forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 388

teller
Advanced Member

Slovenia
19517 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/12/2023 : 21:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
PPress i Colt su primer kako treba izgledati "nasa" verzija Bonelli izdanja...
Bio je tu i Agarthi sa Zagorom na odlično putu,... ali se brzo zaustavio...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2954 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 30/12/2023 : 09:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Da, Phoenix idealno radi Boneli, primer za sve ostale. Ona jadna Ck izdanja ne treba uzimati, a kako stoje stvari ostace nezavrseno sve.

Edited by - john connor on 30/12/2023 17:16:19
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2627 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 30/12/2023 : 13:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

PPress i Colt su primer kako treba izgledati "nasa" verzija Bonelli izdanja...
Bio je tu i Agarthi sa Zagorom na odlično putu,... ali se brzo zaustavio...

+1

Carpe diem
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/01/2024 : 14:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Dejno&Subić:Zagonetač,godina prva

Najpre da skinem kapu Čkartelu za izdanje - format,dizajn,tehikalije,prevod,cena, svaka čast!!
Zagonetač,godina prva,ili šta je prethodilo priči u filmu Betmen iz 2022.; zanimljiva introspetkivna akciona drama sa Edvardom Neštonom (budućim Zagonetačem) u centru priče iliti kako je postao to što je postao.

Subić kida,a što se najbolje vidi na ovoliko formatu.
Zajedno sa Polom Dejnom ima taj "Mekinovski" pristup,i što se mene tiče,to je itekako dobro funkcionisalo do poglavlja 5;tada ulazi u 100% Mekinovski mod,ja sve više gubim nit priče,i nakon toga teško se i vraćam u pravi kolosek.
Šteta.Jer prva četiri poglavlja su mi top,nakon toga se utisak razvodnjava.Jbga,malo sam ja nepodesan za te visoko umetničke stilove.

4/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 08/01/2024 14:03:57
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4694 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 10/01/2024 : 21:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Solidno stripče, Subić kida, naravno.
Odlična stvar je i to što smo ovo ugrabili dok je još sveže :)
Ipak, meni lično, smeta celo poglavlje sa beleškama. Kao da
sam listao računovodjstvene knjige iz seoske zadruge, muku mu ljutu...
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2996 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 10/01/2024 : 22:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Meni baš suprotno, svaku sam stranicu po dva puta isčitavao, planira čak i jedan od tih citata i da istetoviram.

Pumpaj

Edited by - jagodanbg on 10/01/2024 22:07:39
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2996 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 10/01/2024 : 23:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote

Pumpaj

Edited by - jagodanbg on 11/01/2024 13:41:01
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2796 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 11/01/2024 : 06:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Meni baš suprotno, svaku sam stranicu po dva puta isčitavao, planira čak i jedan od tih citata i da istetoviram.

Pridruzi nam se na DW forumu tamo smo vise zagrejani za ck izdanja nego ovde.

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1781 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 11/01/2024 : 08:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
O sve im krvavo, sad stvarno se pitam da li uzeti ovo i Taličnog, ko zna da li će i kad neko to objaviti.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2996 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 11/01/2024 : 13:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Ja ne znam sta cekas, izdanje i strip su brutalni, a prodaje se kao alva :)

Pumpaj
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2996 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 11/01/2024 : 13:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

quote:

Pridruzi nam se na DW forumu tamo smo vise zagrejani za ck izdanja nego ovde.

Clan sam, ali nesto slabo ulazim, dosta manje ljudi cini mi se nego ovde.
A pokusavam da smanjim blejanje na netu (mada mi slabo ide ).

