forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/03/2023 : 17:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Će se pazari, vidim da je Keli Džons dovršio, dobar odabir.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17696 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 08/03/2023 : 17:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Kad već i bojkotaši ovde najavljuju ČK izdanja, onda nije zgoreg ljubitelje stripa podsetiti ili obavestiti da je izašlo i ovo:

Pa izašlo je to prije 15 dana.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1811 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 08/03/2023 : 18:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Radovao sam se ovoj Bombi, i hteo sam da uzmem i to i Konana, a i Bona, ali za sad, što kaže Anto, od mene neće videti ni dinara.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21843 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/03/2023 : 20:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Vidim da Bomba košta 2700 kinti,što je bogami pojaka cena;sa obzirom da je rađena u Simbolu.
Fibrina je 3200,a 500 kinti razlike za koji dobijam kvalitet u odnosu na potencijalni poluproizvod je smešna cifra.
U svakom slučaju očekujem da i čakejci sigurno krenu da povećavaju cene;kvalitet ne verujem.

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

Bokoja
New Member

137 Posts

Member since 26/11/2020

Posted - 08/03/2023 : 20:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Bokoja a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Vidim da Bomba košta 2700 kinti,što je bogami pojaka cena;sa obzirom da je rađena u Simbolu.
Fibrina je 3200,a 500 kinti razlike za koji dobijam kvalitet u odnosu na potencijalni poluproizvod je smešna cifra.
U svakom slučaju očekujem da i čakejci sigurno krenu da povećavaju cene;kvalitet ne verujem.

ČK strip od 500 strana u Simbolu, obećava, nadam se da im je sledeće prodajno mesto IKEA.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 08/03/2023 : 23:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Nisam od onih mat uber alles osoba, ali mi Bomba nekako ne ide uz sjajni papir. Sem toga, listah danas, Simbol je ovde okej uradio posao.
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 09/03/2023 : 05:00:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

A gde može da se nađe Fibrina Bomba, i da li je i dalje po toj ceni?

Meni Bomba nije neki prioritetan naslov, zato i nisam jurio da što pre nabavim Fibrino izdanje,
a pogotovo mi ne pada na pamet da ga jurim kad je već rasprodato.

Inače, za razliku od većine naslova koji se preklapaju kod Fibre i srpskih izdavača, gde se mahom potrefilo da mi se više dopadaju
naslovnice srpskih izdanja (a to mi je jedan od bitnih faktora pri kupovini), kod Bombe mi se više dopada Fibrina naslovnica,
ali opet, kod takvog dokumentarističkog stripa ne igra mi naslovnica toliko presudnu ulogu, pogotovo u ovakvoj situaciji,
kad je Fibrino izdanje rasprodano, a meni se ne žuri sa nabavkom ni izdanja Čarobne knjige, ove godine ga ne nabavljam,
pa možda čak ni naredne, mogao bih tek tamo 2025, možda bude neki popust...

Ma, kad bolje razmislim, idealno bi bilo da najpre pročitam strip u biblioteci, valjda će biti otkupa,
pa da onda procenim da li da ga uopšte nabavljam za sebe ili ne...

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6460 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 09/03/2023 : 05:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ma di se Simbolovo izdanje može usporediti sa Fibrom, ne samo da je taj papir mat u Firbinom izdanju, nego je to onaj hrapavi žućkasti papir koji je i u npr MW.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41186 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 09/03/2023 : 08:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

quote:

Meni Bomba nije neki prioritetan naslov, zato i nisam jurio da što pre nabavim Fibrino izdanje,

Inače, za razliku od većine naslova koji se preklapaju kod Fibre i srpskih izdavača, gde se mahom potrefilo da mi se više dopadaju
naslovnice srpskih izdanja (a to mi je jedan od bitnih faktora pri kupovini), kod Bombe mi se više dopada Fibrina naslovnica,
ali opet, kod takvog dokumentarističkog stripa ne igra mi naslovnica toliko presudnu ulogu, pogotovo u ovakvoj situaciji,
kad je Fibrino izdanje rasprodano, a meni se ne žuri sa nabavkom ni izdanja Čarobne knjige, ove godine ga ne nabavljam,

Ma, kad bolje razmislim, idealno bi bilo da najpre pročitam strip u biblioteci, valjda će biti otkupa,

Bomba je odlican strip! Ja imam Fibru i kao Anto, sve i da ne bojkotujem ne bih uzeo CK pored malo skuplje Fibre.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2837 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 09/03/2023 : 10:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

cek naslovnica ti je bitan faktor kad mozes da biras izdanje i kad ne mozes?

