Author |
Topic |
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 24/01/2014 : 20:04:52
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by elfak nish
Super,odlicno.
Nego..... 40 kn?
Mark/Blek/Miki su po 25, PSDZ 30. Teler ce da ima 40tak strana vise,a cena veca za 10 kn?
ovdje Bernard nije nista kriv. naime, ovakav strip mora se po zakonu dodatno oporezovati porezom na totalne budale, stoga je cijena zapravo najmanja moguća.
|
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 24/01/2014 : 20:19:33
|
quote: Originally posted by DeeCay
Meni je ovo sranje, pa zar moraju trpati na kioske sve starije od 100 godina!? Trpio sam to dok je vrijedila ona, nek izdaju ove serijale za pare dok god izdaju i Misteriju i Mr Noa, ali sada više ne! Kiosci su pretrpani trešom kojemu je istekao rok trajanja. Mark, Blek, PSDZ, MIki, Rendžer, Chico u boji, bez boje, s gaćama na glavi, pa kad će to prestati i početi se izdavati neki novi serijali. Svi vani mogu izdavati nove serijal, jedino mi moramo ovo gledati diljem Hrvatske...
Bullshit.
+10
To su ti "serijali" za tellera i 1evra... vječne nostalgičare...
Šteta... ako već mora biti bonelli od prvog broja, mogli su onda uzeti Saguara ili nešto slično... odnosno bilo koji drugi serijal... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 24/01/2014 : 20:26:06
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by DeeCay
Meni je ovo sranje, pa zar moraju trpati na kioske sve starije od 100 godina!? Trpio sam to dok je vrijedila ona, nek izdaju ove serijale za pare dok god izdaju i Misteriju i Mr Noa, ali sada više ne! Kiosci su pretrpani trešom kojemu je istekao rok trajanja. Mark, Blek, PSDZ, MIki, Rendžer, Chico u boji, bez boje, s gaćama na glavi, pa kad će to prestati i početi se izdavati neki novi serijali. Svi vani mogu izdavati nove serijal, jedino mi moramo ovo gledati diljem Hrvatske...
Bullshit.
+10
To su ti "serijali" za tellera i 1evra... vječne nostalgičare...
Šteta... ako već mora biti bonelli od prvog broja, mogli su onda uzeti Saguara ili nešto slično... odnosno bilo koji drugi serijal...
Eh da, pusti snovi... Samo što će Ludens s Malim rendžerom i kolor Chicom nekog vraga i zaraditi, isto kao i s Blekom, Markom i Mikijem, isto kao i s n-tim reprintom Zagora i Alana Forda, dok sa Saguarom ne bi zaradio ni cvonjak. Slažem se da su ljubitelji i kolekcionari većinom (i) nostalgičari, ali ovo već stvarno nema smisla. Pa Mali rendžer je totalno nečitljiv, da ne kažem sm... iješan.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 24/01/2014 : 20:27:43
|
Nije istina da klinci danas ne čitaju stripove, u manjoj mjeri nego prije to sigurno, ali stripovi se svejedno još dobro drže. Ali ovaj Mali Rendžer i ostali dragulji 50-ih su diskutabilan potez. Kad već mora biti vestern, rado bih vidio Plave bluze. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 24/01/2014 : 20:28:21
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by teller
...a PSDZ su prekrasan serijal...
[blue]Tako je, Priče sa divljeg zapada vrede ...
PSDZ su odličan serijal, daleko iznad Marka,Bleka,Mikija,Kita,Čika,.. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 24/01/2014 : 20:30:34
|
quote: Originally posted by hello
Nas su prije nekoliko mjeseci obavijestili da su dali ludensu prava da od prvog broja krene s MR. Mi dalje nastavljamo po planu iako mislim da će teško proći kiosk izdanje MR jer se sjećam da smo mi kiosk izdanje koje je koštalo samo 16,00 kn prodavali u manje od 1000 komada po broju (uključujući i Sloveniju i Srbiju)
Ludens ima drugačiju taktiku: u prvoj turi na kioscima se proda jedan dio, u ovom slučaju možda i mali, ali se onda naknadno godinama prodaje u ljetnim i zimskim paketima po 2 ili 3 uz cijenu jednoga, pa se još malo kasnije dva zalijepe i prodaju kao specijali, pa se naposljetku na Interliberu prodaju pojedinačno masovno po 5 ili 10 kn. I na koncu se proda skoro sve, što daje logičnu računicu. Tko je nama kriv što bismo željeli vidjeti nešto novo.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 24/01/2014 : 20:36:40
|
quote: Originally posted by Colt
quote: Originally posted by anto
od prvog broja - - pa oni su totalno nečitljivi!
