TOP 10 "ugroženih" - ovde striktno mislim na strip serijale koji se izdaju na hrvatsko/srpskom jeziku,ali koji trenutno izlaze previše sporo po vašem mišljenju, ili su na ledu, pa ili uopšte ne izlaze (već poodavno) ili vrlo retko.
evo mojih glasova:
1.Usagi Yojimbo - trenutno na ledu kod Bookglobea, na 9. broju (otkupljena su prava za još dva, ali od njih ni traga ni glasa; a serijal ima 27 trejdova). 2.Torgal - BP započeo, priča se da će DW nastaviti tamo gde su oni stali u istoj formi; LL ga takođe obećava ali u 3-u-1 albumima, ali i to se nešto odužilo. 3.Tvrđa - Fibra rastura sa izdavanjem, ali baš kod ovog serijala se nešto "šteka". 4.100 metaka - BP stao na 4. trejdu - ko će ga prvi nastaviti (ili započeti od početka) - DW ili Fibra ? 5.Nataša - BG izbaci prvi integral i kraj! Da li ćemo videti i daljnje epizode? 6. Žil Žurdan - BG izbaci drugi integral i muk? Preostala četiri? 7. Tangi i Laverdir - SA sa sjajnim tempom je odradio prvih pet integrala.I tu stoji već par godina.Kad li planira preostala tri? 8. Krcko - na prvom integralu SA stoji već nekoliko godina.Da li ćemo videti i preostala dva Mašerotova integralna Krcka? 9. Linkoln - priča se da je BG i ovaj serijal stavio na led.Nadam se da su glasine lažne. 10.Plave bluze - i opet BG - da li ćemo doživeti da vidimo barem polovinu objavljenih (u Francuskoj) epizoda ?
(na 11. mestu bih stavio Samija od SA koji je zaleđen na 2. knjizi, a na 12-om Texa od Veselog Četvrtka koji izlazi tragičnim tromesečnim ritmom)
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
nadam se da nije istina ovo za Linkolna, do sada su dosta dobro pratili ritam Francuza. Inace volio bi malo brze Plave bluze, Tvrdje,Krcka i jos dosta toga....:)
1. Lincoln (novi/ji strip, pa me zanima više od drugoplasiranog) 2. Tanguy i Laverdure (klasik s onog Top 10) 3. Natasha 4. Largo Winch 5. Bijela tigrica 6. 100 metaka 7. Navis 8. Luc Orient 9. Bruno Brazil 10. Gil Jourdan
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Mislim, nigdje da ga nađem, svaki put provjeravam na svim kioscima u gradu, a samo ponekad ga nađem. A cuo sam da ga najmanje 4 izdavaci izdavaju na hr/sr. Zasto ga sakrijavu preda mnom, zasto? Zasto pobogu to rade!?
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
ajmo sad 10 TOP UGROŽENIH FORUMAŠA.... zbog pića,droge,sexa,ovisnosti o stripovima(beri Zagorom)živciranja na forumu.... THORGALA će LIBELLUS i tu sam miran, neću umrjeti sutra(bar se nadam).. ASTERIX je najavljen... PLAVE BLUZE me nisu oduševile(pogotovo nakon bljedog 2 integrala izgubio volju)... Nataše,Krckoti i Linkolni...ako dođu dobro...ako ne-preživjet ću bez problema... Ugrožen je GUSAR CRNOBRADI jer ga nitko živ nije i neće pokrenut.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Žao mi je za Usagija i Thorgala. Dopali su u šake neozbiljnih izdavača pa ljubitelji stripa trpe.
Za mene su najveći oni izdavači koji završe sve što počnu - Fibra.
Također me oduševio potez Darkwooda koji je nastavio Sandmana i Preachera - kapa dolje. Mada im malo zamjeram što nisu startali Hronike Konan od broja 1, a sada se prave blesavi. No, napravili su toliko dobrih stvari da im se to mora oprostiti.
Cijenim System Comics koji je upao u nevolje, pričalo se o raspadu i onda su završili dosta započetih strip album serijala.
Najviše me razočarao Beli Put, no oni praktično više i ne postoje.
Ne volim ni Bookglobe jer im se živo fućka za čitatelje. Ne zamjeram ni najmanje što je BG-u novac na prvom mjestu (to je sasvim normalno), ali ne smije se igrati sa onima koji kupuju tvoja izdanja. Potrebna je civilizirana komunikacija (nije nužno, ali poželjno) i naravno završavanje započetih serijala (nužno).
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.