Author |
Topic |
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 25/11/2013 : 20:57:26
|
Đukanović tijekom gugutanja u predgovoru Vama stavlja u isti koš tri domaćice iz Stripoteke - Vama, Machu Picchu i Teksaške jahače R. M. Gere. Pa me ovaj treći, naravno, zaintrigirao. Je li sve izašlo u stripoteci broj 870, je li uopće izašlo u toj Stripoteci, koliko stranica ima strip?
A možete i nabaciti koji dojam i tak.
|
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
zokalav
Senior Member
2036 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 25/11/2013 : 21:05:05
|
Prvi dio albuma TEKSAŠKI JAHAČI izašao je u SPUNK NOVOSTIMA Broj 3...
Kasnije je u ovoj STRIPOTECI čiju si naslovnicu postavio izašao drugi dio priče. To je standardni fra-bel album na 46 stranica.
Nekada kasnije je u strip magazinu MEGATRON ovaj serijal repriziran, s tim da je Gera nacrtao neke nove table, neke stare sličice zamjenio novim i sl. Mislim da serijal objavljen do kraja jer se MEGATRON ugasio sa trećim brojem.
Meni je priča Dragana Savića odlična postavka za jedan dugometražni vestern serijal, lagano je uveo sve bitne likove za dalji tok radnje. Gera je crtački posao odradio Žiroovski, sa dosta uloženog truda i ljubavi. |
Edited by - zokalav on 25/11/2013 21:08:48 |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 07/12/2013 : 08:55:36
|
Hvala, momci. Kupio sam Spunk i Stripoteku netom nakon što sam pročitao vaše postove, a prvi dio 'Jahača' sam pročitao jučer.
Kompetentan crtež, žiroovski skroz-naskroz (ili preciznije: bluberijevski) uz par iznenađujućih rakursa. Priča malčice pretrpana, imali su puno toga za ispripovijedati na malo stranica.
Ne vidim zašto Đukanović ističe baš 'Jahače', čak i vestern haustor unutar geta domaćeg stripa ima podjednako dobrih stripova (npr. 'Vestern kolekcija' i 'Jack Seaborn'). Po meni Gerin strip nije ista liga kao 'Machu Picchu' i 'Vam', ali se ne ljutim. Veselo čekam drugi dio da stigne od prodavača. Internet je čudo! |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
|
Topic |
|