još jedan dokaz da je veća mogućnost da se proda n-ti reprint nekog stripa nego nešto novo - na (veliku) žalost. (ili da izdavači barem tako misle)
Da nije tako, ne bi Ludens ni ulazio u ove poduhvate. Jednostavno, ljudi nabavljaju ono sto su nekada citali i odmah stavljaju na policu. Znam ljude koji Mikija kupuju ali ne i citaju ("Zato sto je naivan i predvidljiv do bola") cisto na racun toga da znaju o cemu se radi... bolje da kupis ono sto si vec citao pa znas da je dosadno nego da uzmes nesto novo pa se ispostavi da je dosadno.
Ključna riječ je nostalgija. Ja sam zbog iste uzeo i stavio na policu prvih 10 Mikija, Marka specijale Buđenje mumije i Priča o komandantu Marku i (zasad) Bleka u Londonu i Besmrtnog bizona. Ne pada mi ih na pamet čitati jer znam da bih ih najkasnije poslije desete stranice zafrljačio u smeće, ali mi ih je gušt tu i tamo prolistati i pred oči vratiti neke davne slike. Nisu baš madlene, ali nisu ni daleko od toga.
|
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 24/01/2014 : 20:41:11
|
Da je Ludens "oživio" Martija - kupovao bih. Da je Ludens "oživio" Nathana - kupovao bih. Da je Ludens "oživio" Pilota - kupovao bih. Da je Ludens pokrenuo nešto novo - kupovao bih da vidim o čemu se radi. Da je Ludens ubrzao Texa ili Dylana - kupovao bih. OVO NARAVNO NEĆU KUPITI!!! |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
gombi
New Member
Slovenia
234 Posts
Member since 27/07/2010 |
Posted - 24/01/2014 : 20:53:28
|
quote: Originally posted by Space Marine
Da je Ludens "oživio" Martija - kupovao bih. Da je Ludens "oživio" Nathana - kupovao bih. Da je Ludens "oživio" Pilota - kupovao bih. Da je Ludens pokrenuo nešto novo - kupovao bih da vidim o čemu se radi. Da je Ludens ubrzao Texa ili Dylana - kupovao bih. OVO NARAVNO NEĆU KUPITI!!!
moje riječi |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/01/2014 : 21:06:50
|
Serijali koje forumaši ne bi kupovali, idu kao kiosk izdanja. Serijali koje bi forumaši kupovali, ne idu kao kiosk izdanja. Što to onda govori? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 24/01/2014 : 21:09:06
|
quote: Originally posted by mladjo
Serijali koje forumaši ne bi kupovali, idu kao kiosk izdanja. Serijali koje bi forumaši kupovali, ne idu kao kiosk izdanja. Što to onda govori?
da se nas glas daleko cuje |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
Edited by - gerilac1 on 24/01/2014 21:09:34 |
|
|
vešmašina
Average Member
599 Posts
Member since 12/10/2013 |
Posted - 24/01/2014 : 21:20:24
|
možda je trebalo agitirati kod bernarda za više bleka, mikija i marka pa on iz inata udari kontru sa ken parkerom, martijem, onim malim iz manausa... |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1917 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 24/01/2014 : 21:23:26
|
Igrajmo se ptice zloslutnice: ovo izdanje privuci ce polovinu kupaca Van Gogha ciji ritam je indiskutabilan. Van Gogh prestaje izdavati istog. Poslije treceg broja Ludens stane sa kiosk izdanjem. Fazit: krajem ove godine imamo tri Ludensova i 70-ak Van Goghovih MR i izvjesnost da nece biti daljnih izdanja. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 24/01/2014 : 21:39:38
|
Tesko da ce oni koji kupuju Van Goghovo izdanje tek tako odreci kolekcije, ipak je to prilicno odmaklo... Ludensovo izdanje je usmereno na "obicnu" publiku koja maltene ni ne zna da MR trenutno izlazi u Hrvatskoj. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 24/01/2014 : 21:51:05
|
Ako sam vec budala ne treba mi to netko stalno prebacivat.....
