na zalost sa vremenom, moj omiljeni junak Dylan je spao na niske grane sto se tice kvaliteta prica, tek svaka 3 je citljiva i nekada mi treba i po dva meseca da se nakanem da novo kupljenu pricu procitam. U zelji da napravim ultimativnu kolekciju mog all time favorita Dylana Doga, gde bi svaka knjiga bila vredna citanja, odlucio sam da uz vasu pomoc napravim listu top 100. top 100 bi se sastojao iz 4 platoa: top 10 = platinum 10-30 = zlato 30-60 = srebro 60-100 = bronza trakicom odgovarajuce boje na hrbatu bih oznacio plato. u konkurenciju ulaze sve price iz svih edicija koje su stampane u crno-beloj tehnici izdate na srpskom ili hrvatskom jeziku. posto sam do dan danas procitao mozda 60% svega izdatog na nasem jeziku treba mi pomoc i predlozi od ostalih ljubitelja Dylana. kolikecija bi trebalo stalno da se nadopunjuje kad god se izda nesto novo sto kvalitetom zasluzuje svrstavanje u top 100. pa da pocnemo:
devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Top 10: Dok vas smrt ne rastavi Cagliostro (Njujork, Njujork) Dvorac Strave/Dama u Crnom Iza Ogledala Dugacki pozdrav Uspomene Nevidljivog Morgana S Druge Strane smrti Poslije Ponoci Broj 200
Ja se slabo sjećam te priče, odnosno sjećam se dosta detalja ali ne mogu povezati u koherentnu cjelinu. Tip umrlja ženinu haljinu krvavim frfljanjem, nojevi trče po ulicama, nepotrebna pouka iz biologije tu i tamo, buba u magli, neko smetlište s prvim brojem DDa, neka mrtvakinja u napuštenoj kući i sl. Da me ubiješ ne mogu se sjetiti radnje.
Poslije ponoći Tamnica od papira Nojev let Igra sa smrću Nova vrsta Dama u crnom Prokleti dan Broj 200 Misterij Temze Dok vas Smrt ne rastavi Za šaku novca
1.) PLES SMRTI 2.) DUGAČKI POZDRAV 3.) TRI PUTA NULA 4.) IZA OGLEDALA 5.) GOLCONDA 6.) DAMA U CRNOM 7.) CAGLIOSTRO ili ZLOČIN ili NEW YORK, NEW YORK (br. 18) 8.) LJEPOTA DEMONA 9.) TAJANSTVENI OTOK ili METAMORFOZE 10.) ČOVJEK S DVA ŽIVOTA
Čitao sam sve od SD i većinu LU (+ popratna izdanja), pa evo brzinska lista. Unutar svake grupe nisu poredani redom, već nasumično. Epizode u nastavcima svrstavam kao jednu.
Ali skoro sve ove epizode su mi za 9.5 do 10 od 10. Tako da je teško reći da su neke platina, a neke zlato ili srebro. No, ak već moraju u grupe, nek budu ovako.
1- Noći punog mjeseca 2- Broj 200 3- Dvorac straha/Dama u crnome 4- Zakon džungle/Homo homini lupus 5- Konjanici vremena 6- Partija sa smrću 7- Dugački pozdrav 8- Rekvijem za čudovište 9- Krugovi u žitu 10- Pakao
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Moj platinum: - dugacak pozdrav - ples smrti - uspomene nevidljivog - prica ni o kome - oci zla - prokockani zivoti - s one strane smrti - alfa i omega - igra sa smrcu - dok vas smrt ne rastavi
devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Zlato i srebro bi uglavnom bila iz dnevnikovog perioda. jos: - tri puta nula - marti - nekropolis - tko je ubio djeda bozicnjaka - iza ogledala - doktor ksabaras - demonska lepota - klub strave i uzasa - kraj? - smrt, ljubav, smrt. - veliki dijabolo - direktan prenos - broj 200 - johny freak - iza ogledala - new york, new york - morgana - mater morbi - video sam kako umires - Dzubgla na asfaltu Hvala na pomoci, 3 puta sam vec editovao listu. Mislim da ce mi najvise znaciti kada dodjem na srebrne i bronzane liste. Nojev let nisam citao, po broju svrstavanja u top10 vidim da cu morati.
Dugacki pozdrav Nojev let Cijena smrti Dogodilo se sutra Rekvijem za cudoviste Partija sa smrcu Dok vas smrt ne rastavi Uspomene nevidljivog Ples smrti Oci zla
Zlato i srebro bi uglavnom bila iz dnevnikovog perioda. jos: - tri puta nula - marti - nekropolis - tko je ubio djeda bozicnjaka - iza ogledala - doktor ksabaras - demonska lepota - klub strave i uzasa - kraj? - smrt, ljubav, smrt. - veliki dijabolo - direktan prenos - broj 200 - johny freak - iza ogledala - new york, new york - morgana - mater morbi - video sam kako umires - Dzubgla na asfaltu Hvala na pomoci, 3 puta sam vec editovao listu. Mislim da ce mi najvise znaciti kada dodjem na srebrne i bronzane liste. Nojev let nisam citao, po broju svrstavanja u top10 vidim da cu morati.
- Dugacak pozdrav - Duga noc - uspomene nevidljivog - prica ni o kome - Demonska lepota - Morgana - S one strane smrti - Nekropolis - igra sa smrcu - dok vas smrt ne rastavi
Uspomene na nevidljivog Skener Igra sa smrću Sablast u noći Dugački pozdrav Zed Dok grad spava Ples smrti Dugački pozdrav Dok nas smrt ne rastavi
makar ima puno epizoda koje su mi draže i koje bi stavio u top 10 ali nisam, jer su ove možda objektivno najkvalitetnije, izuzev Skenera, to ne znam kolko je ljudima dobro ali meni je to odlično, roi na jednom od vrhunaca svojeg mraka.
- Dugacak pozdrav - Duga noc - uspomene nevidljivog - prica ni o kome - Demonska lepota - Morgana - S one strane smrti - Nekropolis - igra sa smrcu - dok vas smrt ne rastavi
Dobra lista, mad respect. Moja lista bi lagano mogla bit ista da samo zamjenim par naslova. Medjutiim, ova Duga Noc epizoda, je'l to ona Beskrajna Noc?
na zalost sa vremenom, moj omiljeni junak Dylan je spao na niske grane sto se tice kvaliteta prica, tek svaka 3 je citljiva i nekada mi treba i po dva meseca da se nakanem da novo kupljenu pricu procitam. U zelji da napravim ultimativnu kolekciju mog all time favorita Dylana Doga, gde bi svaka knjiga bila vredna citanja, odlucio sam da uz vasu pomoc napravim listu top 100. top 100 bi se sastojao iz 4 platoa: top 10 = platinum 10-30 = zlato 30-60 = srebro 60-100 = bronza trakicom odgovarajuce boje na hrbatu bih oznacio plato. u konkurenciju ulaze sve price iz svih edicija koje su stampane u crno-beloj tehnici izdate na srpskom ili hrvatskom jeziku. posto sam do dan danas procitao mozda 60% svega izdatog na nasem jeziku treba mi pomoc i predlozi od ostalih ljubitelja Dylana. kolikecija bi trebalo stalno da se nadopunjuje kad god se izda nesto novo sto kvalitetom zasluzuje svrstavanje u top 100. pa da pocnemo:
Dobra lista, mad respect. Moja lista bi lagano mogla bit ista da samo zamjenim par naslova. Medjutiim, ova Duga Noc epizoda, je'l to ona Beskrajna Noc?