Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 31/01/2014 : 17:51:35
|
Ovo stavljam na listu..nadam se da me edvin cita |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21250 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/02/2014 : 11:05:11
|
ja ga uplatih juče (zajedno sa Prije Inkala i DW mangama). |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/02/2014 : 15:32:56
|
quote: Originally posted by dosada
Mene je malo razočaral nakon oduševljenja s prvom "knjigom" (Inkal). Jednostavno se pretjeruje s jednim te istim zavrzlamama, a crtež nije toliko maštoviti iako nije loš.
klasicna Jodorovstina, silovanje par istih ideja |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 01/02/2014 : 15:52:53
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by dosada
Mene je malo razočaral nakon oduševljenja s prvom "knjigom" (Inkal). Jednostavno se pretjeruje s jednim te istim zavrzlamama, a crtež nije toliko maštoviti iako nije loš.
klasicna Jodorovstina, silovanje par istih ideja
Klasični Jodo je sinonim za kvalitetu, od filmskih uradak do stripova poput "Metabaruna" i "Inkala". Ali "Prije Inkala" na žalost nije na toj razini |
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/02/2014 : 10:22:06
|
Prije Inkala nije slab, daleko od toga, samo je derivativan, što kod Jodoa ne iznenađuje. Ali je zamjetan korak natrag u odnosu na Inkal, njegovu kvalitetu i mitske dimenzije. A za slabije dojmove dijelom su zaslužna i naša prevelika očekivanja, baš zbog tog mita i kultnog statusa.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21250 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 02/02/2014 : 11:27:34
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Prije Inkala nije slab, daleko od toga, samo je derivativan, što kod Jodoa ne iznenađuje. Ali je zamjetan korak natrag u odnosu na Inkal, njegovu kvalitetu i mitske dimenzije. A za slabije dojmove dijelom su zaslužna i naša prevelika očekivanja, baš zbog tog mita i kultnog statusa.
ma nije slab, ali kad ga se uspoređujem s onim kaj sam dosad čital i gledal od jodoa onda je slab ;)
|
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/02/2014 : 14:04:26
|
Ja sam pročitao od Sistem comicsa prva tri broja i daleko je od slaboga, dapače vrlo je dobar. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/02/2014 : 16:51:09
|
Bilo jednom u Francuskoj
Kada sam na ljeto prosle godine procitao Gospodare Jecma , trenutno sam se kao suncokret okrenuo prema tematici promatranja sarolikosti postojanja i karizmaticnosti osoba kroz strip. Bilo jednom u Francuskoj je predivno djelo koje ne drzi predike niti upire prstom u ideale, pa cak ni poantu ne zeli izvuci…ono jednostavno tece od pocetka do kraja. Ljepota i ono sto nas drzi prikovanima za ovaj strip su mnostvo raznovrsnih likova koje slazu mozaik koji se na posljetku zatvara uz zadnji kamencic iz perspektive prozorskog stakla pogrebnog vozila. Lik koji mene u ovom stripu najvise fascinira je Lucie-Fer. Fascinirajuca odanost, predanost i opsjednutost karizmatikom kojeg ne napusta do samoga kraja. Lucie-fer je siva eminencija iza sive emenencije..ona je mjesec iza sunca..ona je mitski pratilac …ona je poezija.
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10270 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 17/02/2014 : 21:36:10
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Lik koji mene u ovom stripu najvise fascinira je Lucie-Fer.
Slažen se. Definitivno najjači lik u stripu. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 18/02/2014 : 18:35:23
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Slažen se. Definitivno najjači lik u stripu.
Nisam se nadao da ce itko to potvrditi..sada vidim kako sam u krivu |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21250 Posts
Posted - 22/02/2014 : 16:20:30
|
Ostalo mi je da pročitam ovih dana još pola Prije Inkala, pa da konačno dam svoje glasove za Oskara 2013-e. Ali bez nedoumice, prvi glas dajem ovom albumu - Bilo jednom u Francuskoj. Jeste da je konkurencija jedna od najvećih od kada se dodeljuje Oskar za najbolji strip, ali kod odlučivanja o albumu godine, izuzeo sam iz razmatranja stripove koji su već bili objavljivani (u mom slučaju, to su Iz pakla i Princ Valijant, kojima bih sigurno dao visoka mesta na top listi,Paklu čak i prvo; a tu su i Čuvari, još jedno top kultno strip ostvarenje).
No dosta više o priči glede izbora stripa godine. Pre samog početka čitanja sam postavio visoka očekivanja od Bilo jednom ...Vrlo visoka.I slobodno mogu reći da su ona i ispunjena; u potpunosti. Crtež - Vallee je odradio muški posao;nemam ni najmanju zamerku na vizuelni deo stripa.Toliko lica se javlja u ovim albumima, a svako je upečatljivo,lako prepoznatljivo.Ovo mi je jako bitna stavka kod crteža.I sve ostalo je na jako viskom nivou.Kasdriranje,filmičnost,prikazivanje emocija,.... sve za 10. Priča - Nury Fabien me je kupio Tyler Crossom i Bilo jednom ...A i WEST-om, koji nije na visini prethodna dva, ali je jako dobar (i nije samo Nurijev, već i Dorisonov).Bilo jednom je strip od 350+ stranica, i u kojem priča ni u jednoj sceni ne gubi sa kvalitetom.Maestralno. Sjajno je Nuri otvorio ovu epopeju, i do samog raspleta je vodio bez najmanje greške i u istom stilu okončao.Pa ipak moram reći da mi je najbolji deo (pored same završnice) otvaranje priče, prvi album, koga bih ocenio ocenom 11/10.Ostatku "samo" dajem 10-ku.
