forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ISPOD I OKO OBRUČA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 165

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 05/03/2015 : 20:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Babo komandant

http://www.jutarnji.hr/bogdanovic-uz-perasovica---u-pravu-je--zasto-bi-nekome-bilo--zajamceno-mjesto-u-reprezentaciji--/1307918/

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 06/04/2015 : 17:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Sritna godišnjica!

http://www.index.hr/sport/clanak/zapamtite-jugoplastiku-na-danasnji-dan-rodjena-je-jedina-prava-dinastija-europske-kosarke/811714.aspx

Trljam ruke.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 06/04/2015 : 17:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Zlotvore, kako sretna kad je sadašnjost tužna, klub je na aparatima!?
Živi se za budućnost/sadašnjost, a ne od prošlosti...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 06/04/2015 : 17:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Sadašnjost/budućnost je za neku drugu raspravu.

Dobrih stvari iz prošlosti se treba prisjećati i to stalno. Neovisno koliko loša sadašnjost bila.
I da, godišnjice se čestitaju. A oni kojima se čestita će se lako pronaći, bez brige.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 06/04/2015 : 17:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Čudno je to da na tako malom prostoru od Šibenika do Splita,u tako kratkom periodu se rode tri velikana svjetske košarke. Dražen,Toni i Dino.
Neke države igraju desetljećima košarku i ćorak.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19896 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/04/2015 : 20:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Stvarno je tužno na što je spao najveći hrvatski sportski klub.

Čestitke Splite i sve najbolje u budućnosti. Da se izdigneš iz pepela!

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/04/2015 : 21:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ipak je sve počelo ovom utakmicom

treća utakmica finala protiv partizana
u maloj dvorani, iako su mogli napuniti poljud
u tom grotlu sam bio i ja

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 06/04/2015 : 22:14:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

...

Ja baš volim kad ti napišeš riječ-dvije na ovoj temi.
Zašto to češće ne radiš?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/04/2015 : 22:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Polufinale koje se u drugon poluvremenu pritvorilo u egzibiciju.
Jedna od karakteristika Jugoplastike je bija brz protok baluna i puno kretanja, i zbog toga je Sretenović bija jedan od važnijih igrača te ekipe.
Jedna od najlipših akcija na 6:45, devet dodavanja bez da itko lupne balun o pod i čista egzekucija.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 06/04/2015 22:36:38
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/04/2015 : 22:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
pa kad nažalost nema sugovornika koji su raspoloženi da se ispiše jedna stranica u sedam dana
pa nije ovo nogomet pobogu

ali evo, prije neki dan je bilo 30 godina od ciboninog naslova u ateni

dražen je tada s nepunom 21 godinom u finalu zabio 36 koševa
'89 u munchenu je kukoč također imao nepunu 21, a rađa skoro 22
sve redom djeca talentirana do neba
djeca koju su od malih nogu pustili da igraju, osvajaju i razvijaju se
danas je to naučna fantastika
danas se minutaža mjeri apotekarskom vagom, pa najbolji igrači euro klubova imaju u vrh glave 22-25 minuta
a prije bi glavni igrači igrali po minimum 30

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3278 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 06/04/2015 : 23:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:

...

Ja baš volim kad ti napišeš riječ-dvije na ovoj temi.
Zašto to češće ne radiš?
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2918 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 06/04/2015 : 23:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Ken me je svojom pričom o 21/22godišnjacima podsjetio na još jednu storiju.
Kopajući nedavno po svojoj kolekciji novinskih članaka (ne mogu se sve informacije naći na internetu) našao sam na izvještaj s treće utakmice finala 86te, Cibona-Zadar 110-111.
Shvatio sam da sam i ja, pod utiskom sjajnih Popovićevih trica (6), zaboravio velikog heroja te utakmice. 22godišnji Stojko Vranković je igrao svih 50 minuta, dao je 19 koševa (9-12), imao je 20 skokova i 15 osvojenih lopti. To je nevjerojatna statistika.
Na toj utakmici je Dražen zabio 39 (7 trica), a Cvjetičanin 37 (5 trica). Kod Zadra je i Petranovićigrao 50 minuta, dao je 26 koševa (9-13), imao je i 6 skokova i 5 osvojenih lopti.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/04/2015 : 23:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Kopajući nedavno po svojoj kolekciji novinskih članaka (ne mogu se sve informacije naći na internetu) našao sam na izvještaj s treće utakmice finala 86te, Cibona-Zadar 110-111.
Shvatio sam da sam i ja, pod utiskom sjajnih Popovićevih trica (6), zaboravio velikog heroja te utakmice. 22godišnji Stojko Vranković je igrao svih 50 minuta, dao je 19 koševa (9-12), imao je 20 skokova i 15 osvojenih lopti. To je nevjerojatna statistika.
Na toj utakmici je Dražen zabio 39 (7 trica), a Cvjetičanin 37 (5 trica). Kod Zadra je i Petranovićigrao 50 minuta, dao je 26 koševa (9-13), imao je i 6 skokova i 5 osvojenih lopti.

da, stojko je bio fenomenalan
kao i svi ostali
meni je jedino ostalo nerazjašnjeno zašto u tom finalu, odnosno cijelom play offu, veću ulogu nije imao milan mlađan, koji je u toj sezoni bio jedan od najboljih zadrovih igrača
ne mogu se sjetiti da li je bila u igri nekakva povreda, ili jednostavno nije bio raspoložen
ako imaš u toj tvojoj arhivi, pogledaj

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2918 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 07/04/2015 : 00:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

...

danas se minutaža mjeri apotekarskom vagom, pa najbolji igrači euro klubova imaju u vrh glave 22-25 minuta

Na gore spomenutoj utakmici Cibona Zadar, Cvjetičanin i Nakić su igrali svih 50 minuta, Ušić 47:59, a Dražen svih 43:10 do izlaska zbog 5. osobne greške. Danas to zbilja izgleda nemoguće.
Doduše, možda je i to razlog padu koncentracije pri kraju utakmice.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/04/2015 : 00:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

...

