Author |
Topic |
jagodanbg
Senior Member
2860 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 09/01/2023 : 13:47:03
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Super za Planetes, jeste, još 30 din više nije problem. Samo što to mislim da ovo znači da će da se desi ono što sam pisao pre mesec dana, da će proterivanje Fibre da znači i to da će da se od nove godine stripovi da im poskupe. Mada, kada vidim cene po marketima, novih 10 odsto poskupljenja stripova je sitnica.
|
|
|
Unngenant
Junior Member
Serbia
399 Posts
Member since 28/02/2012 |
Posted - 09/01/2023 : 14:22:30
|
^
Ovo gore tako nije tačno ali ajde...cene su % sigurno bliže 30-40 % što se tiče hrane...Elem ČK i dalje meni u Bg nije dostavila paket (napominjem Bg jer se jako potencira da se razlika pravi između Bg i unutrašnjosti) koji je kupljen na sajtu 26.12....just saying. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3302 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13482 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
jagodanbg
Senior Member
2860 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21250 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/01/2023 : 12:06:21
|
ma zar ste sumnjali da će ČKartel vremenom da podigne svoje cene,odnosno barem bi to uradili kad bi napravili monopol izbacivši hrvate,a verovatno i neke domaće izdavače/striparnice tokom vremena iz igre. Al su se malo zajebali u proračunu,neće im to proći - ako bih pravio neku analogiju,isto kao što su hteli (svetska klika,duboka država ili kako se već zovu) da nam proture vakcine za koronu i samu koronu sa svim što ona donosi;ne kažem da nisu donekle i uspeli,kao i da će im to proći jednog dana,ali u ovom trenutku ne,još nismo tolike ovce,generalno gledajući. E ista je priča sa ČKartelom i njihovim mafijaškim potezima. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 10/01/2023 12:07:27 |
|
|
darkovski
Starting Member
16 Posts
Member since 10/01/2019 |
Posted - 10/01/2023 : 14:48:26
|
Begunci 1 I 2 Kratko, obožavam scenaristu Brian K. Vaughan-a. Ma koliko priča bila nebulozna, kad bi ti je neko prepričao, on te tako dobro uvuče i strip i vozi, neverovatnom brzinom. Likovi, njihovi ljubimci, njihove moći,kriminalci, sve čudnije od čudnijeg. A opet ne možeš da prekineš, nego te tera da čitas dalje. Doduše uvek ima fantastičnog crtača pored sebe. Ovog puta to je Adrian Alphona koji je prelepo dočarao sve to. Veoma mi je drago, što je to jedan od retkih stripova, koji je pročitao moj mlađi (dvanaestogodišnji) sin i pitao “Da li ima još?“. U dva dana je pročitao oba dela (blizu 500 strana), gotovo u dahu. Moja topla preporuka.
|
Živeli stripovi |
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1928 Posts
Member since 03/02/2012 |
Posted - 10/01/2023 : 15:37:33
|
quote: Originally posted by anto
ma zar ste sumnjali da će ČKartel vremenom da podigne svoje cene,odnosno barem bi to uradili kad bi napravili monopol izbacivši hrvate,a verovatno i neke domaće izdavače/striparnice tokom vremena iz igre. Al su se malo zajebali u proračunu,neće im to proći - ako bih pravio neku analogiju,isto kao što su hteli (svetska klika,duboka država ili kako se već zovu) da nam proture vakcine za koronu i samu koronu sa svim što ona donosi;ne kažem da nisu donekle i uspeli,kao i da će im to proći jednog dana,ali u ovom trenutku ne,još nismo tolike ovce,generalno gledajući. E ista je priča sa ČKartelom i njihovim mafijaškim potezima.
Ko je bre poturao koronu i vakcine? Pa toliko ljudi pomrlo na sve strane da je nemoguce da ne znas nikoga ko je nagrabusio, pa izjavljujes tako nesto. Ja razumem da neko sa IQ manjim od 20 to izjavi, ali tebe ne razumem. |
Edited by - Cuvam starudije on 10/01/2023 15:38:08 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40485 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1139 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 10/01/2023 : 16:04:29
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije
ma zar ste sumnjali da će ČKartel vremenom da podigne svoje cene,odnosno barem bi to uradili kad bi napravili monopol izbacivši hrvate,a verovatno i neke domaće izdavače/striparnice tokom vremena iz igre. Al su se malo zajebali u proračunu,neće im to proći - ako bih pravio neku analogiju,isto kao što su hteli (svetska klika,duboka država ili kako se već zovu) da nam proture vakcine za koronu i samu koronu sa svim što ona donosi;ne kažem da nisu donekle i uspeli,kao i da će im to proći jednog dana,ali u ovom trenutku ne,još nismo tolike ovce,generalno gledajući. E ista je priča sa ČKartelom i njihovim mafijaškim potezima.