Ma pusti ih Telleru, ja ti to nikad nisam prebacio. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 24/01/2014 : 21:54:24
|
Serete i kenjate ko sva vecita gundala....dobili tellera na kioske a forumas teller ode...vi znate sve...mi,ludens,bernard smo nostalgicari i budale...ma odkenjajte se mudraci,..mislio sam da je to normalan forum i da ljudi razumiju sto je ljubav do stripova....jedna budala odlazi jer se lose osjeca u drustvu samih uzvisenih strip mudraca..koji bi nesto novo sto nitko onda ne kupuje...pitajte colta kako se prihvatio grejstorm... Ako sam vec budala ne treba mi to netko stalno prebacivat..... Vec sam odlazio ali sad mi je stvarno pun kufer seronja koja kritiziraju pa ludens,pa libellus,pa tisak,pa cijene,pa ferrija,pa..... Zao mi foruma jer ga stvarno volim ali prezivjet cu bez problema...a mozda je problem u meni jer sam otiso vec i iz striparne..i nisam pozalio nikad....ostajte mi zdravo, bez tellera zivot ce vambit ljepsi... Pozdrav i zbogom.
Koji je ovo već odlazak? Ako je jubilarni, da nazdravimo! Hajde, hajde, sad si malo ljut ali već sutra će te to proći. Ili najkasnije kad kupiš Malog rendžera, pa se ovdje pohvališ da si nabavio tri primjerka. To što bi(smo mi) neki htjeli čitati i spremati nešto drugo naš je a ne tvoj problem. Ti si čekao Kita, i na koncu ga dobio od pouzdanijeg izdavača koji će serijal izgurati do kraja bržim ritmom objavljivanja. I imaš razloga biti zadovoljan. Što te briga za druge...
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 24/01/2014 : 23:08:18
|
telleru, tebi u cast kupujem ovo :) Ipak su tu stari dobri Frenki, Klareta, Roza Morning, Brendi Dzim, Cin Lao, lijepo je odmoriti malo misli prije spavanja... :) |
|
|
Zagor i Chico
New Member
Croatia
214 Posts
Member since 14/05/2011 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 24/01/2014 : 23:21:56
|
Serete i kenjate ko sva vecita gundala....dobili tellera na kioske a forumas teller ode...vi znate sve...mi,ludens,bernard smo nostalgicari i budale...ma odkenjajte se mudraci,..mislio sam da je to normalan forum i da ljudi razumiju sto je ljubav do stripova....jedna budala odlazi jer se lose osjeca u drustvu samih uzvisenih strip mudraca..koji bi nesto novo sto nitko onda ne kupuje...pitajte colta kako se prihvatio grejstorm... Ako sam vec budala ne treba mi to netko stalno prebacivat..... Vec sam odlazio ali sad mi je stvarno pun kufer seronja koja kritiziraju pa ludens,pa libellus,pa tisak,pa cijene,pa ferrija,pa..... Zao mi foruma jer ga stvarno volim ali prezivjet cu bez problema...a mozda je problem u meni jer sam otiso vec i iz striparne..i nisam pozalio nikad....ostajte mi zdravo, bez tellera zivot ce vambit ljepsi... Pozdrav i zbogom.
Aj' molim te ne glumataj neku uvrijeđenu frajlu. Je li tebi uopće bitno što drugi misle o nečemu što se tebi sviđa ili ne sviđa? Sto ljudi sto ćudi. Mene baš briga tko će ovdje reći je li ovo glupo i nepotrebno. Tržište i vrijeme će pokazati je li ovom stripu budućnost zajamčena ili ne. Ja mu osobno zamjeram cijenu (u usporedbi s Markom i Blekom), ali nemam ništa protiv tog izdanja.
Uostalom, kakvi su sve komentari išli za Bleka i Marka a oni već oko 50-og broja. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/01/2014 : 23:22:21
|
telleru nemoj da te izbace iz takta.moj i tvoj ukus se skoro u ničemu ne poklapa ali drag si mi jer voliš strip(doduše loš strip). |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 24/01/2014 : 23:25:56
|
quote: Originally posted by mladjo
Serijali koje forumaši ne bi kupovali, idu kao kiosk izdanja. Serijali koje bi forumaši kupovali, ne idu kao kiosk izdanja. Što to onda govori?
To mora da su se u Ludensu urotili protiv forumaša. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
Edited by - Space Marine on 24/01/2014 23:28:31 |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 24/01/2014 : 23:39:24
|
quote: Originally posted by Zagor12