Author |
Topic |
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 19/12/2024 : 22:35:36
|
quote: Originally posted by john connor Phoenix ima ubedljivo najbolji izbor amera, mislim da su tu ubedljivo najbolje stvari, ali sa svim ostalim me podseca na Beli put, objavljuju sjajne naslove, nepostojecim tempom, kad i kako im dune, na nacin koji njima odgovara, a ne kako bi publika zelela. Kao da su u izdavastvu jer je popularno u drustvu reci bavim se izdavanjem, visim po sajmovima, konferencijama, i sl, a novac zaradjuju na sasvim drugom mestu.
Naravno, ima i opcija da publike za ta izdanja - nema. To jest, ne u nekom većem broju. Ima i drugih izdavača koji izdaju Marvel i oni su pokupili gotovo celokupnu pažnju tržišta. Ne mislim da tu ima bilo čega nepoštenog, jednostavno u takvoj konkurenciji (u početku ČK i DW, sada i Hachette i Golconda kao kiosk izdavači), nema mesta za sve. Čak i bukvalno, jer po knjižarama generalno nema mnogo mesta za stripove i PP Marveli se u velikim prodajnim lancima mogu naći na nekim mestima u Beogradu i Novom Sadu. Ljudi u drugim mestima bi neretko pre kupovine hteli da vide ta izdanja uživo i onda odlažu kupovinu za neke buduće Salone i Sajmove. Prodaja preko webshopa? Većini ne odgovara online naručivanje od izdavača, više vole da naručuju u knjižarama, kako zbog drugih izdanja tako i zbog podrške knjižarama... ali su tamo veće cene, pa se onda opet čekaju festivali. Da ne dužim, da je prodaja dobra, zar bi izdavač razvlačio ili prekidao bilo koji serijal? Činjenica je da je srpsko tržište zatrpano izdanjima, kako domaćim tako i hrvatskim, a standard je znatno ispod hrvatskog tržišta sa kojim se često poredimo. Verujem da bi veliki broj ljudi rado češće kupovao stripove malih izdavača da im preostane sredstava nakon kupovine "prioriteta" (VČ, DW, ČK, Makondo, Golconda, Najkula, Lokomotiva, Komiko, Fibra, Libellus, Ludens...), ali to nije slučaj i onda sve ide veoma sporo. |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2305 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 19/12/2024 : 23:22:00
|
Lepo da je i Colt tu. Simpatican clan 'zajednice' ali neki potezi tu i tamo su neobjasnjivi (u vezi promocije izdanja i sl.)
Iako smo na temi CK da li bi nam mogao da 'demistifikujes' tu pricu oko Zlata i krvi.. 1) U koliko se primeraka prodao taj strip? 2) U nikome trenutku se nije razmisljalo o integralu u vezi tog stripa? Nekako nisam bio skroz u toku tada, ko je prvi izdao kada bla bla.. znam samo da sam na brzinu uzeo fibrino izdanje (imao sam priliku da mi strip neobicno brzo dodje do mene pa sam je ugrabio) ispalo je kako je ispalo tu uvek sam inace gledao uzeti od onoga koji prvi izbaci odredjen strip pa bilo to hr ili srb izdanje (mada se desavalo da sam cekao srpsko izdanje iako je bilo hrvatskog dostupnog, slucajevi gde je srpsko izdanje bilo najavljeno..)
pitanje broj tri bi trebalo biti da li se ljudi ikada mogu nadati da vide kraj price na srpskom? :) (ipak mozda neki i dalje cekaju, neki bi mozda voleli da nabave obe knjige jer strip vise nije dostupan u redovnoj prodaji i tako, mogao bi prodavati kao komplet)
secam se tog stripa kao bas dobar i zasluzuje da dodje do vise ljudi..
nekako mi to u secanju kao jedan od prvih 'nesrecnih' sudara izdanja.. srb/hrv |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8259 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
jagodanbg
Senior Member
2829 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 20/12/2024 : 00:44:24
|
quote: Originally posted by Colt
quote: Originally posted by john connor
Kao sto Red kaze koji su to indie naslovi koje je Ck gurala!?!? Saga je Image, planetarno popularna. Mozda da si radio kao Fibra 3u1, mozda da si objavio na kvalitetnom umesto toilet papiru, i naravno originalnom formatu. Mozda bi se prodavala, i donosila novac.
Ej ja vam dajem govna jeftino, a vi necete da kupujete. Izdavac za primer.
Da li je Fibra radila Sagu u originalnom formatu?
Klasik Konor! |
|
|
Topic |
|
|
|