Ko je bre poturao koronu i vakcine? Pa toliko ljudi pomrlo na sve strane da je nemoguce da ne znas nikoga ko je nagrabusio, pa izjavljujes tako nesto. Ja razumem da neko sa IQ manjim od 20 to izjavi, ali tebe ne razumem.
Imaš pravo. Meni je prijatelj preminuo nakon što se cijepio. Isto tako jedan mi je prijatelj preminuo od posljedica korone (izašao iz bolnice i korona mu se vratila a on nije htio natrag u bolnicu) tako da ovo s IQ manjim od 20 objesi mačku o rep ali, niti je danas vrijeme, niti je ovo mjesto za takve rasprave.
|
|
|
ZoranM
New Member
Serbia
131 Posts
Member since 07/12/2010 |
Posted - 10/01/2023 : 16:23:40
|
quote: Originally posted by Unngenant
^
Ovo gore tako nije tačno ali ajde...cene su % sigurno bliže 30-40 % što se tiče hrane...Elem ČK i dalje meni u Bg nije dostavila paket (napominjem Bg jer se jako potencira da se razlika pravi između Bg i unutrašnjosti) koji je kupljen na sajtu 26.12....just saying.
Axa, znaci nisam jedini koji je porucio pre nove godine a nije stiglo. Ako je kako kazes, meni ce u Sabac stici onda polovinom februara narudzbina :P Sve mi je draze u poslednje vreme da odem u knjizaru i to sto nadjem platim punu cenu, bez da se natezem sa posiljkama a i postarinama koje su fino poskupele. |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2860 Posts
|
john connor
Senior Member
Serbia
2742 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1139 Posts
Member since 21/10/2013 |
|
ZoranM
New Member
Serbia
131 Posts
Posted - 10/01/2023 : 17:05:30
|
quote: Originally posted by jagodanbg
A sto ne porucujes iz Alan Forda?
Pravo da ti kazem, totalno sam smetnuo sa uma da je u Af-u vazila njihova novogodisnja akcija. A nadam se da ce upakovati pristojno, bar jesu predhodnih puta kada sam direktno od njih uzimao. Samo da nisu kao Delfi, e njima sto se 'ebe za pakovanje to je nevidjeno. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21250 Posts
Posted - 10/01/2023 : 17:21:28
|
Ko je bre poturao koronu i vakcine? Pa toliko ljudi pomrlo na sve strane da je nemoguce da ne znas nikoga ko je nagrabusio, pa izjavljujes tako nesto. Ja razumem da neko sa IQ manjim od 20 to izjavi, ali tebe ne razumem.
odavno se nismo svađali oko korone i vakcina,morao sam da bacim varnicu. a i ne verujem da mi je IQ nešto posebno veliki,bajdvej. |
|
|
ZoranM
New Member
Serbia
131 Posts
Posted - 10/01/2023 : 21:45:45
|
A ovo poskupljenje je logicno, jer tiraz svih CK mangi je pao sa 3000 na 2000 komada. Manji tiraz, veca cena. Uvek bilo kod svih izdavaca. |
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1928 Posts
Member since 03/02/2012 |
Posted - 11/01/2023 : 09:37:41
|
odavno se nismo svađali oko korone i vakcina,morao sam da bacim varnicu. a i ne verujem da mi je IQ nešto posebno veliki,bajdvej.
Ma ne zelim da se svadjam, ja cak i ne vidim prostor za raspravu, sve je jasno kao dan. Mnogo ljudi je stradalo, znaci virus je definitivno bio izuzetno jak(licno prelezao i bio bolestan kao nikada pre u zivotu) dok se nisu pojavile vakcine. Jos uvek je jak u Aziji sto dokazuje tvrdnju da je kineska vakcina izuzetno slaba. Ne bih dalje na tu temu, zena mi je dve godine provela u kovid bolnici kao lekar i znam sta pricam. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3302 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8557 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 11/01/2023 : 13:01:49
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Mark Russell konačno na ovim prostorima, doduše ne nešto od najboljih mu radova... https://carobnaknjiga.rs/fantasticna-cetvorka-zivotna-prica
"pred vama je jedinstvena retrospektiva životâ čudesne Četvorke, životâ kakvi bi bili kada bi članovi najslavnijeg Marvelovog superherojskog tima zapravo starili kroz decenije!"