Ako ti naslovnica nije po ukusu iako ti se cita strip ne uzmes ga zbog naslovnice?
( pocinjem da kapiram zasto je crtacu long dzon silvera trebalo tri meseca samo da zavrsi proces sa prvom naslovnicom :) )

Sto se ove bombe tice - evo nas gde smo vec bili par puta - fibra je odradila svoje izdanje, rasprodala uspesno, svi kriteriji za fin reprint u korist stripasa (dobro i izdavaca ali prisetimo se samo koliko dugo reprinti dalekog susjedstva i gospodara nisu rasprodani ali ipak tu su na korak od kupovine za ljubitelje stripa) sa ovih prostora (sem onih koji bi da po svaku cenu da citaju na maternjem jeziku) ali ne
evo nam CK da ulozi i vreme i pare na neko izdanje jedva malo jeftinije od fibre a sa verovatno znatno slabijim tehnikalijama

da li cemo videti scenarij koji smo videli vec par puta .. sedam zivota kopca, na krilima vetra (noseni vetrom) da ck prodju kao bosi po trnju i rasprodaju ovo za smesne pare kroz godinu dve videcemo

Da li je ovo sve moglo drugacije? Moglo je ali kad izdavac nema trunke zelje da nadje zajednicki jezik sa onima koji bi trebao dobivamo ovo sto dobivamo...

Ovakve gluposti su bile retke pre nego sto se ck osilio..

Pored svega drago mi ipak da ce ovo procitati neko ko mozda ne bi da mu fibra nije neka alternativa (bice tu i tamo ljudi koji ce ovo uzeti bez da su culi za fibru )

Francuski Bogovi Grafizma

Edited by - matori paraliticar on 09/03/2023 10:14:20
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21843 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/03/2023 : 10:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

mogla se naći u Rijeci kod Šanera u knjižari;da li je ima još,ne znam.

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/03/2023 : 14:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Nisam od onih mat uber alles osoba, ali mi Bomba nekako ne ide uz sjajni papir. Sem toga, listah danas, Simbol je ovde okej uradio posao.

hm, stavarno i uistinu. rikna ne bezi, uvez dobar
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2991 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 09/03/2023 : 18:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Kupio si?

Bora ne moze da ukapira da ce covek za ovakva izdanja 20plus eur, dati i 10eur vise, da bude sa boljim, prikladnim papirom, to je samo jedna stvar koja izdvaja Fibru, Najkulu, Dw...tu je i Makondo, koji objavio onog Brecu na takodje sjajnom papiru, i nije ispao kako treba.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 09/03/2023 : 18:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Kupio si?

yap

quote:
Bora ne moze da ukapira da ce covek za ovakva izdanja 20plus eur, dati i 10eur vise, da bude sa boljim, prikladnim papirom, to je samo jedna stvar koja izdvaja Fibru, Najkulu, Dw...tu je i Makondo, koji objavio onog Brecu na takodje sjajnom papiru, i nije ispao kako treba.

dw je objavio bercu kako ne treba. bomba izgleda pristojno
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2991 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 09/03/2023 : 19:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Da i dw objavio Brecu kako ne treba.
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 09/03/2023 : 20:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

cek naslovnica ti je bitan faktor kad mozes da biras izdanje i kad ne mozes?

Ako ti naslovnica nije po ukusu iako ti se cita strip ne uzmes ga zbog naslovnice?
( pocinjem da kapiram zasto je crtacu long dzon silvera trebalo tri meseca samo da zavrsi proces sa prvom naslovnicom :) )

Bitna je, ali ne znači da je samo ona presudna, moraju da se poklope bar još neki faktori.
Presudna može biti u onim slučajevima kada biram između 2 izdanja,
a ima i situacija gde ne mogu da biram, ali ona bude onaj odlučujući teg u mom vaganju da li da kupim taj naslov ili ne.
(Naravno, u tom slučaju mora da mi se i koliko-toliko svidi crtež i da me zanima tematika samog stripa.)

Ako mi se strip dovoljno svidi, a ne sviđa naslovnica (i ne mogu da biram), naravno da ću da kupim izdanje.
Ako mi se samo naslovnica svidi, a strip u zaviru me ne zaintrigira, neću kupiti strip.

Primer 1 - Između Traga kredom i Poteza kredom, presudna je bila naslovnica na Omnibusovom izdanju,
bez obzira što je meki (polutvrdi?!) povez. Da je ista naslovnica bila na Fibrinom izdanju, odabrao bih njega bez razmišljanja.

Primer 2 - Kod Lijepog putovanja mi se najpre svidela naslovnica. Naravno da sam nakon toga proverio i da li mi odgovara crtež, kao i siže radnje,
ali može se reći da je naslovnica odlučila. Da me nije ona privukla, pitanje je da li bih obratio pažnju na taj strip.

Primer 3 - Kod Zemlje sinova mi se naslovnica nije ni najmanje svidela, ali mi se svideo strip u zaviru i kupio sam izdanje.

