forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli koji niste nikada čitali ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 07/11/2013 : 12:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Postoji li neki Bonelli junak čiju epizodu niste nikada uzeli u ruke i pročitali ? Šta je to toliko odbojno u tom serijalu ?

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 07/11/2013 : 12:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
Odmah da priznam od tih dugih serijala nikada nisam čitao Natana Nevera, nisam čak ni pozeleo. Tematika mi nekako ne lez, isuviše futuristički za moj ukus.

Od kraćih Gea, jednostavno me nije vuklo...

Inače nisam imao prilike da čitam Brendona, Casidija, Gregorija, Agenciju Alfa, Demijana...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/11/2013 : 12:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ken Parker, na moju ličnu sramotu. Nisam mu nikada dao šansu, nema nikakve niti odbojnosti ili slično. Jednostavno nisam bio u prilici da ga vidim negde izloženog, uzmem i prelistam te izvadim pare iz džepa...

Julija i Lilith isto

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 07/11/2013 : 13:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ken Parker, na moju ličnu sramotu. Nisam mu nikada dao šansu, nema nikakve niti odbojnosti ili slično. Jednostavno nisam bio u prilici da ga vidim negde izloženog, uzmem i prelistam te izvadim pare iz džepa...

Julija i Lilith isto

Ovo za Kena Parkera je greh, ali i velika sreća, pred tobom je zivot, pred tobom je šansa da uzivaš u stripovima koji su pravi klasici. Ja posle Zaagora kada se sve sabere i oduzme ipak nekako najviše cenim Kena Parkera. Malo neobjašnjivo ali to je jedan od retkih junaka čije priče uvek isčitavam od početka i iskreno ućivam u tome.

Moja preporuka je da naravno kreneš od početka, zbog jake hronologije, lično ako to ne bude od broja 1 predlazem ti moje favorite Kitolovce broj 9 i nastavak.

Juliju sam pročitao prvih 30 epizoda, od sjaja do očaja, prvo se oduševio, pa razočarao, rasprodao, Berardi se ovde počeo ponavljati strašno, najbolje epizode 1,2,3, 9 i 10

Lilit nije toliko loša, ipak meni to ne lezi...

Edited by - Timber Bil on 07/11/2013 13:09:55
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38059 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/11/2013 : 13:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Nathan Never (mada bih pokusao da ima smisla),
Gea (ako nađem DW komplet uzimam),
Brendon (moguce probam),
Jonathan Steele, Napoleone, Legs Weaver, Gregory Hunter - nista od toga objavljeno na nasim prostorima, a i samo Napoleone bi me zanimao,
Shanghai Devil (moguce probam, kad izda jos netko osim Dagde).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 07/11/2013 : 13:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Meni je KP grozan. :P
Po mom savjetu - nit ga n uzimaj.
A oni koje nisam čitao su ovi noviji - Brendan, Greystorm itd. Nit sam imao prilike ih čitati, nit me ne zanimaju.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 07/11/2013 : 13:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Predlazem moderatorima da ne ignorisu ovu uvrijedu uperenu prema svim fanovima kvalitetnog stripa. Mozda jedno 14 dana u hladnici ce da opameti druga Optija

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 07/11/2013 : 13:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:

A oni koje nisam čitao su ovi noviji - Brendan, Greystorm itd. Nit sam imao prilike ih čitati, nit me ne zanimaju.

Greystorm nije ništa posebno, mada ga ovde dizu u nebesa, pročitao 1,2 i 5...bez ukusa i mirisa...

A za Brendona zaista mislim da je totalni promašaj...
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 07/11/2013 : 13:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:

Predlazem moderatorima da ne ignorisu ovu uvrijedu uperenu prema svim fanovima kvalitetnog stripa. Mozda jedno 14 dana u hladnici ce da opameti druga Optija

Tako sam i ja mislio kada sam bio mali, i većina forumaša...Danas znam da nije tako, istina ima Ken i loših i prosečnih epizoda, ali Ken ima i van vremenske klasike...još jednom da ponovimo priče iz galerije strip-giganta za sva vremena...Čemako, Adah, Kitolovci, Lili, Pioniri, Dah i san, Bele zemlje, Balada o Pat O'Šejn, Dome , slatki dome, Ljudi,stoka,junaci...Dašak slobode, Donaverov karavan, Osuđenici, Štrajk, Donovanovi dečaci...toliko klasika nema nijedan serijal
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5292 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 07/11/2013 : 13:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Ne postoji strip koji ja ne bih čitao,a pogotovo ako je iz Bonellijeve radionice...:)
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 07/11/2013 : 13:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Očekivana reakcija. Ako i ima neki strip na ovom forumu hvaljeniji od Zagora, onda je to vjerojatno Ken Parker.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38059 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/11/2013 : 14:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Samo sto prodaja to ne podupire.

Hmm, sto zapravo prica u prilog KP kvalitete. Zna se da nemaju svi profinjen ukus.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 07/11/2013 : 15:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Očekivana reakcija. Ako i ima neki strip na ovom forumu hvaljeniji od Zagora, onda je to vjerojatno Ken Parker.

Razlika je da KP zasluzuje sve hvaljenje koje dobija, dok onaj drugi ... eh. Never mind.
Necu da zapocnem treci svjetski rat, tako da nista od produzetka odozgo recenice.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2473 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 07/11/2013 : 15:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Gea, počeo sa čitanjem ali se ubrzo smorio. Prodao komplet.
Nathan Never, pročitao par priča ali mi ne ide.
Jonathan Steele, Napoleone, Saguaro, Gregory Hunter i sve ostalo što ovde nije izdato, ali bih svakom strip-junaku dao šansu...

