Author |
Topic  |
Cuvam starudije
Senior Member

1940 Posts
Member since 03/02/2012 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7607 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1940 Posts
|
jagodanbg
Senior Member

2995 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 07/06/2022 : 00:18:54
|
Nije. Posle ovih 6 knjiga ČK trebaš da kupiš treću knjigu Fibre i to je tek pola serijala. Ali meni jedan od omiljenih. |
Pumpaj |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41113 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 07/06/2022 : 03:55:08
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije
Vredi li Saga ista? 6 komada za 3000.
Tesko smece |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6431 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 07/06/2022 : 05:18:58
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Cuvam starudije
Vredi li Saga ista? 6 komada za 3000.
Tesko smece

3 pohvale i onda BUM, uleti Sawitch.
BTW, i meni je ovo odličan serijal, tako da preporuka i od mene.  |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
stripadzija
Average Member

Slovenia
527 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 07/06/2022 : 08:28:48
|
Saga je specifična. Možda više leži mlađoj generaciji (mojoj ćerki je omiljeni strip serijal), ali ne bih se usudio da je preporučim, jer dosta zavisi od ukusa strip čitaoca. U svakom slučaju i meni je jako legla.
3 do sada izašle knjige kod Fibre i dve (2 x 3) kod Čarobne su pola serijala. Posle duže pauze od januara je nastavila da izlazi tempom jedne sveske mesečno, tako da najranije polovinom sledeće godine ima šanse da ugledamo 4. knjigu Fibre. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 07/06/2022 : 09:24:07
|
Saga je, u svakom slučaju, dobar strip (bar prvih nekoliko trejdova, za kasnije ne znam).
I daleko je od odličnog. Nije ni izbliza značajna ili revolucionarna, kako bi to moglo da deluje Amerikancima, koji ne poznaju ništa izvan američkog stripa (ili mainstream/super-herojskog, u još gorem slučaju).
Nije za okrenute klasičnom pristupu stripu i jeste više za mlađe generacije (navikle na digitalu, woke itd, ne za decu). |
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1940 Posts
|
Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 07/06/2022 : 12:49:44
|
Meni je kod Sage, koliko sam pogledao zavir, najveći problem što su glavni likovi previše fensi nacrtani. Trebali su biti ružniji, sa požutelim i pokvarenim zubima ili bez ponekog zuba, kako bi došla do izražaja ta različitost i pokušaj prihvatanja iste, a ne kao docrtaš im rogove, rep i krila i misliš da si time napravio strip o razlikama, dok su im lica manekenska i iskežena kao da reklamiraju pastu za zube...
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 07/06/2022 : 12:52:06
|
quote: Originally posted by I like girlz
ja jednostavno ne mogu bd ako nije u boji, a pogotovo ne pratta.
Niti je Prat bd autor, niti je Kirk bd strip. |
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 07/06/2022 : 18:27:21
|
quote: Originally posted by mike
Saga je odlicna. Fantasticna sci-fi soap opera. I sto je najbolje, nikad ne znas ko ce sledeci riknuti.
Taman posla, neki delovi su tupavi, da ih je neprijatno čitati. A i razvučena je, sa mnogo praznog hoda i popunjavanja prostora ni sa čim, kao i sve soap opere.
Uz to je neumeren "mishmash" svega i svačega. Nije dovoljno Sci-Fija u kome je sve moguće, nego je tu i magija.
Što reče Jozzinelli, cilja na devojčice, identifikacija sa glavnim likom, plus svi su lepuškasti.
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41113 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 07/06/2022 : 22:17:25
|
quote: Originally posted by DiSkAcH

BTW, i meni je ovo odličan serijal, tako da preporuka i od mene. 
Znam Starudiju, voli otprilike isto sto i ja. :) |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Cuvam starudije
Senior Member