Moram pomenuti i odličnu cenu ovog albuma, 250 k za 6 albuma od 50+ stranica, odnosno 362 stranice ukupno.Verujem da je većina ljudi iz Hrvatske ovaj strip kupila po sajamskoj ceni ili sa popustima u zagrebačkim striparnicama za 200 k, što dođe po 34 k po albumu - jel može povoljnije za tiraž od 500 primeraka?
edit:daleko najbolji lik mi je glavni protagonista Joseph Joanici - jedan od najupečatljivijih antiheroja devete umetnosti. |
Edited by - anto on 22/02/2014 16:45:46 |
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Posted - 22/02/2014 : 18:50:39
|
quote: Originally posted by anto Pa ipak moram reći da mi je najbolji deo (pored same završnice) otvaranje priče, prvi album, koga bih ocenio ocenom 11/10.Ostatku "samo" dajem 10-ku.
podesti me na ovo
http://www.youtube.com/watch?v=4xgx4k83zzc
dobro je Nuri zavrteo pricu, al da je nastavio tako ne bi valjalo. neverovatno kako je dobro sve odmerio
|
Edited by - kasper on 22/02/2014 18:51:04 |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3274 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 22/02/2014 : 22:39:50
|
još kad sam naleteo na prvu tablu na bd, znao sam, da če ovo biti pun pogodak i naravno opsovao odma francuze što rade tolko (meni) dobrih stripova a mali postotak vrhunskih nađe se prevedeno na meni razumljivim jezicima. I zamalo pao u nesvjest kad sam saznao fibra radi "bilo jednom...". Nešto najlepše i najzanimljivije što mogu nač u stripu. Tri puta sam se vračao na tom 1. Zateko sam se više puta da preskačem slike, samo da saznam na brzinu. Nema. Ovo treba čitat sa strpljenjem, ko da se ljubi ženu...tek tada daje najviše užitaka. Pa ponovo...pa ponovo. Kad te nešto drmne onako žestoko usred uživanja (kad Joseph hvata Lucie za gušu sa rečima: "Jako te volim. Pametna si i odana, ALI...!" i eksekucija nečaka Paula i .....), vredi distanciranja od familije, hrane i tri dana dopusta. Kapu dole svima - Nury, Vallee i Delf na koloriranju. Pa Fibri za ovo dovršeno remek-djelo. |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 22/02/2014 : 23:02:41
|
250 Kuna , to je dzaba!!! U Njemackoj je izaslo 5 brojeva , 56 - 64 stranice , 14,95 / 15,95 Eura. Ukupno 77,75 Eura.
(583 Kuna)
|
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21250 Posts
Posted - 22/02/2014 : 23:07:43
|
quote: Originally posted by Tutta
250 Kuna , to je dzaba!!! U Njemackoj je izaslo 5 brojeva , 56 - 64 stranice , 14,95 / 15,95 Eura. Ukupno 77,75 Eura.
(583 Kuna)
znači da će 6 brojeva biti 93.3 evra (700 kuna)
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10270 Posts
Posted - 24/02/2014 : 21:20:06
|
Nisam se nadao da ce itko to potvrditi..sada vidim kako sam u krivu
Pa ona sve drži na okupu Lucie=hrabrost, odlučnost, inteligencija, lojalnost, požrtvovnost, i još toga koliko oćeš. Ko je uz Josephov krevet pred smrt iako Joseph zaziva nekog drugog? Da ne pričamo o tome da je pokazala koliko je spremna daleko otić da spasi život čoviku kojega voli.
Lucie-fer je kraljica
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 24/02/2014 : 21:28:22
|
Nisam se nadao da ce itko to potvrditi..sada vidim kako sam u krivu
Pa ona sve drži na okupu Lucie=hrabrost, odlučnost, inteligencija, lojalnost, požrtvovnost, i još toga koliko oćeš. Ko je uz Josephov krevet pred smrt iako Joseph zaziva nekog drugog? Da ne pričamo o tome da je pokazala koliko je spremna daleko otić da spasi život čoviku kojega voli.
Lucie-fer je kraljica
Yeeep |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10270 Posts
Posted - 24/02/2014 : 21:30:11
|
[b][blue] Fascinirajuca odanost, predanost i opsjednutost karizmatikom kojeg ne napusta do samoga kraja.
Ovo mi je interesantno Moj doživljaj o Lucie je možda i jači zbog nekakvog dokumentarca o Hitlerovin ženama koji san gleda taman kad san počea čitat strip. Naravno da nije isto jer je među ovim Hitlerovim ženama bilo dosta psihopatkinja od kojih je naka engleska plemkinja dva dana nakon objave rata između Engleske i Njemačke propucala sebi glavu, al masu sličnosti postoji. Prije svega u prvenstveno platonskom odnosu koji imaju. Možda griješin ali čini mi se da u stripu nekakvog seksa između Lucie i Josepha nema?
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3274 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Topic |
|