Author |
Topic |
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 25/02/2014 : 21:20:40
|
Evo, u kontri topica sa svetim kravama, pitanje je slijedeće: Koji je najpodcijenjeniji Bonelli strip (strip u značenju; zasebna epizoda, ne kao serijal)?
Meni je to definitivno DD: Lutke (iz ColorFesta 4). Zabavna i opuštajuća pričica s važnom povijesnom inspiracijom, šarenim crtežom itd., a ima i materijala za Google Translate na kraju.
|
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 25/02/2014 : 21:31:12
|
Znak zla - Gospodar tame, maestralan povrtak Hagota iz pera tandema Capone-Ferri. Bespotrebno pljuvanje fanova, odlična epizoda. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/02/2014 : 21:52:58
|
Zagor: Nocna mora na moru - Glup Ludensov prijevod naslova je nabio ovoj prici mnogo goru reputaciju nego sto zasluzuje.
Zagor: Crna dusa - Mislim da ovaj specijalac nije dobio dovoljno paznje i pohvala koliko zasluzuje.
Dylan Dog: Povratak cudvista - Po mom misljenju jedna od najboljih DD epizoda uopste.
Zagor: Covjek koji je dosao s kisom - Majstorski strip, ocigledno da sam jedan od rijetkih koji tako misle. |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 25/02/2014 : 22:03:20
|
Donaverov karavan, retko spominjan a ubedljivo najbolji Ken Parker + fenomenalni Ortiz, maestralan scenario, jedan od najboljih Bonelli stripova !!! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/02/2014 : 22:13:08
|
quote: Originally posted by King Warrior
Zagor: Nocna mora na moru - Glup Ludensov prijevod naslova je nabio ovoj prici mnogo goru reputaciju nego sto zasluzuje.
Zagor: Crna dusa - Mislim da ovaj specijalac nije dobio dovoljno paznje i pohvala koliko zasluzuje.
Dylan Dog: Povratak cudvista - Po mom misljenju jedna od najboljih DD epizoda uopste.
Zagor: Covjek koji je dosao s kisom - Majstorski strip, ocigledno da sam jedan od rijetkih koji tako misle.
Uh Kinze! Isto sam ja hteo da napisem! Nocna mora na moru mi je bio odlican maxi, sa vrlo tmurnom i teskom atmosferom.
Povratak cudovista vrlo interesantna prica sa Piccatom koji rastura!
Covek koji je dosao s kisom je najbolji od svih almanaha, fin zaplet i rasplet sa dosta akcijskih scena i eksplozija koje je Rubini odlicno nacrtao. Posebno mi se svidja kako je nacrtao Zagora u onoj tami a samo mu se znak vidi kao svetao na 94. strani! Odlicno se i vodi epizoda sa pocetkom na kraju i onda retrospektiva, vrlo dinamicno ispricano i onda na kraju pravi revolveraski obracun!
Vidim da nisam napisao komentar na recenziji, cudno. Moracu da procitam jos jedanput epizodu i da ostavim detaljniju analizu
|
Edited by - going going on 25/02/2014 22:14:46 |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1291 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 25/02/2014 : 22:16:55
|
Zagor: Covjek koji je dosao s kisom - Majstorski strip, ocigledno da sam jedan od rijetkih koji tako misle.
Slažem se! Sama priča je super + odličan Rubinijev crtež. Po meni definitivno najbolji Almanah.
|
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21057 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/02/2014 : 22:22:21
|
ovaj mi maxi već godinama stoji nepročitan. sa obzirom da sto godina nisam čitao Zagora, možda bih mogao da ovom maxiju dam šansu zbog kingove i goingove preporuke. a i volim Kasarovce! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 25/02/2014 : 22:24:42
|
Cekaj malo, ako pitas za preporuku, od mene je nemas za taj strip Nisam rekao da je dobra epizoda, tek onako, solidna do losnjikava. Stvar je u tome da je mnogi gledaju kao najgoreg Zagora ikad, e to mislim da je pretjerivanje. |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1291 Posts
Posted - 25/02/2014 : 22:26:31
|
quote: Originally posted by anto
ovaj mi maxi već godinama stoji nepročitan. sa obzirom da sto godina nisam čitao Zagora, možda bih mogao da ovom maxiju dam šansu zbog kingove i goingove preporuke. a i volim Kasarovce!
Tako je, daj mu šansu. Vjeruj mi da se isplati. I ako si u mogučnosti, pročitaj i Giganta Čovjek koji je pobijedio smrt. Odličan strip. |
Edited by - Space Marine on 25/02/2014 22:31:40 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Posted - 25/02/2014 : 22:38:40
|
quote: Originally posted by Space Marine
quote: Originally posted by anto
ovaj mi maxi već godinama stoji nepročitan. sa obzirom da sto godina nisam čitao Zagora, možda bih mogao da ovom maxiju dam šansu zbog kingove i goingove preporuke. a i volim Kasarovce!
