Author |
Topic  |
verab
Advanced Member

Croatia
3154 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 22/03/2022 : 20:21:24
|
zašto ne plate dizajnera pa da se posao uradi kako treba? čak se nisu u stanju držati ni originala, ili bar nekih osnova dizajna. plus, ČK izdanje je uže dva centimetra što znači problem s marginama... znam, mnogi će reći da ne treba cjepidlačiti, ali nismo više u Jugi ni u 90-tim, štošta se promijenilo zadnjih 20-tak godina, izdavački standardi su danas visoko postavljeni, zaboga, pratite ih. Solidno više nije dovoljno.

|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 22/03/2022 : 20:29:18
|
A gle, ovo od ČK je praktički A4 format, cijena bi sigurno bila masu veća da se išlo na veću, nestandardnu dimenziju papira zbog tog 1.5 cm širine. Htjeli - ne htjeli, negdi se mora napravit kompromis.
Al da je dizajn ružan - bome je ružan. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 22/03/2022 20:30:20 |
 |
|
knauso
Junior Member

.jpg)
302 Posts
Member since 18/12/2020 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 22/03/2022 : 20:58:45
|
quote: Originally posted by verab
zašto ne plate dizajnera pa da se posao uradi kako treba? čak se nisu u stanju držati ni originala, ili bar nekih osnova dizajna. plus, ČK izdanje je uže dva centimetra što znači problem s marginama... znam, mnogi će reći da ne treba cjepidlačiti, ali nismo više u Jugi ni u 90-tim, štošta se promijenilo zadnjih 20-tak godina, izdavački standardi su danas visoko postavljeni, zaboga, pratite ih. Solidno više nije dovoljno.
https://i.postimg.cc/JzbdjfMg/k.jpg
Sve ovo se i meni motalo po glavi. Ne znam zašto im je toliki problem da se drže originalnog dizajna i koncepta. |
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2963 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 22/03/2022 : 21:40:25
|
I origi je ruzan, a ovaj Ck jos gori, nastavljaju takmicenje "zajebati sto vise stripova", javlja mi se da ce biti apsolutni rekorderi... |
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1940 Posts
Member since 03/02/2012 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3154 Posts
Posted - 22/03/2022 : 21:57:30
|
quote: Originally posted by Paka01
A gle, ovo od ČK je praktički A4 format, cijena bi sigurno bila masu veća da se išlo na veću, nestandardnu dimenziju papira zbog tog 1.5 cm širine. Htjeli - ne htjeli, negdi se mora napravit kompromis.
Al da je dizajn ružan - bome je ružan.
baš gledam Blueberryja od ČK i BG, BG je cca. 1 cm kraći i 1.5 cm širi, pogledaj kako se to odrazilo na margine i dimenziju same table.
lijevo je Čarobna, desno Bookglobe
[/url]
apropo kompromisa, cijena rezanja iz A,B,C formata, jasno mi je, ali pitam se, ako je bilo preskupo ići na originalni format, je li se moglo malo skratiti da se uskladi proporcija i uz pametno centriranje margina format table možda ne bi patio, ovako ćemo izgleda dobiti dužu knjigu a kraću tablu i "metar" suvišne margine... kao na gornjem primjeru. Šteta.
Mislim, svejedno ću kupiti, isto kao što sam kupio i Đeremaju, Asteriksa, Bluberija, Pustinjske škorpije, Valijanta... |
 |
|
Lukeruk
Average Member

Serbia
507 Posts
Member since 17/01/2018 |
Posted - 22/03/2022 : 22:01:03
|
Sto se dizajna tice, ovo im je bio zicer, samo da su iskopirali sjajno odradjenu originalnu naslovnicu. Ali neko je morao da doda ove sabljice i da uokviri krug, verovatno kako bi istakao sopstvenu nesposobnost. Izbor fonta za ime autora je tuzna prica sa jos tuznijim krajem. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11454 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 22/03/2022 : 22:08:22
|
baš gledam Blueberryja od ČK i BG, BG je cca. 1 cm kraći i 1.5 cm širi, pogledaj kako se to odrazilo na margine i dimenziju same table.
(slike)
apropo kompromisa, cijena rezanja iz A,B,C formata, jasno mi je, ali pitam se, ako je bilo preskupo ići na originalni format, je li se moglo malo skratiti da se uskladi proporcija i uz pametno centriranje margina format table možda ne bi patio, ovako ćemo izgleda dobiti dužu knjigu a kraću tablu i "metar" suvišne margine... kao na gornjem primjeru. Šteta.
Mislim, svejedno ću kupiti, isto kao što sam kupio i Đeremaju, Asteriksa, Bluberija, Pustinjske škorpije, Valijanta...
Da, ma jasno mi je šta oćeš reći, ovako baš izgleda izduženo od gore i dolje, al šta se tiče Blueberryja, cijena BG pojedinačnih je koliko, 100ak kn po komadu? Koliko je ČK integral, možda nekih 150 kn ili čak manje? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 22/03/2022 22:08:55 |
 |
|
Hajo
Senior Member