Primer 4 - Izuzetno mi se dopadaju naslovnice Tanigučijevog Šetača i Đipijevog S, ali me table u zaviru nisu privukle,
tako da nisam nabavio ta izdanja. Ko zna, možda se nekad i predomislim... Eto, naslovnica ovog novog izdanja Šetača
mi se uopšte ne dopada, tako da bi to mogla biti prilika, ako neko želi da nabavi novog a da se otarasi starog,
dodatni sadržaj mi ne igra nikakvu ulogu, najbitnija mi je naslovnica.
Mada, možda bi bolje bilo kad bih ipak najpre mogao da pročitam kompletne ove stripove, pa da onda donesem konačnu odluku.

Primer 5 - Kod Komikovog izdanja 5000 km/s isto mi se izuzetno dopala naslovnica, ali zavir koji je Komiko ponudio
mi se nešto nije svideo, deo koji se odigrava u Švedskoj, iz sredine stripa. Od ta 2 Komikova izdanja Fioreovih stripova,
više mi se tad (a i sad) dopala Gospođica Elza, pa sam najpre nju nabavio.
E, ali, kad je Fibra objavila svoje izdanje 5000 km/s, i kad sam na njenom sajtu zavirio u početne table ovog stripa,
to je konačno presudilo da nabavim Komikovo izdanje. Još jedna prednost je što je ono manjeg formata,
nekako mi ti slajsoflajf stripovi bolje pašu u tom formatu (tako više asociraju na knjige).
Ima stripova kod kojih crtež zahteva veći format, al' eto, kod ovog je meni sasvim okej B5 format (znam da se "megalomani" neće složiti).

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2837 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 09/03/2023 : 20:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Eh gde nam nestase B5 kraljevi komiko i kobila...
(ako nista drugo bice barem valjda nekih reprinta od bk)

Hvala na tekstu valjda ces dobiti koji bod eksta u stripovskom raju.

Edited by - matori paraliticar on 09/03/2023 20:12:02
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 09/03/2023 : 21:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Bombu sam i od fibre prodao, tako da ovu preskačem. Dobar strip, stvarno sjajan za pročitati, ali sumnjam da bih mu se više vraćao. Oduvijek me ta tema atomskih i nuklearnih bombi odbija, što je pomalo i paradoks, jer sam fizičar. Nuklearna energija je jedno, a ta zla od bombi nešto sasvim drugo.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7662 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 09/03/2023 : 22:10:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

mogla se naći u Rijeci kod Šanera u knjižari;da li je ima još,ne znam.

Nema, ali će biti sljedeći tjedan. Doduše, samo jedan primjerak.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2991 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 11/03/2023 : 21:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
CK naslovna Bombe kod bolja od Fibrine, ali je mnogo vazniji Fibrin odabir mat papira, od sjajnog Ck.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2632 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 12/03/2023 : 17:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:

CK naslovna Bombe kod bolja od Fibrine, ali je mnogo vazniji Fibrin odabir mat papira, od sjajnog Ck.

Meni je daleko bolja Fibrina naslovna.
Bomba kao izvor svetlosti koji će uništiti sve pred sobom, majka sa detetom (simbol života koji će u trenu biti ugašen), pogled ljudi u nešto što će ih spržiti za tren, senke...

Ostale superiornosti Fibrinog izdanja ne bih da komentarišem...

Carpe diem
Go to Top of Page

Saale
Starting Member

76 Posts

Member since 26/09/2022

Posted - 12/03/2023 : 20:26:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Saale a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:

Meni je daleko bolja Fibrina naslovna.
Bomba kao izvor svetlosti koji će uništiti sve pred sobom, majka sa detetom (simbol života koji će u trenu biti ugašen), pogled ljudi u nešto što će ih spržiti za tren, senke...

Ostale superiornosti Fibrinog izdanja ne bih da komentarišem...

Stvar ukusa. Jednom i ja da se složim sa Konorom. Meta je određena, bomba je bačena. Da nije bačena, ne bi niko ni pripovedao.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/03/2023 : 18:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Nema ČK više na forumu, ali ova Konan izdanja su brutalno dobra (htjedoh napisati nova jer su 1-4 tek danas stigli do mene, ali samo je King Conan novi). Žao mi je samo što nije veći malo format, ali ova brzina izdavanja je top topova. Tek sam danas skontao da su oni već završili cijeli Conan the Barbarian, Savage Sword of Conan i King Conan. Pa, svaka čast! Koliko mi je jadna cijela priča oko čuvene zabrane, toliko su mi dobra neka njihova izdanja koja uzimam.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17696 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 13/03/2023 : 20:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Holms što je najavljen nije prije objavljivan na ovim prostorima, je li tako?
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2837 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 13/03/2023 : 21:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Znaci taj Holms i Bomba.. treba da su nam substitut za fibru.. lukavo, lukavo

Ka'ce Sendmen?

Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000