Author |
Topic  |
teller
Advanced Member

Slovenia
19517 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/12/2023 : 21:55:06
|
PPress i Colt su primer kako treba izgledati "nasa" verzija Bonelli izdanja... Bio je tu i Agarthi sa Zagorom na odlično putu,... ali se brzo zaustavio... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2954 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 30/12/2023 : 09:22:15
|
Da, Phoenix idealno radi Boneli, primer za sve ostale. Ona jadna Ck izdanja ne treba uzimati, a kako stoje stvari ostace nezavrseno sve. |
Edited by - john connor on 30/12/2023 17:16:19 |
 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2627 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 30/12/2023 : 13:41:49
|
quote: Originally posted by teller
PPress i Colt su primer kako treba izgledati "nasa" verzija Bonelli izdanja... Bio je tu i Agarthi sa Zagorom na odlično putu,... ali se brzo zaustavio...
+1 |
Carpe diem |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 08/01/2024 : 14:03:31
|

Dejno&Subić:Zagonetač,godina prva
Najpre da skinem kapu Čkartelu za izdanje - format,dizajn,tehikalije,prevod,cena, svaka čast!! Zagonetač,godina prva,ili šta je prethodilo priči u filmu Betmen iz 2022.; zanimljiva introspetkivna akciona drama sa Edvardom Neštonom (budućim Zagonetačem) u centru priče iliti kako je postao to što je postao.
Subić kida,a što se najbolje vidi na ovoliko formatu. Zajedno sa Polom Dejnom ima taj "Mekinovski" pristup,i što se mene tiče,to je itekako dobro funkcionisalo do poglavlja 5;tada ulazi u 100% Mekinovski mod,ja sve više gubim nit priče,i nakon toga teško se i vraćam u pravi kolosek. Šteta.Jer prva četiri poglavlja su mi top,nakon toga se utisak razvodnjava.Jbga,malo sam ja nepodesan za te visoko umetničke stilove.
4/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 08/01/2024 14:03:57 |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4694 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 10/01/2024 : 21:45:07
|
Solidno stripče, Subić kida, naravno. Odlična stvar je i to što smo ovo ugrabili dok je još sveže :) Ipak, meni lično, smeta celo poglavlje sa beleškama. Kao da sam listao računovodjstvene knjige iz seoske zadruge, muku mu ljutu... |
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2996 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 10/01/2024 : 22:04:29
|
Meni baš suprotno, svaku sam stranicu po dva puta isčitavao, planira čak i jedan od tih citata i da istetoviram. |
Pumpaj |
Edited by - jagodanbg on 10/01/2024 22:07:39 |
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2996 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member

2796 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 11/01/2024 : 06:54:09
|
quote: Originally posted by jagodanbg
Meni baš suprotno, svaku sam stranicu po dva puta isčitavao, planira čak i jedan od tih citata i da istetoviram.
Pridruzi nam se na DW forumu tamo smo vise zagrejani za ck izdanja nego ovde. |
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1781 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
jagodanbg
Senior Member