1910 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 22/03/2022 : 22:17:27
|
Svaka čast na izdanju, ali dizajn korice nije ni do gležnja onom Libellusovom.  |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3385 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 22/03/2022 : 22:38:14
|
(slike)
Mislim, svejedno ću kupiti, isto kao što sam kupio i Đeremaju, Asteriksa, Bluberija, Pustinjske škorpije, Valijanta...
Da, ma jasno mi je šta oćeš reći, ovako baš izgleda izduženo od gore i dolje, al šta se tiče Blueberryja, cijena BG pojedinačnih je koliko, 100ak kn po komadu? Koliko je ČK integral, možda nekih 150 kn ili čak manje?
Znam da nije ista cena kad stigne kod vas, ali cena sa letećeg starta je nešto ispod 90 kuna. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 22/03/2022 : 23:16:23
|
quote: Originally posted by john connor
I origi je ruzan, a ovaj Ck jos gori
Loše, plus mala intervencija da bude još lošije. 
Valjda je "dizajner" mislio da popravlja. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
|
alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 23/03/2022 : 08:14:28
|
[/url]
dok god citaoci kazu "svejedno cu kupiti" Carobnjacima ce da puca ona stvar za dizajn, format, papir, prevod, rikne, hrbat, forzec, ime edicije, dalje dopunite sami... |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts
Member since 19/12/2007 |
Posted - 23/03/2022 : 08:38:15
|
ČK na cobiss stavila i Princ Valijant tomove 22 i 23, kao i Once & future / Kieron Gillen, Dan Mora (Negdašnji & Budući) - vjerojatno kralj Arthur |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
Lukeruk
Average Member

Serbia
507 Posts
Member since 17/01/2018 |
Posted - 23/03/2022 : 08:51:09
|
@alaniusfordius ^^^
Mislim da nisi u pravu za Carobnjake, bas naprotiv, utiska sam da se trude, da im je stalo do kvaliteta i da se taj napredak oseca zadnjih godina.
Ja da ovo ne kupujem, ne bih ga ni komentarisao, kao sto mnoge ne komentarisem. Ovaj Stari kontinent uzimam svaki broj, pa volim da izdanje izgleda sto bolje.
|
Edited by - Lukeruk on 23/03/2022 08:55:00 |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 23/03/2022 : 08:51:31
|
da, original naslovna mnogo bolje izgleda, najveća zamjerka ČK verziji je premalen krug sa riđobradim, previše se utopio u crvenilo naslovnice, dok je kod originala on u prvom planu, kako i treba da bude. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27645 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/03/2022 : 09:10:42
|
U francuskom integralu Riđobradi dominira naslovnicom a u ČK integralu je zarobljen u krugu.A skoro da i nema razlike nego par sitnica. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Posted - 23/03/2022 : 09:43:08
|
quote: Originally posted by jaki
U francuskom integralu Riđobradi dominira naslovnicom a u ČK integralu je zarobljen u krugu.A skoro da i nema razlike nego par sitnica.
e baš tako nekako :) |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27645 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/03/2022 : 09:56:00
|
što mi je loše na naslovnici ČK: blijedo crno ispisana imena autora,dodani dvostruki krug oko Riđobradog, logo stari kontinent koji mi je jedan od ružnijih koje sam vidio(pari logo nekog opskurnog heavy metal benda iz osamdesetih). |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3154 Posts
Posted - 23/03/2022 : 10:36:15
|
quote: Originally posted by alaniusfordius
dok god citaoci kazu "svejedno cu kupiti" Carobnjacima ce da puca ona stvar za dizajn, format, papir, prevod, rikne, hrbat, forzec, ime edicije, dalje dopunite sami...
Itekako mi je bitno sve što si nabrojao, da mi nije bitno ne bih ni kukao. A kukam jer želim da im izdanja budu što kvalitetnija. A vidim da se trude... Kupujem naslove za koje nemam alternativu (ajde, za neke sam se zajebao, npr. Đeremaja) i one koji su stvano kvalitetno odrađeni. Ostalo preskačem (male amere, duplirana izdanja lošije odrađena od postojećih... i sl.) |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Posted - 23/03/2022 : 10:37:23
|
Baš svako može da vidi da u originalnoj naslovnici Riđobradi "iskače" sa strane, dok uz male dorade na ČK varijanti deluje da ga vidimo kroz durbin. Svako, sem "dizajnera". Mada, to više diktira format, ne samo linije kruga. |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2522 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 23/03/2022 : 11:13:37
|
Izvinite drugari Ne znam da li je to do godina ili šta, ali ove rasprave o dizajnu su mi stvarno postale presmješne. Radujmo se i uživajmo u stripovima, zašto smo odjednom postali seke perse i magistri detaljizma.  |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 23/03/2022 : 11:19:21
|
quote: Originally posted by Lukeruk
Sto se dizajna tice, ovo im je bio zicer, samo da su iskopirali sjajno odradjenu originalnu naslovnicu. Ali neko je morao da doda ove sabljice i da uokviri krug, verovatno kako bi istakao sopstvenu nesposobnost. Izbor fonta za ime autora je tuzna prica sa jos tuznijim krajem.
Baš tako... i ovo je unazađeno kao i "Na krilima vetra"... očigledno je da dizajner nema osečaj za takve stvari... šteta... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Topic  |
|
|
|