Author |
Topic |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17113 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 28/03/2014 : 23:22:48
|
danas je na rtlu bio film Kralj Arthur
koliko taj film ima povijesnih netočnosti? spominju se sarmatski vitezovi ( osim arthura ), no onaj sa pticom ( sokolom, jastebom ili nekom trećom pticom? ) je skit
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 29/03/2014 : 13:44:16
|
quote: Originally posted by Kruger
danas je na rtlu bio film Kralj Arthur
koliko taj film ima povijesnih netočnosti? spominju se sarmatski vitezovi ( osim arthura ), no onaj sa pticom ( sokolom, jastebom ili nekom trećom pticom? ) je skit
Jebote koji si ti pozitivno sjeban lik
Kojeg si Artura gledao?
Nadam se ovog..jer sve ostalo je mulj..
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
Posted - 29/03/2014 : 14:11:31
|
quote: Originally posted by acestroke
Predlazem da sada svako ko pogleda bilo koji film otvori topic o tom filmu, pa da imamo bezbroj topica u ovom podforumu.
Takvi prijedlozi obojani sarkazmom,a bez nudjenja konkretnog rijesenja tj.odgovora na postavljeno pitanje bi isli pod nekakav pokusaj izazivanja svadje tkz.provokacija ili mozda grijesim |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 29/03/2014 : 14:34:44
|
Krugeru..otvoriti topic na taj i takav nacin zahtjeva nekoga tko ce na njega i odgovoriti.. Vjerujem da si gledao ovu verziju.
To je sranje..
Kao sto napomenuh..postoji samo jedan film koji je vrijedan naslova.
Glede povjesnih netocnosti mozemo dakako otvoriti par univeruma ..ali kao sto dobro znas mi ovdje govorimo o Mitu, Legendi, Predpostavci.. Povjesne cinjenice ovdje vode ne piju..ili? |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2476 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
MSBlueberry
Senior Member
1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 29/03/2014 : 18:34:54
|
Realno, sve verzije u zadnjih 60-ak godina su glupost, jer stavljaju izmišljeni lik u pogrešno vrime. Ova verzija mi se jako sviđa (neobično za Britance da snime nešto pristojno u vezi starog doba), i najbliža je realnosti (koliko se može bit izmišljenoj priči). Gledao san ga prije nekoliko godina i svidio mi se, malo zategnut/dodan/ukrašen scenario ali uredu. Primjetio san malo upadljivih grešaka (vojnici imperije su recimo imali krače mačeve), i uspili su izbječ amerikanizaciju što je za svaku pohvalu. Možda zato film nije financijski uspio ali su ga svi zapazili, šutke bi klimnuli na spomen. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/03/2014 : 19:42:08
|
Meni je Fuquin Kralj Artur sasvim pristojna zabava. Ne smetaju mi ni sloboda interpretacije ni komercijalni predznak, Fuqua kao i uvijek režira dosta dobro, fotografija i dizajn su atraktivni a i Owen i Keira su vrlo pristojni. Nije to ništa za pamćenje, ali jest dobra zabava.
Edit: lažem, odlično sam zapamtio dio s bitkom na zaleđenom jezeru, to je napravljeno vrlo efektno.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 29/03/2014 19:56:18 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 29/03/2014 : 19:47:51
|
quote: Originally posted by Otto Kraus
Predlazem da sada svako ko pogleda bilo koji film otvori topic o tom filmu, pa da imamo bezbroj topica u ovom podforumu.
Takvi prijedlozi obojani sarkazmom,a bez nudjenja konkretnog rijesenja tj.odgovora na postavljeno pitanje bi isli pod nekakav pokusaj izazivanja svadje tkz.provokacija ili mozda grijesim
Kruger je predugo na ovom forumu i zna da ima topic Filmovi & co gdje se ovo moglo ubacit. Zamisli sad da svaki clan koji pogleda novi film otvori novi topic o tom filmu. Gdje bi topicima bio kraj? |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 29/03/2014 : 20:18:50
|
quote: Originally posted by MSBlueberry
Realno, sve verzije u zadnjih 60-ak godina su glupost, jer stavljaju izmišljeni lik u pogrešno vrime. Ova verzija mi se jako sviđa (neobično za Britance da snime nešto pristojno u vezi starog doba), i najbliža je realnosti (koliko se može bit izmišljenoj priči). Gledao san ga prije nekoliko godina i svidio mi se, malo zategnut/dodan/ukrašen scenario ali uredu. Primjetio san malo upadljivih grešaka (vojnici imperije su recimo imali krače mačeve), i uspili su izbječ amerikanizaciju što je za svaku pohvalu. Možda zato film nije financijski uspio ali su ga svi zapazili, šutke bi klimnuli na spomen.
Tvoja greska. Ti mislis na Gladius. Al od ca. 2.st p.K. , Spatha je zamjenila Gladius.
|
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
Posted - 30/03/2014 : 00:21:13
|
quote: Originally posted by Otto Kraus
Takvi prijedlozi obojani sarkazmom,a bez nudjenja konkretnog rijesenja tj.odgovora na postavljeno pitanje bi isli pod nekakav pokusaj izazivanja svadje tkz.provokacija ili mozda grijesim
Kruger je predugo na ovom forumu i zna da ima topic Filmovi & co gdje se ovo moglo ubacit. Zamisli sad da svaki clan koji pogleda novi film otvori novi topic o tom filmu. Gdje bi topicima bio kraj?
Nebo je granica |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
|
Topic |
|