Tako je, daj mu šansu. Vjeruj mi da se isplati. I ako si u mogučnosti, pročitaj i Giganta Čovjek koji je pobijedio smrt. Odličan strip.
E sa ovim gigantom anto sigurno neces pogresiti, ali se meni svideo i Maxi Nocna mora |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1291 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 25/02/2014 : 22:56:54
|
Sa ovim preporukama još će se anto vratiti Zagoru
Cisto sumnjam, znam njegov ukus, njemu vise leze epizode kao "U potrazi za Zagorom" ili almanah "Covjek koji je dosao s kisom". On vise voli psiholoske stripove gdje likovi vode unutarnju borbu sa samim sobom. |
|
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
755 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 25/02/2014 : 23:15:16
|
ne čitam zagora od osnovne škole, ali koliko vidim podcijenjena je epizoda Smrtonosni bljesak, koja je meni bila jedna od najdražih ko klincu. baš mi je ostala u sjećanju, to mi je zapravo jedino uz Kuću užasa, kaj mi je zapravo i valjalo.
Kod dylana se ne cijeni dovoljno Skener, koji je meni fantastičan... ima još mnogo toga, nemrem se sad sjetit odmah. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 25/02/2014 : 23:25:22
|
Slažem se! Sama priča je super + odličan Rubinijev crtež. Po meni definitivno najbolji Almanah.
Evo i ja se pridruzujem |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Posted - 25/02/2014 : 23:26:41
|
Zagor- Kuca uzasa je isto epizoda koja je podcenjena! Ta epizoda bi lagano mogla da bude neki dobar horor-triler filmic! Nollita je to odlicno napravio ubacio je porodicu ala Adams Family, misteriju o duhu i Bata Batertona da nas zajedno sa Cikom malo odmori od horor atmosfere. Odlican rasplet na kraju.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 25/02/2014 : 23:31:11
|
quote: Originally posted by soulfly tribe
ne čitam zagora od osnovne škole
Ah, nisi mnogo od tada propustio. Zagor je u medjuvremenu bio ozenjen, umro dva puta i opet vaskrsnuo, povalio nekoliko komada, obisao pola svijeta, vizuelno i narativno evoluirao...I da, Bimbo Sullivan je napokon odapeo. Zaklali ga ko krmka. |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1291 Posts
Posted - 25/02/2014 : 23:31:14
|
quote: Originally posted by going going
Zagor- Kuca uzasa je isto epizoda koja je podcenjena! Ta epizoda bi lagano mogla da bude neki dobar horor-triler filmic! Nollita je to odlicno napravio ubacio je porodicu ala Adams Family, misteriju o duhu i Bata Batertona da nas zajedno sa Cikom malo odmori od horor atmosfere. Odlican rasplet na kraju.
+1 čim se sjetim one noćne akcije Chica i Bata(ono kad nose sliku ) smješak mi dolazi na lice. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 26/02/2014 : 00:04:50
|
Dobro ali to ipak treba promatrati u kontekstu percepcije "manje vrijednosti almanaha" koju ljudi imaju, također je tu i novi crtač koji, premda dobar, ipak se još učio zanatu. Tu je neobična konstrukcija scenarija koja se "klasičarima" možda i nije toliko svidjela. Ne treba zaboraviti i ograničenost broja tabli. Ukratko, s obzirom na "problematične momente" ta ocjena je i više nego dobra. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 26/02/2014 : 00:04:56
|
Tex maxi rio hondo tex maxi utvrda sahara zagor maxi nocna mora na moru zagor specijal posejdonovo prokletstvo zagor specijal anulkino prokletstvo!!! |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
755 Posts
Posted - 26/02/2014 : 00:23:12
|
quote: Originally posted by going going
Je, je, fantastično je urađena!! :) |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
755 Posts
Posted - 26/02/2014 : 00:33:37
|
quote: Originally posted by soulfly tribe
ne čitam zagora od osnovne škole
Ah, nisi mnogo od tada propustio. Zagor je u medjuvremenu bio ozenjen, umro dva puta i opet vaskrsnuo, povalio nekoliko komada, obisao pola svijeta, vizuelno i narativno evoluirao...I da, Bimbo Sullivan je napokon odapeo. Zaklali ga ko krmka.
.. jao sad bih otvorio raspravu o zagoru, u koju bi uključio osobna stajališta koja nisu baš previsoka o ovom stripu, i pitao što to zapravo ljude toliko privlači u ovome stripu da ga svi toliko veličaju, izuzev nostalgije zato što su ga čitali kao djeca, ali čini mi se da se zna koga čita 70% ovdje prisutnih, pa ne želim uznemiravat nemirne :). .. slučajno me dopala julia neki dan, za 10 klasa bolji strip, zagora ni mrtav ne bih čitao, osim one 2 spomenute epizode... povalio nekoliko komada?? oh oh mora da je bilo uzbudljivo hahaha :D |
Edited by - soulfly tribe on 26/02/2014 00:35:15 |
|
|
Topic |
|