Author |
Topic |
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/02/2014 : 17:44:54
|
quote: Originally posted by tronožac
Pa Difule ti si upravo napisao najveću optužbu-da tudjim sredstvima,namenskim,pokrivaju svoje dugove.
Ne mislim na doslovno pokrivanje, da je jedno neposredno povezano i(li) uvjetovano drugim, nego na dobivanje mogućnosti da u poslovanju na jednoj strani imaju određene gubitke koje mogu nadoknaditi poslovanjem na drugoj strani. Recimo da im izdavanje Riđobradog donosi određenu dobit zahvaljujući kojoj u izdavanju Nicka Raidera, Skrivenog lica ili nečeg drugog mogu imati manje gubitke. Dobiveni novac se pritom troši namjenski, tu nema nikakvih problema.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 13/02/2014 17:47:57 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 13/02/2014 : 17:52:19
|
quote: Originally posted by jaki
Nekome je život bez LL stripova isto bez smisla
evo jaki vam objasnio....nemam sta dodati...jer sam se prepoznao u njegovom postu...hvala jaki care! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
tronožac
Average Member
Serbia
509 Posts
Member since 04/05/2008 |
Posted - 13/02/2014 : 18:00:50
|
Difule tvoja rečenica je pogrešno protumačena,ne zameri: Možda višim cijenama Riđobradog i potporama za njegovo izdavanje LL pokriva dio gubitaka koje vjerojatno ima s Nickom Raiderom...
Shvatio sam da sufinansirano izdanje,umesto da pojeftini,ono biva još skuplje,ne bili se pokrpile druge rupe. A pošto nije tako,onda je moja greška. |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2476 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 13/02/2014 : 18:16:15
|
Od Libellusa imam: Demian komplet. Uzimam: Zagora, Dylana u boji, Texa, Tex kolor specijal, Tex Almanah, Libellus kolekciju. Uzimaću i dalje naravno. Planiram da uzmem komplete: Ken Parker i Magični vjetar. Ne bih da zvučim kao snob, ali su izdanja Libellusa jednostavno perfektna i vredi ih imati.
p.s.Da nije Mister NO debeljuca VČ, jedan od prioriteta bi sigurno bio i pilot. |
Carpe diem |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/02/2014 : 19:02:32
|
Kupujem samo Zagora, a i tu mi fali 7 knjiga, za ostalo nema teorije... Ne dam toliko love vise ni za jednog junaka, taman i kad bih imao. Stripove kupujem da ih citam, a ne da ih gledam kako su lijepi i na crtu na polici. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/02/2014 : 19:03:28
|
da su ljudi na početku bili realniji i skontali kako su serijali od 100 HC knjiga preskupi možda se ne bi zalijetali pa bismo od samog starta imali pravu sliku i ne bi bilo odustajanja...niti kuknjave na pol serijala
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 13/02/2014 : 19:06:50
|
quote: Originally posted by velka031
Kupujem samo Zagora, a i tu mi fali 7 knjiga, za ostalo nema teorije... Ne dam toliko love vise ni za jednog junaka, taman i kad bih imao. Stripove kupujem da ih citam, a ne da ih gledam kako su lijepi i na crtu na polici.
Zašto ne i jedno i drugo, da uživamo i u čitanju i u njihovom estetskom rasporedu na polici? Zašto bi jedno isključivalo drugo?
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 13/02/2014 : 19:26:06
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Kupujem samo Zagora, a i tu mi fali 7 knjiga, za ostalo nema teorije... Ne dam toliko love vise ni za jednog junaka, taman i kad bih imao. Stripove kupujem da ih citam, a ne da ih gledam kako su lijepi i na crtu na polici.
Zašto ne i jedno i drugo, da uživamo i u čitanju i u njihovom estetskom rasporedu na polici? Zašto bi jedno isključivalo drugo?