2996 Posts
|
jagodanbg
Senior Member

2996 Posts
Posted - 11/01/2024 : 13:42:10
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
Meni baš suprotno, svaku sam stranicu po dva puta isčitavao, planira čak i jedan od tih citata i da istetoviram.
Pridruzi nam se na DW forumu tamo smo vise zagrejani za ck izdanja nego ovde.
Clan sam, ali nesto slabo ulazim, dosta manje ljudi cini mi se nego ovde. A pokusavam da smanjim blejanje na netu (mada mi slabo ide ). |
Pumpaj |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1781 Posts
Posted - 11/01/2024 : 14:09:00
|
Ja ne znam sta cekas, izdanje i strip su brutalni, a prodaje se kao alva :)
Ma popizdeo sam na njih zbog ovih bljuvotina koje rade, pa sam ignorisao njihova izdanja, mislim da sam poslednje uzeo Ugovor od Ajznera, a još ga nisam ni pročitao. Nisam pametan. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19517 Posts
Posted - 11/01/2024 : 20:31:16
|
quote: Originally posted by night
Ma popizdeo sam na njih zbog ovih bljuvotina koje rade, pa sam ignorisao njihova izdanja, mislim da sam poslednje uzeo Ugovor od Ajznera, a još ga nisam ni pročitao. Nisam pametan.
 uzmi.. bolje izdanje Taličnog nečeš dočekati pa da živiš još 150 godina.. Ja volim Čarobnu zbog Asterixa, Taličnog i Iznoguda...zadnjeg sam malo zapostavio ali ču nadiknadit.. Nemam ništa protiv Fibre ali da bi zbog jednog izdavača bojkotirao drugog..mi jer malo..pretjerano.. Još da netko, volio bi da Čarobna.. objavi Mornara Nika ili Gusara Crnobradog…
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 11/01/2024 20:32:04 |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1781 Posts
Posted - 13/01/2024 : 08:41:18
|
Ma popizdeo sam na njih zbog ovih bljuvotina koje rade, pa sam ignorisao njihova izdanja, mislim da sam poslednje uzeo Ugovor od Ajznera, a još ga nisam ni pročitao. Nisam pametan.
 uzmi.. bolje izdanje Taličnog nečeš dočekati pa da živiš još 150 godina.. Ja volim Čarobnu zbog Asterixa, Taličnog i Iznoguda...zadnjeg sam malo zapostavio ali ču nadiknadit.. Nemam ništa protiv Fibre ali da bi zbog jednog izdavača bojkotirao drugog..mi jer malo..pretjerano.. Još da netko, volio bi da Čarobna.. objavi Mornara Nika ili Gusara Crnobradog…
Šta znam prijatelju...
Mada, moram da im se i zahvalim, od kada ne kupujem njihova izdanja skoro sam kompletirao Kolorke, i uzeo sam masu drugih stvari koje inače ne bih, tako da su za mene lično učinili dosta pozitivnog! |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2796 Posts
Posted - 13/01/2024 : 10:22:53
|
Istina uzimao si skoro sve po redu od ck i bio jedan od boljih kupaca verovatno. Uzivaj i uzmi talicnog bez grize savesti (naravno kad ti je najpovoljnije) a posle komotno ih kuliraj i dalje kad mogu oni nas mozemo i mi njih |
Edited by - matori paraliticar on 13/01/2024 10:23:56 |
 |
|
5ypo
Average Member

