Author |
Topic  |
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 06/04/2015 : 17:21:33
|
Sadašnjost/budućnost je za neku drugu raspravu.
Dobrih stvari iz prošlosti se treba prisjećati i to stalno. Neovisno koliko loša sadašnjost bila. I da, godišnjice se čestitaju. A oni kojima se čestita će se lako pronaći, bez brige.  |
Trljam ruke. |
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 06/04/2015 : 17:34:38
|
Čudno je to da na tako malom prostoru od Šibenika do Splita,u tako kratkom periodu se rode tri velikana svjetske košarke. Dražen,Toni i Dino. Neke države igraju desetljećima košarku i ćorak.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19896 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 06/04/2015 : 20:53:50
|
Stvarno je tužno na što je spao najveći hrvatski sportski klub.
Čestitke Splite i sve najbolje u budućnosti. Da se izdigneš iz pepela! |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 06/04/2015 : 22:14:24
|
quote: Originally posted by ken2
...
Ja baš volim kad ti napišeš riječ-dvije na ovoj temi. Zašto to češće ne radiš?  |
Trljam ruke. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
|
trolodtroje
Advanced Member

3278 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2918 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 06/04/2015 : 23:45:40
|
Ken me je svojom pričom o 21/22godišnjacima podsjetio na još jednu storiju. Kopajući nedavno po svojoj kolekciji novinskih članaka (ne mogu se sve informacije naći na internetu) našao sam na izvještaj s treće utakmice finala 86te, Cibona-Zadar 110-111. Shvatio sam da sam i ja, pod utiskom sjajnih Popovićevih trica (6), zaboravio velikog heroja te utakmice. 22godišnji Stojko Vranković je igrao svih 50 minuta, dao je 19 koševa (9-12), imao je 20 skokova i 15 osvojenih lopti. To je nevjerojatna statistika. Na toj utakmici je Dražen zabio 39 (7 trica), a Cvjetičanin 37 (5 trica). Kod Zadra je i Petranovićigrao 50 minuta, dao je 26 koševa (9-13), imao je i 6 skokova i 5 osvojenih lopti. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Posted - 06/04/2015 : 23:59:27
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Ken me je svojom pričom o 21/22godišnjacima podsjetio na još jednu storiju. Kopajući nedavno po svojoj kolekciji novinskih članaka (ne mogu se sve informacije naći na internetu) našao sam na izvještaj s treće utakmice finala 86te, Cibona-Zadar 110-111. Shvatio sam da sam i ja, pod utiskom sjajnih Popovićevih trica (6), zaboravio velikog heroja te utakmice. 22godišnji Stojko Vranković je igrao svih 50 minuta, dao je 19 koševa (9-12), imao je 20 skokova i 15 osvojenih lopti. To je nevjerojatna statistika. Na toj utakmici je Dražen zabio 39 (7 trica), a Cvjetičanin 37 (5 trica). Kod Zadra je i Petranovićigrao 50 minuta, dao je 26 koševa (9-13), imao je i 6 skokova i 5 osvojenih lopti.
da, stojko je bio fenomenalan kao i svi ostali meni je jedino ostalo nerazjašnjeno zašto u tom finalu, odnosno cijelom play offu, veću ulogu nije imao milan mlađan, koji je u toj sezoni bio jedan od najboljih zadrovih igrača ne mogu se sjetiti da li je bila u igri nekakva povreda, ili jednostavno nije bio raspoložen ako imaš u toj tvojoj arhivi, pogledaj |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2918 Posts
Posted - 07/04/2015 : 00:09:25
|
...
danas se minutaža mjeri apotekarskom vagom, pa najbolji igrači euro klubova imaju u vrh glave 22-25 minuta a prije bi glavni igrači igrali po minimum 30
Na gore spomenutoj utakmici Cibona Zadar, Cvjetičanin i Nakić su igrali svih 50 minuta, Ušić 47:59, a Dražen svih 43:10 do izlaska zbog 5. osobne greške. Danas to zbilja izgleda nemoguće. Doduše, možda je i to razlog padu koncentracije pri kraju utakmice. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Posted - 07/04/2015 : 00:21:30
|
...
danas se minutaža mjeri apotekarskom vagom, pa najbolji igrači euro klubova imaju u vrh glave 22-25 minuta a prije bi glavni igrači igrali po minimum 30
Na gore spomenutoj utakmici Cibona Zadar, Cvjetičanin i Nakić su igrali svih 50 minuta, Ušić 47:59, a Dražen svih 43:10 do izlaska zbog 5. osobne greške. Danas to zbilja izgleda nemoguće. Doduše, možda je i to razlog padu koncentracije pri kraju utakmice.
ha, onda je i on igrao cijelo vrijeme jer je i on dobio petu u drugom produžetku (znam jer sam prije nekih mjesec dana gledao na youtubeu )
|
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2918 Posts
Posted - 08/04/2015 : 17:41:44
|
Ken me je svojom pričom o 21/22godišnjacima podsjetio na još jednu storiju. Kopajući nedavno po svojoj kolekciji novinskih članaka (ne mogu se sve informacije naći na internetu) našao sam na izvještaj s treće utakmice finala 86te, Cibona-Zadar 110-111. Shvatio sam da sam i ja, pod utiskom sjajnih Popovićevih trica (6), zaboravio velikog heroja te utakmice. 22godišnji Stojko Vranković je igrao svih 50 minuta, dao je 19 koševa (9-12), imao je 20 skokova i 15 osvojenih lopti. To je nevjerojatna statistika. Na toj utakmici je Dražen zabio 39 (7 trica), a Cvjetičanin 37 (5 trica). Kod Zadra je i Petranovićigrao 50 minuta, dao je 26 koševa (9-13), imao je i 6 skokova i 5 osvojenih lopti.