Pumpaj
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1781 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 11/01/2024 : 14:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma popizdeo sam na njih zbog ovih bljuvotina koje rade, pa sam ignorisao njihova izdanja, mislim da sam poslednje uzeo Ugovor od Ajznera, a još ga nisam ni pročitao. Nisam pametan.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19517 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/01/2024 : 20:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by night

quote:

Ma popizdeo sam na njih zbog ovih bljuvotina koje rade, pa sam ignorisao njihova izdanja, mislim da sam poslednje uzeo Ugovor od Ajznera, a još ga nisam ni pročitao. Nisam pametan.

uzmi.. bolje izdanje Taličnog nečeš dočekati pa da živiš još 150 godina..
Ja volim Čarobnu zbog Asterixa, Taličnog i Iznoguda...zadnjeg sam malo zapostavio ali ču nadiknadit..
Nemam ništa protiv Fibre ali da bi zbog jednog izdavača bojkotirao drugog..mi jer malo..pretjerano..
Još da netko, volio bi da Čarobna.. objavi Mornara Nika ili Gusara Crnobradog…

Edited by - teller on 11/01/2024 20:32:04
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1781 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 13/01/2024 : 08:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ja volim Čarobnu zbog Asterixa, Taličnog i Iznoguda...zadnjeg sam malo zapostavio ali ču nadiknadit..
Nemam ništa protiv Fibre ali da bi zbog jednog izdavača bojkotirao drugog..mi jer malo..pretjerano..

Šta znam prijatelju...

Mada, moram da im se i zahvalim, od kada ne kupujem njihova izdanja skoro sam kompletirao Kolorke, i uzeo sam masu drugih stvari koje inače ne bih, tako da su za mene lično učinili dosta pozitivnog!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2796 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 13/01/2024 : 10:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Istina uzimao si skoro sve po redu od ck i bio jedan od boljih kupaca verovatno.
Uzivaj i uzmi talicnog bez grize savesti (naravno kad ti je najpovoljnije)
a posle komotno ih kuliraj i dalje
kad mogu oni nas mozemo i mi njih

Edited by - matori paraliticar on 13/01/2024 10:23:56
Go to Top of Page

5ypo
Average Member

Serbia
580 Posts

Member since 09/03/2017

Posted - 29/01/2024 : 14:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send 5ypo a Private Message  Reply with Quote
Na Kobisu Drakula, red zmaja. Crtač Korado ROI.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19517 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/01/2024 : 14:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Šta znam prijatelju...

Mada, moram da im se i zahvalim, od kada ne kupujem njihova izdanja skoro sam kompletirao Kolorke, i uzeo sam masu drugih stvari koje inače ne bih, tako da su za mene lično učinili dosta pozitivnog!

Marko če ti u znak zahvalnosti postaviti spomenik poreg Bana Jelacica u ZG...
Nisi dao svom izdavaču pare več stranom...
Od Milanovica češ dobit pohvalnicu sigurno...
A da ne uzimas Talicnog zbog kvazi principa.. je zesca budalastina..
Oprosti i ne zameri na iskrenosti...

Edited by - teller on 29/01/2024 14:42:08
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1302 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 29/01/2024 : 15:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Marko če ti u znak zahvalnosti postaviti spomenik poreg Bana Jelacica u ZG...
Nisi dao svom izdavaču pare več stranom...
Od Milanovica češ dobit pohvalnicu sigurno...
A da ne uzimas Talicnog zbog kvazi principa.. je zesca budalastina..
Oprosti i ne zameri na iskrenosti...

Ima više ovdje takvih domoljuba ili patriota za zahvalnice. S pečatom. Posebni slučajevi.
Sad će oni zajebati izdvače ili puno pomoću onim drugima. Moš misliti.
I ja da sam izdavač podupirao bi njihov besplatan marketing i kočijaški pljuvanje po bilo kakvoj konkurenciji.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1781 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 29/01/2024 : 20:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
@teller

Nemam problem sa tvojim stavom, i nemam šta da ti zamerim. Imam svoje mišljenje i do sada nisam video uverljive argumente zašto bih imao drugačiji odnos prema ČK nego što ga imam do sada. Ne zanimaju me nikakve pohvale, niti statusi, imam dovoljno svojih stvari o kojima brinem, tako da ne očekujem ništa ni od koga. Stvar je prosta: ČK sprečava Fibru da izvozi izdanja u Srbiju, i konkretno meni otežava nabavku stripova koje hoću da imam. Moram da istaknem da načelno kupujem izdanja na svom jeziku, ako postoji izbor između 2 ili više, ali ne mogu da zanemarim ni lošu štampu i uvez, povremeno problematičan prevod i odabir formata izdanja, i još dosta toga. Da li ću pomoći ili odmoći nekom - nije ni bitno, ali tih nekoliko stotina evra koje sam im davao ići će za nešto drugo.