Bravo Johnny Difool! Ja i dalje sa uciteljskom platom (+ ako da nesto kladionica ) za sada pratim sve od LL. To "sve" podrazumeva sve Bonellije osim NN. Ne kasnim nigde, ali uvek kupujem u promo periodu. E sad, ko je pratio LL forum mogao je da primeti okvirni plan za narednih 5 meseci sta ce izdati. Moja racunica kaze da ja trebam kupiti od svega nabrojanog 12 knjiga. To za toliki period i nece da mi predstavlja neki izdatak. Eh, gde su ona vremena kad u turi bude 4 Texa, pa 4 MM, pa 4 MN...Ma bilo ih je i po 6 od jednog junaka. To znaci da i izdavaci osecaju krizu, ne samo kupci. Ne kazem da nisu skupa izdanja, ali ne kazem ni da ne vrede. Jednostavno, dok mogu praticu. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 13/02/2014 : 19:40:31
|
Ja srećom ne pratim ni Nicka Raidera, ni Texa kolorce (nešto sam uzeo "oštećenih" na Interliberu), a neću ni kolor Texonea, koji je onako malen zapravo Texino, a ni Orlovi Rima me kod Makonda nisu privukli. No za razliku od tebe pratim i Riđobradog i Spiroua pa nije lako, ali promo-periodi, popusti s karticama, "oštećeni" itd., i uglavnom se sve stigne. Teško je, ali još uvijek ide.
|
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 13/02/2014 : 20:10:38
|
Ja srećom ne pratim ni Nicka Raidera
Steta!
Eto, ja sa Texoneom imam tesku nedoumicu. Imam ih sve u cb varijanti koja mi u principu vise odgovara, ali prevod nikako. A znam da ce ova dva tovara da naprave perverziju od toga i tesko ce mi biti da odolim. Pa ako uzimam Zagora, onda... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 13/02/2014 : 20:21:07
|
quote: Originally posted by zeljko
da su ljudi na početku bili realniji i skontali kako su serijali od 100 HC knjiga preskupi možda se ne bi zalijetali pa bismo od samog starta imali pravu sliku i ne bi bilo odustajanja...niti kuknjave na pol serijala
mozda si i u pravu ali libellus je poceo 2007 kad o krizi nije bilo ni govora...tad je bila histerja stripomanije a nije bilo ni toliko izdavca,cak ni fibre kamo li darkvuda.pp.vc.....nema smisla biti general poslje bitke....a i libellus je sirio ponudu iz godine u godinu... Ja mislim da libellus gura i prezivljava a o bogacenju na nas racun nema govora... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26836 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/02/2014 : 20:23:01
|
Pa Difule ti si upravo napisao najveću optužbu-da tudjim sredstvima,namenskim,pokrivaju svoje dugove.
Oni su se javili na natječaj za potporu,dobili je i moraju ispoštivati ono zbog čega su je dobili a to je objavljivanje tih stripova za koje su tražili potporu u određenom vremenskom roku. Ne vjerujem da je cijena ili eventualna cijena tih stripova uopće spomenuta ili propisana natječajem.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 13/02/2014 : 20:43:38
|
ali tu je paradoks, s jedna strane se ljudi zale, da je preskupo sve, a s druge strane kukaju kako je ritam prespor, po meni jedino rjesenje bi bilo da se ritam dodatno uspori, naklade povecaju nazad, a da ljudi ne dignu galamu i to je to
ali to je nekakvo utopijsko rjesenje :) |
There can be only one, me! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/02/2014 : 21:01:32
|
Sasvim ok izgleda i kolekcija Zagor extra, ali ja moram uzimati i Libellus Naravno da jedno ne iskljucuje drugo, ali jos uvijek je sadrzaj bitniji od forme. |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1615 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 13/02/2014 : 21:04:13
|
Ostao sam samo na DD KF I PIBD, stao na 52 Teksu, 7 AA, 3 zoni X. Skupio sam MV, Demijana I Skriveno lice. Odlučio sam da umesto toga uzimam DW I Fibru, I to ona izdanja koja su mi zanimljiva. |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 13/02/2014 : 21:05:28
|
Malo pre dobio Zagora u boji 15 i 16. Savršenstvo, jebite nas i dalje, dižite cenu, neću jesti hleba ali za ovo mora da ima. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 13/02/2014 : 21:11:18
|
quote: Originally posted by Timber Bil
Malo pre dobio Zagora u boji 15 i 16. Savršenstvo, jebite nas i dalje, dižite cenu, neću jesti hleba ali za ovo mora da ima.
tako se govori...onda mozemo zakljucat topic a?...malo se ljudi pojadali...sad nam je svima lakse...laku noc narode... |
|
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2439 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 13/02/2014 : 21:16:48
|
quote: Savršenstvo, jebite nas i dalje, dižite cenu, neću jesti hleba ali za ovo mora da ima.