Umesto da lepo, prvo i osnovno, vidimo FF kakvi su u svom osnovnom izdanju, kojim su stekli popularnost.
Objavljeno je par Kirbijevih epizoda, a da je sreće (i pameti) sad bi izdali FF od Johna Byrna ili Waltera Simonsona. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Unngenant
Junior Member
Serbia
399 Posts
Posted - 11/01/2023 : 13:14:52
|
quote: Originally posted by ZoranM
^
Ovo gore tako nije tačno ali ajde...cene su % sigurno bliže 30-40 % što se tiče hrane...Elem ČK i dalje meni u Bg nije dostavila paket (napominjem Bg jer se jako potencira da se razlika pravi između Bg i unutrašnjosti) koji je kupljen na sajtu 26.12....just saying.
Axa, znaci nisam jedini koji je porucio pre nove godine a nije stiglo. Ako je kako kazes, meni ce u Sabac stici onda polovinom februara narudzbina :P Sve mi je draze u poslednje vreme da odem u knjizaru i to sto nadjem platim punu cenu, bez da se natezem sa posiljkama a i postarinama koje su fino poskupele.
Ironija stiglo juče posle mog pisanja mejla kada sam i ovde pisao post. Inače naručujem iz ČK isključivo kad ispliva u isto vreme neki Klark ili neki sf pa spojim... |
|
|
alaniusfordius
Senior Member
1022 Posts
Member since 10/04/2017 |
Posted - 11/01/2023 : 13:51:22
|
quote: Originally posted by ZoranM
^
Axa, znaci nisam jedini koji je porucio pre nove godine a nije stiglo. Ako je kako kazes, meni ce u Sabac stici onda polovinom februara narudzbina :P Sve mi je draze u poslednje vreme da odem u knjizaru i to sto nadjem platim punu cenu, bez da se natezem sa posiljkama a i postarinama koje su fino poskupele.
Ironija stiglo juče posle mog pisanja mejla kada sam i ovde pisao post. Inače naručujem iz ČK isključivo kad ispliva u isto vreme neki Klark ili neki sf pa spojim...
Eh, nemas Klarka u SFRJ izdanjima (Kentaur/Polaris...) ;) |
|
|
Unngenant
Junior Member
Serbia
399 Posts
Posted - 11/01/2023 : 14:03:58
|
Imam u digitalnom izdanju, nešto kah Znak Sagite...ali su u baš lošem stanju...Može se reći da čk kopira svoje komšije...baš mi ovaj zanimljivo kako i koliko će da trpi ovaj upliv sf prethodnih godina Laguna ...jerbo da njima nema Expense (a više i nema) šta će to da izdaju u ovom žanru...pogotovo što su ispali glupi ko qrac sa Rejnoldsovom Revelation Space...jedva čekam kad im i ovo ČK mazne, kao Hiperion. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21250 Posts
Posted - 11/01/2023 : 16:41:40
|
quote: Originally posted by darkovski
Begunci 1 I 2 Kratko, obožavam scenaristu Brian K. Vaughan-a. Ma koliko priča bila nebulozna, kad bi ti je neko prepričao, on te tako dobro uvuče i strip i vozi, neverovatnom brzinom. Likovi, njihovi ljubimci, njihove moći,kriminalci, sve čudnije od čudnijeg. A opet ne možeš da prekineš, nego te tera da čitas dalje. Doduše uvek ima fantastičnog crtača pored sebe. Ovog puta to je Adrian Alphona koji je prelepo dočarao sve to. Veoma mi je drago, što je to jedan od retkih stripova, koji je pročitao moj mlađi (dvanaestogodišnji) sin i pitao “Da li ima još?“. U dva dana je pročitao oba dela (blizu 500 strana), gotovo u dahu. Moja topla preporuka.
zanimljivo,moglo bi se overiti,i ja volim Vona.Jel to to ili ima još? |
|
|
Topic |
|