Serbia
580 Posts
Member since 09/03/2017 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19517 Posts
Posted - 29/01/2024 : 14:40:24
|
Šta znam prijatelju...
Mada, moram da im se i zahvalim, od kada ne kupujem njihova izdanja skoro sam kompletirao Kolorke, i uzeo sam masu drugih stvari koje inače ne bih, tako da su za mene lično učinili dosta pozitivnog!
 Marko če ti u znak zahvalnosti postaviti spomenik poreg Bana Jelacica u ZG... Nisi dao svom izdavaču pare več stranom... Od Milanovica češ dobit pohvalnicu sigurno... A da ne uzimas Talicnog zbog kvazi principa.. je zesca budalastina.. Oprosti i ne zameri na iskrenosti... |
|
Edited by - teller on 29/01/2024 14:42:08 |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1302 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 29/01/2024 : 15:49:59
|
 Marko če ti u znak zahvalnosti postaviti spomenik poreg Bana Jelacica u ZG... Nisi dao svom izdavaču pare več stranom... Od Milanovica češ dobit pohvalnicu sigurno... A da ne uzimas Talicnog zbog kvazi principa.. je zesca budalastina.. Oprosti i ne zameri na iskrenosti...
Ima više ovdje takvih domoljuba ili patriota za zahvalnice. S pečatom. Posebni slučajevi. Sad će oni zajebati izdvače ili puno pomoću onim drugima. Moš misliti. I ja da sam izdavač podupirao bi njihov besplatan marketing i kočijaški pljuvanje po bilo kakvoj konkurenciji. |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1781 Posts
Posted - 29/01/2024 : 20:05:02
|
@teller
Nemam problem sa tvojim stavom, i nemam šta da ti zamerim. Imam svoje mišljenje i do sada nisam video uverljive argumente zašto bih imao drugačiji odnos prema ČK nego što ga imam do sada. Ne zanimaju me nikakve pohvale, niti statusi, imam dovoljno svojih stvari o kojima brinem, tako da ne očekujem ništa ni od koga. Stvar je prosta: ČK sprečava Fibru da izvozi izdanja u Srbiju, i konkretno meni otežava nabavku stripova koje hoću da imam. Moram da istaknem da načelno kupujem izdanja na svom jeziku, ako postoji izbor između 2 ili više, ali ne mogu da zanemarim ni lošu štampu i uvez, povremeno problematičan prevod i odabir formata izdanja, i još dosta toga. Da li ću pomoći ili odmoći nekom - nije ni bitno, ali tih nekoliko stotina evra koje sam im davao ići će za nešto drugo.
Konkretno sam manje-više odlučio da uzmem Taličnog, jer mislim da neće skoro bolje izdanje, a smatram da bi to trebalo da imam u kolekciji. Koliko sam video sad su negde na polovini celog opusa.
|
Edited by - night on 29/01/2024 21:00:21 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 29/01/2024 : 20:12:10
|
ja sam svoje pare usmerio sa ČK na Lokomotivu,Stalker i Najkulu;Fibru uzimam,te uzimam. u stvari,nas desetak (par njih uzima ponekog Taličnog,Iznoguda,Sendmena...) smo uglavnom lovu preusmerili pare na pomenute izdavače;plus DW,Golkondu,Makondo,Feniks.
gledajte,vodim uredne beleške,od septembra do sad je potrošeno 513000 dinara u mojoj ekipi;'nači preko 4300 evra za nekih pet meseci;solidan deo tog novca je usmeren sa ČK na druga izdanja.Samo od nas nekolicine. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 29/01/2024 20:13:32 |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2954 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 29/01/2024 : 20:58:05
|
Svi forumasi smo tako napravili. Od mene ni dinara vise. Poslednje sam uzeo Boun 1, nakon podvale sa dvojkom, otislo na dobos. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2796 Posts
Posted - 29/01/2024 : 22:20:51
|
potpis na zadnja tri posta
meni a i verujem antu je sasvim svejedno da li je strip na srpskom ili hrvatskom a tako je iz vise razloga ali ipak u "ona stara vremena" kada su se u Srbiji mogli uzimati svi albumi i srpskih i hrvatskih izdavaca prednost sam davao srpskim izdanjima (ako je bilo najava da ce ici srpsko izdanje cekao sam iako je bilo hrvatskog) tehnikalije tu nisu bile nista specijalno vazne (vise cena i prevod) izuzetak tu je bio carobna knjiga cija izdanja vec od prekida sa darkwoodom u julu 2017 preskacem koliko god mogu
e sad koliko je ljudi razmisljalo kao ja ne znam ali ocitno nekim srpskim izdavacima nije stalo do kupaca poput mene nego racunaju na one koji samo zele uzimati srpska izdanja -
bezveze je sve to - toliko truda ulozeno i sto se tice izdavaca i ljudi po forumima (i ljudi koji su umesani u organizovanje strip manifestacija, skole stripa itd) na prosirenje strip publike i kada se konacno mozda ta strip publika prosirila.. nema pristup svim izdanjima na jeziku koji im je bliskiji nego sta ja znam engleski, francuski, italijanski, spanski pa i japanski :) |
Edited by - matori paraliticar on 29/01/2024 22:30:16 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9275 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 29/01/2024 : 22:34:53
|
Ja preferiram čitanje na srpskom.
Ako postoji isti strip od Fibre i ČK, a ČK nije urađen loše, uvek ću uzeti ČK.
Eto, streljajte me, što nisam kao "svi forumaši". A mislim da postupam isto, kao ogromna većina hrvatskih čitalaca, koji preferiraju hrvatski. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41121 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 29/01/2024 : 22:39:36
|
Sto bi te iko streljao? Imas svoje misljenje. Ima nas raznih. Ja uzimam serijale koje sam zapoceo, Asteriksa, Valijanta, Talicnog. A uzeo bih mnogo vise da nisu napravili sranje. Ridler Subicev me zanimao, Boun, i jos podosta. Ali to je isto moje misljenje. Ima nekog ko ne uzima nista. A ima i onih koje boli q. Preferencija izmedju naseg i hrvatskog vise ne postoji. Ni ne primecujem koji je jezik. To je sve “nas.” A svakako Libellus i Fibra drze kvalitet na visokom nivou za stripove koji mi se svidjaju. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Topic  |
|