Sada sa ovakvim cjenama baš ču početi da cjepidlačim... moj DD kolorac 8 ima slabiji otisak na jednoj stranici, a DD kolorac 7 ima malo oščečenje kod uveza... sa cjenom 120kn ima oboje da zamjenim prvom prilikom. |
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
Edited by - BiDi on 13/02/2014 21:18:03 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 13/02/2014 : 21:27:38
|
Ne mislim na doslovno pokrivanje, da je jedno neposredno povezano i(li) uvjetovano drugim, nego na dobivanje mogućnosti da u poslovanju na jednoj strani imaju određene gubitke koje mogu nadoknaditi poslovanjem na drugoj strani. Recimo da im izdavanje Riđobradog donosi određenu dobit zahvaljujući kojoj u izdavanju Nicka Raidera, Skrivenog lica ili nečeg drugog mogu imati manje gubitke. Dobiveni novac se pritom troši namjenski, tu nema nikakvih problema.
verujem da je ovo slučaj - a dobro, logičan potez kojim manje prodavani naslovi i dalje ostaju u igri.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/02/2014 : 21:53:58
|
Ja sam oduvek govorio da su Libellusovi stripovi preskupi, sada su papreno preskupi.
Novi Tex Kolor Specijal 2 u promo periodu kosta 2300dinara A prvi broj koji je izasao pre 2 godine ako se ne varam je u promo periodu kostao 1500 din.
Zagor kolorci u promo periodu 2 i po hiljade. Bio sam budala i sto sam kretao sa tom edicijom. Odustao sam vec na 7. broju!
A cene Teksa redovnog isto kao i Anto ne smem ni da pominjem!
Velika je steta sto se uopste doslo do ovakve situacije da se toliko smanjuje tiraz i da toliko raste cena!
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 13/02/2014 : 21:58:04
|
Ajde da uzmemo primer tog Riđobradog to je jedinstveni slučaj u izdavaštvu da strip koji se dobro prodaje dobije povećanje cene od 33% A da, pritom, kuna nije devalvirala Niti je tiraž smanjen |
Edited by - Jasko on 13/02/2014 21:59:01 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/02/2014 : 22:00:38
|
quote: Originally posted by Jasko
Ajde da uzmemo primer tog Riđobradog to je jedinstveni slučaj u izdavaštvu da strip koji se dobro prodaje dobije povećanje cene od 33% A da, pritom, kuna nije devalvirala Niti je tiraž smanjen
Ludost! To je vrlo nekorektno!
|
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 13/02/2014 : 22:11:03
|
Ajde da uzmemo primer tog Riđobradog to je jedinstveni slučaj u izdavaštvu da strip koji se dobro prodaje dobije povećanje cene od 33% A da, pritom, kuna nije devalvirala Niti je tiraž smanjen
Ma da, resile Dade da se obogate na Ridjobradom. Idi ti lepo otvori privatnu ordinaciju, popravljaj zube i zaradices za sve. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/02/2014 : 22:21:41
|
Ajde da uzmemo primer tog Riđobradog to je jedinstveni slučaj u izdavaštvu da strip koji se dobro prodaje dobije povećanje cene od 33%
Ni blizu.
Marvel i DC su povećali cene svojih izdanja sa 2.99 na 3.99 dolara počevši upravo sa onim stripovima koji se najbolje prodaju.
Boneli, kad povećava cenu izdanja, prvo povećava Teksu i Dilanu.
Tako da je u zemljama sa razvijenim izdavaštvom pre pravilo da se cena povećava onome što se dobro prodaje.
Ali, jelte, ovde sve mora da bude naopako, i da se posle čudimo što je tako - a da u stvari i sami tome zdušno doprinosimo. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Topic |
|