo mogla ići u jednoj knjizi kao i u američkom izdanju, isto kao i Smak Bezbroj Svetova, Zimski Vojnik, Tajni Ratovi, itd itd itd...
Travestija, lepo pogodjeno sto rade sa americkim stripovima. Delim stav sa tobom, plus izbacivanje poglavlja iz Annihilation, iz Hobgoblina, ma svasta nesto lose... |
 |
|
Topic  |
|
|
|