Konkretno sam manje-više odlučio da uzmem Taličnog, jer mislim da neće skoro bolje izdanje, a smatram da bi to trebalo da imam u kolekciji. Koliko sam video sad su negde na polovini celog opusa.

Edited by - night on 29/01/2024 21:00:21
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21738 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/01/2024 : 20:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ja sam svoje pare usmerio sa ČK na Lokomotivu,Stalker i Najkulu;Fibru uzimam,te uzimam.
u stvari,nas desetak (par njih uzima ponekog Taličnog,Iznoguda,Sendmena...) smo uglavnom lovu preusmerili pare na pomenute izdavače;plus DW,Golkondu,Makondo,Feniks.

gledajte,vodim uredne beleške,od septembra do sad je potrošeno 513000 dinara u mojoj ekipi;'nači preko 4300 evra za nekih pet meseci;solidan deo tog novca je usmeren sa ČK na druga izdanja.Samo od nas nekolicine.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 29/01/2024 20:13:32
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2954 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 29/01/2024 : 20:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Svi forumasi smo tako napravili. Od mene ni dinara vise. Poslednje sam uzeo Boun 1, nakon podvale sa dvojkom, otislo na dobos.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2796 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 29/01/2024 : 22:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
potpis na zadnja tri posta

meni a i verujem antu je sasvim svejedno da li je strip na srpskom ili hrvatskom
a tako je iz vise razloga
ali ipak u "ona stara vremena"
kada su se u Srbiji mogli uzimati svi albumi i srpskih i hrvatskih izdavaca
prednost sam davao srpskim izdanjima (ako je bilo najava da ce ici srpsko izdanje cekao sam iako je bilo hrvatskog)
tehnikalije tu nisu bile nista specijalno vazne (vise cena i prevod)
izuzetak tu je bio carobna knjiga cija izdanja vec od prekida sa darkwoodom u julu 2017 preskacem koliko god mogu

e sad koliko je ljudi razmisljalo kao ja ne znam ali ocitno nekim srpskim izdavacima nije stalo do kupaca poput mene nego
racunaju na one koji samo zele uzimati srpska izdanja -

bezveze je sve to - toliko truda ulozeno i sto se tice izdavaca i ljudi po forumima (i ljudi koji su umesani u organizovanje strip manifestacija, skole stripa itd)
na prosirenje strip publike i kada se konacno mozda ta strip publika prosirila..
nema pristup svim izdanjima na jeziku koji im je bliskiji nego sta ja znam engleski, francuski, italijanski, spanski pa i japanski :)

Edited by - matori paraliticar on 29/01/2024 22:30:16
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9275 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/01/2024 : 22:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja preferiram čitanje na srpskom.

Ako postoji isti strip od Fibre i ČK, a ČK nije urađen loše, uvek ću uzeti ČK.

Eto, streljajte me, što nisam kao "svi forumaši".
A mislim da postupam isto, kao ogromna većina hrvatskih čitalaca, koji preferiraju hrvatski.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41121 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 29/01/2024 : 22:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sto bi te iko streljao? Imas svoje misljenje. Ima nas raznih. Ja uzimam serijale koje sam zapoceo, Asteriksa, Valijanta, Talicnog. A uzeo bih mnogo vise da nisu napravili sranje. Ridler Subicev me zanimao, Boun, i jos podosta. Ali to je isto moje misljenje. Ima nekog ko ne uzima nista. A ima i onih koje boli q. Preferencija izmedju naseg i hrvatskog vise ne postoji. Ni ne primecujem koji je jezik. To je sve “nas.” A svakako Libellus i Fibra drze kvalitet na visokom nivou za stripove koji mi se svidjaju.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3384 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 29/01/2024 : 23:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Ja sam Jugosloven u duši, meni su oba jezika moja, pa nek me strelja ko hoće.
Go to Top of Page
Page: of 388 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000