da, stojko je bio fenomenalan kao i svi ostali meni je jedino ostalo nerazjašnjeno zašto u tom finalu, odnosno cijelom play offu, veću ulogu nije imao milan mlađan, koji je u toj sezoni bio jedan od najboljih zadrovih igrača ne mogu se sjetiti da li je bila u igri nekakva povreda, ili jednostavno nije bio raspoložen ako imaš u toj tvojoj arhivi, pogledaj
Mlađan je igrao nekoliko minuta i ostao je bez učinka. Nigdje se ne spominje razlog. Mislim da je te godine bio najbolji strijelac Zadra. Nakon Zadra je otišao u IMT (druga liga istok) i s IMT-om je osvojio kup. IMT je u polufinalu pobjedio Partizan, a u finalu Jugoplastiku. Ne znam koja bi danas bila prava usporedba s tim pothvatom (možda, Jedinstvo iz Gajnica pobjedi Zadar i Cedevitu). Mlađan je bio najbolji strijelac i igrač završnice kupa. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 08/04/2015 : 18:41:05
|
da, stojko je bio fenomenalan kao i svi ostali meni je jedino ostalo nerazjašnjeno zašto u tom finalu, odnosno cijelom play offu, veću ulogu nije imao milan mlađan, koji je u toj sezoni bio jedan od najboljih zadrovih igrača ne mogu se sjetiti da li je bila u igri nekakva povreda, ili jednostavno nije bio raspoložen ako imaš u toj tvojoj arhivi, pogledaj
Mlađan je igrao nekoliko minuta i ostao je bez učinka. Nigdje se ne spominje razlog. Mislim da je te godine bio najbolji strijelac Zadra. Nakon Zadra je otišao u IMT (druga liga istok) i s IMT-om je osvojio kup. IMT je u polufinalu pobjedio Partizan, a u finalu Jugoplastiku. Ne znam koja bi danas bila prava usporedba s tim pothvatom (možda, Jedinstvo iz Gajnica pobjedi Zadar i Cedevitu). Mlađan je bio najbolji strijelac i igrač završnice kupa.
Nisan zna da je Mlađan igra u Zadru. U drugoj polovici osandesetih je igra za IMT koji je i Jugoplastici zna radit probleme. Osin njega, iz te ekipe IMT-a mi je ka odličan igrač u sjećanju osta Slaviša Koprivica. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
vešmašina
Average Member

600 Posts
Member since 12/10/2013 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Posted - 08/04/2015 : 19:05:08
|
mislim da je mlađan u zadar došao iz IMT-a pred tu slavnu sezonu i nakon toga se opet vratio u IMT zašto je tako kratko ostao, nemam pojma bio je prvi strijelac zadra u regularnoj sezoni, sjećam se da kad nikome nije išlo, on bi zabio 25-30 i izgurao ona neugodna gostovanja kod 'slabijih' timova (koji bi danas osvajali ABA ligu) sjećam se toga jer sam tada bio navijač zadra a bio je mlađan pakleni igrač, šut s poludistance, trpao je svima i čuo sam da je imao gadnih problema s dioptrijom, gore od stojka |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 08/04/2015 : 19:53:57
|
mislim da je mlađan u zadar došao iz IMT-a pred tu slavnu sezonu i nakon toga se opet vratio u IMT zašto je tako kratko ostao, nemam pojma bio je prvi strijelac zadra u regularnoj sezoni, sjećam se da kad nikome nije išlo, on bi zabio 25-30 i izgurao ona neugodna gostovanja kod 'slabijih' timova (koji bi danas osvajali ABA ligu) sjećam se toga jer sam tada bio navijač zadra a bio je mlađan pakleni igrač, šut s poludistance, trpao je svima i čuo sam da je imao gadnih problema s dioptrijom, gore od stojka
Je, priča se da je bija ćorav ka šišmiš. Strašan igrač. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2918 Posts
Posted - 08/04/2015 : 21:03:32
|
mislim da je mlađan u zadar došao iz IMT-a pred tu slavnu sezonu i nakon toga se opet vratio u IMT zašto je tako kratko ostao, nemam pojma bio je prvi strijelac zadra u regularnoj sezoni, sjećam se da kad nikome nije išlo, on bi zabio 25-30 i izgurao ona neugodna gostovanja kod 'slabijih' timova (koji bi danas osvajali ABA ligu) sjećam se toga jer sam tada bio navijač zadra a bio je mlađan pakleni igrač, šut s poludistance, trpao je svima i čuo sam da je imao gadnih problema s dioptrijom, gore od stojka
Što to znači bio  |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Posted - 08/04/2015 : 22:08:59
|
Što to znači bio 
ja sam za zadar počeo navijati 84. godine, kad je dražen bio u vojsci i kad su zadrani u play offu (? moguće i da je bilo u regularnom) igrali s nemilo jakom bosnom, aktualnim prvacima bilo je 2 produžetka i totalna ludnica od navijanja i od utakmice potpuno su me opčinili petranović, sunara, vranković, popović, mladi stipe šarlija i stari ivica obad toliko da sam postao navijač zadra u pretežno jugoplastikinom kraju s ponešto cibonaša kasnije sam se vratio jugoplastici, ali zadar mi je ostao u srcu
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
|
surfer
Average Member