Na gore spomenutoj utakmici Cibona Zadar, Cvjetičanin i Nakić su igrali svih 50 minuta, Ušić 47:59, a Dražen svih 43:10 do izlaska zbog 5. osobne greške. Danas to zbilja izgleda nemoguće.
Doduše, možda je i to razlog padu koncentracije pri kraju utakmice.

ha, onda je i on igrao cijelo vrijeme
jer je i on dobio petu u drugom produžetku
(znam jer sam prije nekih mjesec dana gledao na youtubeu)

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2918 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 08/04/2015 : 17:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

kao i svi ostali
meni je jedino ostalo nerazjašnjeno zašto u tom finalu, odnosno cijelom play offu, veću ulogu nije imao milan mlađan, koji je u toj sezoni bio jedan od najboljih zadrovih igrača
ne mogu se sjetiti da li je bila u igri nekakva povreda, ili jednostavno nije bio raspoložen

Mlađan je igrao nekoliko minuta i ostao je bez učinka. Nigdje se ne spominje razlog.
Mislim da je te godine bio najbolji strijelac Zadra. Nakon Zadra je otišao u IMT (druga liga istok) i s IMT-om je osvojio kup. IMT je u polufinalu pobjedio Partizan, a u finalu Jugoplastiku. Ne znam koja bi danas bila prava usporedba s tim pothvatom (možda, Jedinstvo iz Gajnica pobjedi Zadar i Cedevitu).
Mlađan je bio najbolji strijelac i igrač završnice kupa.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/04/2015 : 18:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

kao i svi ostali

Mlađan je igrao nekoliko minuta i ostao je bez učinka. Nigdje se ne spominje razlog.
Mislim da je te godine bio najbolji strijelac Zadra. Nakon Zadra je otišao u IMT (druga liga istok) i s IMT-om je osvojio kup. IMT je u polufinalu pobjedio Partizan, a u finalu Jugoplastiku. Ne znam koja bi danas bila prava usporedba s tim pothvatom (možda, Jedinstvo iz Gajnica pobjedi Zadar i Cedevitu).
Mlađan je bio najbolji strijelac i igrač završnice kupa.

Nisan zna da je Mlađan igra u Zadru.
U drugoj polovici osandesetih je igra za IMT koji je i Jugoplastici zna radit probleme. Osin njega, iz te ekipe IMT-a mi je ka odličan igrač u sjećanju osta Slaviša Koprivica.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

vešmašina
Average Member

600 Posts

Member since 12/10/2013

Posted - 08/04/2015 : 18:53:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vešmašina a Private Message  Reply with Quote
karte za hrvatska-grčka(6.9.) skoro rasprodane.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/04/2015 : 19:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
mislim da je mlađan u zadar došao iz IMT-a pred tu slavnu sezonu i nakon toga se opet vratio u IMT
zašto je tako kratko ostao, nemam pojma
bio je prvi strijelac zadra u regularnoj sezoni, sjećam se da kad nikome nije išlo, on bi zabio 25-30 i izgurao ona neugodna gostovanja kod 'slabijih' timova (koji bi danas osvajali ABA ligu)
sjećam se toga jer sam tada bio navijač zadra
a bio je mlađan pakleni igrač, šut s poludistance, trpao je svima
i čuo sam da je imao gadnih problema s dioptrijom, gore od stojka

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/04/2015 : 19:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

mislim da je mlađan u zadar došao iz IMT-a pred tu slavnu sezonu i nakon toga se opet vratio u IMT
bio je prvi strijelac zadra u regularnoj sezoni, sjećam se da kad nikome nije išlo, on bi zabio 25-30 i izgurao ona neugodna gostovanja kod 'slabijih' timova (koji bi danas osvajali ABA ligu)

Je, priča se da je bija ćorav ka šišmiš.
Strašan igrač.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2918 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 08/04/2015 : 21:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što to znači bio
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/04/2015 : 22:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Što to znači bio

ja sam za zadar počeo navijati 84. godine, kad je dražen bio u vojsci i kad su zadrani u play offu (? moguće i da je bilo u regularnom) igrali s nemilo jakom bosnom, aktualnim prvacima
bilo je 2 produžetka i totalna ludnica od navijanja i od utakmice
potpuno su me opčinili petranović, sunara, vranković, popović, mladi stipe šarlija i stari ivica obad
toliko da sam postao navijač zadra u pretežno jugoplastikinom kraju s ponešto cibonaša
kasnije sam se vratio jugoplastici, ali zadar mi je ostao u srcu

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/04/2015 : 00:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
dame i gospodo
ŽARKO PASPALJ
predivan razgovor koji je s njim vodio naš Mairosu
uživajte
http://www.vice.com/rs/read/zarko-paspalj-nas-covek-u-srcu-teksasa-i-nba

Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 11/04/2015 : 08:40:56  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
Evo njemacki mediji pisu da ce stalno mjesto u novoformiranoj Euroligi imati i Bayern, sto je stvarno blamaza...
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/04/2015 : 12:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:

dame i gospodo
ŽARKO PASPALJ
predivan razgovor koji je s njim vodio naš Mairosu
uživajte
http://www.vice.com/rs/read/zarko-paspalj-nas-covek-u-srcu-teksasa-i-nba

Nocas san u dahu procita ovo

Trljam ruke.
Go to Top of Page
Page: of 165 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page