1940 Posts
Posted - 07/06/2022 : 22:44:39
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by DiSkAcH

BTW, i meni je ovo odličan serijal, tako da preporuka i od mene. 
Znam Starudiju, voli otprilike isto sto i ja. :)
Istina, istina.  |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 14/06/2022 : 11:28:09
|
Nisam ga još dovršio (za sada sam pročitao otprilike trećinu), no sasvim mi je dobar, i priča i crtež. Nemam zamjerki, no vidit ćemo kad dođem do kraja. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 14/06/2022 : 11:44:02
|
quote: Originally posted by KuntaKinte
Paka, mislim da si ti neko ko ima najviše na svetu tih stripova koje "nisi još dovršio" 
Ne spominji neke i zaboravim da sam počeo čitati, doslovno moram sebi zapisati napomenu šta moram dovršiti. Da ne spominjem ove šta mi uopće nisu toliko napeti, no guram ih na silu eto da dovršim, pa nekad i nemam volje nastaviti. Takav mi je evo sada Ennisov "Just a Pilgrim", kao nije loš, al baš mi je onako ništa posebno i uopće mi ga se ne da dovršiti. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
 |
|
naker
Advanced Member

5537 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 14/06/2022 : 11:55:12
|
Koze123 je davno postavio standard po pitanju započetih, a nikada dovršenih stripova link 
Ovo posebno dobija na težini jer je post iz teme top 10 omiljenih stripova  |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 14/06/2022 : 12:24:16
|
quote: Originally posted by Paka01
Nisam ga još dovršio (za sada sam pročitao otprilike trećinu), no sasvim mi je dobar, i priča i crtež. Nemam zamjerki, no vidit ćemo kad dođem do kraja.
A ček, zašto praviš pauze sa stripovima koji ti se sviđaju? Razumem ako ti je naporan ali ovo mi je baš čudno.
Pilgrim je ok, ali baš ništa posebno. Ako te ne radi preskoči slobodno, glupo da se maltretiraš. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 14/06/2022 : 12:46:04
|
quote: Originally posted by Imrahil
Nisam ga još dovršio (za sada sam pročitao otprilike trećinu), no sasvim mi je dobar, i priča i crtež. Nemam zamjerki, no vidit ćemo kad dođem do kraja.
A ček, zašto praviš pauze sa stripovima koji ti se sviđaju? Razumem ako ti je naporan ali ovo mi je baš čudno.
Pilgrim je ok, ali baš ništa posebno. Ako te ne radi preskoči slobodno, glupo da se maltretiraš.
Radim dva posla i praktički jedini dio dana kad imam vrimena za čitanje je navečer pred spavanje, kad mi je nažalost koncentracija slaba i često me savlada umor. Zato izbjegavam duže serijale, a nekad nažalost ni ove kraće ne uspijem izgurati u nekom razumnom roku.
Moj je najveći problem to što me stvari lako zainteresiraju pa krenem s 5-6 stripova paralelno, a to je (bar za mene) loša navika koju bih trebao izbaciti. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19485 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/06/2022 : 12:58:44
|
Pilgrim je ok, ali baš ništa posebno. Ako te ne radi preskoči slobodno, glupo da se maltretiraš.
Radim dva posla i praktički jedini dio dana kad imam vrimena za čitanje je navečer pred spavanje, kad mi je nažalost koncentracija slaba i često me savlada umor. Zato izbjegavam duže serijale, a nekad nažalost ni ove kraće ne uspijem izgurati u nekom razumnom roku.
Moj je najveći problem to što me stvari lako zainteresiraju pa krenem s 5-6 stripova paralelno, a to je (bar za mene) loša navika koju bih trebao izbaciti.
 moj predlog da se fokusiraš na one lake stripove na jadnih 96 stranica..postoji čak strip na 66 stranica, ostalo je neki dodatak kojeg ni nije nužno pročitat.. Bez uvrede, samo moj predlog!  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 16/06/2022 : 10:27:49
|
Moj je najveći problem to što me stvari lako zainteresiraju pa krenem s 5-6 stripova paralelno, a to je (bar za mene) loša navika koju bih trebao izbaciti.
Aha, jasno. Da, ovo sa vise stripova istovremeno jeste problem, posebno u tvojoj situaciji. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 21/06/2022 : 12:00:19
|
Evo dovršio sam Imposter, super je strip danas/sutra ću napisati duži osvrt u onoj svojoj temi, a do tada bih samo rekao da mi se čini da ga vrijedi imati na polici. |
 |
|
Topic  |
|