Carpe diem
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/11/2013 : 15:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ni ja nikada nisam imao prilike da se susretnem sa Kenom Parkerom, nije mi odbojan, voleo bih da ga citam. Kada bi naprimer Veseli Cetvrtak krenuo sa 7brojima kao za Teksa, Mister Noa i Martija odmah bi uzimao, Fibrini brojevi su rasprodati i skupi za mene.

Do skora nisam citao ni Natana Nevera nije me privlacio, sada sam kupio prvi ovaj trobroj od Akrone i ostao sam potpuno ravnodusan, kupicu i sledeci broj ako mi i on ne bude dobar, nista od Nevera.

Geu, Lilit, Juliju nisam citao a ni ne verujem da cu u skorije vreme ni Skriveno lice ni Demiana njega bih voelo da citam, posto mi je Kasidi bio odlican i verovatno je Ruju i tu dobar.

Cassidyja i Grejstorma svima preporucujem.

Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 07/11/2013 : 18:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao Gregori Hantera, Džonatana Stila, Napoleone (pročitao sam samo 2 epizode), Legs Viver, Skriveno lice, Saguaro (pročitao samo 1. broj), Dragonero i Orfani.
Skoro sve ostalo sam pročitao (nekih 95% svih epizoda svih ostalih junaka).

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/

Edited by - mikado on 07/11/2013 18:02:17
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 07/11/2013 : 18:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

Nisam čitao Gregori Hantera, Džonatana Stila, Napoleone (pročitao sam samo 2 epizode), Legs Viver, Skriveno lice, Saguaro (pročitao samo 1. broj), Dragonero i Orfani.
Skoro sve ostalo sam pročitao (nekih 95% svih epizoda svih ostalih junaka).

Od pobrojanog vredi samo Skriveno lice, preporuke.
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 07/11/2013 : 19:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao, a volio bih Napoleone, Legs, Brendon, Skriveno lice, Shanghai Devil. Ako mi se ukaže prilika, rado ću ih pročitati, jer sam ponešto upućen u osnove radnje i sviđa mi se (Skriveno lice imam prilike čitati jer ga ima u knjižnicama, ali nikako da naiđem na prvi broj, tako da krenem kronološki).
Lilith bi pročitao da ga imam prilike posuditi u knjižnici, na to mi se baš i ne daje lova.
O Gregoryju Hunteru nemam neko posebno mišljenje, ali pošto je SF, dao bih mu šansu :-)
Nicka Raidera sam pročitao par peizoda, ali me nije pretjerano zaintrigirao, pa sam odustao.
Gea je jedan od rijetkih koji me uopće nije privukao, jer mi se jednostavno na izgled ne dopada, a nemam ni želje da se uopće informiram, isti slučaj kao i kod Timber Bila.
Čuo sam za Jonathana Steelea, ali nemam pojma o čemu se radi.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/11/2013 : 19:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Od 1994 novi Bonelli je bio "Never" ,nisam nista citao osim Jedan "Magicni"(trobroj) jedan "Brendon" i to je to, ostali su mi nepoznanica....

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 07/11/2013 19:42:07
Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 07/11/2013 : 20:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Timber Bil

Odmah da priznam od tih dugih serijala nikada nisam čitao Natana Nevera, nisam čak ni pozeleo. Tematika mi nekako ne lez, isuviše futuristički za moj ukus.

Inače nisam imao prilike da čitam Brendona, Casidija, Gregorija, Agenciju Alfa, Demijana...

Natan Never je barem meni odličan strip daj mu šansu, verujem da se nećeš razočarati. Meni se sviđa i Brendon ali priznajem da sam tu u manjini...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38059 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 07/11/2013 : 20:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Od pobrojanog vredi samo Skriveno lice, preporuke.

A kako znas da Saguaro, Dragonero i Orfani ne vrede?

Drukcije, Skriveno lice jest odlican serijal.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 07/11/2013 : 22:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Sve sam čitao osim Jonathana Steelesa i onog Gregory Huntera.
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 07/11/2013 : 22:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Nisam, skriveno lice, to je za domaćice...Gregorija, Legs, Saguaro, Orfani itd...što je viđenije po It nego li ovde...

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 08/11/2013 : 00:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odmah da priznam od tih dugih serijala nikada nisam čitao Natana Nevera...

Greška... kad bi pročitao odmah bi zaboravio Zagora
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2013 : 01:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nathan se vremenom razvija strasno kao serijal, inace ni sam nisam fan te tematike, ali je NN vredan serijal, jakog kontinuiteta, sa mnogo dobrih prica. Pocetni brojevi su prilicno tanki i mahom vuku na neke SF filmove, "pozadinska" prica me tu drzala, kasnije je serijal bomba. Ako mozes finansijski, daj mu sansu.
Demian i Cassidy su genijalni serijali za ljubitelje noir knjiga i filmova. Ako ti se ne svidja zanr, preskoci. Ako ti se svidja takva tematika obavezno stivo. Ruju jednostavno razbija pricom.

Geu imam, ali jos uvek nikako da je procitam, nije mi legla uopste. Llith cekam kraj serijala.
Julija je odlicna, ali ipak nije to Ken, nema kontinuiteta.
Agencija je ti deo NN sveta.
Brendon je sasvim solidan strip.
Gregorija ni ja nikad nisam citao, ali bih voleo da i njega neko objavi, volim da sam procenim nesto, a prilike nema.
Nadam se Saguaru i Dragoneru
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/11/2013 : 01:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:

Odmah da priznam od tih dugih serijala nikada nisam čitao Natana Nevera...

Greška... kad bi pročitao odmah bi zaboravio Zagora

I kad jos preporuka dodje od pravog Zagorovog fana, jos vise dobija na tezini Meni ipak nikad ispred Texa, zna se ko je tata
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000